Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araçlarda en ekonomik yakan hangisidir?

peugeot 207 bakınız bende manuel var ve yakıt bana gore cok az

cemil abi meganla kıyaslama derim peugeot çokdaha ustun bence

gerçi ikiside fransız malı ama benım fıkrım görünüm özellik olarak peugeot

Bazı arkadaşlar fabrika verilerine bakıp şu kadar yakıyor falan diyo, onlar uygun hava uygun yol ve uygul hızda tüketilen yakıt değerleri. Şehir içinde dur kalkta ve kişinin kullanmasına bağlı o tüketimler çok değişiyor ve artıyor. jettası olan arkadaş aracı yeni aldın sanırım hayırlı olsun öncelikle, kilometren artıkça yakıt tüketiminde düşecek, bu birazda senin kullanım tarzına bağlı.

arkadaşlar citroen c4 exclusive aldım tüketim şehir içi 6-6.5 lt şehir dışı 5-5.5 lt son derece konforlu bir araç tavsiye ederim 41000ytl ye aldım

toyota corolla dizel mmt var bende, şehir içi 6.4, şehirdışı 4.4 litre, km de 25 krş gibi ortalama..

skoda oktavia 1.6 dizel dsg ortalaması 5.2 litre bana göre sunduklarına nazaran harika bir ortalama

ismayil arkadaşım bende yeni çıkıcak kasa toyota corolla düşünüyorum m/m şanzuman sana hiç sıkıntı çıkarttı mı?

şu anda en az yakan araç golf polo ve passat dizel otomatik çünkü 7 vites avantajı var yani uzun yolda daha az gaza basarsin daha çok yol gidersin

Arabaların sitelerinde yayınladıkları teknik verilere aldanmayıni, onların üzerine en az 1 lt ekleyin.
Birde bu yakıt değerleri bulunduğunuz yere göre, kullandığınız mesafeye ve kullanım sıklıgına göre değişir.

Mami Junior;

Çok doğru bir tespit hocam en az 2 lt eklenmeli

?

% 40 rapor varsa
bu rapor ile araba alabiliyormuyum ? Ve araçı kaç sene satamıyorum ? Satarsam da illahi
engelli mi alıcı bulmam gerek ??????

Volkswagen polo var bende 1.4 benzinli 7 vites triptonik yani hem otomatik hemde manuel olarak kullanabiliyorsunuz km'de 26 ile 30 kuruş arası değişiyor çok iktisatlı araç.Tavsiye ederim..

arkadaşlar...

Araba modelini azıcık boşverinde
% 40 rapor olunca araba alınıyor mu ? Indirim li ?

ALANSO;

arkadaşım ortopedik engelin varsa ötv muafiyetli araç ala biliyorsun ve heyetten rapor alman gerekli.

ortopedi doktorundan özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alman gerekiyo ve bu raporun heyetten çıkmış olması gerekiyo bi oran sınırı yok ama oran yazmak zorunda

2011 aralık ayında en uygun otamatik araba olarak chavrolet aveo hatcbak aldım benzinli baktım çok yakıyor atiker tüp taktırdım şu an şehir içi 260 kuruş falan yakıyor arabamdan memnunum şu an ALLAH olmayan herkese de nasip etsin...

Benim arabam otomotik vites fiat fiorino dizel ve yakıt ekonomik.çok da kullanışlı memunum

