Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sınavıyla Alınacak 3.512 Engelli Personel Konusunun DPB ile Görüşülmesi Hakkında

deepfreeze;
Şimdi size soruyorum; siz bu bakanların bu sınav hakkında veya kaç alım olacağı hakkında net bir bilgiye sahip olduğunu mu sanıyorsunuz_? Tabi ki HAYIR! Bunların hiç bir şeyden haberi yok, bunu görün artık, bunu görün ve bu kadar üzülmekten vazgeçin.

bu arkadaşın yorumu haklı..hangi gün sırf çıkıp bizim sınavla ilgili bir özel açıklama yapıldı..ya bir dernek başkanı bi programa çıktı yaptı oda yoksa yoktu zaten..bir bakan sırf bir programa çıkıp ne zaman açıklama yaptı..işte onun için bir yazı hazırlayıp yada telefonla arayıp sıkıştırıp bu açıklamayaı yaptırmalıyız..xxxman işte bunun için diyorum

golden kardeşim FARUK ÇELİGİN tbmmde açıkladığı sayıdan farklı bişey çıkmaz en sağlam yerden açıklanmış neden hemen konun geçildiğini şimdi anlıyorum...bizim ki yine bi umut ama 3512 kişiye alışsak iyi olur fazla hüsran bari yaşamayız dediğim gibi hatta biz bunu 1000 kişi olarak kabul edelim YOK EKİMDE BOŞ KADROLAR TESPİT EDİLİP EKİMDE İKİNCİ ATAMA OLCAKMIŞ GEÇEN EKİMDE YAPILMADI ÖZÜRLÜĞÜ AÇIĞI BELLİ ZATEN HADİ 1000 ATAMA ÖYLE YAPILSIN ALCAKLARI 2000 KİŞİ çok fazla umutlanmışız....

deepfrez;
bu ülkede birşeyler birşeylerin habercisi. aslında bakanlarda biliyor kadroları, bilmemezlikten geliyor. kendimle çeliştiğimi sanma. sayılara bak devamlı olarak kademeli bir düşüş söz konusu. niye acaba bu aralar yüksek rakam söyleyen bakan yok? klavuzda da farklı olmayacak bence.

BAKIN DOSTLAR FAZLA SÖZE GEREK YOK..OMUDUR BUMUDUR ŞUMUDUR DİYENE KADAR,MUALLAK DURUMDAN KURTULMAK ADINA..3512 OLSA BİLE BUNU BİZZAT BİR BAKANIN BİZLERE HİTAP EDEREK AÇIKLAMA YAPMASI İÇİN BU NUMARALARA VE E-MAİL'LERE YÜKLENELİM..EMİN OLUN HEMEN KİLİTLENİYOR SİSTEMLERİ VE OZAMAN GİDİP ÜSTLERİNE BİLDİRİYOLAR..

ÖZİDA;
Tel: 0 (312) 229 55 11Faks: 0 (312) 229 55 85E-Posta:
bilgiedinme@ozida.gov.tr

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

[FONT=Georgia]Telefon :0 312 296 60 00

[/FONT]
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Tel: (312) 422 55 00
Fax: (312) 422 55 44 pbx
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği:
Fax: (312) 424 01 79

BAKIN BURDA aile ve sosyal politikalar bakanlığı teşkilat numaraları listesi var ;
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığ Resmi İnternet Sitesi |

BİMER;
http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

CUMHURBAŞKANLIĞI;

http://www.tccb.gov.tr/sayfa/bilgi_edinme/basvuru/

BURALARA MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK MEŞGUL EDİN..YAZI YOLLAYIN ARAYIN TELEFONLA..BU İŞ BÖLE OLUR..BURDA ATIP TUTMAKLA,BİZİ ADAM YERİNE KOYMAZLAR DEMEKLE OLMAZ..

