Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV ile ilgili olarak rapora yazılması gereken değerlendirme netleşti

tsunami_

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
16
Evet arkadaşlar sağlık bakanlığının yayınladığı yönetmelik ile hastanelerin artık biz raporlara "tertibatlı araç kullanır" ibaresi yazmıyoruz olayı tarihe karışmıştır. Yeni yönetmelikte tamamen şu ifadeye yer verilip 2 yılın sonunda bu karmaşıklığa son verilmiştir;

Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlıaraç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge
sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.

Benim sağ ayağım sağlam eş dostun tertibatsız otomatik vitesli arabalarını yıllardır sorunsuz kullanabiliyorum. Ehliyetimi yenilemek için rapor aldım, geçen hafta komisyona girdim bana 3 farklı tertibat yazdılar boşu boşuna, birde A2 hediye ettilerTetibatsız araba kullanamıyorum ama 2 teker motorsiklet kullanabiliyorum nasıl oluyorsa? itiraz edim dedim, beni başka il'in sağlık müdürlüğüne yönlendiricez dediler kaldım öyle.

Şimdi kafama takılan asıl soru şu, hadi diyelim ki arabayı aldım ben bu tertibatların hepsini mi yaptırmak zorundayım?
O kadar alet edevatla bana gerek kalmaz araba kendi başına gider :confused:

Bu ne ya yine mi değişti. yarın il sağlık kurulunda kodlu rapor çıkartacağım. Ayrıca 3 ayda 2 defa engelli raporu çıkartmak zorunda kaldım. Hadi hayırlısı.

benim ötv raporumda ön kısımda ortopedik yönden uygundur gibi bir ibare yazıyordu ve aparatla ilgili birşey yazmamasına karşın maliye aparat istedi ve sol gaz tertibatı yazdık kabul edildi. Demekki bu olay sayesinde olmuş kafamda soru işareti kalmadı gayet işgören kolaylaştırıcı bir olay.

ÖTV olayları hakkında

Arkadaşlar merhabalar. Epeydir ötv mevzusunu takip edemedim. Acaba bu hastanelerde sağlık raporların ibare yazma vs gibi olaylar düzeltilip maliye ile mutabakat sağlandı mı ? teşekkürler.

tsunami_ yeni duzenleme ile hastanenin yazacagi tertibat ifadesi "engelli raporuna" mi "surucu saglik raporuna" mi yaziliyor ? Tesekkurler.

Merhabalar,
Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlıaraç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge
sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.

Buradaçzel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur yazarsa maliye ve trafik tescil sorun çıkarmasın. Tertibatsız araç ötv siz alınır ama maliye tertibatsız diye MTV den düşmeyebilir !?!?

Evet mesela sol alt ekstremite engelli ne yazılmalı varsa örnek paylaşalım lütfen!

Özel tertibata ihtiyacı yoktur şeklinde raporunda ibare olup ötv indiriminden faydalanan var mı ?

Tertibata ihtiyacı yoktur denildiğinde maliye bunu sorun yapar mı merak ediyorum doğrusu ? Yada nolur bıkmaz iki ibarede rapora yazılsa nasıl olur ?

Arkadaşlar benim ötv raporumda sağ üst ekstremitede omurilik yaralanmasi özel tertibatlı otomatik vites araç kulanabilir yaziyurdu ehliyetimde kodlu ehliyet kodlamalarıda il sağlık kurulu yazdı ama maliye kabul etmedi bende itiraz etim raporum ankaraya gelirler vdairesine gönderildi iki ay sonra gelen sonuç raporum kabul edildi özel tertibat yazildiğindan dolayi ben gitim ötvsiz aracımı aldım maliyecide mal mal baktı🤣🤣🤣

@tsunami_;

Bu yazdıgın ve verdıgın bılgı yanlıs ve eksık.. Buraya yorum yazan kişilerde yenitip ehlıyetı olanı var mı ? varsa bi baksın arkasındaki kodlara . Sizin sol ayagınızda engelınız var ise doktorun yazagı sey . OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR .. Bu da sadece sol ayagında rahatsızlıgı olanlar ıcın ozel tertıbat yerıne gecer.Ve ilsağlık mudurlugu tarafında sadece ilgili kodlar yazılır sürücü sağlık belgesıne .

gelelım dıger ortopedık rahatsızlıgı olanlara. İlgili uzman doktor sürücü olur ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR . yazar SÜRÜCÜ SAĞLIK RAPORUNA.Bu rapor ile il sağlım mudurlugune gıttıgınızde OZel tertıbatınızı oradakı makıne muhendıslerı belırler. Sürücü Sağlık raporunun arkasına , yetkılı devlet hastaeınsden almış oldugunuz % si yazan sakatlık duurmunuzu beyan eden VE sürekli ibaresi olan raporuunuzu koyar. İLGİLİ KODLAR yazan yeni tip ehlıyetınızı de yapıstırdıgınızda aracınızı alırsınız .......

