Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS Sınavıyla Alınacak 3.512 Engelli Personel Konusunun DPB ile Görüşülmesi Hakkında

Arkdaşlar adamlar alacağı 3bin küsür kişinin masraflarını zaten sınava girecek 60bin engelliden çatır çatır aldılar yok sınav harç parası yok kayıtta okula para zaten engelliyiz sağlam olsak çalışır insan zoruna gitmez bukadar hep para verelim umut için ama sonuç yine hüsran olsun bu düzen hep böyle gelmiş böyle gider sınavlarda hikaye çalış çalış ama kime göre neye göre hangi söze itimat edeceğini bilmeyerek allah yar ve yardımcımız olsun...

Bence burda cogunuz esas tehlikeyi gözden kaçırıyorsunuz.şimdi 3512 kişi alınacak bu kesinlesti.Bu 3512 kişinin bir cogu bir sonraki atamadada tercih yapacak cünkü gördüğüm kadarı ile bunun önüne gecen bir engel yok.Haliyle ilk 3500 kişilik grup yeniden atanırken arkasından yeniden 3500 kısılık acık bırakacak.Buda kpss de sık yasanan kadroların bos kalması olayını gündeme getirecek.Sınav kontejanı acıklandı bu konuda cok fazla yapacak bir sey oldugunu dusunmuyorum ama en azından yerlesmede adaletli olunabilir.Burda herkezin amacı is sahibi olmak hali hazırda calısanların calısmayanların onune gecmesi engellenmeliki mevcut işsizlerin cogu is sahibi olabilsin

15.45 itibariyle sayın şafak pavey'in danışmanı ile yaptığım telefon görüşmesi aynen şöyledir: Daha öncede aradığımı yalnız akp ve mhp li vekillerin gösterdiği hassasiyeti kendilerinden göremediğimizi aslında konu itibariyle ilk önce sayın vekilimiz şafak paveyin ilgilenmesi gerektiğini bildirdim sitemkar şekilde cevabı size dönen vekiller çözüm ürettiler mi diye bir soru karşılığında en azından insan yerine koyup telefonumuza tekrar dönüş yaptılar ve sorunumuzu dinlediler konuyla alakalı olarak akp vekilleri ve mhp vekilleri gerekirse soru önergesi vereceklerini ayrıca bakanlıkla iletişime geçip konuyu araştırdıktan sonra telefonla tekrar dönecekler diye bir cevap verdim buna rağmen notumu ileteceğini söyledi bu ikinci kez aramaydı fakat birincide dönülmedi umarım bu sefer dönerler ancak numaramı almadı bende o zaman telefonumu vereyim dedim telefon numaram karşıda görüldüğü için numaramı tekrar onaylama adına söyledi meclis kuruluna geleceğinde bizzat döneceklerini söylediler bakalım bekleyip görecez ....Not arkadaşlar meclis telefondan konuya hakim olarak bütün vekillerin telefonlarını arayınız mutlaka herkes bir araştırma yapacaktır diye umut ediyorum hayırlısı olsun artık biz üstümüze düşeni yapalım ....

scottsdalebird

Sizler anlamaya devam edin kardeşim, ama hiç kusura bakma, biz kobay değiliz, Senin kadar da iyimser bakamıyoruz malesef.

bu sınav bitirp sözüm ona yanlış düzeltme masalına 2 sene bekleyip bir sınava daha girecek değilim.

bir hesabet bakalım, ben 27 yaşındayım, 2 sene beklesem 29 yaşında olurum, e atandı etti 30 yaş sınırına dayanırım.

Ben de alımların 3512 ile sınırlı olacağını düşünmüyorum, daha sonraki kadrolar da tekrar bir sınava gerek kalmadan zamana yayılarak verilecektir, ama bu kadar da masal dinlemeye hevesli olmayın...

SpeedyGonzales;
Sen yine 27 sin ben 32 ya ben napayım değilmi :D komedi baştan sona ve sistemin bozukluğu baştan sona haklısın....

