Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de 1 kişilik kadroları tercih eden oldu mu?

Arkadaşlar,
Henüz tercih listemi tam olarak belirlemedim ama ilk atamalarda gördüğüm şu ki, birçok arkadaş benim gibi kontenjanı çok olan yerlrei yazmış tek kadroluk yerler de düşük puanlarla dolmuş. Yani kadro sayısı 1 ya da 5 ya da 15 fark etmiyor aslında... Doğru tercih yapmak gerekiyor ama işte kadrolar az, tercih hakkı 15 ile sınırlı oluncca nereyi yazsam da atanma şansımı yükseltsem diye de düşünmüyor değiliz. Ne diyelim, hakkımızda hayırlısı...

Selamlar..çoğu kadro tek kişi oması nedeniyle kendi memleketini yaşadığını varsaysak bile yeteri kadar taban puan.veri olmadığından yine saçma sapan tercihler olacak..şu sıralama işi de bir çok yerde hesaplama yapılıyor hepsi farklı çıkıyor.. düz lise 2250 idi sıralamam puan da 84.127.. bakalım kısmet artık kısmet..

erdalakbay;

kardeş sen benim soruma cevap versene dünya kadar yüksek puan alan var diyorsun

tek kişilik kadrolara düşük puanlılar yerleşir derim niy ederseniz yüksek puanlılar yani 80 üzeri alanlar buraları yazmaz tavsiyem düşük puanı olanlar yazın tek kişilk kadroları bakın nasıl yerleşeceksiniz

Tercih sayısının azlığından millet zorluk çekiyor tercih sayısı biraz fazla olmalıydı hepimiz için iyi olacaktı

Ama biryandanda 1 kişilik kadroları yazmaktan korkmamalıyız
bu atamalar zaten bizler için

Ayrıca ;
içişleri,diyanet,cezaevleri,adliye,üniversiteler,karayolları,belediyeler
buraları TERCİH EDENLER çok az şimdilik.......

arkadaşlar 80 ve üstü 2500 kişi var ayrıca bunun 1000 kişisi 80 ve üzeri araştırırsanız görürsünüz tek kişilik kadro yazmak akıl karı degil birde tılda bir atama olacak ikincisi yok 2014 yeni sınavla atanacak tercihleri dikkatli yapalım bu yıl için son ve tek şamsımız

arkadaşlar tek kişiliklerdende en 3 tane bulunsun bence işi riske atmayın:cool:

hlldr :

hesaplaman doğru lakin benim hesabım şu şimdi siz 700 lerdesiniz 15 tercih hakkınız var tek yada iki kişilik yerleri seçerseniz o 700 kişinin içinden ilk 30 a girmek durumunda kalırsınız... ama 20 kişilik yerleri seçerseniz ilk 300 e girmek durumunda olursunuz... ömss nin göstermelik olduğu son tercih hakkımızda bu riske değermi siz karar vereceksiniz.. atıyorum 5 tane 1 kişilik en başa seçseniz dahi göreceksiniz aynı sizin mantıkla büyük puanlılar da öyle yapacak o ilk başlardaki tek seçtikleriniz boşa gitmiş olacak zaten az olan tercih hakkıızı tek yerleri tercih ederek biz azaltmış olacağız... ha keza puanınız bi tık daha yüksek olsaydı size haklısınız derdim ama göreceksiniz istisnalar hariç 82- 83 ten kapanacak taban puanlar umuyorum dahada düşer ama bu benm ön görüm. daha net bişey söliyim 85 ve üstü o tek kişilik yerlerden dolayı çok açıkta kalacak göreceksiniz....