Egemmm aynen yazdığınız gibi çunkü yazdığınız gibi işlemleri yaptım ve araba ötvsiz aldım

egemmm otomatik vitesli araç kullanır raporum mevcut bununla il sağlık müdürlüğü heyetine girsem ordan 10.02 kodlu ehliyet alır raporumu alıp ehliyetimi alsam. Yüzde 68 engelli raporum mevcut yüzde 20 ortopediden. Ama raporunda ötv den yararlanır kısmı değerlendirilmedi yazıyor. Ötv siz araç alabilir miyim ? Bursa da hangi hastane ve ilçedeki vergi dairesine gitmemi önerirsiniz

Bervan ehliyetim eski tip ötv siz araba raporu için yenillemem şartmı eskisiylede olurmu bu işlemler

egemmm;

dostum bunu diyen ben değilim SAĞLIK BAKANLIĞI. Sen yazdıklarımı güzelce oku, anlayamadıysan anlayana kadar oku.

Bervan normal ötv indirimi için çıkartılan raporda da mı tertibatlı araç kulllanabilir ibaresi olması gerekiyor. Birde o ibare sonradan o rapora ilave yazdırılabiliyor mu bilginiz var mı

Şefika hanım benim hastalığım omurilik yaralanması tek kanedyenle yuruyurum evet otv indirimli raporunda eğer bacaklarıni kulanamiyursan özel tertibatlı ve otomatik vites kulanabilir yazması lazım ve ayrıcada ehliyet raporundada bunun yazması lazım ve kodlamalar ona göre olacak ve gidip arac alabilirsin sonradan ilave edebilirsin engeline göre itiraz edebilirsin uygunluk varsa tabiki drlar yazarlar

Bervan benim rahatsızlığımda omirilik felci parapleji. Ehliyet raporumda yazıyor kodlamalar da ona uygun şekılde yazıldı. sadece otv raporumda yazıp yazmadığının farkında değilım hiç dıkkat etmedım o kısma. Eğer yazmıyorsa sonradan yazdıralabilir mı dıye merak ettım

Raporunuza bakınız eger yazılmamışsa hastaneye gidip yazdırabilirsiniz raporunuzun süresi ne kadar vermişler süreklimi öğrenebilirmiyim sonradan altı ayı gecmısse itiraz edip yazdırabilirsiniz vede sizi tekrar başka hastaneye sevk edebilir.itiraz icin cunku benim raporum iki yıl gecerlilik suresi bende itiraz etim sürekli olsun diye

@tsunami_;
neyını okuyayım arkadasım . Ben aracımı bu sekılde aldım . Bosuna ugrasmayın dıyorum bende. YAzdıklalrımı ıyı oku aynısını yap aracını al .. Haaa ıstersen kendı dedıgın gıbı de yapabılrısın .. karar senın

birkan01
Sen ilk once surucu saglık belgesı ıcın basvuru yaptın mı ? Saglık ocagı - Yetkılı devlet hastanesı - il saglık mudurlugu. Devlet hasatnesınde ki uzman doktor senın durumuna bakarak sürücü olur yada olamaz. OLursa tertıbatlı yada otomatık arac vs yazar senı il sağlık mudurlugune sevk eder . Orası ay da 1 toplanıyor . Gıreceksın orda heyete onlarda senı kontrol edecek doktorun yazdıgına bakacak tertıbat lazım ıse nasıl bır tertıbat olması gerektıgını yazacak ılgılı kodları yazıp raporu elıne verecek . Onunla ehlıyetını degıstırceskın. Devlet hastaneısnden alınmıs ozurlu raporu % si ve sureklı lık ıbaresı olan. Bunlara bakıyorlar. Daha sonra sürücü sağlık raporu , arkasına da ehlıyet fotokopiisini yapıstır. Ancak sakatlık raporun ıle surucu saglık raporun noter onaylı aslı gibi olsun. Bunları al bayiye git . Senın malıye ile işin yokkkk. Bayi hepsını halledıyor. ok mi ?

Şefika
ÖTV falan yazmasına gerek yok . BEn 1995 yılında aldıghım rapor ıle aldım aracımı o zaman ÖTV mi vardı ? SIzın yetkılı devlet hastanesınden % sakatlık durumu ve sürekli ibaresi olan raporunuz olsun yeterli . tekrar rapor almak ıcın vs ugrasmayın .

Tamamdır çok teşekkürler. Hastane beni il sağlık müdürlüğüne sevk etmedi direk otomatik vites araç kullanır raporu verirse ne olcak ?

egemmm yanlış anlaşılma var sanırım. tsunami ninnbahsettiği rapor il sağlık kurulunun verdiği ehliyet raporu değil, sürekli karışıklığa ve bence hala karışıklığa sebep olan engelli sağlık kurulu raporu. ÖTV indiriminden faydalandığımız heyet raporu, ehliyet almamızı yenilememizi sağlayan il sağlık kurulu raporu değil.

Mr.Şahbaz

Hocam bende onu diyorum o raporda ötv vs yazmasına gerek yok. Sakatlık durumunu açıkça belirtip %yazsin ve sürekli ibaresi olsun yeterli. Bunun yanına sürücu sağlık raporu ve kodlu ehliyeti eklediniz mi tamamdır . Maliyeye gideceğinize en yakın araba bayii ne yada trafik takip işlerini yapan yerlere gidin onlar sürekli bu işlerle uğraştığı için çok daha güzel yönlendirir.

Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk

Üst Alt