Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araçlarda en ekonomik yakan hangisidir?

bana göre en az yakan arac otomatikte vw polo dizel tabi bu benim düşüncem...

1400 cc ve 1600 cc hangi araca LPG taktırırsanız o araç en az yakar. zavoli yada BRC en güvenli LPG sistemıdır.

Fiyat verseniz ve lpg mi dizel mi belirtseniz daha çok yardımcı olabilirdik ama marka yazmak gerekirse Dizel olarak opel corsa, hyundai getz, ford focus(2005ve üstü), chevrolet spark, pejo 206, ve zirve TOYOTA YARİS tabiki.... :eek::eek::eek:

ve birşey daha belirtmeliyim bayansınız ve daha tam ustalaşmamışsanız mutlaka aracınızda EPS olmalı esp fren sistemiyle karıştırmayın sakın gerçi o da olmadan abs bir işe yaramıyor orası ayrı... EPS elekrohidrolik direksiyon demektir ve direksiyonunuz hidrolikten kat kat daha hafif olacaktır... 30km hıza kadar devrede olup araç hızlandıkça her 15 km hızda bir derece daha ağırlaşmakta ve son derece güvenli sürüş sağlamaktadır... Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım yine selametle hayırlı olsun esra hanım Şimdiden hayırlı olsun...

Hyundai markasının yeni ve asi arabası Accent Blue, ben siparişimi verdim bile. 1.4 109 ps benzinli otomatik.

en yakan araça şu an (tabi ki kendi sınıfında) yeni citroen c-4 e-hdi. şehir içi ortalama yakıt tüketimi 4,7 litre. şehirlerarası ise 3,8 litre.

a.blue büyükaraba ama ya.:( ya sımdı karar verın hangısı daha az yakar

accent blue büyük araba sayılmaz pek de B segmen üzeri C segment altı bişi. B+1 desek yalan olmaz.
Sevgili Esra, Dizel ile Benzinli araçların aynı modelinde en az 3 bin en fazla 7 bin TL fiyat farkı var arkadaşım. Yani senede en az 15 bin km yapsan anca arabasına göre 4 ile 8 senede anca kendisini amorti eder dizel araç. Birde dizel araçların bakım masrafları. Yani 20 yıldır araba taşıyan biri olarak size tavsiye ederimki yılda 25 bin km ve üzeri yol yapıyorsan dizel alın yok yapmıyorsanız benzinliden şaşmayın. Saygılarımla.

hafta sonları kullanıcaksınız benzinli alın ancak hemen hemen hergün iş güç vs. için kullanıcaksınız dizel alın. en az yakan dizellerde düşük hacimli araçlar, bunlarda megane,polo, corsa, c3,c4 gibi. birde şu var fabrika verileri insanları her zaman yanıltır. ama en az yakanlar otomatik dizellerdir, imkanınız varsa böyle bunlardan birini alın....

uzaklar bugun bı müşterimle konustum bı otobakım servısı var beyfendının.sizin soyledıklerınızın aynını söledı.mamı junıor sızde haklısınız ama otomatık dızel araç zaten cokaz.teş..

Aracın az yakması ile iş bitmiyor, yedek parcanın da ülkemizde üretiliyor olması lazım.Hundai i20 otomatik vitesli araçta gözüm.Allah herkeze hayırlısını nasip etsin.

En uygunu renault grubu en az onlar yakıyor parçası da ucuz servis ağı geniş dizelleri çok az yakıyor

Peugeot 207 140 bg hdi varbende 50 lt mazotla 90 km hızı geçme 1200km yol gidersin hızın sebest klıman ful acık uzun yolda 1000km rahat gidersin

Yusuf arkadaşım 45lt ile 90-100km hızla 1250 km yol yaptım megane ile hemde daha geniş bir araç hız serbest 1000km yapıyor

tabi ki tartışmazsız honda jazz şehir içi tüketim 6 civarı ki bu otomatik araçlarda 10 civarıdır. ama oda artık cvt şanzıman üretmiyor enazından türkiyede yok i- şihft şanzıman var.
Dizeller ayrı tabi o farklı bir katagori..

opel corsa 1.3 kullaıyorum diesel 45 lt deposu 160 tl doluyor şehirler arası 900 km yol yapıyor....

dizel otomatiklerin sorunlu oldugunu kaliteli markadan başka alınmaması gerektigini düşünüyorum.daha henüz yeni ,dizel otomatikler ,az yaksın derken kalitesiz bi şanzumana sahip marka alıp sıkıntı yaşamak yersiz.o yüzden en az yakan jazz gibi görünüyor ve dsg şanzumanlı araçlar.onlarda belli zaten.

