Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önemsediğim içerikleri burada paylaşıyorum

Yaratan Rabbinin İsmi ile oku.

Kelime kelime anlamı
1.ıkra': oku
2.bi ismi: ismi ile, adıyla
3.rabbi-ke: senin Rabbin
4.ellezî: o ki, ..... olan
5.halaka: yarattı

Hadis i Şerif

"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:

"İlim talebi için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır."

[FONT=sans-serif]Hadis i Şerif
[/FONT]

İmam Malik'e ulaştığına göre, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şunu söylemiştir:

"Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resûlünün sünneti".

Hocalı katliamını unutmadık, unutturmayacağız !

Şehitlerimize Allah tan rahmet diliyorum...

Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allah’ın emrettiği şeyi, kadın ve erkek beraber olarak ilim ve kültür edinmeleridir. Kadın ve erkek, bu ilim ve kültürü aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla dolu olma zorundadır.

İslam ve Türk tarihi tetkik edilirse görülür ki bugün kendimizi bir türlü kayıtları bağlı zannettiğimiz şeyler yoktur. Türk sosyal hayatında kadınlar ilim, kültür ve diğer hususlarda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki daha ileriye gitmişlerdir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

[FONT=sans-serif]Melamet Dünyası

alınt[/FONT]

“Düşmanı, vatanımın tertemiz bağrında boğacağım!

Uluğ Başbuğ ATATÜRK

(14 Ağustos 1922)

Kömen-feyz alnt

Son düzenleme:
Bismillahirrahmanirrahim

Elmalılı Orj. - Yoksa o gece saatlerinde kalkan secdeye kapanıp kıyam durarak dâima vazıfesini yapan Âhıreti sayar ve rabbının rahmetini umar kimse gibi olur mu? Hiç bilirlerle bilmezler müsavi olur mu? Ancak temiz akıllı olanlar anlar

Elmalılı S1 - Yoksa o, gece saatlerinde kalkan, secdeye kapanıp, ayakta durarak daima vazifesini yapan, ahireti hesaba katan ve Rabbinin rahmetini uman kimse gibi olur mu? De ki: «Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?» Ancak temiz akıllı olanlar anlar.

Zümer 9

Elmalılı Orj. - Ey o bütün iman edenler sabr-ü salât ile yardım isteyin, şüphe yok ki Allah sabr edenlerle beraberdir

Elmalılı S1 - Ey iman edenler, sabır ve namazla yardım isteyin! Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir.

Bakara 153

Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,
Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.

Mehmet Akif Ersoy

Türk Birlik Harekatı -TBH -feyz al ıntı...

TÜRK BALASI KURT OLUR,
BASTIĞI YER YURT OLUR!

C*

Kalbin çarpıyor
duy bak ne diyor
Tu-ran Tu-ran Tu-ran

C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*C*

Bismillahirrahmanirrahim

Elmalılı Orj. - Rahmân, Rahîm Allahın ismiyle

Elmalılı S1 - Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

Fatiha 1

[SIZE=2][FONT=Verdana]Hiç kimseye hor bakma[/FONT]
[FONT=Verdana]İncitme gönül yıkma[/FONT]
[FONT=Verdana]Sen nefsine yan çıkma[/FONT]
[FONT=Verdana]Mevlâ görelim neyler[/FONT]
[FONT=Verdana]Neylerse güzel eyler...[/FONT]

[FONT=Verdana]Erzurumlu
İbrahim
Hakkı[/FONT]
[/SIZE]

Elmalılı Orj. - Ondan başka Tanrı yoktur, hem diriltir hem öldürür, hem sizin rabbınız hem de evvelki atalarınızın rabbı

Elmalılı S1 - O'ndan başka tanrı yoktur. Hem diriltir, hem de öldürür; hem sizin Rabbiniz, hem de önceki atalarınızın Rabbidir.

Duhan 8

Elmalılı Orj.- Şüphe yok o zikri biz indirdik biz, her halde biz onu muhafaza da edeceğiz

Elmalılı S1 - Şüphe yok ki, o Kur'an'ı Biz indirdik. Biz; her halde onu muhafaza da edeceğiz!

Hicr 9

Atatürk arkadaşlarına sordu ;

- Dünyanın en büyük insanı kimdir ?

- Timur'dur Paşam !
- Değil.
- Fatih'tir.
- Değil.
- Yavuz Sultan Selim.
- Değil.
- Alparslan.
- Değil.
- Napolyon.
- İskender.
- Değil.

Nafile !.. Ne derlerse Atatürk "değil" diyordu. Dalkavuklardan biri dayanamadı:

- Sizsiniz Paşam, dedi.
Atatürk, bu zatı tersledikten sonra, sualinin cevabını kendisi verdi:

- Dünyanın en büyük insanı Hz. Muhammed''dir. Ölümünden bu yana bin üç yüz sene geçtiği halde, günde beş vakit, Cenab-ı Allah'tan sonra adı söylenen Hz. Muhammed (s.a.v)''dir..

Melamet Dünyası --feyz alınt​

Tebrizli Şems

Gamzelendi gönül yine, devası ah'dır.
Gönlü mahzun olanın, dostu Allah'dır.

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm):

"Dua ibadetin kendisidir" buyurdular ve sonra şu âyeti okudular.

(Meâlen): "Rabbiniz: ''Bana dua edin ki size icâbet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir" buyurdu." (Gâfır 60).

İmam Gazali Hz.

Nice Kur'ân ehli okur ayeti,
Gatı çıkarmaktı bütün gayreti,
Merak etmedi hiç, mânâsı neydi,
Meddi lazımları çekti bir ömür.

"Bütün dünyanın müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. Muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm müslümanlar Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler.

(Nedim Senbai, Atatürk, A.Ü. Dil, Tarih, Coğrafya Yay., sf. 102, 1979)

Dindar Atatürk --feyz alıntı

Hadis i Şerif

"Resülullah aleyhissalatu vesselâm şu duayı çok yapardı:

"Ey kalbleri çeviren Allahım! Kalbimi dinin üzerine sâbit kıl!" Ben (bir gün kendisine):

"Ey Allah'ın resûlü! Biz sana ve senin getirdiklerine inandık. Sen bizim hakkımızda korkuyor musun?" dedim. Bana şöyle cevap verdi: "Evet! Kalpler, Rahmân'ın iki parmağı arasındadır. Onları istediği gibi çevirir."

Çok güzel bilgiler paylaşım yapıyorsıunuz teşekkür ederim size 😊

Halen umutlu sizde bir başlık atında sizinde dusuncelerinizi görelim.

“BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHÎM

Rahman ve Rahîm olan Allah adıyla”

Elmalılı Orj. - Elbet sen öleceksin ve elbet onlar da ölecekler

Elmalılı S1 - Sen elbette öleceksin, onlar da elbette öleceklerdir. (Zümer 30)

Hadisi Şerif

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular:

"Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle ölümü temenni etmesin.

Mutlaka bunu yapmak mecburiyetini hissederse, bari şöyle söylesin: "Rabbim, hakkımda hayat hayırlı ise yaşat, ölüm hayırlı ise canımı al!"

Üst Alt