Lodin ve xxman arkadaşlarım sizde yazı yollayın..bu tartışmayı bırakın bence...boşa zaman kaybı

loddin kademeli düşse yine anlıcazda son darbeyi pis vurdular;)ne güzel 3-5 bin kişi alçalarak gidiyordu 20binden 3500e birden gelmesi olmadı :eek:

öyle xxxman. keşke bakan sayıyı eksik falan söylemiş olsa.

Arkadaşlar sadece çalışalım
ben alım sayısı düştükçe gaza gelip ders çalışmamı biraz daha artırdım diğer sınavlarda matematik yapmazken (nasıl gaza geldiysem arık) şimdi çözüyorum, kulağımızı kapatalım derse devam edelim. hepinize iyi çalışmalar...

DEEPFREEZE eminmisin sen Başbakanın seçimden önce böyle bi konuşma yaptığa:eek:seçimden önce böyle bi konuşma olmaz sözleşmeli öğretmenlerin hepsini kadroya alcaz denir seçimden sonra kadrodakide sözleşmeli yapılır Bİ UMUT BELEDİYE SEÇİMLERİNE YAKIN Bİ ALIM DAHA OLURSA OLUR YOKSA YOK ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM AMA BOŞUNADA UMUT BAĞLAMAYIM sonra daha çok üzülürüz...

arkadaşlar forumda yeni konu açtım oraya desteğiniz verin lütfen..haydi birlik olmaya !!!!

evet benim arkadaşımda seçimden sonra kadrolu öğretmen olmuştu resmen sosyal projeleri,devlet alımlarını bi oy stratejisi olarak seçim zamanı yapıyolar.

[FONT=Verdana][FONT=Verdana][SIZE=2]ÖMSS Kadrosu Belli oldu. 3.512 Kişi Alınacak.[/SIZE][/FONT]

Yukarıda vermiş olduğum linkte sınav sonrası 3512 kişinin alınacağına değinilmiş. Şayet böyle bir sayı ile alım olursa ve KPSS statüsünün aynısı bu sınav tercihlerinde de uygulanırsa tahminim; 1600-1700 lisans, 1000-1100 önlisans, 700-800 de lise mezunu alınır. Bu atamalar sonucunda 100-150 kişi kadar da kadroların boş kalması (atama yapılamaması) halinde kura ile atama yapılır. Not: Tabi bu veriler ÖMSS olduğu için tam ters oran gösterebilir. Çünkü ülkemizde lise mezunu ÖMSS ye girev memur adayları daha fazla... Ne kadar hangi eğitim düzeyinden alınacağını kestirmek güç olacaktır. Tabi önlisans düzeyinin atama sayılarında iki halde de (lisans yada liseden hangisinden fazla alım yapılırsa yapılsın) pek bir değişme olmayacaktır. Çünkü önlisans ortada kalan bir bölümdür.

Atama yapılabilecek örnek sayılar:
Lisans: 1600-1700
Önlisans: 1000-1100
Lise: 700-800

Tam Tersi:
[FONT=Verdana]Lisans: 700-800
Önlisans: 1000-1100
Lise: 1600-1700
[/FONT]

Ayrıca bu açıklamaların 4/C kapsamıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. 4/C kadrosu bazı özel statüde çalışan kurumların kapatılması sonucu devlet kurumlarına özelleşerek 4/C şeklinde birtakım personellerin aktarılarak görevlerine o kurumlarda devam etmelerini sağlayan olanaktır. KPSS ve ÖMSS gibi sınavlarla 4/C personeli alınamaz diye biliyorum...

Hayırlısı olsun bakalım...[/FONT]

Göktürk Kardeşim verdiğin bilgiler icin tesekkur ederim ... Gercekten burası Türkiye , Her an Herşey Olabiliyor... Sınav Sonucunun 2 yıl gecerli olması ve birden cok yerleştirme yapılması ihtimali nedeniyle , kalan 22 gunumuzu cok iyi degerlendirmeliyiz.. Hakkımızda En Hayırlısı Neyse O Olsun

Suistimallerin, aksaklıkların önüne geçmek için alım sayısı düşük tutuldu NOKTA

Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim bu kişisel yorumum değildir.

