Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim çocuğum %100 engelli oturamıyor bile yatarak taşımalıyım küçük araca sığdıramam gelirim iyi diye evde bakım ücreti veya engelli maaşı vermiyorsunuz eşim çok kalifiye biri olduğu halde çocuğa baktığı için çalışamıyor ve emekli olması zor görünüyor bir ötv avantajı vardı onada kısıtlama getiriyorsunuz valla ben bu pozitif ayrımcılığı anlamadım Arkadaşlar eğer bir suistimal söz konusuysa ki bence suistimal falan yok, o suistimal yüzünden suçsuz insanlara ceza veremezsin devlet sensin suistimali tespit et önlem al bu senin işin. Bazıları yazmış teyzesi engelli adam onun üstüne araba alıyor diye, ne var bunda alacak tabi. bazıları %90 ın üstünde ki engelliler almasın diyor, eğer siz daha baştan böyle bölücülüğe giderseniz sırtımıza vuran çok olur. olay net engellilerin bir hakkı var ötv ödememek eğer bu hakkı elinden alırsanız şu anda engellilerin akp ye verdiği oy oranı %80 bu oran sizi seçimlerde şaşırtabilir benden söylemesi.

cango ben iyi olmuşmu diyorum? yazdıklarımı iyi oku!!!

@cemocan33
Böyle yazan arkadaşlara inanamıyorum hem hakkı elinden alınıyor hemde iyi olmuş diyor troll'cülük oynuyorlar yada hesaplar sahte engellilikle alakası olmayan kişiler.

Son düzenleme:
bimere ve cimere yazdım bende en azından bir şekilde sesimizi duyurmak zorundayız arkadaşlar lütfen ulaşabildiğiniz mercilere bildirin durumumuzu. MTV konusundan milletçe sesimizi çıkarınca bakın hemen tekrar konuşmaya başladılar durumu

edit: bu arada cimer başvurumu direkt maliyeye yönlendirdi sanki yetkili maliye şu an

cemocan33
Siz yanlış anladınız heralde kınama yazınıza hitaben yazmıştım size söylediğim birşey yok.

lafa gelince 10 milyon kişiyiz ama 50 kişi toplanıp hakkımızı savunamıyoruz gerçek gücümüzü gösterebilseydik haklarımızı elimizden alamazlar aksine daha iyi şartlara kavuşurduk

bence bu aşamada bimer ve cimerin pek bir faydası olmaz. çünkü onlar konuyu bu yasayı hazırlayan maliyeye gönderecek onlarda 15 gün içinde cevap verecekler, cevaplarıda suistimali önlemek olacak konu kapanacak.
yapmamız gereken ulaşabildiğimiz milletvekillerine ve aile politika bakanına durumu aktarmak, direk görüşme imkanı olanlarda olabilir belki aramızda olmaz ise sosyal medya üzerinden yazalım.

şu saatten sonra akepeye oy veren engelli ve engelli yakınlarının aklına şaşarım...

Bakın suistimal ediliyor diyerek bu işe engel koyuyorlarsa ben bunlara gülerim.Nedenmi? Kardeşim farzedelim %90 raporlu ve %45 H ehliyetli 50.000 kişi var ülkede.Bunların hepsi hakkıyla ve kendileri kullanacak gibi araba alacak olsa, sen devlet olarak zaten bunu gözden çıkarmışsın demek değilmi.Haksız rapor alındığını ve haksız kullanım olduğunu düşünüyorsan onun peşine git.Sahte raporlarla bu 50 bin kişi 100bin kişi olmadı ki bu insanlar var ve sadece bunlar adına araba alınıyor.

Engellilere bu ÖTV muafiyeti gelirken devlet '' Yaww nasıl olsa hepisi kullanamaz acından ölen var'' diyemi verdi bu hakkı zamanında? GEREKİRSE ARAÇLARA ENGELLİ İŞARETİNİ YENİDEN MECBUR YAP...Ama bu 70.000 sınırını haksız kullanım olduğu için yapıyoruz demeyin.PARA BİTTİ SATTIK BİR ŞEY KALMADI SİNEKTEN YAĞ ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYORUZ deyin...

En hassas olduğumuz askerimiz ordumuz için harcayacağız yalanını söylemeyin duygusal yanımızdan yakalayıp.Benden yana Suriyelilere giden para helal olsun bu benim fikrim din kardeşiyim derim ama bu ülkede bir tek ben yaşamıyorum netekim istemeyen de var.Sadece aklımızla dalga geçilmesin askeri sanayi felan demeyin açık açık diyin 3milyon Suriyeliye bakamaz olduk diyin.