Merhaba MUHENDIS arkadaşım, öncelikle ALLAH sana aracını kazasız belasız kullanmayı nasip ettsin. Arkadaşım bende bu aracı 5. veya 6. ayda fiat fiorino dizel otomatik araçtan almaya düşüniyorum. “Ailemle birlikte gezip dolaşabileceğim bir araç olmasını ve gerek yedek parça olarak ve gerekse yakıt olarak ekonomik olan araç almak istiyorum da” Ben sağ ayaktan ortopedik engelliyim, bu nedenle alacağım araca elden tertibat taktıracağım. Öncelikle senin zamanını alacağım için özür diliyorum, sen bu aracı kullandığından senin bana vereceğin bilgiler daha sağlıklı olacağını düşüniyor ve kafamdaki tüm soru işaretlerini cevap bulmuş olacağım bu nedenle sana soracağım bir kaç sorum olacak, bahse konu araç fiat fiorino panorama hem otomatik ve hem de düz vites olarak kullanılıyor. Bu nedenle öncelikle bu aracı bana tavsiye edermisin? Kullanışlı bir araç mı? dur-kalklarda ve yokuşlarda sorun yaşarmıyım? Otomatik şanzımanı nasıl? “sık sık vites kutusu arıza veriyor diyorlar doğru? Yakıt olarak normal kullanım şartlarında şehir içi yakıt tüketimi ne kadar dır? Bu konuda yukarıda belirtmiş olduğum sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

chewrolet cruz ls sedan kullanıyorum fazla km yapılmayacaksa ideal güvenlikli ama çok yol yaparım diyorsanız sanırsam biraz fazla yakıyor :)

2012 sıfır Renault grand scenic araç aldım.Anlata anlata öve öve bitiremediler şehir içi 5,6 şehir dışı 5,4 dediler.
9 aydır kullanıyorum ve bir o kadarda ekonomik kullanmak için dikkat ediyorum 9.1 den aşağı düşmüyor...235 liraya istanbul içi 630-640 km. anca gidiyorum...
Renault aldıgım güne lanet olsun......

1.3 fiat fiorino multijet kullanıyorum triptonik vites yani hem düz hem otomatik 6 ileri yakıt tüketimi ise şöyle ifade edeyim kokluyor özellikle uzun yolda

toyota corolla, MMT, dizel, 2500 km'de, şimdiye kadar toplam aldığım mazot 635 tl. şehir içi çoğunluklu ortalama değerdir. bir de motor devrini 1750- 2250 arasında kullanıyorum.

Gözünü sevdiğimin japonları almanları :)
gözgöre göre gittik fransız aldık.aklımı seveyim çekeçegiz artık 5 sene :mad:

@fevzieryilmaz,

Şehiriçi verilerini tutturabilen firma yok denecek kadar az.
Katalog verileri 5-6 arası diyolar 8-9 dan aşağı düşmüyor.
Yani bu renaulta özgü bi şey değil.
Şu an kullandıgım aracın şehiriçi fabrika verisi 5,1 iken, benim göstergede 8,1 gösteriyor.
Bu aracın ağırlıgından ve çok yoğun traikte kullandıgımdan kaynaklandıgını düşünüyorum.

Benim de eski aracım renault du, 7 yakıyodu az yaksın diye başka araç aldık o 8 yakıyor :)
Sıkma canını bir çok araba firmasının durumu böyle.

Mami kardeş;
genel görünüm olarak durum anlattıgın gibi.fakat insanları kandırmak için bu kadarda yalan konuşulmaz be ya :)
yok EDC bu kadar yakar yok ben kullanıyorum benzin kapagının nerde oldugunu unuttum.Ya bu şatışcılar gerçekten çok özel insanlar :)

esra baltacı
Dizel otomatik düşünüyorsan Peugeot 308-508 Citröen gurubunda c4-c5 Wv Grubunda Golf renaultta clio-fuluence tavsiye edebeileceklerim bunlar. Benzinli düşünürsen ve maddi açıdan sorunun yoksa BMW'nin yeni 1 16 ve 316 i modellerini tavsiye ederim gerçekten uygun kullanımda yakıt tüketimleri çok az. :cool:

bence her araba az yakıyor asıl çok yakan hükümet bir aracın 100 km de 6 veya 7 litre yakması normal ancak litresine ortalama 5 lira veryorsanız bu yakıtın anormal düşüncesi oluşur kafalarımızda bana göre bu degerlerden daha az yakan arçlardanda çok fazlada bir performans beklenmemeli zira beklediğiniz performansı ve donanımı sağlamak için araç o 6 yada 7 litre yakıtı kullanmalı

:confused: ben çok yaktığını bilerek aldım ...
pişmanım vede suçlu:(

Üst Alt