Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de çıkabilecek derslerin konuları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

sedat13

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖMSS sınavındaki derslerin konuları hakkında fikri olan çıkabilecek soru örnekleri ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız hepimizde faydalanmış oluruz.

Böyle giderse o sorular içinde kendimizi kaybetcez birileri bizi bulmak zorunda kalcak :)

Türkçeden-> Sözcükte Anlam , Cümleden Anlam , Parağraf , Yazım Bilgisi , Noktalama ßilgisi ve en önemlisi Anlatım bozukluğundan Bankolar bankosu soru gelecek.
Tarihten -> Atatürk İlkerinden en az 3 yada 4 soru gelecektir. ( Milliyetçilik - Devletçilik - Halkçılık-İnkilapçılık-Laiklik) Geri Kalan soruların ise Ekonomik ve Sosyal Olanda olan İnkilaplardan Gelecektir.

Matematik => Özellikle 4 İşlem ve Problemlerden Geleceği kanısındayım . Üslü sayılar. Çarpanlara Bölme. Rasyonel sayılar. Matematik 1 konualarından qelecektir. ama ağırlık bu yönde olacaktır( BİZİ ÇOK ZORLAYACAKLARINI SANMIYORUM )

COĞRAFYA => Türkiye coğrafyası ile aklınıza ne gelirse. Akarsu - ova dağ tepe sorulacaktır. eski yıllarda olan özürlü personel sınavlarında hep böle olmustur.

Diğerleri Allah Kerim..

Cimcimee;
Sınavı kazanana kadar sorularla konularla bayağı içli dışlı olcaz yapacak bişey yok.Soruları doğru bulduk mu sorun yok demektir.:)

FaCia;
Bu konularda bende senin gibi düşünüyorum.Benim endişem sınavı ösym'nin yapması eğer soruları ösym hazırlarsa konular biraz daha zor olacak diye düşünüyorum.

Bazılar ders çalısmıyor. biz inekliyoruz. Çalısmayan kazanamasın 2*2 = ? diye sormayacaklar meb sınavı gibi :) KAZIK qelsın sorular çalısmayanlar yapamasında çalısan kazansın.

Yani bu fırsatı iyi değerlendirip çalışmak lazım.Çalışanda zaten hakkını fazlasıyla alır zaten sadece biraz emek harcamak lazım

Bence bu sınavda herkes çok avantajlı olucak .. Çünkü genelde ilk yapılan sınavlar da daha şanslı olunuyo buda öyle olabilir belki ..

Umarım öyle olur.Ama yinede ders çalışmayı ihmal etmemek gerek çünkü bu sınav merkezi ve ösym sınavı olacak.

ömmsde çıkacak sorular

merhaba arkadaslar ömmsde çıkacak sorular arasında türk kültür ve medeniyetleri bulunmakta acaba osmanlı türk kültür ve medeniyetimi yoksa islam öncesi türk kültür ve medeniyetimi anlayamadım cevaplarsanız sevinirim tşkler

evet bende bu konuya takılmış durumdayım ama osmanlı herhalde kapsam dışı. en azından ben pas geçiyorum...

Neden acaba ÖSYM'den Yada MEB'den biri çıkıp da açıklama yapmıyo..Zaten şurda kalmış az bi zaman kim nereye bakcak hangi konulara yogunlaşcak kimsenin umursadıgı yok böle bi şans tanıdık bu sınavı yapıoruz okadar tmm allah razı olsun bekliyoduk böle bi sınavı ama biz bu şansı onlara verdik gerisini halletsinler gibi bi durumla karşı karşıya bırakılmak da saçma..Ankara gibi biyerde keçiörende halk eğitimi arayıp kursu soruyoruz böle bişiden haberleri bile yok insanların...bugün tekrardan arayıp rahatsızlıgımı dile getirdim yakın bi zamanda acmayı düşünüyoruz die yanıt alıyorum...ne kadar yakın bi zaman die soruldugundada uygun bir yer bakılıyo karar verilip başlancak diyolar...kısaca hakkımızda hayırlısı kimseyi umursamadan oturup kpss kitapı alıp harıl harıl çalışılcak başkada bişi yok bu böle...hepimizin hakkında hayırlısı olsunn allah herkesin dileğini gerçekleştirsin inş....

kurslara sürekli katılan varmı yada ryhsal duygusal olarak sınava girecek olan yada raporunda hem ruhsal hem zihinsel ibaresi olan hangi gruptan sınavlara alındı ..