walla tercihler loto gibi şansı olan atanacak bence belkide bilinçsiz tercihde bulunanlar şans eseri atanacaklar puan konusuna gelince size katılıyorum kadrolar en az 80 den kapanır ama şuda var bizler engelliyiz yaşadığımız il dışına çıkabilirmiyiz onuda iyi hesap etmemiz lazım kaş yapayım derken göz çıkarmakta var birde hizmetli denilen kadrolara atananların büyük bir ihtimalle temizlik getir götür İşlerine verilme ihtimalide çok yüksek birincisi önce il dışına çıkabilirmiyiz ona bakmamız lazım ikincisi hangi işlerde başarılı olabiiliriz üçüncüsüde puanmız nerye yeter bence bunları göz önünde bulundurmak lazım
AMA BİZE LOTO OYNAMAKTAN VE ÇARESİZLİKTAN MECBUREN HİZMETLİ KADROLARINI VERENLERDE SUÇ NE GEREK VARDI BUNLARA HERKESİN YAŞADIĞI İLDE ASGARİ ÜCRETLİDE OLSA BİR İŞE VERSEYDİNİZ HEPSİNDEN DAHA İYİ OLURDU ŞİMDİ BATIDAKİ DOĞUYA DOĞUDAKİ DE BATIYA GİTMEYE ÇALIŞIYOR BENCE TAMAMEN YANLIŞ BİR UYGULAMA...

ben hiç yazmadım tek kadrolu yerleri 84 puan ile yusuf yusuf ediyorum 10 memurluk 5 hizmetli yazacağım boşta kalmamak için tek kadorları yazan illaki düşük puan ile atanan olur bence bunları ilerleyen günlerde göreceğiz

bence bu tercihlerde kim nereyi tercih ederden çok en başında söylenen rakamla şimdiye kadar alınan rakam birbirini tuttumu onu konuşalım ve seçim falan derken eksik kalan sayıyı tamamlatmanın baskısını yapalım ilerleyen günlerde çünkü ses çıkmazsa alacakalrı yok zaten....

sonuçlar çok süpriz olacak 70 ile düz memurluğa atanan çıkacak gibi görünüyor

tabiki çok haklısın ama o kadar derinden hesaplayacak bi titrimiz yokki sadece bildiğim ve istediğim şuki az puanlı çk puanlı farketmez herkes gidebiliceceği yeri seçsin bütün kadrolar işe yarasın yoksa 81 il var ama tek kişide şans çok düşük hizmetli o bu diye sıkıntı çekiyor arkadaşlar... şuanda bi şirkette çalışıyorum insan kaynakları biriminde kendime insan kaynakları amelesi diyorum o dosya getir bunu götür şikayetçimiyim asla öğreniyorum atanmasamda şundan 6 ay sonra insan kaynakları uzmanının yaptığı herşeyi yapar pozisyona gelirim öğrenmeye çabalıyorum içi boş bi adamda değilim ayrıca veterinerlik okuyorum lakin

asgari ücret + vergi indirimi + agi + yol ücreti + yemek ücreti hesaplayarak aldığımızı orayamı yetiştiricez burayamı yetiştiricez hesabıyla geçiyor ömrümüz hesap kitap bilirliğimiz okumaktan değil yani geçinme derdinden geliyor.... devlete kapı atmak tabiri var beynimizde genlerden evvelden şimdi devlete girince maaş düzgün günü saati belli vs vs diye hesap ediyoruz hepimiz şu durumda çektiğimiz hesap kitap rezilliğinin yanında 1 kişilik yerleri seçmek risktir diyroum ve bunu kendi adıma göze alamıyorum hepsi bu... yoksa keşke hepimize rezerve kadrolar açılmış olsaydı...

istatistiki bilgi kabaca 700 de 30 demişsem 400 de 30 olsun bu senden yükske puanlılar hep senin tercih ettiğin yeri tercih edecek değil ya ama o kısmı karanlık bilinmeyen... lakin 20 kişi alan yerler seçilirse 400 de 300 olur bu oran ki bilinmeyen denkleminden çok çok iyidir... bi ikinci alım seneye çünkü ayrıca tavsiyem odurki işte ben engelliyim ama demeyin gittiğiniz yerde engelli kelimesini unutun lakin herşeyi biliyroum diyede atlamayın.. hizmetli kadrolarını seçip yerleşecekler özellikle kendinizi aşşağı görürseniz temizliği dayarlar kurtulamazsınızda 3 gün sora istifa etmenin anlamı yok o işleri taşeron firmalar zaten yapıyor.... otura otura para alacak bi çoğumuz ayık olursa elbette...

