Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercihi yapacak mühendis kardeşlerim istişare edelim

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kardeşlerim, Özellikle Makine, Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliklerini aynı torbaya atmışlar. Bu 5 alandan mezun olanların tercih edebileceği 17 tane ortak kadro mevcut. Bizler normal insanlar gibi istediğimiz şehri yazma özgürlüğe sahip değiliz maalesef. Mümkün mertebe ailemize yakın yerleri yazmak zorundayız. Ben Gaziantep'ten tercih yapacağım, Karsı, Çanakkaleyi,Edirneyi Ağrı'yı yazmam mümkün değil.Puanım çok şükür güzel gibi ilk 100'deyim... Şuan işsizim. Memurluk da yazmak zorundayım atanmak istiyorum 30 yaşına geldim. Bir sürü badireleri atlattım ve 2 yıl uzatarak da olsa çok şükür ingilizce mühendisliği bitirdim ama çalıştığım yer pazarları gece yarısına kadar mesai yaptırıyordu sağlığım için ayrılmak zorunda kaldım...Birçoğumuz aynı sıkıntıları çekiyoruz. Ben diğer kardeşimin memleketine o kardeşim de benim istedğim memlekete atanacak, sonrası ayrı bi zulum olacak belki de...
Neler yapabilirim?
Nasıl bir yöntem izleyelim? Kaç Mühendislik, kaç memurluk yazalım?
Kadere inanan birisiyim nasipte ne varsa o olacak ama fikirlerinizi bekliyorum..

Metehan kardeş, Allah gönlüne göre versin, ben de Endüstri Müh. üm büyük ihtimal Ankara da yazamam :(

Bilg. Müh.'yim. İl olarak sorunum yok, ama plaka kodlarına göre sıralamak gerekirse 26/06 öncelikli geriye kalan tercihleri akdeniz ya da ege olarak değerlendirmeyi düşünüyorum.

bende bilgisayar muh.yim. 3-5 tane içime pek sinmeyen yerler var fakat onlarında kontenjanları 1-2 gibi
sen nereyı yazacaksın burock?

Tam karar vermedim, açık söylemek gerekirse kılavuz ve sınav formalite icabı yapıldığından devlet'e geçmeyi düşümüyorum. Daha doğrusu şansımın olacağına inanmıyorum. Hem saçma sapan kadrolar var hemde alım adet'i şaka gibi. Bunca yıl boşuna dirsek çürütmüşüz. Şimdilik özel sektörden devam. Sırasını tam yapmadım ama 3-5 yer var dediğin gibi. Öncelikli tercihim ankara olacak.
30020125201 BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI MÜHENDİS ANKARA MERKEZ
30020126351 RADYO VE TELEVİZYON ÜST KURULU BAŞKANLIĞI MÜHENDİS ANKARA MERKEZ
30020125209 BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI MÜHENDİS ÇANAKKALE MERKEZ
30020125267 DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI MÜHENDİS ANKARA MERKEZ

sevgili burock aynı şekilde bende aynen senin gibi düşünüyorum. zaten hiç şansımız yok.
hatta bak yemin ediyorum çıktısını aldım kılavuzun işaretlediğim yerlerin aynısını sende yazmışsın. zaten başka kurumda yok.
herbirine 1 kişi yerleşti mi tamam hepimiz açıkta kaldık. bana göre onlarda önceden seçilmiştir belli bile olmuştur kimi alacaklarını.

bende bilgisayar muhendisiyim arkadaşlar

alijchan;

Aynen ali kardeşim, yapmak için yapılan bir sınav. Sadece lisans değil, ön lisans, orta öğretim vs. bu ülkenin ne kadar çok engelli imam muezzin ya da kuran öğreticiye ihtiyacı varmış. Durum hal böyle olunca da devlet bana masal gibi geliyor. :)

o kadrolara inşaatı da eklemişler unutmuşsunuz:) yani 5 mühendislik de tercih edebilir bence ayırmalıydılar.adaletsizlik bence kendi alanımda yarışıcam derken bir de bir sürü kişiyle yarışacaksın.diğer forumlarda yazışan ilk 50 de mühendisler var onlar için ankara garanti zaten.bu olaylar artık kısmet meselesi.