önceki özür memur sınavlarında memur konunu yani 657 kanunu var bu sınavda çıkacak mı

almonia67;

Kurslara derken halk eğitimin kurslarınamı...?

Ya bu sınav konularına tam anlamıyla açıklama getirmediler ki matematik lys tarzındamı olacak 1.bölüm konularımı çıkacak geometriden soru sorarlarmı keza türkçe konuları yine aynı dil bilgisi konuları çıkarmı bunların cevaplarını ben bir türlü alamadım muaamma hepsi.

Acıklama yok malesef bekleyip sureyı bosa gecırmek yerıne,derim ki hepsini calısalım.

Çalışıyoruz zaten ama ösym sınavı sonuçta daha önceki sınavlardan farklı olacak dedik.Merkezi sınav dedik ama daha bir sürü cevaplanmamış sorular var

arakdaşlar açıklama yok yazılımıyor ehr konuda ama.Yargı yayın evi direk bu sınavın adını taşıyan kitapları piyasaya sürmüş.Kendileri oluşturmadıya müfredatı.Ben sabahtan aakşaam akdar çalışıyorum netim yoka raştıramıyoruma am tablo bu?Alsakmı bu kitaplardan nedersiniz?

Yargı yayın evinin kitaplarının hepsi bende mevcut ama yargıda geçen sınav konularının yani meb ve sağlık bakanlığının müfredatına göre hazırlamış kitabı

walla açık söyleyim matematiğe bakmambile sanırım 30 dk iş biter

ARKADAŞLAR SINAVA HAZILARLANACAK lise ve dengi okullardan sınava gireceklere yargı yayın evinin ÖMSS Lise ve Dengi Okul (Ortaöğretim) Konu Anlatımlı Ders Notları anlı kitabını tavsşye ederim ıcınde soru bankası konu anlatımı ve testleri mevcut oldukca faydalı bır kıtap alın çalışın derim ben ;)

Fazla basit görüyorsunuz sınavı arkadaşlar o kadar kolay olmayacak bence

kpss ayarında olacakdır bundan şüpheniz olmasın geçmiş yıllardaki kpss'de cıkmış soruların biraz basite indirilmiş halini düşünebilirsiniz. Bence ösym'nin hazılamış oldugu sorular EĞİTEGİN hazırlamış oldugu saçma sapan sorulardan cok daha iyi olacakdır. Konular belli zaten , cıkacak sorular konuların cok derinliklerinden gelecegini sanmam , kaynak olarak tavsiyem (yargı ömss soru bankası ve kalitelibir kpss konu anlatımlı kitapdan calışarak bol soru çözmenizdir)

ömss de memurlar kanunundan soru çıkar mı?

arkadaşlar ömssde memurlar kanunundan da soru çıkacak mı bilgisi olan var mı? fazla zaman yok ona göre çalışmaya başlamam lazım kanuna da..

Dostlar bende 100 lerce GB YGS ve LYS,öss,SBS, KPSS , Hatta SBS eğitim setleri var çoklu kaynak seçeneği ile, İnternneten indirdim bir gün lazım olur diye şimdi konu başlıkları neler olucak nelere ağırlık vermeliyiz sıkı bir program uygulamalıyız bunun için yeni çıkan ÖMSS kitabı bile sipariş vermek istiyorum sebebi bana yol göstermesi vs lütfen bilgi paylaşalım saygılar...

öms sınavındaki sorular hakkında

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15
Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
Güncel Sosyoekonomik Konular 6

arkadaşlar soru sayıları bu şekilde ama konular nedir ?
şıklar 5 şıklı mı (a,b,c,d,e,) yoksa 4 şıklı mı ?
ve buna benzer sorular...

evet önemli bir konu nelere çalışmalıyız nelere çalışmamalıyız, yanlışım yoksa normal kpss 120 soru sormuşlardı önlisanlara 60 rakamı daha temel konular ve daha dar bir alandan çıkacak gibi görünüyor bakalım hayırlısı :)

Üst Alt