öyle hayırlısı artık.... ben tercihi gönderdim bile çok düşünsekte boş anlamı yok varılacak sonuç aynı seç yola rahatla....

aynen sakin kafayla tercihimi yaptım artık kurcalamıyorum yoksa kötü yollara gircem o yüzden beklemedeyim artık

arkadaşlar kimse kiseyi kandırmasın tek kişi veya çok alımlar önemli olan sıralama ben 83 puanla gölcük komutanlığına atan..........herkez istediği yeri yazsın ama akıllı yazsın

buradaki asıl sorunların başında bence osym nin atamasının bizler için biraz farklı düşünmesi gerektiği. bizim bu atamalarımızı diğerleriyle aynı kefeye koymamalı çünkü biz engeli olan insanlarız. bizim için ilk düşünülmesi gereken, ikamet ettiğimiz ile tayin çıkarmaları. çünkü birçoğumuz ailesi olmadan hayatını idame ettiremiyor. mesela ben erzurum ağrı yazmak isterim. sabrederim belki 1-2 yıl orda ama kar kalkmıyormuş ki yerden 9 ay. kuruma, buzun üzerinde gidip gelmem imkansız, zaten buzda yürüyemem. bu yüzden herşeyden evvel kişinin evi neredeyse oraya atamalılar bizleri. aksi hal,çok saçma geliyor kulağa.
deepfreeze, seninle aynı durumdayım. lisansım ben. tek kişilk yerler, çoklu yerler.. burada okuduklarımla kafam iyice allak bullak oldu. kimin nereye yükleneceği, neresi tercih edilmeyecek, bunlar muamma. bilemeyiz. kısmet artık :(

ben yazdım tek kişilik falan demedim şans nasip hayırlısı olsun inşallah

forumda yer alan bir başlıkta paylaştım nereleri yazdığımı :)

Anlaşıldı meral hanım sen izmiri çok seviyorsun :) ?

Ben egeli olduğum için bu çevreyi yazmaya çalıştım

Meral hanım beni yanlış anlamıyacağınızı umaraktan size bişe sormak istiyorum burdan kusura bakmayın aslında özel msj atmak istedim ama msj kutunuz dolu olduğunda izin vermedi sistem :) size engeliniz nedir diye sorcaktım birde bu özel yazışmalar burdan nasıl yapılıyor ben hala bu steyi cözemedim birtürlü :)

:) arkadaşlar anlaşılan kafası tek karışık olan ben değilim

Sizlerinde vurguladığı üzere bazı arkadaşlarımız seyehat engeli yüzünden belkide atanmalarına rağmen iş başı yapamayacak veya tanadıktan sonra hemen bir rapor alarak tayin isteminde bulunacaklar
yani atanıyımde olmaz denilen tayinde olur diye dusunenlerde olacaktır. haklıdırlarda :)

açılışı 1 kişilik kadro ile memleketimden yapan ben sonrasını alınan personel sayısına göre buyukten kucuge sıraladım.
ülkemin 4 köşesinden tercihler yaptım .
ve deepfreeze aynen dediğin gibi garip bir yerleşme sonuçları bizi bekliyor olacak.

aslında işkur mantıgına yakın bir sistemde çalışmak istediğimiz 3 il seçilebilir ve sadece bu 3 i için tercih hakkında bulunabiliriz :)
açık kalan kadrolar için ek tercih hakkı da sunulur.
ayrıca seyehat engeli olanlara ikamet ettikleri yere yerleşmede pozitif bir öncelik tanınabilir.

sonuçlar hayır olsun diyelim :)

100 Tam puan alıp da TSE sınavına başvuran bile var lisans mezunu hemide :)

:D twi haklısın bunlar neredeymiş ya tercih mi yapmadılar i acep ortaöğretime baksana bide ordada farksız:D

Üst Alt