Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye girmeyi düşünenler, ne mezunusunuz?

lİSE MEZUN üniye yetişemıok son sene bide tüh.

lise düz lise sözel :) Ön lisans Elektrik Teknikerliği mezun işsiz aç :D lise ve ön lisans kapışacak fakat bu sınavdan ümitleri kırmak istemem ama zor memur olan bölüm değiştirmeye girecekmiş okuduklarım kadarı ile işi olan keyfine girerse işssiz ne yapsın

Bilgisayarlı muhasebe alanında Meslek lisesi mezunuym..

lise mezunu izmir... üniversite okuyorum açıköğretm dış ticrt

ön lisans/sağlık teknikeri

ilkokul
lise
önlisans
lisans
doktora vs gibisinden anket acılsaydı zannediyorum ki daha yararlı olurdu

Coğrafya öğretmenliği mezunuyum...

Memur olarak çalışıyorum ama yine sınava girip öğretmenliğe geçmek istiyorum...

Kendi mesleğimi yapmak istiyorum..

yabaran ; http://www.engelliler.biz/forum/ozu...inavi-omss-hakkinda-sorular-ve-cevaplari.html

verdiğim link'te ÖMSS Hakkında Sorulan Sorular ve Cevapları var..Sizin sorunuzda orada cevaplandı.

Soru: 5-) İlköğretim , Ortaöğretim , Yüksek Öğretim Mezunlarının Özürlü Memur Seçme Sınavı'na ( ÖMSS ) Girişleri Nasıl Olacaktır ?

Cevap : İlköğretim Mezunları ( İlkokul ve Ortaokul ) , ÖMSS'ye sadece Başvuru yapacaklardır, sonrasında ise Noter Huzurunda KURA ile atanmaya çalışacaklardır... Ortaöğretim ( Lise ve Dengi Okullar ), ÖMSS'ye Başvurularını yapacaklar ve 29 Nisan 2012 tarihinde Sınava girerek atanmaya çalışacaklardır.. Yüksek Öğretim Mezunları ( Ön Lisans, Lisans,Yüksek Lisans,Doktora ) ise yine ÖMSS'ye başvurularını yapacaklar ve 29 Nisan 2012 tarihinde Sınava girerek atanmaya çalışacaklardır.

Soru: 14-) İlköğretim Mezunları'nın ( İlkokul ve Ortaokul ) NOTER HUZURUNDA KURA İLE ATAMASI NASIL OLACAK ?

Cevap: İlköğretim Mezunları ( İlkokul ve Ortaokul ) ÖMSS Başvuru süreleri içerisinde Başvuru yapacaklar, ancak Sınava girmeden Noter Huzurunda KURA ile atanmayı bekleyeceklerdir ...c)Kura, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesine göre Devlet memuru olabilmek için aranan asgari eğitim şartını haiz eğitim veren kurumlardan mezun olan özürlülerden kamu kurum ve kuruluşlarına tercihlerine göre yerleştirileceklerin tespiti amacıyla noter huzurunda yapılır. Kura çekimini, kura için başvuruda bulunan adaylar da izleyebilir. ..ÖMSS 'ye Başvuracak ilköğretim mezunları ilk etapta ÖMSS başvuru formunu doldurup diğer evraklar kimlik sağlık raporu sertifika ÖMSS başvuru bürölarına vereceklerdir daha sonra başvurunuz onaylandıktan bir süre sonra tercih kılavuzları yayınlanacaktır bu tercih kılavuzuna göre çalışmak istediğiniz kurumları kura başvuru belgesinde seçerek doldurup ilgili merkeze vermek suretiyle kuraya tabi olacaksınız.noter huzurunda bilgisayar ortamında yapılacak kura sonucu işe yerleştirileceksiniz ÖMSS için SINAV KLAVUZU daha yayınlanmadı, yayınlanmasını bekleyip cevaplara net olarak ulaşacağız...

Saygılarımla ...

bende çok yüksek lise mezunuyum! son sınıfımda okulun dördüncü katından mezun oldum. aklıma takılan şu ben şimdi anadolu üniversitesi açık öğretimde iktisat fakültesi maliyede okuyorum. yani liseyi bitirmiş arkadaşımla benim konumumda olanları aynı kefeye koymazlar her halde değilmi?

öğretmenlik mezunu olan arkadaşlar var mı aranızda acaba... 2010 öğretmen atamalarında kontenjan açığı vardı. şimdi 100 tane öğretmen atasalar bu yüz kontenjan dolar mı acaba....lisan mezunları hangi bölümden mezun olduklarını da yazarlarsa öğretmen adayı sayısını da öğrenmiş oluruz... arkadaşlar lütfen açıkça yazabilir misiniz lisans bölümünüzü.....

kadirgursoy bey ; size vereceğim LİNK'te hem sizin sorunuz hemde ÖMSS Hakkında En Çok Sorulan Soru ve Cevaplar Mevcuttur ....

LİNK :http://www.engelliler.biz/forum/ozu...inavi-omss-hakkinda-sorular-ve-cevaplari.html

Soru: 6-) Lise Son Sınıf, Ön Lisans Son Sınıf, Lisans 3. ve Son Sınıfta Okuyanlar, Hangi Mezuniyet Kapsamında Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'na gireceklerdir ?

Cevap: Öncelikle bu Sorunun Net ve Kesin Olarak Cevabı; Sınav Klavuzu yayınlandığında belli olacaktır. Ancak önceki bazı sınavlarda yapılan uygulamalara göre bir yorum yapabiliyoruz.. Lise Son Sınıf öğrencileri okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir Mezuniyet Belgesi Sıava başvurabileceklerini düşünüyoruz..Eğer bu şekilde kabul olmazsa, O zaman KURA ile Atanmaya Çalışacaklardır. Son Sınıf Ön Lisans Mezunları da aynı şekilde okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir Mezuniyet Belgesi ile ÖMSS'ye Ön Lisans Mezunu olarak girebileceklerini düşünüyorum, aksi halde Lise Mezunu olarak ÖMSS'ye girebileceklerdir. Lisans Son Sınıf Öğrencileri, okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir belge ile ÖMSS'ye Lisans Mezunu olarak girme durumları olabileceğini düşünüyorum.. Eğer bu şekilde kabul edilmezse; bu sefer Lisans 3. ve 4. sinif öğrencileri o zaman okullarından alacakları " Geçici Ön Lisans Belgesi " alarak, Ön Lisans Mezunu olarak girme şanları olabileceği düşüncesindeyim... Ancak bu cevaptaki tüm yorumların, Sınav Klavuzu yayınlandığında netleşeceğini tekrar altını çizerek söylüyorum.

Ben mühendislik mezunuyum ama bu ünvandan farklı bir işte devlet memuru olarak görev yapıyorum. Merak ediyorum acaba sınava girsem ne olur? Mezun olduğum mühendislik de öyle pek engelli mezunu olduğunu düşünmediğim bir bölüm. Tabii aradan yıllar geçti.

Bu başlığı şu hale getirseniz iyi olur. Hani buluşmalarda yapıyorsunuz ya katılımcı listesi. Hah işte öle yapın böle çok sayfa olmuş yaaaaa :)))

Lise mezunu- Üniverste devam. İkinci Üniversiteye hazırlık yapıyor.

Üst Alt