Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de çıkabilecek derslerin konuları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

ben belediyenin açtığı kurslara gidiyorum şuana kadar gördüğüm konular yargı yayınevinin kitabıyla paralel aynı doğrultuda gidiyoruz tarihte 2. meşrutiyetten başlanıyor coğrafya özel ve matematik konum hariç bölgeleri inceliyoruz daha diğer dersleri görmedim devamlı ders çalışmak lazım ama güncel konuları da kaçırmamak lazım velev ki denilebilir ki dünya su forumu nerede yapılacak vs gibi güncel konular ama tarihte bir tüyo vereyim mebin en çok sevdiği konu atatürk ilke ve inkilapları daha önceki sınavlarda bu konulardan 9 soru çıkmış bu konuları iyi etüd etmek lazım...

gsli;
5li olacak A,B,C,D,E GİBİ :)

ewet 4 yalnıs bır dogruyu goturuyor.

Kpss konularına çalışın zaten bu sınavı yaparsınız bence

besalti20;
teşekkür ederim ama kesin bilgi mi bu?

yargı kitapevinin yayımladığı kitabı nerde bulabilirim arkadaşlar

cesar39;

o kitabı 2 kere bitirdim şuan kpss nin 2012 yılında çıkan konu anlatımlılarına çalışıyorum önerdiğin kitap çok eğitici ve sağlam :)) 32 tl ye kapıma geldi ücretler dahil...

netten sipariş ettiyseniz iki gün sonra elinize geçer...

hangi derslerden ne kadar soru gelecek bılgisi olan varmı arkadaşlar

soyata;

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4)Türkiye Coğrafyası 5
5)Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
6)Güncel Sosyoekonomik Konular 6

yargı yayevinin çıkarmış olduğu kitap tam rezalet konu anlatımlarında bir konu ilerdeyken geriye almış geridekini ileriye almış test sorularını söylemiyorum bile anlatılmayan konun sorusunu sormuş cevap istiyor 3. baskıdaki konular 2. baskıda yok ortada rant olduğu için kitap hazırlanışında özen gösterilmemiş 3. baskıda olan medeniyet ve kültür konusu 2. baskıda yok yukarıda da dediğim gibi konular arasında belirsizlik var test soruları da kafa bulandırıyor en iyisi ösymdeki dedikleri konuları netten çalışmak veya başka kaynaklardan yararlanmak lazım..

İnternet Üzerinde Çalışma Şansım Var Önerdiğiniz Site Varmı ?:confused:

ozistar tarih konu anlatımı için KPSScafe Tarih Videoları tavsiye ederim ama osmanlının kuruluş yükselme dönemleri, ortaçağ yeni çağ vs konuları ile islam tarihi konusunu da anlatmış onları es geçseniz de olur, ama dinlemenizi de tavsiye ederim bütün olarak kavramanız açısından faydalı olur. gene aynı sitede diğer dersleri dinlemedim ama vatandaşlık konusuna baktım, slayt üzerinden anlatmış pek faydalı bulmadım onu.

arkadaşlar şıkların çok olmaı yani a,b,c,d,e şekinde olması bizim için dezavantaj

bence 1 olsa ena olmaz:):D

sade doğru olan yani:D

slimer özel yazzana en bilmiyorum

Semacan, 5 şık 2 şıktan iyidir
neyse hakkımızda hayırlısı

ben bilQ öss matematik dvdden yararlanıyorum matematik zayıf olan için sahibindencomda indirimli aöl ve aöf mezunum aöf matematik için ilkumut vcd aldımda geçebildim matematik alt yapısı olmayan için ilk 3 vcd özellikle tavsiye ederim bende burda görüntülü eğitim dvd olan varmı diye soracaktım kelin ilacı olsa başına sürer gibi oldu birde murat yayınlarıda ömss kitap çıkarmış duyrulur

test çözerken takıldığımız sorular

bu bölümde yanıtını araştırdığımız halde bulamadığımız test sorularını soralım belki içimizden birileri biliyordur.

benim sorum ihtiyaç kpss soru bankasında. tarihten, osmanlının yükselme döneminden soru beklemiyorum ama kültür medeniyet konusuyla alakalı bir ekonomik yaşam sorusu:
osmanlı devleti yükselme döneminde şu devletlerden hangilerine kapitülasyon vermemiştir: fransa, ingiltere, almanya

benim bildiğim kadarıyla yükselme döneminde sadece fatih döneminde venediklilere, kanuni döneminde de fransızlara kapitülasyon verilmiştir. ama cevapta fransa ve ingiltereye verilmiş, almanyaya verilmemiştir diyor. almanyaya verilmediğini biliyorum zaten bildiğiniz gibi o zamanlar prusya vardı, almanya diye bi devlet oluşmamıştı, ingilizlere ise yükselme döneminde değil de daha sonraki dönemlerde kapitülasyon verildi diye biliyorum. soru mu yanlış benim bilgim mi yanlış.

sorulardan çok haksız yere rapor alanlarla sorun yaşarız.

bu bölümde yanıtını araştırdığımız halde bulamadığımız test sorularını soralım belki içimizden birileri biliyordur.

benim sorum ihtiyaç kpss soru bankasında. tarihten, osmanlının yükselme döneminden soru beklemiyorum ama kültür medeniyet konusuyla alakalı bir ekonomik yaşam sorusu:
osmanlı devleti yükselme döneminde şu devletlerden hangilerine kapitülasyon vermemiştir: fransa, ingiltere, almanya

benim bildiğim kadarıyla yükselme döneminde sadece fatih döneminde venediklilere, kanuni döneminde de fransızlara kapitülasyon verilmiştir. ama cevapta fransa ve ingiltereye verilmiş, almanyaya verilmemiştir diyor. almanyaya verilmediğini biliyorum zaten bildiğiniz gibi o zamanlar prusya vardı, almanya diye bi devlet oluşmamıştı, ingilizlere ise yükselme döneminde değil de daha sonraki dönemlerde kapitülasyon verildi diye biliyorum. soru mu yanlış benim bilgim mi yanlış.
şimdi moderatör arkadaş, senin birleştirdiğin başlıkla, bu başlığa verilen cevaplarla benim açtığım konunun ne alakası vardı da birleştirdin?

Üst Alt