Tabi öyle de aslında bunu sadece kendim için söylemiyorum kendimi sadece örnek verdim.

Her neyse çalışın arkadaşlar, tepkimizi koyalım, üzerimize düşeni yapalım ama çalışmaya da devam edelim, moral bozmaya gerek yok, yerel seçimler geliyo, adamlara oy lazım, peyderpey alacaklardır, çalışın.

kusura bakmasın kimse, alınmasın ama bu adamlara oy verenlerin büyük çoğunluğu içinde engelliler de var. engellilerin %90 ı bunları ihya ediyor. şimdide söylenip durmak işe yaramıyor tabii.

yasada değişiklik yaptılar bundan 7 sene evvel. 7 yıl içinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ve binaların girişleri kullanımı engellilere de uygun olacak diye. hangisinde tek bir değişiklik düzeltme gördünüz? hiçbirinde. aynı tas aynı hamam. geldik 7 senenin sonuna. dava açsak kazanırız kanunda yeri var diye. buradan pay biçin işte. bu adamların sözünde durmasını bırakın, sözlerine güven olmuyor. fatma mıdır nedir o bakan,bir dediği birini tutmuyor. bildiğiniz GERİ zekalı. şimdide başka biri çıkmış 3 bin bilmemne gibi bir rakam zikrediyor. bir arkadaş bahsetti, bu rakam daha da inecek ama senin benim gibilere inecek. yoksa kalan rakamı zaten torpilliler tamamlayacak. hadi çalışalım da, boşa kürek sallamak. başka birşey değil..

scottsdalebird

Sizler anlamaya devam edin kardeşim, ama hiç kusura bakma, biz kobay değiliz, Senin kadar da iyimser bakamıyoruz malesef.

bu sınav bitirp sözüm ona yanlış düzeltme masalına 2 sene bekleyip bir sınava daha girecek değilim.

bir hesabet bakalım, ben 27 yaşındayım, 2 sene beklesem 29 yaşında olurum, e atandı etti 30 yaş sınırına dayanırım.

Ben de alımların 3512 ile sınırlı olacağını düşünmüyorum, daha sonraki kadrolar da tekrar bir sınava gerek kalmadan zamana yayılarak verilecektir, ama bu kadar da masal dinlemeye hevesli olmayın...

burada dile getirilen bir çok problemi hocalara aktardım,

onlarda toplantılarda dile getirdiler,

ama dikkate alınmadı,

ben sadece olanı biteni yazdım,

bende seninle aynı durumdayım, 28 yaşındayım, elde hem lisans hem yüksek lisans dip. var, iyi derecede ing. var...

bekle bekle paslanıyoruz

boş yere kafa yorup okumuş, gecemizi gündüzümüze katmışız. ünv mezunu olmak bizim aleyhimize derim ben. 3 bin küsür kişi içinden lisans mezunu 10 kişi belki alınır. tabii attım. bildiğim bişiy yok. ama bunların ne yapacakları belli olmaz. belki hiç almaz. geçmiş yıllarda açılan sınavlarda hangi kamu kurumu doğru düzgün lisans mezunu istedi. ben diplomamla çok sınav başvuru kapısından geri döndüğümü hatırlıyorum..

DİLAMMA EL İNSAF DİYORUM BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM hala lisanslılara şans yok diyorsun en şanslı onlar yine liseli 50bin kişi lisanslı 5 bin kişi alcakları 3512 kişi...sağlıklı olup makina mühendisi olup kömür taşayan insanları biliyorum onlar ölsün o zaman yada okumakla iş varsa hepimiz açık ögretimi bitirelim işimiz hazır olsun sınavla falan niye uğraştırıyorlar...şöyle bakıyorum 45bin kişilik site burdan en az 10bin kişi gircek tepki koyan 50 kişiyi geçmez 3512 bile çok bize aslında kimseden ses çıkmıyor nasılsa sınavdan sonra almıyoruz deseler yine kimse ses çıkarmaz :eek:

xxxman;
o ses çıkarmayanlar dersde çalışmıyor emin ol :D rahatsın yani 3512 den biriside sensin xman kardeşim :) belki biride ben olurum salla ya sen onlara bakma biz üstümüze düşeni yapalım gavura küsüp orucumuzu bozmayalım davar olup güdülmeyelim eşşek olup semer yemeyelim kendi adıma bunu düşünüyorum ....

