Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik Vites için verilen kod 78 ve kod 10.02 arasındaki fark nedir?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Yeni kullanılmaya başlanan ehliyet kodları hakkında acil bilgi almam lazım otomatik vitesli araç kullanabilir kodu iki kodla belirtiliyor aralarında ki fark nedir bilgisi olan var mı?

kod:78 ve kod:10.02

10.02 araç uyarlama kodu, yani aracın özelliği.
78 yönetimsel bir kısıt, yani sürücüye verilmesi gereken kısıt kodu.

Aslında 78 kısıt kodu verilen birine 10.02 araç uyarlama kodu da verilmeli ama çoğu heyet bunu anlamadığı için vermiyor.
Sadece 10.02 kodu varsa kişi engelsiz olup, otomatik vitesli araç kullanabilir.
78 ise sadece engellilere verilebilen bir kod, kişi istese de başka araç kullanamaz.

[FONT=sans-serif]Benim ehliyetimde 10,02 Otomatik vites yazıyor. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ayrıca ÖTV.MTV istisnalı otomatik vites araç alabilir raporum da var, bu durumda ben ne yapabilirim? Yani ÖTV muhafiyetli otomatik vites araç alabilecekmiyim..?[/FONT]

Evet ben de 10.02 yazıyor araç alabilir miyiz yoksa sorun çıkar mı ehliyete de başvurdum nasıl olacak

Evet arkadaşlar alabilirsiniz ben eylül ayında 10.02 kodlu ehliyet ve 'otomatik vitesli araç kullanabilir' raporumla aracımı aldım.

Çok teşekkür ederim sıkıntı yapıyordum

Sağolasın valla bu cevap çok makbule geçti..

10.02 kodla araç alabilirsiniz. Benim sürücü belgemde de 10.02 kodu var 24 Kasımda aracımı aldım. Tabi ki hastaneden aldığım engelli raporum da var.

bende bu gün aldım 10.02 yazıyor illa binek i olmak zorunda patner cadyy olsa indirim % kaç uygulanıyor otaatik vites iles yarı otamatik vites arasındaki fark nedir..

Benim anladığım tertibatlı otomatik videslerde 10.02 kodu veriliyor.

Sol ayak engellilerde sadece otomatik vides araç kullanır kodu 78 veriliyor.

Merhaba engelli raporunuzda hangi ibare yaziyor

benim kadar sol alt exretimesi oluo uğraşan arkadaşlar olmamışdır sormak isteyip de her şeyi sorabiirsiniz <<5056669736 kod 10<02

Peki arkadaşlar 10.02 nın üzerinde modifiye vites otomatik yazıyor. 78 ise sadece otomatik vites. 10.02 ile araç alan arkadaşlar özel tertibat yaptirirken 78 de tertibat olmuyor mu.

Ya da tam tersi mi?

Burada bir tezatlık var. 10.02 kodu verilen kişi engelsiz mi olacak. 10.02 nın üzerinde modifiye edilmiş yani orijinali değiştirilmiş otomatik vites yazar. Bu tertibat anlamına gelir mi ? 78 sadece otomatik vites. Bu engellilere mi verilir. Yoksa engelli olup ta sadece otomatik kullanması gerekenlere mi?

Ehliyet teki kod 10.02

Sağlık kurulu raporunda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazıyor..

Pazartesi Evraklar vergi dairesine gidecek..sonucu merakla bekliyorum..tahmini olan var mı

Tertibat yaziyorsa tamamdır. Yanlız arabayı galeriden halledin 1.500 tl zararınız olacak ama garanti oluyor muamele kasko aparat falan si uğraşırsanız maliye emniyet tse kurumlarından birisi mutlaka kıllık yapıyor bırakın galeri halletsin.

Tesekkurler
Asil kafa mı kurcalayan Otomatik vites harici extra tertibat istenir mi?

Himmm aparat istenir diyosun

Sadece sol ayak aparatsiz otomatik alıyor az önce yanlışlıkla sol kol yazmışım sonra bir dakka dedim kendi kendime

Kullanmadığım aparat için 1500...2000 lira arası ücret ödemek insanı üzüyor ..böyle olacaksa ehleyetteki kodun ve il sağlık kurulunda heyete girmenin ne gereğı var

BLACKSAGAT

s.a. sol kol engelliyim otomatik vites kodu ile alabiliyorum bilginiz olsun vergi dairesiyle görüştüm . özel tertibat kodu olarak sadece direksiyona topuz takılacak buda özel tertibat sayılmıyor .

mask sonuç inşaallah hayırlı olur. sonucu lütfen bizimle paylaşın.

