Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik Vites için verilen kod 78 ve kod 10.02 arasındaki fark nedir?

ehliyet değişimi için trafik sadece 10.02 yi kabul ediyor. ama ötv siz araç alırken maliye raporunuza ve engelinize göre sıkıntı çıkarabiliyor. örneğin, sağ kol engelli bireyler için otomatik vitesli aracı sağlık raporunuzda otomatik vites ibaresi yoksa sıkıntı çıkarıyor. benim enfelli raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ehliyetim 10.02 kodlu. 78 kodu mevcut değil. engelli raporumda da otomatik vites yazmıyor. ötv sşiz araç alabişlir miyim bilmiyorum aslında.

Bendede tam tersi şekilde 78 kodu var 10.02 yok engelli raporumdada özel tertibatlı araç kullanır ibaresi var ben bi araç bayisine raporumun ve ehliyetimin resmini gönderip sordurmalarını istedim aparatlarını taktırıp alabilir demişler

@mevlut.crk Tamam anlaşıldı o zaman. 10.02 de olsa 78 de olsa özel tertibatlı araç kullanabilir raporuyla tertibat taktırmak şartıyla ötv siz araç alınabiliyor. Bazı vergi daireleri sadece otomatik vitesi kabul ederken bazıları illa ki tertibat diyor.

78 sadece otamatik videsli araç kullanır kodu. 10.02 tertibat yaptırıp ve otamatik araç kullanır kodudur.Sola ayak engellilere 78 kodu verilir.

Benim ehliyetimde 78 kodu var birde 35.04 bu ikisi var ama 10.02 kodu yok ben bu durumda otvsiz arac alabilirmiyim acaba ?

Arkadaşım en garantisi bulunduğun ildeki il nakil vasıtalar vergi dağresinden teyit alabilirsen iyi olur.Ayrıca bu durumdaki arkadaşlarda ÖTV sız araç alımı yaptıysa bilgi verebilirler.

Bendede 10.02 kodu yok 78 kodu vardı ben ötvsiz araç aldım alabilirsiniz bence ama genedevergi dairesine gidip sormakta fayda var tabi

mevlut.crk kardesim sadece 78 kodumu var baska tertibat koduda varmi sende mesela bende 35.04 de var sinyal kolunu saga alma ama 78 kodla araba aldiysan nasil yaptigini kisaca aciklarmisin Allahin izniyle bende bas vurmayi dusunuyorum

Bendeki kodlar 102-78-47-35.03-40.11-104
Ben bişey yapmadım ben önce benim ehliyeti ve raporu araç bayiiye gösterdim onlar muameleciye sordurttular o alabilir dedi ama ben tam olarak güvenemedim gittim vergi dairesine sordum sorun olmaz dediler gerisini araç bayii halletti tertibat falan işini herşeyi onlar hallediyor size sadece para ödemek kalıyor :)

sağlık raporunda ortopedik kusur belirtilerek "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi varsa sadece 10.02 kodu yeterlidir.

dyt
fiilen tertibata ihtiyaç duyup duymadığınızı bilmemekle birlikte şunu söyleyebilirim; ötv siz araç alabilirsiniz ama raporunuzda yazdığı gibi özel tertibat yaptıracaksınız. tertibat yaptırmadan ötv siz araç alamazsınız. raporunuzda otomatik vites yazsaydı o zaman tertibat yaptırmanıza gerek kalmazdı.

ehliyetimi almış bulunmaktayım kodlarım 104-102-47-78-35,03-40.11 yani buna göre napmam gerekiyor tertibatlı kullanmam mı lazım ?

104. Sürücü kursunda otomatik vitesli araçla eğitime ve sınava katılarak sertifika alanlar sürücü belge sınıfına uygun sadece otomatik vitesli araçları kullanabilir

102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

47. İki tekerlekli araç kullanamaz

78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir

35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Bende sadece 78 vardı tse soldan gaz pedalı istedi aparat olmadan sağ bacak alamaz demişler

Her iki ayağımda chopart ampute bana raporda ne yazarlar acaba? %40 raporum var.

Engelli raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.2016 da ehliyetimi değiştirmiştim.Şu an ki ehliyetim de Kısıtlama kodları 10.02 - 78 - 102 var.Ötv indirimi ile araç alabiliyor muyum.H ehliyetim ile almıştım ve sol tarafa ek gaz pedalı yapılmıştı.r.Aracımı bu şekilde beş yıldır kullanıyorum.Fakat şimdi yeni ehliyetteki kodlar tertibatı belirtmiyor diyorlar.Aynı tertibatı yeni aracada yaptıracağım.Maliyesi trafiği nüfus müdürlüğü net bir cevap veremiyorlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Acil bir cevap yazarsanız sevinirim

2019 şubat ayında sağlık raporları ile ilgili Yönetmelik değişti. Ona göz atın mutlaka. Oradaki ifade yazdıktan sonra 10.02 veya 78 fark etmez.