BİO kardeşim belkide derse yoğunlaştıkları için ses çıkarmıyorlar ;) gidek burda başkası için kendimizi yırtacağımıza 2-3 soru çözelim isterim ki işsiz engelli kardeşlerimin hepsi bi işe girsin ama şurda 50 kişinin uğraşmasıylada bi yere kadar kendilerininde istemesi gerek hedef 3512 içine girmek onun içinde çalışmak :eek:

xxxman;

Derse çalışıyoruz zaten bişey olmaz sistemli çalışıyoruz çok şükür arada bunada vakit ayırmak gerek sanmıyorum çok kişinin fişi çekildi en son bu 3512 haberi ile kursta canlı şahidiyim zaten herkes biliyorum havasında ancak :D pek bişey bilmiyorlar biliyoruz dedikleride paso yanlış inşallah herkes için hayırlısı olur ne diyelim gönül ister ki engeli gerçek olanlar bir yerlere ulaşabilsin hayata tutunabilme adına...

BİO kardeşim biz işsiz engelli arkadaşlar adına bişeyler yapmaya çalışıyoruz ama onlarda hiç bi tepki yok ben en son girdiğim sınavda 2bin kişi arasında ilk 10a girdim nasipte varsa kısmetse kaydırma falan olmazsa inşallah 3512 kişi içinede girerim;)
1.ÜNVANI OLMAYAN KAMUDA ÇALIŞAN SINAVA GİRMESİN DEDİK işsiz insandan çok memurlar saçmalamayın diye tepki gösterdi kiminin derdi yükselme,kiminin derdi memleket değiştirme kiminin derdi kurum değiştirme işsizliği en iyi biz biliriz parasızlık hiç bişeye benzemez işsizlerden ses gelmedi belli kişiler dışında...
2.SINAVDAN SONRA RAPOR İSTENSİN DİYORUZ haklı olan üç beş kişi dışında çogunluğu fi tarihli raporla sınava gircek insanlar yine tepki aldık kimse demiyor 3-5 özür grubu cetvele dahil edilip yeni rapor istensin diye zaten çogunluğu sahte raporla gircekdi 20binde olsa...
3.ALIM SAYISI 20BİNDEN 3512 OLDU hala kimsede tepki yok lisanslı arkadaşların derdi hala 3512 alınması değilde lisanslıya şans tanınmaması sınavsız iş istiyorlar:eek:
Allah yukarda ben kendimi düşündüğüm kadar işsiz arkadaşları düşünüp elimden geleni yapmaya çalıştım ama hep tepki gördüm önemli değil tepki görmek asıl koyan destek görememek ben yine elimden geleni yaparım ama gerisi kader kısmet nasip işi...

aaaahhhhh ah şu sınavda ki soruların zorluğu ne derece olacak merak ediyorum..eğer birebir kpss gibi olursa ayvayı yediğimin resmiidir :) matematik çok az..e oda önemli ders..inşallah azcık farkı olur kpss'nin zorluk derecesinden..en önemlisi de inşallah bir yetkili çıkarda bizi rahatlatan bir açıklama yapar alım sayısı konusunda..

xxman;
BİO kardeşim belkide derse yoğunlaştıkları için ses çıkarmıyorlar
yok ya ders çalıştıklarından burada bizim gibi yırtınmıyolar değil..biz bu sahneyi bu gibi durumlarda hep yaşıyoruz..birlik beraberlik denen şeyin anlamına herkes eremiyor maalesef..
(ama şu var ,ne çeşit engelliler var biz gibi net başında oturacak durumu olmayan,yada imkanı olmayan onlar hariç)