ÖSYM, Bakanlık ve üniverstelerden katılımcıların bir araya geldikleri toplantılarda dile getirilenleri yazıyorum

Ben hem ÖSYM başkan yardımcı hemde gazi üniverstesinden tolantılara katılan yakınımla görüştüm

sınav sistemi yeni, aksaklıklardan dolayı yanlış, adaletsiz yerleştirme olsun istemiyorlar bunun içinde alım sayısını düşük tuttular.

bu sınav bir nevi "deneme" olacak.

önüne geçmeye çalıştıkları problemler

1. sınavda sosyal yönden daha dezavantajlı olan özür yüzdesi yüksek engellilerin safdışı kalma olasılığı,

2. özür grupları belirlenirken yaşanan suistimaller (ösym çok sayıda kişinin okuyucu talep edip 40 dakika ek süre almaya çalıştığını tesbit etmiş.)

bular öne çıkan sorunlar, daha bir çok konu hala tartışılıyor,

örnek vermem gerekirse, ben tetrapileji hastasıyım, elimde biraz problem var, işaretleyici talep ettim, elimi iyi kullanamamamda dolayı bana azda olsa ek süre verilmesi gerekiyor ama kılavuzda bunu atlamışlar.

bir dahaki sınavda tetrapileji hastalarına ek süre verilmesini kılavuza ekliyecekler,

bunun gibi birçok atlanan konu var, bu sınavda böyle konuları tespit edip bir dahaki sınavı daha adaletli yapmaya çalışacaklar,

işte kadro sayısının 3500 olmasının sebebi bu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in 20 bin engelliye memur olma yolu açılacağı yönündeki açıklamaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yalanladı.

Kaynak : Engelli memur adayına kötü haber
burda yazıyor 3512 kişi alınacakmış

4000 imam-müezzin alan devlet.iş engelli kardeşlerimize gelince hep aynı tiyatroyu oynuyor.

saat 14.50 itibariyle İstanbul milletvekili gürsoy erol ile yaptığım görüşme aynen şöyledir. Sayın vekilim biliyorsunuzki 29 nisan 2012 kamuda istihdam için engelli kadrolarına sınav sonucu alımlar yapılacaktır.Sayın bakanımız Fatma şahin ile Faruk çelik 3 ekimden sonra yaklaşık 20 bin kadronun olduğunu ve haziran ayına kadarda bu kadroların hepsinin doldurulacağını basın yayın organlarında beyan etmişlerdir. Ancak 4 nisan da yapılan genel kurul görüşmelerinde Sayın bakanımız Faruk çelik bu sayının 3512 olarak telaffuz edip dile getirmiştir. Konuyla alakalı bütün engelli kardeşlerim arkadaşlarım üzüntü duymuşlar umutları kırılmış ders çalışma şevkleri kırılmıştır konun üzerine düşerek yüreklermizi rahatlatmanızı istiyoruz dedim. Önce engel durumumu oranımı sordu. bende önce sitenin reklamını yaparak :D cevap verdim konuyla ilgili olarak 26 bin engelli kadrosunun boş olduğunu yalnız ilk etapda kaç kadroya memur alacaklarını bilmediğini bakanlıkla görüştükten sonra bana tekrar döneceğini söylemiştir. Bende konun üzerine düşmelerini rica ettim durumun ciddi olduğunu söyledim umarım iyi olur bakalım hayırlısı tavsiyem sizde mutlaka bu vekile ulaşın mutlaka defalarca aynı konu ile aranırsa sonuç alınır en azından ilk etapda 3512 olan rakam hangi aylarda tekrar alım olacağı konusunda net açıklama yapılır herkes rahatlar.Not:Şafak pavey e ulaşmak biraz zor gibi malesef aynı özeni göstermediler danışmanları ....

scottsdalebird;
Madem öyle sınavı ileri tarihe alsınlar 2. sınavda düzeltme olacaksa bu sınav 2 yıl geçerli olacak o zaman 3512 den başka eleman almazlar tespitleri elbette doğrudur.

bu problemler başvurular yapıldıktan sonra ortaya çıkmış,

onun için erteleyemiyorlar,

bu sınav tamamiyle bir deneme onlar için. bizde kobay olduk 60 000 kobay...