Yönetmeliği inceledim. Anladığım kadarıyla rapordaki engel durumuna uygun kodun ehliyette de olması gerekiyor.

10.02 tertibat yaptırıp ve otomatik araç kullanır kodu olduğunu maliyeye nasıl anlatacağız.Bu durumun açıklamasını nereden bulabiliriz.Israrla bu kod otomatik araç için diyorlar.Raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.

Engelliliği ile sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanılması gerektiğine dair değerlendirme bulunan engellilik sağlık kurulu raporunda belirtilen engel durumunun ne yönde bir tertibat gerektirdiğinin tespitinde, sürücü belgesinde yer alan özel tertibat kodları dikkate alınır. Kullanabilir ifadesi sıkıntı çıkarabilir

Ehliyetimde 10.02 ve 78 var ama raporun açıklama kısmında " sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir " yazmadığı vergi dairesi onay vermedi arkadaşlar her türlü rapurun açıklamasında bu ibare olacakmış artık

Arkadaşlar merhaba bende yakın zamanda hem yeni engelli raporumu hemde yeni ehliyetimi aldım.7 ay önce sol bacağım ampute edildi.Kısmetse ötvsiz araç için bayiye başvurdum.şimdilik bir şey istemedi araç gelince evraklarını hazır tut dendi bana.Ehliyetimde sadece 78 102 ve 47 kodlar var.Sağlık raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerektirir" ibaresi yazıyor.Bunlarla bayiye verecem bir aksilik çıkacağını zannetmiyorum.Zaten 78 kod yeterli benim gibi sol bacak olmayanlar için.10.02 uyarlama kodudur.Yani aracın tanımıdır.Zaten raporda özel tertibatlı araç yazıyor.2019 yılında yeni yönetmenliğe göre özel tertibatlı araç sınıfına artık otomatik vitesli araçlarda giriyor.Ben başvuracam bu şekilde inşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Yakin zaman raporu kabul olan oldumu 78 kod olmayıp sadece 10.02 kod olan?

findox85
Bende aynı durumdan muzdaribim 2011 yılından beri zırt pırt yönetmelik değişiyor yakında raporla sadece Şahin doğan alabilcez bu gidişle

Sonuç ne oldu üstadım.

10.02 ve 40.11 var raporda HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. Yazıyor vergi dairesi vermedi. Şimdi ne yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz.

10.02 ve 40.11 var raporda HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR. Yazıyor vergi dairesi vermedi. Şimdi ne yapmam lazım lütfen yardımcı olurmusunuz. Engel bu şekilde (Mua.Tarihi: 18.05.2022 Prt:16073925 Karar : doğuştan sağ el 4. parmak yapışık proksimal falanks sonrası yok tablo 2.12.22.3 e göre 7 + 7 sol el 2 . ve 3 . parmak yapışık hareke tyok tablo 2, 1 2 ,2 2 ,3 e göre 7 + 7 sol el 4. parmak dıf tam anklioze tablo 2, 1 2, 2 2, 3 e göre 2 + 2 elde orta ve distal falanks yokuluğu tablo 2, 7 e göre 8 + 8 ve 8+ 4 sağ ayak 1 2 3 parmak distal falanks yokluğu tablo 3 , 3 e göre 3 + 1 +1 MANUEL VİTESİ EL İLE KAVRAYAMAZ. DEBRİYAJA BASABİLİR. Oranlar : 59)
Lütfen bilgisi olan yardım edebilir mi?

10.02 tertibat yaptırıp ve otomatik araç kullanır kodu olduğunu maliyeye nasıl anlatacağız.Bu durumun açıklamasını nereden bulabiliriz.Israrla bu kod otomatik araç için diyorlar.Raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.
Sonuç ne oldu acaba bilgi verebilirmisiniz.

Muhammet ÇAVAK

vergi dairesini neyi vermedi biraz daha açık net cümleler yazarak sorunu anlatmaya çalışırsanız net cevaplar alırsınız burada.

Anladığım kadarıyla sağ el parmaklarında ve sol el parmaklarında engeliniz var. Birde sağ ayakta engeliniz var.

40.11 kodunu vermişler size direksiyona topuz takılması gerekiyor.
10.02 kodu ilede aracın otomatik vitesli olması gerekiyor.

Başka kod yokmu raporunuzda birde vergi dairesi size tam olarak ne söyledi, şu kodu rapora eklettir falan dedi mi ?

Arkadaşlar benim b sınıfı ehliyetim var bu kodlar nerde yazıyor acaba bana ticari araç kullanamassın demişlerdi

Yarın heyete girecem acaba ehliyetine degiştirmem gerekiyomu

Üst Alt