Ben de bilg. mühendisiyim hem diğer mühendislerle yarışacağım hem de de kendi alanımdaki arkadaşlarla yarışacağım:))

nereleri tercih etmeyi düşünüyorsunuz arkadaşlar

Maalesef durum çok acı ben de Endüstri mühendisiyim... ASLINDA Bİ BAKIMDAN DA önceki zamanlarda herkes sadece memur alınacağını sanıyordu ama mühendis kadrosu açılması bi nebze de olsa insana bi umut ışığı oluyor... Tercihler de daha çok makinacılar ön planda, genelde ise gıda ve tarımda ziraatçiler ve su ürünleri alımları çok...Ben de Ankaralıyım tüm trercihleri Ankara için yapıcam ama şunu da merak ediyorum DEVLET SU İŞLERİ ENERJİ BKAKLIĞI VS. gibi birçok kurum kontenjan açmamış acaba bi 6 ay sonra tekrardan kontenjan açılma ihtimali var mı dostlar veya kpss puanıyla tercih noktası mantıklı mı? Yoksa kapağı devlete atalım mantığıyla mı hareket etmek lazım...Bu arada sıralamam 280

insaa kardeşim... haklısın inşaaat da var... arkadaşlar ümitsiz olmayalım böyle.. tamam torpil illa dönebilir ama bariz bi şekilde de dönmez bence, çok ciddi torpili olan 3-5 kişi olsa yine kalan sağlar bizimdir inşaallah... umut fakirin ekmeği tercihleri yapar sonucu bekleriz ama ben memurluk da yazacam mecburum çünkü

Çok sıkıntılı bir durum bu tercih olayı,ÖMSS sürecinde hiç bu kadar stres yaşamamıştım. Şöyle usta bi arkadaş güzel bir analiz yapsa süper olur...

engin_temiz arkadaşım

sen zaten kilisi çok büyük bir ihtimalle kazanırsın.Allah herkese ayrı kısmet ve rızık veriyor.ilk 100 deymişsin zaten kilisi çok tercih eden olacağını sanmam etse bile senin puanın yüksek.kazanırsın.ayrıca kars ağrı da düşük puanla kapatır.ben de genel engelliyim.sen mesela antepdeysen mardini de tercih edebilirsin.ben de düz memurluk tercih edicem yine de tercihim de bulunsun kendi şehrimde branş açılmadı tekirdağdayım ben

insaa kardeşim Kilis ve Mardin yakın yazacam inşaallah. Keşke Kilis gelse, daha ne isterim Allahtan. Ama garantisi yokki, 1 kadro var ve sıralamada benden öndeki bir arkadaş yazdığı an ona gider. Anneme kalsa beni antep dışına bırakmıyor :) ama antepte de sadece 3 kadrodan 6 memur alımı var, nasip bakalım... Galiba 8-10 tane mühendilsik kalana da yakın yerlerden memurluk yazacam. Evet dostum bende Genel engelliyim...
Allah hepimizin gönlüne göre versin. Tekirdağdan çanakkale-edirne yazabilirsin dostum. Bana çok uzak ben yazmam ama başka kimler tercih eder Allah bilir. muamma bir durum var. ilk 100 de olmak bile garanti olmuyor maalesef

engin_temiz arkadaşım
sıralama olarak nasıl tercih yapmayı düşünüyorsun ? daha önce böyle strese girdigimi hatırlamıyorum...

