Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'de çıkabilecek derslerin konuları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

merhaba arkadaşlar
ben kpss kitapları almıştım geçen aylarda kupon biriktirerek onlara çalışıyorum Türkçe bitti saylır, matematikte biraz yavaşım ama 4 konu falan bitti, genel kültüre henüz başlamadım önümüzdeki birkaç gün içinde başlamayı planlıyorum
bence nerden gelir diye düşünmeden soru çözün eksik bilginiz varsa, hangi konuda kendinizi eksik hissediyorsanız o konulara çalışın derim ben
sıfırdan başlamak inanın işkence gibi düşünsenize 10 konu coğrafya çalışıp 5 soru cevaplıyorsunuz, ama napalım madem bu yola baş koyduk, elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım şundan çıkar çıkmaz diye tahmin yürütmek yerine çalışabildiğimiz kadar çalışalım
konular belli en azından dersleri biliyoruz soruların seviyesini ygsde nasıl bilemiyorsak bunda da bilmememiz çok normal
tavsiyem şu: kendinizi en iyi seviyede düşündüğünüz dersten başlayıp biran önce bitirip diğer derslere geçmek ve bol soru çözmek yapacak başka bişey yok maalesef
bu arada habertürk gazetesi cumartesi günü kpss anayasa cep kitabı veriyor bence alıp onu okuyun elinizde soru bankası varsa bol soru çözün her hafta bir kitapçık verecek, her dersi o kitapçıklardan okuyup konularla ilgili bir hafta boyunca soru çözsek, sınava kadar hallederiz 5haftaya, sınava ztn 8 hafta var kalan 3 haftada da bol bol soru çözeriz sınava da inşallah hazır oluruz

3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3

Bu dersin içeriği nedir acaba? Türk Kültür ve Medeniyetleri, İslamiyet öncesi Türk Devletlerinden Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar olan bütün alanı mı kapsıyor? :confused:

Türk kültür ve medeniyetleri nerede yazıyor ya ben ıskalamışım onu...

Beni özellikle düşündüren kısım Matematik, onda da belli başlı konulara bakacağız artık...

Aslında en mantıklısı halk eğitim merkezlerindeki eğitiminde gösterilen konulara çalışmak.çünkü oradaki eğitim gösterilen konular sınav müfredatına göre hazırlanıyordur diye düşünüyorum..

Yani şuan için en doğrusu halk eğitim müfredatı ama herkes ömss kursuna gidemiyo orda görülen derslerin konuları hakkında herkes bildiklerini yazarsa yardımcı olmuş oluruz tüm arkadaşlarımıza

bende yarın başlıcam halk eğitimdeki kursa

A.Ö.L. mezun olan arkadaşlar sınava nasıl çalışıyorsunuz

merhabalar ben A.Ö.L mezunuyum A.Ö.L mezun olan arkadaşlar sınava nasıl çalışıyorsunuz bu tür sınavlara nasıl hazırlanılırsa başarılı olunur? sorulacak sorular 60 tanemi olacak?

Ben de yargıdan çalışıyorum da Matematikten hangi konular çıkar bilsek iyi olacak aslında...

Kursa giden arkadaşlar öğretmenlere sorup... hangi konulardan soru gelebileceği hakkında bilgi verebilirler mi?

ben kursa gidiyorum,hafta sonu tam gün. matematikle başladık;birden bütün özgüvenim tepetaklak oldu :) o neydi yaa;lise de bile görmedim öyle karmaşık soruları.eğer gösterilen konularsa sınavda çıkacak olanlar,tek kelimeyle YANDIK :(

Hangi konuları işl,yorsunuz? ve Lisansmı yoksa Ortaöğretim mi?

Birde sınava kadar işleyeceğiniz tüm konular hakkında bilgi sahibiysen yazabilirmisin?

bu soruya cevabı pazar akşamı yazabilirim,ders programı vardı masada ama ben çok incelemedim,iyice bi bakayım yazarım.

turgutluuda kurs var ama 2.katta asansörde yook napcyam söylermisiniz?

yardımcı olacak biri muhakkak bulunur;ama ben çok fazla bir katkısı olacağını düşüünmüyorum kursa katılmanın;daha çok kafa karıştıracak sanırım.bir kere gittim fakat izlenimim bu.az önce kitabım geldi,hani şu yargı yayınevi nin çıkardığı ömss kitabı;konu anlatımlı soru bankası olanını sipariş vermiştim.çok kapsamlı,üstelik önceki özürlü memur alımındaki soruları da vermişler;bu sınava hazırlık için tüm arkadaşlara tavsiyem kendilerinin hazırlanması.sema hanım siz de bence hiç başlamayın,çok faydalı gibi görünmedi bana...

