Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites araçlarda en ekonomik yakan hangisidir?

bende almayı düşünyrmda kaç tl acaba %56 özürlüyüm sol ayak tan raporumda otomatik araç kullanır h sınıf ehliyet alır yazıyor ehliyetim b sınıfıydı h sınıfına çevirdm selamlar zonguldak ereğli yücel karaduman 05306959919

paranız varsa engüzeli SEAT ALTEA XL 1.6 DİSEL AT.

liljan;

fazla yakmasının sebebi olarak servis ne diyor

labrador;

zamanla azalır dediler değişen bir şey yok

@labrador;

Araç benzinli otomatik, yani çok yakması normal.
Liljan da bunu kabul ediyor zaten.
Servisin çok fazla bi şey demesine gerek yok.

Mami Junior;
bir sonrakinde sizlerden yardım alarak daha bilinçli hareket edeceğim :)

citroen c4 hd dizel otomatik manuelindende az yakıyor sanırım 3.6 Lt/100km yanlış hatırlamıyorsam.

BVA şanzımandan uzak durun derim LPG'de bile sizi fazla üzebilir :) uzun yolda 270 tl LPG yakıtla anca 1000 km gidebildim hız 100-120 2008 Megane otomatik araç

en az yakan araç dizellerde renault modelleridir 4 litre yakıyor uzun yolda şehir içi 5.5 litre gibi daha ne olsun vw az yaksa ne olur arabamı oda .... dizeli boşver kardeşş benzinlerde hepsi aynı kia rio 1.4 8.5 litre benzin fuluence 1.6 8.5 ltre i20 1.4 8.5 litre yakıyor burda en az yakan renault fuluence olduğu gibi 1.6 motor olduğu gibi yılda 30.000 km yol yapmıyorsan dizelin bir mantığı yok dizelle benzin arasında 7-10 milyar arasında fark var dizeli bakımları da çok pahalıdır bilginiz olsun .. bence renault fuluense al 1.6 benzin lpg takdır şehir içi 10 litre lpg yaktığını düşün 26kuruş olur şehir dışıda 5.5 litre benzin yakıyor lpg de 7 litre lpg yaksa 20 kuruş yakmaz uzun yolda dizel mantıklı değil bence benzinlinin benzin filtresi 15 tl dizelin filtreleri 200 tl buna pay biçin bence renaulttan şaşma derimm renault yeni çıkardığı benzinli otomotiklerde 6 vites çıkardı çok rahattır bilgin olsun

Opel Astra 1.3 dizel motor aracımla 10 gün önce 1100 km yol yaptım,giderken 140 - 160 km hızla dönüşte bi ara 180 - 200 km ile geldim benzinliğe çektim depoyu fulledim 230 TL ye doldu hesabını siz yapın...:) ( yalan diyenle anahtarı bırakmaya denemeye varım ERKEK SÖZÜ )

kazazede kardeşim aracım 2009 model 6 ileri vitestir dijatal ekranda sağ alt köşede vitesin kaçta olduğunu gösteriyorya işte 6.cı vitese kadar yükseliyor 120 km hızla giderken aracı 6 vitese taktığım zaman devir 3000 nin altına düşüyor ondan araç uzun yolda az yakıyor şimdi çıkan araçların bazıları 6 ileri bence 6 ileri uzun yolda çok avantaj sağlıyor.

bende otomotik vites araba alacağım. bir kaç marka var aklımda ama en uygunu hangisi ya da az yakanı hangici bilmiyorum... mesela citroen c4. hundai i20,opel corsa,

kay-seri;

bende bundan istiyorum :D kaça aldın birde 2. el değil galiba değil mi?

fiat panda da fena bir araba değil tam bi aile arabası bence...

yaşam ben alalı 5 ay oldu 23000 tl ye aldım tertıbat ve dıyer masraflar harıc

Arkadaşlar piyasada Dizel otomatik az yakan araçlardan bazıları Araçların üzerine tıklarsanız özelliklerini de görebilirsiniz. Ama kullanımınız çok önemli eğer şehir içi
kullanılacaksa START&STOP özellikli araç almanız daha iyi bir seçenek..

[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]

Arkadaşlar araç seçerken; dizel yada benzinli seçiminde yılda 15.000 Km yi kendinize ortalama bir kriter alabilirsiniz. Şayet yılda 15.000 Km den fazla yol yapmayı öngörüyorsanız dizel motor seçeneklerine biraz fazla para ödemeniz makul hale gelebilir ancak yıllık 15.000 Km nin altında kalacaksanız beğendiğiniz aracın benzinli motor seçeneğini tercih etmeniz daha makul olacaktır. Otomatik şanzımanlar konusuna gelince yeni nesil semitronic (yarı otomatik) şanzımanlar diğer otomatik şanzımanlara kıyasla nispeten daha verimli ve yakıt tüketiminde ekonomiktirler... Bu şanzımanlara örnek verecek olursak; VW grubunda (VW, Seat, Skoda)DSG, Renault grubunda EDC ismiyle geçer, Ford grubunda Powershift, Audi Grubunda S-Tronic, Toyota grubunda MultiMode, Citroen grubunda MCP, Fiat grubunda Dualogic, Peugeot grubunda Auto6R isimleriyle bilinirler. Bunlar arasında ise DSG, S-Tronic, Powershift ve EDC olanlar çift kavramalı daha güncel ve konforlu modellerdir...