Valla Sevgili Dostlarım! Öncelikle Allah Yardım etsin sizlere!Ama şunu da demeden geçemeyeceğim;
Meb sınavı öncesini sınava girenler bilir! O kadar çok söylenti ve tatışmalar olmuştu ki şimdi aynı şey ÖMSS için yapılıyor!Özkan kardeş çok doğru bir tespit yapmış. Olaya şöyle bakın bide ilk seferde 20000 bu biraz zor olur beyler ve ayrıca bu ilk sınav ve merkezi tıpkı kpss-ales-tus gibi... Bence çalışmaya devam edin!Nihayetinde nasip işi bu işler!
Saygılar...

arkadaşlar haklısınız 20.000 ile 3512 arasında dağlar kadar fark var ama sayıya takılmak yerine dahada hırslanıp çok çalışın sağlık bakanlığıda 2000 alım yapmıştı o sınavada birsürü insan başvurdu hiç umudum yoktu ama atandım. şuan tartışmak yerine ders çalışmanız daha doğru olur. rabbim herkesin gönlüne göre verir inş.

[SIZE=2]scottsdalebird;[/SIZE]

dediğin mantıklı aslında..ama işte bunu çıkıp bundan dolayı böle alıyoruz diye açıklama yapsalar daha güzel olur o yüzden de birlik olmamız lazım..sıkıştırmamız lazım..ordan burdan duymakla olmuyor..tamam doğru olabilir ama bunu en yetkili kişi,yani aile ve sosyal politikalar bakanı çıkıp sölemeli..bizde bu yüzden yazı yollamay başladık..

deepfreeze;

arkadaşım bir sistem uygulanacak, aksaklıkları 20 bin kişi alıp görmekle 3 bin kişi alıp görmek arasında büyük fark var,

evt bu seferlik ağır özürlü arkadaşlar dışarda kalabilirler, bir dahaki sınava önlem alıcaklar veya ilk yerleştirme sonrası, kurumların ilanlarında atıyorum yüzde 60 ın üzeri engelliler başvursun denilecek,

şuan bunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar,

ve şunu belirtmek istiyorum,

sırf 40 dakika ek süre almak için okuyucuya ihtiyacı olmayan bir sürü insan başvurmuş,

ösym ek süre almak isteyenlere kitapçığı göstermeme kararı almış,

herkesi tek tek arayıp son kararınız mı diye sormuşlar,

bu olayı birazda biz bu hale getiriyoruz,

sistemin açığını bulur bulmaz suistimal ediyoruz.

adamlarda temkinli davranıp açıklarını görmek istediler.

60 bin kişinin gireceği bir sınava 3512 kadro açacak babayiğit bir hükümet tanımıyorum:)

3512 kişilik kadroyu doğrulayacak bir bakan da düşünemiyorum:)

3512 kişilik kadro demek tüm emekleri heba etmek anlamına gelir ki bu emeği heba edecek bir bakanlık, hukumet düşünemiyorum:)

Neyse sınava girecek tüm arkadaşlara tekrar başarılar diliyorum.

Tepkinizi iletin ama lütfen lütfen sınavınızı ihmal etmeyin.