Kursa giden biri varsa söyleyebilir mi Türk Kültür ve Medeniyetleri'ne hangi konular giriyor acaba?

Ayrıca ÖSS de olduğu gibi 4 yanlış 1 doğruyu götürecekmi? bu çok önemli

Açıköğretim Lisesi Mezunları ömss Nasıl Hazırlanıyorsunuz?

merhaba arkadaşlar ben A.Ö.L mezunuyum A.Ö.L mezun arkadaşlar sınava nasıl hazırlanıyorsunuz? bu soruyu daha önce sormuştum ama soruyu balamıyorum site içinde soruyu nasıl bulabilirim? iyi akşamlar

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4)Türkiye Coğrafyası 5
5)Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve
6)Güncel Sosyoekonomik Konular 6

Arkadaşlar konu dağılımı bu şekilde, ben ömss kitaplarını doğru bulmuorum çünkü geçmiş yıl sorularını örnek almışlar oysa geçmiş yıl sorularını meb hazırlıodu şimdiki soru tarzları ösym ye ait olucak geçmiş yılları silin kafanızdan buradaki başlıklara göre öss ve kpss kitaplarından çalışın daha faydalı olur..

En azından Atatürk kaç yılında doğdu diye sormuyacaklar :)

Arkadaşlar bu sınavın sonucunu matematik çok etkiler matematik yapanlar hep bir adım öndedirler...

sedat13; katılıyorum...
ama o lanet dersi yapamıyorum arkadaş..gerçi bir öss yada normal kpss kadar zor olmaz sanırım..eğerki normal kpss gibi aynı olacaksa bu sınavın farkı ne :) demi ama..

kendimi mi avutuyom yoksa :)

zeynep71;

ben de açık lisede okuyorum ömss kursunu giderek hazırlanıyorum bide abimin ygs kitapları var onlardan çalışıyorum
önceki konular için kontrol paneli var sağ üstte

Sınavın başvuru sayısına bakılırsa tek çare oturup düzenli ders çalışmak özellikle matematik ve türkçeden eksikliklerinizi gidermeye bakın arkadaşlar.golden_heart
matematik o kadarda zor değil aslında belli başlı konular var gözünde büyütme sadece bol bol soru çöz sana tavsiyem.

konular belli değilmi:(

Önemli konulara ağırlık ver ve özetlemek en doğrusu bide çıkan sorularla karşılaştırmak lazım...

Ön lisans ve lisans mezunları (ya da mezun olabilecek) için hiç bir açıklama göremedim...

sphinx;
bende göremedim önlisanslarla ilgili bi açıklama..eğitime göre farklı soru olacak ama zorluk derecesi nedir bilinmiyor..normal kpss modunda çalışıyoruz bakalım...bu şekil çalıştıktan sonra normal kpss den farkı ne olacak merakla bekliyorum bakalım :confused:

O bu deil de Matematikde özellikle hangi konulara çalışmak mantıklı olur onun az-çok bir şemasını çıkarabilsek iyi olacak...

sphinx;
bende göremedim önlisanslarla ilgili bi açıklama..eğitime göre farklı soru olacak ama zorluk derecesi nedir bilinmiyor..normal kpss modunda çalışıyoruz bakalım...bu şekil çalıştıktan sonra normal kpss den farkı ne olacak merakla bekliyorum bakalım :confused:

Valla kobay olucaz bu sınavda :D

Valla kobay olucaz bu sınavda :D

:D karamsar olmayan kazanır kitaplarımı yanımdan bile ayırmıyorum..kimseden fayda yok daha bişiler yaptıklarını sanıyorlar maa resmi açıklama yokken demokrasiden bahsediyorlar. resmiyetimizi arıyorum kobay olsakda bulamayacaz .bu gidişte..

sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu
şıklar 5li mi 4 lü mü (a,b,c,d gibi)

Üst Alt