Valla Ben Dersi Bıraktım :) Çalışamıyorum en son deneme sınavından belli oldu bu malesef.

sınav soruları daha önce yapılan engelli sınavlarındaki gibi kolay olmayacaktır. sonuç itibariyle osymden söz ediyoruz. ama sorular kpssdeki gibi düşürücü tarzda olmayacak gibime geliyor. yine de ne olursa olsun zor ise herkese zor kolay ise herkese kolay. hayırlısı neyse o olsun...

Kardeşim açıkça söyleyeyim sınav soruları kpss'den farksız olmayacak, Yani lise ve dengi okullardan sınava girecek olan 38 bin küsür kişi için bu sınavda çok ter akıtacaklar.

o zaman haksızlık olabilir ibrahim..ben mesela zijinsel engellilerin sorularına bakıyodum da baya kolay oluyodu..ha bizim için kolay onlar için zor o ayrı..ama bu dengeyi iyi tutturamasa devlet,haksız yerleşmeler olabilir..aslında ösym de bizim gibi yeni :) daha ilk kez soru hazırlayacaklar ayrı ayrı sanırım engele göre..inşallah onlarda bizlerde toslamayız :)

Valla alımlar 20 bin olsaydı sana hak verecektim ama durum benim dediğimi gösteriyor.. Malesef. ama açıkçası bende çok kolay sorulsun istemiyorum :)

hayırlısı olsun be kardeş.. :) hayırsızsa bizden uzak olsun ne diyim..

varmı delikanlı çıkarmı sınavı protesto için hiç bi engelli sınava girmesin kim yapar bunu valla da billada girmeyelim hep beraber olalım densin ben hazırım devlet ozaman anlasın engellinin sesini izini görsün bakalım kaç kişi girmez sınava..

Valla sadece mail atmaya 20 kişi zor bulunduysa iş sınava girmemeye gelirse 3 kişi bulmazsın..

SONBAHAR kardeşim kimse kimseyi kandırmasın girmem diyen babayiğitte emin ol yalan söyler;)GOLDEN HEART KARDEŞİM sen benim ne demek istediğimi gayet güzel anladın atıyorum şurda 50 kişi konuşuyoruz ÜNVANI OLMAYAN KAMUDA OLAN SINAVA ALINMASIN DİYE kamuda olan 20-30 kişi birleşip tepki koyuyor olmaz öyle şey diye işsiz olan 5-10 kişi ancak tepki gösteriyoruz diger 5-10 kişi yine sessiz birleşemiyoruz:eek:SAHTE RAPORLARIN ÖNÜNE GEÇELİM DİYORUZ çoğunluğu sahte ve haklı olup raporunun düşmesinden endişe eden 20-30 kişi birleşiyor biz yine 5-10 kişi kalıyoruz:eek:20BİN ALIM SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA 5bin kişinin girceği sınavla 5bin kişi alınsın isteyen lisanslılar birleşiyor 50bin+ilkokul orta okullular yine sessiz kalıyor ALIM 20BİNDEN 3512YE geldi TAMAMEN SUSULDU:eek: he biz sadece burda yazıp çizmiyoruz gerekli yerlerle iletişimede geçiyoruz buraya yazma amacamız insanlar bilgilensin onlarda tepkisini ortaya koysun BAZI DUYUMLAR gerekli yerlerden cevaplar alıyorum ama tatmin edici değil kimseyi üzmek yada boşuna sevindirmek istemem herşeyi klavuzda görcez artık söz uçar yazı kalır hesabı orda yazan neyse odur ama zamanımızıda boşa kullanmayalım bastırmaya devam edelim ÇOK KİŞİ TEPKİLİ BURDADA TEPKİLİ KİŞİLER GÖRÜNSÜN AZINLIKTAYIZ SANILMASIN yoksa hepimiz elimizden geleni yapıyoruz bakalım artık söz devlette olcak yine;)

Sanırım bu konuda resmi açıklama için biraz beklenilecek gibi görünüyor. Bilemiyorum belki de çalışmalar devam ediyor kadro sayısının açıklanması için.