Selamlar arkadaşlar...Ben engelli değilim ama engelli adayı olduğumu çok iyi biliyorum...6 yıl önce eşim bir trafik kazası geçirdi ve şu an engelli durumda..34 yaşındaki kadın 2 aydır harıl harıl ders çalışıyor..Dün bu haberi duyduğumuzda resmen şok olduk...Ben bile sinirden yerimde duramıyorum. Hepinizi çok sabırlı gördüm ve Allah'tan bu sabrın devamını diliyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

Selamlar Melek Hanım...Ben de maalesef sizin gibi düşünüyordum ama Faruk Çelik'in açıklamasını kulağımla duydum. Benim eşim engelli ve kadın 2 aydır canını dişine takıp ders çalışıyor, haberi duyunca resmen çöktü. Ama sizin de söylediğiniz gibi sınavı ihmal etmemek lazım. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Arkadaşlar lütfen resmi olmayan hiçbir açıklamaya itibar etmeyin. Bu konuda resmi bir açıklama olmadan yargıya kapılıp moralinizi asla bozmayın.
Resmi açıklama henüz yapılmamıştır. TBMM'deki tartışmalar sırasında cevaben soylenmiş bir söze resmi açıklama kıyafetini giydirmeyin lütfen.
Endişe elbette olur. Bu endişeyle resmi açıklama elbette haklı olarak beklenir.
Bu açıdan tepki koymak iyidir. O resmi açıklama da yakında yapılır diye düşünüyorum. Bunların hepsi çözülür. Ama bu stresle sınavdan randıman alamazsanız kötü olur.
Siz sınava odaklanın lütfen... Çalışın boş vaktinizde de gelin yazın çizin gerekirse bagırın ama çalışmanızı asla aksatmayın.
Hedef daima sınav olsun.
Tepkiyi çerez görün.

Kalem;
evet buda çok mantıklı aslında..ama burdaki arkadaşların tepkileri beni bile tedirgin etti :) bende birlik çağrısı yaptım..yapmaya da devam edicem..biz engellilerin sorunu bitmez nasılsa. hiç olmasa bu durumdan "birlik olma" gibi güzel bir alışkanlık ediniriz..bi daha ne olursa olsun en ufak sorunda toplanırız ..evvela,bizi en iyi biz anlarız..bizde anlamazsak birbirimizi,birlik olmazsak diyecek söz kalmaz..

benim demek istediğim de bu zaten..dersleri aksatmayıp,fazla sinir yapmayıp,dersten arta kalan zamanda girip nete,"sorumluluların açıklama yapması" yönünde devlete yazılar yollayıp bu karışık durumun giderilmesidir.Kalem ablanın dediklerine sonuna kadar katılıyorum..

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın RUHSAR DEMİREL ile 11.20 itibariyle yaptığım telefon görüşmesi aynen şöyledir. Sayın genel başkan yardımcım biliyorsunuz ki 29 nisanda engelliler için kamu istihdamına yönelik bir sınav yarışması yapılacaktır. Ancak 38 bin boş kadroyla yola çıkan hükümetimiz sağlı bakanlığı ve meb sınavlarından sonra hiç sınav düzenlememiştir bu sınav sonucunda atamları çıktıklarında 29 bin boş kadro diğer açıklamalarındada 26,23 en son 3 ekimde kurumlardan engellilere ait boş kadroların 20 bin olduğu netlik kazanmıştır.Basında sayın bakanlarımız faruk çelik ve fatma şahinin açıklamaları beyanatları net bir şekilde haziran sonuna kadar bu 20 bin kadroların doldurulacağı yönünde idi fakat 4 nisanda 4 c lilerle işçilerle ilgili soru cevap bölümünde sınavdan sonra 3512 kişinin kurumlara yerleştirileceğini belirtmiş böyle bir komik rakamın hem engelliler.biz sitesindeki kardeşlerimin arkadaşlarımın hem umutlarını hem ders çalışma şevklerini kırmıştır. Sayın vekilimiz bu rakamın o sayıya düştüğünden haberi olmadığını yalnız konuyu bakanlığa soracağını üstüne düşeceğini belirtmiştir. İkinci sorum ise sakatlık cetveli ile ilgili olmuştur ben daha söylemeden hemen cevap verdi çalışmalarımız var ve ülkemizdeki engelli sayısında yaptıkları araştırmada rakamın 8 milyon 500 değil 9 milyon 600 küsüratlı bir rakam olduğu 200 bin kişiye maaş bağlandığını söylediler kendileride diğer kalan engelli kardeşlerimiz için ne yaptınız diye sorduklarında ses seda çıkmadığını söyledi. üçüncü bir sorum ise Terör şehitleri ve gazileri ile Vazife malül gazilerin çocuklarının yakınlarının arasında ayrımcılık yapıldığını ancak teröristlere tazminat ödeyen bir hükümetimiz mevcut diye sordum komisyonda gündemimizde dedi. Ben bi kaç defa sitemizin ismini zikredince sorulardan sonra sitenin ismini sordu bende söyledim hatırladığını ve ENGELLİLER.BİZ sitesini bildiğini ve buradanda takiplerde bulunacağını söyledi .Bende konun takipçisi olacaklarından hiç şüphemiz olmayacağını belirtip teşekkür ettikten sonra kapattık.