Malesef kara haber geldi..Vergi dairesinin bayi çalışanına söylediği ehliyete tertibat kodu eklettirip getirin��

Son düzenleme:
tvtvtv_1987

peki solda sinyal kolu var onun için birşey dendi mi yani genelde onuda tasittiriyorlar

mask

sonuçta 30 40000 tl indirim için değer benim aldığım araç normal fiyatı 142000tl kampanya vardı 121000tl dediler ondanda 80000tour almış oldum yani 62000tl indirim yapıyor

Arac bayisinde ki arkadasin bana ilettikleri mantiksiz geldi...Bugün kalktım gittim meşhur Yegenbey vergi dairesine..lehime olan tüm kanun maddelerini çıkarttım tam hazirlikliydim..memura neden ben otomatik vites kullanamiyorum neden ehliyete tertibat kodu ekletmem gerekiyor diye sordum

Bana dediği siz otomatik vites kullanabilirsiniz ötv dende yararlanirsiniz..yalnız raporda sağ ayağınızda 2 cm kısalık yazdığı için mtv birimi ehliyette tertibat kodu ve haliyle TSE onayi ister..yoksa mtv den muaf saymaz

Nedir takırmam tertibat diye sordum..gaz ve fren pedalına 2 cm kalınlığında Papuç monte edilecek yada gaz fren pedalı normalinden 2 cm sürücüye haha yakın olaçak şekilde ayarlanır TSE onayından geçecekmis
İyede memur bey. Koltuğu 2 cm ileri itsek bu sorun ortadan kalkmaz mi diye sordum..

Güldüler ağlanacak halime ..verdiği cevap..

Haklısınız ama mevzuat böyle

bazen mevzuata kızıyorum ama akla başka bir şeyde gelmiyor mantıksız olsada bir iki kuralla belli sınırlar konmalı kabul ama en azından ya bu adam gidecek şuraya soracak oda şöyle diyecek deyip yokuş yapmasalar birde yani süründürmeden kestirme yolu gösterseler yada gördükleri köy yüzünden kılavuz aratmasalar keşke.

Yaa usta adamlardaki mantiga göre; sağ baçak 2 cm kısa yerine sol baçak 2 cm uzun yazilirsa mtv muafiyeti den yararlaniyorum..böyle birşey olabilir mi

en azından otv den yararlanıyomuşşsunuz mask. bu da bir gelişme. ondan da yararlanamazsın dese ne olacak. hayırlşısı olsun.

BLACKSAGAT

yok hocam sinyal koluyla ilgili herhangi bir ibare de yazmıyor zaten , sadece otomatik vites ve direksiyona topuz yeterli demişti doktorlar zaten vergi dairesi de rapora göre hareket etmek zorunda

bir ara topuz tertibata geçmiyor gibi bir mevzu vardı değişti galiba. Vergi dairesi ehliyetteki kodlara bakıyor aparatta sıkıntıyı maliye yada emniyet çıkartıyormuş. Bende öyle oldu mesela. Maliye sıkıntı yaptı aparat taktırdım.

@BLACKSAGAT
direksiyon topuzu hala özel tertibat sayılmıyor hocam değişmedi yani benim sol kol olduğundan otomatik yazması yeterli dediler.sağ otomatik viste bnde hareket ettirici aksam olarak sayıldığından özel tertibat olarak sınıflandırılıyormuş. mevzuatta da bu şekilde yazıyor zaten

eğer ehliyette özel tertibat olarak belirtilen kodlar varsa onların yapılması lazım diye biliyorum ama bende ehliyette yapılacak tek değişiklik direksiyon topuzu oda zaten özel tertibattan sayılmıyor otomatik vites ifadesi yeterli oluyıor yani.

yok demek istediğim bendede kod olarak sadece otomatik vites yazıyordu maliye aparat istedi. Sizin sol kolsa şimdi solda sinyal ve sellektör atılan kol mevcut acaba bu topuz şu üzerinde sinyal tuşları falan olan topuzdan mı yani (1.Aparat) Direksiyon topuzlu yardımcı Kumandalar | Halis Sayar | Engelli Aparatları şu aparat mı isteniyor acaba.

Malesef kara haber geldi..Vergi dairesinin bayi çalışanına söylediği ehliyete tertibat kodu eklettirip getirin��

şimdi aslında ben burayı kaçırmışım sağ bacağınızda 2 cm kısalık var bendede 3 cm kısalık vardı ve vergi dairesi onay verdi ve maliyeye gitti olay onlarda aparat istediler ve maliye aşamasında olduğu için soldan gaz tertibatı takıldı ve kabul edildi. Yani sağ bacakta salt otomatik alınamıyor malesef. Kıllık çıkartıyorlar.

Üst Alt