şöyle bir problem var bu siteye giren hiç de azımsanmaycak sayıda engelli mühendis var ben de kendimi şanslı sayıyordum sayımız parmakla gösterilecek kadar diye bana öyle demişlerdi çünkü.ama gördüm ki hiç de öyle değil.endüstri ve elektrik sanırım 10 dan fazladır ama diğerlerinde giren sayısı 20 den fazla ve puanlarını bilmiyoruz.doğal olarak o kadroyu kim yüksekse o kazanır.ama doğuyu tercih edecek olanla biraz şanslı herkesin engeli farklı gider ya da gidemez. buraya kendi branşımla ilgili başlık açtım diğerlerini tanıyalım en azından benden puanı çok yüksek ve sayıları fazlaysa hayal kurmam tercih etmem diye ama tık yok.bu diğer sizin branşlarınız için de geçerli.ben biliyorum buraya çok sayıda benim branşımdan giren var nick olarak biliyorum.ama ne puanlarını söylüyorlar ne de yorum yapıyorlar ama gördüğüm şu açılan başlığı sadece okuyorlar gidip başka konulara yorum yapıyorlar böyle bir ikiyüzlülük var.haklısın tek kadro olması çok sinir bozucu o kadar nitelikli mühendis dururken gidip imam alıyorlar.pes diyorum buna.yani inanın şöle 5 6 yerine 15 tane kadro açsalar belki de ortalıkta engelli mühendis kalmayacak.

hsahsa arkadaşım;
öncelikle netleşmemiş olmakla birlikte ilk sırada kilis olacak gibi, daha sonra mardin olabilir, batman'da kararsızım. ankara yazmak isterdim ama gördüğüm kadarıyla ankarayı tercih edecek kardeşimiz çok, özellikle ankarada yaşayan kardeşlerimin güzel hatırı için ankara yazmam yada yazacaksam da 4. veya 5. sıraya konabilir. açıkçası bende çok zorlanıyorum. şehirler çok uzak. Allahaşkına KARS'a, AĞRI'ya, ERZURUM'a o şehirde yaşayan engelli kardeşler dışına kim nasıl gidebilir? kış ayları yollar kapanıyor, bi hastalansak Allah muhafaza...
Evet değerli kardeşim, antep'te sağlık kurumlarından 2 kadro var bunları da alt sıralara koyabilirim... bu şekil gidecek sıralama inşaallah.
HSAHSA kardeşim
SİZDE DURUM NEDİR? SIRALAMADA NASIL DURUMUNUZ VE MEMLEKET NERESİ?

İNSAA KARDEŞİM... size katılıyorum... hiç moralini bozma, rızık Allahtan ;) ve uyanıkların sonu Allah bilir ne olur. bak ben tam puanımı ve tam sıramı söylemedim, bunu özel olarak tuttum, isteyen söyler isteyen söylemez saygı duyarım ama en azından ilk 100'deyim diyerek dürüstçe, konuya muhatab arkadaşlarıma bir tüyo verdim. yorum yazmayan arkadaşlara da tavsiyem budur. ilaa söylemek istemiyorsanız kabaca birşey belirtirseniz, kalbimiz ferahlar, şu kadar mühendis var şu kadar alım var, şu memleket şu kadar tercih edilecek gibi kafamızda bişey oluşur...
benim en büyük endişem ne biliyormusunuz: hadi diyelimki ilgili kadrolara mühendis olarak yerleştik. ya sonra?
kendi memleketimize uzak bir yere yerleşip de Ankarada dayısı olmayan bizler, yıllarca aileden uzakta engelliler olarak orada ne zorluklar görecez. tayin yaptıramayıp, belki kendi ailelerimizi de rahatsız edip, kurulu düzenlerini bozacak, memlektten kalkıp bizim yanımıza gelmek duurmunda bırakacaz. şahsen ben Nevşehir-kırşehir yazsam % 90 anne-babam benle beraber gelmek zorunda kalacak, buna gönlüm razı gelmez...
ENGELLİ MÜHENDİZ KARDEŞLERDEN RİCAMIZI OLUR: KABACA MEMLEKET VE SIRALAMA BİLGİSİ PAYLAŞIRSAK SEVİNİRİZ...

bu arada İNŞAA kardeşim inançlı biri olarak imam hatiplerden ve müezzinlerden gıcık olmaya başlarken, neden bu kadar çok kadro verildiğini şu başlıktaki yazıyı görünce anladım... ne diyleim hayırlısı olsun...
Diyanet neden bu kadar kadro ayırmış? Cevap: Memurlar.Net (ÖMSS'de Diyanet kadroları neden fazla?)