Alacaksanız tam otomatik, dsg yada edc türü şanjımanlar alıcaksınız, ama yarı otomatiklerlede idare ederim derseniz alabilirsiniz.
hyundai nin tam otomatik dizelleri, renault nun edc dizelleri, vw nin dsg dizelleri güzel ancak fiyatlarıda o derece güzel hyundai hariç tabi :)

Esra hanım;sorunuza verilen cevapların bir kısmı otomatik vites olmayan arabalarıda kapsıyor..20 küsür yıldır otomatik vites kullanan birisi olarak size diyebilirimki;dizel araçlarda ilk seçenekleriniz bazı arkadaşlarımızında belirtmiş olduğu gibi vw polo dizel otomatik,ve citroen c4 dizel otomatik tir..polo nun başlangıç fiyatı 41-42000 tl(ötv muafiyetiyle 32000 tl ye alınabilir); citroen c4 ünkide 46000 tl(ötv muafiyetiyle 33000 cıvarına geliyor) dir..vw kalitesinin biraz daha ağır basmasına rağmen,bir üst sınıf olması itibari,aksesuar ve ekstra donanım olarak çok daha zengin olması dolayısı ile citroen c4 ün daha mantıklı bir seçim olduğunu söyleyebilirim..benzinli otolarda ise honda jazz rakiplerinin her konuda biraz daha ilerisine çıkar..ama onunda otomatik 0 fiyatının 40000 tl lere dayanması dizel araç seçimini daha mantıklı kılar!

Dizel otomatik ve az yakan araçlar. Hyndai era TCDI mode ve yeni C4 dizel confort

ÖTV indirimli Hyndai era fiyatı 26 000 lira C4 dizel oto. 33 bin liraya mal oluyor. ( 1 000 tl aparatı içinde )

az yakan benzinli araç HONDA jazz otomatik. 26 000 tl

0 km ve bagaj hacmi 400 Lt otomatik vites en uygun araçlar bunlar.

daha küçük ve bagaj derdiniz yoksa eğer nissan note öneririm harika araba ve cok az yakıyor. mutlaka sitesinden ve bayii den inceleyin derim.

dizel araçlar her zaman lpg li araçlardan az yakar.yakıt tüketiminde cimri olmasından dolayı.illa otomatik istiyosan opel corsa dizel al ama fiyat olarak biraz fazla.20bin civarı en az..benzinli olup otomatik olan çok araç var mesela spark küçük otomatik az km yapmış bir aracı kolayca bulabilirsin 15bine filan.800 motoru var ne kadar yakabilir ki.ama otomatik olması şart değil diyebiliyosan az yakan ctroen c1 peuget 107 palıo dizellere bak derim:)))

arkadaşım otomatik viteste ya alman yada japon arabalarına bakmanı tavsiye ederim. bende almayı duşunuyorum ve şuan polo 1.4 dsg çift kavramaları otomatik vitesi (7 vites) almanı tavsiye ederim. eger yılda 30 ile 40 bin km yol yapacaksan dizel modelini almanı tavsiye derim. otomatik vitesler manuele göre biraz fazla yakar genelde ama bu polo az yakıyor www.vw.com girersen orada incele derim. 26900 lira dediler bana

arkadaşlar dizel araçlar normal benzinli araçlara göre 6 7 milyar fazla boşuna fazla vermeyin derim.
yukarıda nur şahin arkadaşımızın corsa 1.3 dizel ile 900 km yapmış ben babamla toyatoya 1993 model 1.6 lpg ile 25 litre yaktı 400 km. 57.5 lira yaktı geri kalan hesapı siz yapın

renault fluence edc şanzıman otomatik vites 100 km.de 4.4 litre hemde dizel
lakin yıllık 8000 10000 km nin altında kullanacaksanız dizel tavsiye etmem

bende wv jetta aldım 1.6 dızel comfort arac cok guzel rahat fakat ozellıklerınde 100 km ye sehır ıcı 4.5 lt karısık 100 km ye 5.5 dıyor fakat arac 100 km ye 8 lt yakıyor cok azla tavsıye etmıyorum .

Üst Alt