kpss gibi olacaksa, süreci kısaca bi anlatayım, öncelikle haziranda kılavuz yayınlanacak. bu kılavuzda kadrolar ve kadro nitelikleri yer alacak. mesela
kurum adı:konya sağlık müdürlüğü, alınacak personel: sağlık teknikeri. alınacak personel sayısı:2
kurum adı: uludağ üniversitesi, alınacak personel: memur(lise mezunu), alınacak personel sayısı: 3 şeklinde.
niteliklerde engel grubu da istenebilir orasını tam kestiremiyorum şimdiden.
buna göre biz 15 tane 20 tane artık kaç tane tercih hakkı verirler bilmiyorum kadro kodlarını yazarak tercih yapacağız. ve ösym birinci kişiden başlayarak tercihlerimize yerleştirecek. birinci olan arkadaşımız seçtiği kadroya yerleşecek. sonra ikinci sonra üçüncü.
diyelim ki 158. oldunuz, ilk tercihiniz konya sağlık teknikeri kadrosuna, ikinci tercihiniz afyon sağlık teknikeri, üçüncü tercihiniz karaman üniversitesi eğitim fakültesi düz memur kadrosuna yaptınız. sıra size geldiğinde sizden önceki sırada yer alan 157 kişiden ilk tercihinizde bulunan konya sağlık teknikeri kadrosuna atanan olduysa sizin ikinci tercihinize bakacaklar, oraya atanan olmadıysa ikinci tercihinize yerleşeceksiniz, olduysa üçüncü tercihinize geçecekler. böyle gidecek işte.