Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
[FONT=Helvetica]Atatürk Velidir. Atatürkü iyi tanıyın Nutuku dikkatli ve tehkik ederek okuyun; Böylece Veliliğin ne olduğunu da iyi idrak edersiniz.[/FONT] [FONT=Helvetica]Velileri sadece, sünnet sandıkları kocaman sakal ve sarıkta arayanlar elbette Atatürkün evliyalığını anlayamazlar.[/FONT]
Bizim dinimiz hiçbir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir. Allahın emrettiği şeyi, kadın ve erkek beraber olarak ilim ve kültür edinmeleridir. Kadın ve erkek, bu ilim ve kültürü aramak ve nerede olursa oraya gitmek ve onunla dolu olma zorundadır. İslam ve Türk tarihi tetkik edilirse görülür ki bugün kendimizi bir türlü kayıtları bağlı zannettiğimiz şeyler yoktur. Türk sosyal hayatında kadınlar ilim, kültür ve diğer hususlarda erkeklerden katiyen geri kalmamışlardır. Belki daha ileriye gitmişlerdir.
[FONT=Helvetica]Ordu yok dediler,[/FONT] [FONT=Helvetica]-Kurulur dedi.[/FONT] [FONT=Helvetica]Para yok dediler,[/FONT] [FONT=Helvetica]-Bulunur dedi.[/FONT] [FONT=Helvetica]Düşman çok dediler,[/FONT][FONT=Helvetica]
-Yenilir dedi.
Aldanmadı,mağdurum demedi,
Ve tüm dediklerini yaptı. Daima minnetarız Kurt bakışlı Büyük Komutan![/FONT]
[/FONT][FONT=Helvetica]Ümmetim için korktuğum şeylerin en korkuncu Allaha şirk (ortak) koşmaktır.
Dikkat edin, ben, güneşe taparlar, aya taparlar, puta taparlar demiyorum. Ancak Allahtan başkası için yapılan ameller ve gizli şehveti kastediyorum.[/FONT]
Elmalılı Orj. - De ki: eğer siz Allahı seviyorsanız hemen bana uyun ki Allah da sizleri sevsin ve suçlarınızı mağfiretle örtsün, Allah gafurdur, rahîmdır
Elmalılı S1 - De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız hemen bana uyun ki Allah da sizleri sevsin ve suçlarınızı bağışlasın; Allah, daima bağışlayan ve esirgeyendir. (Ali İmran 31)
Elmalılı Orj. Rabbın şunları kat'î ferman buyurdu: ondan başkasına ıbadet etmeyin, ebeveyne güzellik edin, ya birisi yâhud ikisi de yanında ıhtiyarlık haline gelirse sakın onlara üff deme ve onları azarlama ikisine de ikramlı söz söyle!
Elmalılı S1 Rabbin kesin olarak şunları emretti: «O'ndan başkasına ibadet etmeyin; ana babaya iyilik edin; onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlılık çağına ulaşırsa sakın onlara «öf!» deme ve onları azarlama; ikisine de tatlı söz söyle. İsra 23