ben bilgisayar muhendisiyim 82,9 puan 354 sırlama bizim bölümden 2 tane kadro var digerleri ortak 1 tanesi deniz kuvvet komutalıgı odada özel bir koşul var güvenlik takikatı diye kafamı karıştırdı çıkardım onu sadece beni mi yoksa aile mi araştıracaklar diye kafam çok karışık genel engelliyim allah ne verdiyse yazdım kars erzurum agrı batman hariç geri kalan heryeri döşedim kilis yerine karsı mı yazam acaba ?

insaa kardeş senin durumun nasıl

benim durum belli puanım 70 küsür başlık açmıştım.ben zaten sanayi bakanlığını tercih etmicem hayal çünkü.diğer branşımın kadroları var.sizin için bir yorum yapmam gerekirse ankara ve çevre illerde sanayi bakanlığını yazacak çok kişi var.özallikle bilgisayar ve makinede 90 a yakın ve 90 üstü alan var memurlar.nette takip ediyorum ve bunların sayısı zaten 6-7 kişi geriye de en uzak kars ağrı kalıyor.oralar da boş kalmaz zaten.ben normal memurluk da tercih edicem.

o dediğiniz neden diyanet alımı fazla linkine baktım.dediklerimizi haksız çıkarmaz malesef.madem sınav yapılıyor gerekli olanlar alınmalı neyse olmuş bitmiş bir şey zaten.

bende memurlar.nette takılıyorum ama ben hariç bir tane bilgisayarçı var benim gördügüm bakalım kısmet diyelim artık

arkadaşlar herkes inşallah yerleşir ben şunu anlamak istiyorum 5 mühendisi aynı kefeye koymanın mantığı nedir 5 mühendis bölümü dışındakiler mühendis değilmiben deniz ulaştırma işletme mühendisiyim eger bilgisayarla inşaatı makineyi aynı kefeye koymanın mantığını çözebilmiş değilim?görüşlerinizi bekliyorum.

bu klavuz baştan aşağı adaletsiz bir taraf sevinçten havalara uçarken bir taraf kan ağlıyor.bu kadar engelli biyolog veteriner ziraat mühendisi vs alnıyor diğerlerinden hiç nerdeyse.sanayi bakanlığı da engelli mühendis almak istemiyor almış görünmek için yapılmış bir düzenleme yani almış olayım da hangisi olursa olsun demek.göreceksiniz atananları da zaten memur gibi çalıştıracaklar.benim arkadaşımı sanayi bakanlığındaydı istemediği halde van a gönderdiler sonra anlaşamadı bakanlıktan ayrıldı tekrar sınava girdi başka kurumu kazandı.zaten eğer ilk 100 de değilseniz boşuna düşünmeye gerek yok.arkadaşın biri ilk 100 de 20 tane mühendis saydım demiş memurlar.nette.zaten 17 kadro 5-6 tanesi ilinden dolayı 5 para etmez gidip de yaşanılacak yerler değil.gidip de bu halimle ağrı da kış erzincanda batmanda vs terör çekilmez.

ben turkiyede 8.siyim benim aldığım puan boşa mı gidecek hayırlısı diyorum

insaa;

İnsaa kardeşim bütün kadrolar full dolacak fakat kazanıpta gitmeyen çok olacak. Bilmiyorum herkesin engeli nedir. Fakat kimi mühendis evlidir çocuğu vardır gitmez. Kimi mühendis yürüme engellidir gidemez kimi mühendis hava,terör şartları, deprem nedeniyle gitmek istemez. Kimi mühendisin ailesi bırakmak istemez. Özellikle yeni şehirde yeni hayata alışmakta kolay değil engelliler için... O yüzden Ankara da yaşayan mühendisler zaten ankarayı 1. sıralarda yazacaklar ve sonra çevre iller kırşehir kırıkkale vs.. Ama doğu illerini yazıp kazanıpta gitmezler.

Kilisi tercihlerim arasında yazmayı düşünüyorum antepe yakın olduğu için insanları da iyidir...

kurthakan senin bölümün ne nereleri tercih sıralaman nasıl olacak

Benim zorandığım konulardan bi tanesi de tekerleki sandalyedeki mühendisler için binaların uygunluğu hakkında bi bilgi yok... Atandıktan sonra bi de o kuruma gidememek de var...Neden o zaman engelliler gruplara ayrıldı*

Üst Alt