Şu ticari tipli araçların günlük kullanım için alınması sadece türk milletin de var :)

GENİŞ OLMASI GİBİ BİR DERDİNİZ YOKSA
TOYOTA YARİS 1.4 D-4D
Yakıt türüDizel
Birleşik4,1 lt/100km
Şehir dışı3,7 lt/100km
Şehir içi4,9 lt/100km

Tekrar ve tekrar söylüyorum, şu fabrika verilerine aldanmayın.

Az yakan bir araç istiyorsan kesinlikle dizel araç alman gerekiyor. Benim arabam şehir içi benzin ile 60 kuruşa kadar çıkıyor. BRC Tüp ile 30-35 kuruş yakıyor. benzinli aldığıma pişmanım. 2 sene sonra satıp dizel alacağım.

Mami Junior;

Fabrika verilerine aldanmamak gerekir ama bizlere bir fikir verdiğide bir gerçek. geçtiğimiz yıl kia hyundai gibi markaların verilerle oynayarak daha az tüketim gösterdiği ortaya çıkmıştı. Şimdi normal verilerini sunsalar bile, Ben bu yüzden bu markalardan uzak duruyorum.
Kendi adıma olumlu olduklarını düşündüğüm iki marka; Skoda Octavia, Yeti (otomatik dizeli gelecek deniyor), Citroen c3-picasso.

büyüklükle ilgili sorununuz yoksa ve bagaj hacmine önem vermiyorsanız tam bir şehir içi araç skoda citigo. 5.5 yakıyor benzinli modeli. 22 bin TL. ye edinebiliyorsunuz.

arkadaşlarr bilinçsizce konuşuyorsunzz fiat panda aile arabasymışş ... kaza anında aile yok olurrr ... dizel az yakıyormuşdaaa ... benzinliyle dizel arasındaki farka baktınızmı bakım fiyatlarına dizelle benzin arasındaki parçaların arasındaki fiyat farklarına bakmadan bu az yakıyor bu iyiki araba diyorsunz ... renaultu pazara koyun birde diğer araçları pazara koyun hangisi çabuk satılacakk hangisinin servis ağı ve yedek parçası ucuz ...... kontrol edinnn ... fiatı öven arkadaşlar .. neye dayanarak fiatı övüyorsunn sennn .. fiat 4 vites renault benzinlide bile 6 vites çıakrdı otomotik vitesde ne diyorsun sen.. 3.7 litre yakan araca 6 kişi binsin birde eşya doldur bakim ne yakıyorrrr görelimmmm

HaKKı kardeş doğru demiş.. değerlendirmelerine katılıyorum... Çok araştırdım hem bagaj hemde yakıtı olsun dedim. ve Honda JAzz aldım 2 yılı aşkın bir zaman oldu.. Şehir için ortalaması 5,0 bu ama siz benim gibi gaza asılırsanız ve hız severseniz bu ortalama 6,8 e kadar çıkıyor.. Son zamanlarda hızı 90 altında tuttuğumda 4,5 ile 5,3 arası değişiyor.. ( karadenizin engebeli arazisi bu değerlendirmeye dahil ) Benzinli ve 400 lt bagajı olan ve HONDA konforunu veren ve sınıfının en ucuz aracı.. En önemli özelliklerinden biriside otomatik vites ve aynı anda manuel de kullanıyor olabilmeniz.. 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum.. araç almadan önce bu aracıda değerlendirin derim..

kim bilecekki bu değeerlendirmeleri hemen iyi diyorlarr biri iyi dediya hepsi iyi der artık.. fiat arabamı yaaa ...... 90 model nıssan , volvo,audı ,bmw binerim fiata binmem .. fiat peugeot ölüm aracıdır .. yandan motor vursa ölme oranı 100de milyon ölürsünnn ...... ilk önce sağlamlık sandelyen varsa bagaj sonra servis ağı sonra yedek parça sonra yakıta bakacaksın... bende 1995 model nıssan maxsima QX 2.0 v6 motor 24 valf 140 beygir bir araç basketboldfan arkadaşlarım geldi sandelye kullanıyorum bende 4 sandelye bagaja sığdı bagaj hafif açık kaldı ... başka araca sığdr bunları bakim... benim araç şehir içi bu motora göree az yakıyor 32 kuruş şehir içi 23 kuruşda şehir dışı 110 km sabit 130-140-160 km hızla gittiğimde oluyordu.... . dizel dediikleri araç en az 40 milyar benim araç 15 milyar aradaki fark 25 milyar farkı görün hangisi az yakıyor ... :) 25 milyarla 100 bin kilometre yaparım araç bana 40 milyara gelmiş olur... az yakan araç dedikleri 40 milyara alırlar 25 milyarla 120 bin km yaparlar araç 65 milyara gelirrr..... hesap edin bakalım arkadaşlar 2. el mi mantıklı sıfırmı :D

Üst Alt