Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelde ÖTV indirimi için rapor oranı önemli mi?

@2 gün önce vergi dairesine gittim rapora baktı sorun yok başvuru yapın dediler

hangi vergi dairesi bunu dediyse o zaman o ilden araba alalım Mümin Bey yalnız şu var önce tamam hallederiz diyorlar sonra rapor vergi dairesine gidince bir ton sorun iyice araştırın derim. mağdur olmayın zaten yeterince mağdur oluyoruz

Merhabalar,
Ehliyet kodlarım : Engelli B - 10.02 Otomatik vites ,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç
kullanabilir,102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Rapor : el cerrahisi notu:Sağ el 4-5 parmaklarda dıp eklemden doğuştan ampute 2,3 parmaklar
hipoplazik DIO eklemler 0 derece pıp eklemde hareket var sol el 4-5 parmak dıp
eklemden doğuştan ampute 2-3-4-5 parmaklarda syndaktilize 2-3-4-5 parmaklar pıp
eklemden ampute oranı %40

Rapor Açıklaması : SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKMEKTEDİR.

Bu şekilde vergi dairesinden geri dönme şansı var mı ?

052

Üstadım siz yinede danışın şahsi görüşüm kurallara uygun aracınızı alırsınız ancak yinede gösterin bu vergi dairelerinin ne yapacağı belli olmuyor.

@Alk Bursa da Nilüfer ilçesinde vergi dairesi var yeşil vergi dairesi orada sordum zaten ilk alırken de aynı vergi dairesinden işlem yaptım
@052 dönmez alırsın

Üstat benim için mi sordun tam anlayamadım ? İlgin için tşk ederim.

özel mesaj yoluyla bağlantı linki yolladım diğer engelli kardeşlerimizide beklerim....

%90 raporlu yakınlarının telegram grupları bedensel engellileri mağdur ediyor dikkatli olup manipulasyonlara gelmeyin araç fiyatlarını 290 400 bi arası fiyat konumlaması yapmışlar...Engellinin bunu ödemesi zor 450 bin kadük-geçersiz halde yazıklar olsun...

Mümin Çelik
biraz gec yanit
verfim kudura bakmayin sol dizde 5 derece aci kaybi var ayrica diz icinde hala kusurlu bolgeler var ameliyat onermiyor metin sabancidaki doktorumdegneksiz yuruyebiliyorum ama mola vermeden 1 veya zorlarsam 2 km yürüyüş ten sonra mola verme ihtiyacim oluyor

heyet doktoru norolojik bulgusu olan hastaligim yuzunden belli araliklarla kontrol edilerek normal ehliyete onay verdi
mevcut eski ehliyetimi kullaniyorum suan yeni ehliyet aldigimda ne kadar zamanda kontrole gidecegimide bilmiyorum

Wilsonum benim düşüncem bu kısıtlılık araç almana yetmez diye düşünüyorum benim sol dizim protez 120 derece anca kırılıyor geriye protezde kilitlenme oluyor ona rağmen zor oldu almam ama denemek istiyorsan tavsiye ilk önce ehliyet için komisyona girmek için işlemleri yap zaten aile hekimi seni ya ortopedi yada nörolojiye sevk eder orada belli olur eğer uzman doktor muayenesi sonucu komisyona sevk vermezse işlem orda biter

Üst Alt