Ben yine ilk dediğimi tekrarlıyorum.

Bugün de İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik'te değişiklik yapıldı:T.C. Resmi Gazete

İlgili Yönetmelik'e bu değişiklikler işlendi:Mevzuat Bilgi Sistemi
...
Daha önce http://www.engelliler.biz/forum/ozu...i-oldu-3-512-kisi-alinacak-5.html#post1044712kilitlenen başlıkta şunları yazmıştım:

"Moralleri bozuk görünce bugünkü Meclis tutanağını okudum. Sorun yok arkadaşlar. Bakan'ın verdiği sayı İl Özel İdarelerindeki kadroların boşaltılması üzerine yapılan şikayetlere cevap olmasıyla ilgilidir. Meclis'teki konuşmalarda bu konuda şikayetleer olunca Bakan buna yönelik açıklama yapmıştır. Hepsi bu. ÖMSS sonucundaki atama sayısı bu kadar az olmayacak. Buradaki konu farklı. Tutanagı başlardan itibaren okursanız bunu farkedeceksiniz zaten.Moralinizi bozmayın lütfen. Bu şekilde yanlış yorumlarla canınızı sıkacagınıza lütfen sınava odaklanın.
Başarılar diliyorum sınava katılan tüm adaylara.

İlgili kısmı aynen aktarayım:

"

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK (Şanlıurfa) - Özel idarelerdeki işçilerle ilgili, bunlarda norm kadro çerçevesinde yer değişiklikleri oldu, bunların diğer
31
kurumlara nakilleri oldu. Burada yapılan düzenlemenin norm kadro çerçevesinde olduğunu ifade etmek istiyorum. Ayrıca, özürlü, engelli personel seçme sınavı 29 Nisanda yapılacak. Bu sınav sonucuna göre 3.512 personelin ataması yapılacak.
Bir diğer konu: 4/C'li personel sayısı 27.122'dir. Bildiğiniz gibi, bunlar on bir ay çalışmaktadırlar. Yılda yirmi iki gün izinleri vardır, sendikalara üye olabilmektedirler. Bunun yanında, otuz gün hastalık izinleri var. 2010 yılında..."( 31.sayfanın sonu ve 32.sayfanın başı)
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Genel Kurul Tutanağı
24. Dönem 2. Yasama Yılı
90. Birleşim 04/Nisan /2012 Çarşamba

inşallah dediğiniz gibidir. o kadar çok emeil gönderildi ve telefon açıldı. ben de elimden geldiğince bu konuya destek oldum; ancak hiçbir yerden açıklama gelmemesi üzücü

KANALD EURO - Yildiz.tv / Nar.tv - Tv izle, dizi izle, film izle, Canli izle 08.07 itibariyle izleyiniz...

Konu zaten özel idareler ile ilgili görüşmede soru cevap kısmında araya sıkıştırılmıştır bu kadar iyimser olamam kendi adıma malesef insanların umutları ve ders çalışma şevkleri kırıldı umarım düzelir dicem ancak 20 bin açıklaması yapan Aile ve Sosyal politiklar bakanımız Sayın Fatma Şahin her tv kamerayı gördüğünde reklam ederken bugünlerde her ne hikmetse hiçbir gazete ve tv de göremiyoruz Gerçek ama acı bir durum ....

ozkancey;

Haklısın arkadaş. Ben azerbaycana burslu olarak okumak için ÖSYM ye başvururken Fizik bölümüne sadece 1 kişilik kontenjan acıldığını görünce vazgececektim ama başvurmak için başvurmuştum ama hiç kimse başvurmadığı için ben kazandım ve oradan diploma aldım. ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz.

Üst Alt