elbette 20000 kişinin bi seferde alınacağını tahmin etmiyorduk ama bu sayı da çok düşük be abi, ben 6000 7000 falan bekliyordum.

Melek ablama katılıyorum.

İbrahim kardeşim sanırım vekillerle görüşme yapıyor. Tebrik ediyorum... (Not: Fakat konuşmalarında "Rica" değil "Arz" etmesini temenni ediyorum :) )

Diğer arkadaşların deyimiyle "herhangi bir hataya sebebiyet vermeden ufak tefek pürüzleri ilk edap yapılacak sınavla giderilmeye çalışılması" fikrine katılmıyorum. Çünkü hükümet hatayı ilk başta yaptı. DPB, engelli memur kadrolarına yapılacak atamalar için Devlet Kamu Kurumlarını tek çatı altında toplamaya çalışarak kurumlara sistem üzerinde kullanıcı adı ve şifre vermesi ve bu sisteme giriş yapılarak kurumun ihçtiyacı olan "Özürlü Memur" münhal kadrosunu bildirmelerini talep etti. Fakat bu sistemden pek bir randıman alamadı, talepleri tatmin etmedi ve ortaya 3512 kişilik bir açık çıktı... Yetkili bakan ve ilgili diğer bakan ve vekiller yani "hükümet" çıkıp bangır bangır bağırıyor. Devlet kurumlarında 40 küsür bin Özürlü Memur açığı var ve biz bunun 20.000 kadarını temin edeceğiz. Velhasıl ee be kardeşim sen Devlet kurumlarında şu şu kadar engelli memur açığı söz konusu şeklinde çıkıp konuşuyorsun. Hatta bunu kafandanda sallayarak konuşmuyorsun.. Koca Devletin "Türkiye İstatistik Kurumu" diye çalışan daireside olduğu ve bu kurumda da bütün istetistiki bilgilerin yer aldığı kanısındasın.. Eeee peki niçin kurumların "Özürlü Memur" münhal kadrolarını ayrı ayrı kurumlardan talep etmeye çalışıyorsun. Türkiye İstatistik Kurumunun verilerinden faydalansanız yaa... Niçin milletin yani bu kadar sınava adapte olmuş Özürlü kardeşlerimin beynini afedersiniz "Dingonun ahırı mı ki" girip çıkıp yıkamaya çalıyorsunuz... Kısacası "REZİLLİK DİZ BOYU"...

Aklıma Grup 84'ün bir şarkısı geldi.
Yalanlaaaaar, Yalanlaaaar söyledin,
Beni hiç haketmedin. :)

fullmoongokturk;

ben toplantıda hangi problemler üzerinde durmuşlar onları aktardım buraya,

prof. lardan şu an için fazla alım yapmayalım, şu aksaklıkları giderelim diye öneride bulunmuşlar, ösym de aynı fikirde

bakanlık danıştığı kişilerden böyle cevap alınca az kadro açtı.

devlet tabiki boş kadroları doldurmak zorunda ama sağlıklı şekilde doldurmak istiorlar.

anlaşılması zor bir olay değil.

Üst Alt