Hayır,bizim engellerimiz başkaları için utanılacak ya da iğrenilecek bir mesele olduğu için plakaya getirsinler engelli sembolünü tekrar...Öyle tekerlekli sandelye felan değil başka bir sembol koysunlar.Bakalım o zaman engelli adına alınmış BMW 520 i ye biniyormu demir tüccarı adam?

Sorunlu araçları Trafikten men edilsinler.

Rapor oranı 1.%90 ve üzeri olanlar. Bu engellilerin vasileri kullanır.
2.%90 az olan gurup.Bu engelliler hareket ettirici aksama(aparat veya otomatik vitesli araç) ihtiyacı olan engelliler sadece faydalanır.

vergi yarı yarıya değilmiydi? 70bin demiş vergisiz, vergi ile 140bin lira civarında arabaya mı bakacaz? hesabı bu şekilde mi yapıyoruz yoksa 1.41 - 1.45 ile felan mı çarpıyoruz?

kenfat10

Tahtaya 4 teker çaksak onu çekecek beygir alınmaz o fiyata. %40 vergi de işin içine girerse araba fiyatları da uçar zaten 2018 de. 2018 'de kafadan 10binde sen eklersen üzerine..

Şu yazdıklarınızı okudukça gülesim geliyor ve sizinde engelli biri olarak diğer kader arkadaşlarınızın hak gasbına göz yummanız anlaşılır gibi değil diyorum.

Bak kardeşim engellilere tanınan bu hak zengin fakir ayrımı yapılmadan verilen haktır toplumda zaten anlaşılamayan bizleri birde sizin karartmanızın size ne fayda sağlıyor ne çıkar sağlıyor bilmek istiyorum
Bu ülkede o kadar israf ve sömürü varken hayatlarını çeşitli nedenlerle zor yaşayan bu insanlara zulümdür vergi yükünün vatandaşa yüklenmesinin tek sebebi yolsuzluklarına kaynak yaratmaktır

Hiç bir teknoloji ve sanayi üst düzeyde olmayan ataist İsveç bütçe fazlası verip halkına dağıtırken,çeşitli zenginlikleri olan ve bir hırka bir hurma diyerek islamın elçisini örnek alarak müslüman bir ülkede tersi olması inanılır gibi değil

arkadaşlar ortak metin hazırlayıp bimere cimere yazalım !

fatih1980
sağolsun elitaş ın şahsi cep telefonu var ve sık sık konuşurum kendisi ile. sizlerle paylaşmayı çok isterdim ama kusura bakmayın. ben kendisine yazdım konuyu ayrıca telefon ile görüşüp desteğini de isteyeceğim. MTV ile ilgili geri adım atıldı inşallah bu sıkıntı ile ilgili de bir düzeltme yapılır.

28 kişi olmuş daha çok eksik var isim soyisim ve mail yaz alttaki imzalı tıkla başka birşeye gerek yok bidaa dene
ahmetyukselakin

Erdogan Er

ÖTV Muafiyetli araç almak için engel raporunun bir oranı yok. Şöyle ki kişinin arabaya aparat taktırması gereken bir engeli var mı o önemli. Yani bu yüzden 5 de olabilir yüzde 35 de.

Bir de benin anlamadığım konu % 90 a kadar engeli olanlar zaten 1600 CC ye kadar araç alabilirken % 90 ve üzeri engeli olanlar motor sınırı olmadan istedikleri aracı alabiliyorlar. Şimdi devlet neden suistimal yapanları değil de top yekün herkesi bir sınıra soktu ve zanlı hale getirdi oturup şapkayı öne koyup düşünme zamanı. Zamanında Milli eğitim bakanlarından bir tanesi "Şu okullar olmasa ne güzel idere ederdim Milli Eğitimi" demiş bizimki de o hesap işte. Suçu yapana ceza kesmekten aciz olanlar herkesi suçlu addediyorlar. Olayın özeti bu.

@[FONT=sans-serif]black bishop

[/FONT]
Eğer çok zorlanırlarsa bir yerde bomba patlar. O esnada yasa geçer. Ayakta uyuruz dediğin gibi

nightmare

Ötv kanunu güncelleyen hükümet onu güncellemeyecekmi sanıyorsun Bimere yaz bari onu güncellemesinler.

ak parti engelli koordinasyon merkezi başkanı konya milletvekili hacı ahmet özdemirin twiter hesabı @haozdemir
buradanda yazalım lütfen.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Betül SAYAN KAYA

Telefon : (0312) 418 66 62
Faks : (0312) 425 96 04
Adres : Anafartalar Caddesi No : 70 Ulus/ANKARA
E-mail : ankara@aile.gov.tr
Beyaz Masa : (0312) 310 27 10

Mail ve telefon ile olabildiğince kayıt açalım.

SU35;

Kardeş bende sol ayağımdan engelliyim dediklerine aynen katılıyorum bende..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt