Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"Engelli bakım ücretlerini belirleyen madde geri çekildi Engelli vatandaşlar ve Aileleri tarafından yoğun şekilde eleştirilen bakım ücretlerinin miktarlarını belirleyen madde hükümet tarafından geri çekildi."

hlkcan

Yukarıdaki linkte bahsedilen konu tasarının 44. Maddesi idi. Biİm konu ise 78. Madde en son 62. Maddedeler. Takipteyiz...

[FONT=sans-serif]Engelli vatandaşlar ve Aileleri tarafından yoğun şekilde eleştirilen bakım ücretlerinin miktarlarını belirleyen madde hükümet tarafından geri çekildi.

Darısı ötv düzenlemesi olan maddeye inşallah.[/FONT]

umarım bu saçmalıktan bir an önce vazgeçerler. en kibar tabirle düşüncesizlik

pazartesi saat 14:te görüşmeler tekrar başlayacak. benim tahminimce geri çekilecek bu madde. o kadar şeyi geri çektiler. engelli üzerinden vergi alıyor diye hükümeti topa dizerler yoksa. kendileri çekecek bu maddeyi hem de.

Zekeriya Temizel ile görüştüm şimdi.. Şu ana kadar ki görüşmelerin olumsuz olduğunu, hükümet kanadının bu maddeyi geri çekmek istemediğini ancak pazartesi günü ilgili bakan ile görüşüp maddenin çıkarılması için elinden geleni yapacağını söyledi.. :(;(

Ampute Milli Takımımız cumhurbaşkanı ile görüşmeye gidecekmiş.. Acaba bu konuyu dile getirirler mi? Bu maddenin çıkarılmasını rica ederlerse geri çevrilmez diye düşünüyorum.. Twitter'dan vs. yazma şansı olan varsa değerlendirelim

Gerçekten bu konuyu daha çok duyurmalıyız, araç alımını suistimal eden kişiler ile bizleri aynı kefeye koyamazlar. Adam ninesi dedesi teyzesi halası vs. hangi yakını varsa ona rapor çıkarıyor ve adına araç alıyor, o kişiler ölse bile araç alan kişide kalmaya devam ediyor ve vergi ödemiyor. Devletin burda yapması gereken şey bu konuyu yakından takibe almak, rapor sahibi cidden bu araçlardan faydalanıyor mu onu takip etmesi gerekiyor. Hak yiyen olursa fazlasıyla bunun cezasını ödetmesi gerekiyor.

Gösteri şart hem medyanınında böylelikle ilgisini çekebiliriz bunlar sinsi sinsi yangından mal kaçırır gibi kanun çıkartıyorlar ağlamayana meme yok maalesef

Ortada bir suistimal varsa devlet trafik cezası uyguladığı gibi bunuda gayet güzel takip edebilir ama gerçekte meselenin bu olduğunu düşünmüyorum suistimal yapiliyor adi altinda engellinin hakkini kisitlamaktir bu

Ampute Milli Takımımız cumhurbaşkanı ile görüşmeye gidecekmiş.. Acaba bu konuyu dile getirirler mi? Bu maddenin çıkarılmasını rica ederlerse geri çevrilmez diye düşünüyorum.. Twitter'dan vs. yazma şansı olan varsa değerlendirelim

battal

Aynen öyle, kendim için araç siparişi verecektim ama bu konuya takıldım diye bi türlü siparişi veremedim, araç bayisi eğer bu kanun yürülüğe girerse vereceğin kaporanın bir kısmı yanar aracı alamazsın dedi. Hayırlısıyla hafta içi bu konu lehimize sonuçlanırsa derin bi nefes alırız.

Arkadaşlar bu yasanın geçmesi engelliler adına Hayırlı olur, engelli adına araç alıp suistimal edenlere engel olur ve umarım bu yasa sorunsuz şekilde Onaylanıp meclisten geçer.

enes75

Kardeşim bu yasanın geçmesi engelliler için hayırlı olmaz, bu yasada deseler ki engelli adına araç alanlar için geçerlidir onu anlarım. Ama devlet kangren olan parmak yerine eli hatta kolunu komple kesip atma peşinde. %90 ve üzeri raporu kullanıp araç alan sağlam insanlara bu yasaklama getirilmeli, bizim gibi araçları kullanan engelli kişilerin bu kanunun dışında tutulması gerekiyor.

Yaptığım yoruma eksi (-) vermişsin :)
Ama önemli değil,ben bu yasanın çıkması hâlinde engellilere fayda sağlayacağını ve bu şekilde kimsenin engelliler üzerinde rant elde etmesine engel teşkil edeceğine inanıyorum.

enes75

Enes bey diyorki; 3-5 tane insanın yaptığı hatayı tüm engelli vatandaşlar ödesin. Aklınızla bin yaşayın. Müthiş bir zeka!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

enes75

Yasa çıksın çıksında bu şekilde değil, madem devlet böyle bir usulsüzlüğü tespit etmiş ona göre tedbirini almalı, sonuçta sen devletsin yeri geldiğinde devletten büyük yok demeyi biliyorlar. Kalkıp 3-5 çapulcu gazetecinin söylemiyle hareket edip veya hak hukuk tanımayan; engelli insanları gelir kaynağı olarak gören insan bozuntularının yaptıkları yüzünden gerçekten engelli olan ve hak sahibi olan vatandaşların haklarını gasp etmiş oluyorlar.

Merhaba, acaba genel kurula nezaman gelır (20 sı demıssınız ama 20 sınden oncede gelırmı yoksa toplu halde 20 sındemı gorusulur)(anladıgım kadarıyla toplu halde gelecek).. genel kurulda gorusmeler kac gun surer. nıhayetınde de Cumhur baskanına gıtmesı nezamanı bulur. bılgınız varsa paylasırsanız cuok sevınırım. saygılar..
Genel kurula gelen yasa kac gun surer gorusulmesı

Son düzenleme:
arkadaşlar artuk mersedeslere binemeyecekmüyüz cevaplayacak yoğ mu :d

The.ApoLLo

Engel yarıştırmaya mı başlayacağız ben görme engelliyim eşim kullanıyor bu haktan yararlanmaya hakkım yok bu durumda.. Biz de ne için uğraşıyoruz neyse umarım bizi kısıtlama gelse bile sizin için bu kanun geri çekilir..

Engelli araçları otomatik vites olmak zorunda, sürücüye yardımcı donanımlar engellinin işini kolaylaştırmakta, engelli bireyin aracının güvenlik donanımları da tam olmalı. Bütün bunlar dikkate alındığında engelliye araç alırken kısıtlama getirilmesi çok saçma ve anlamsız. Bu karardan derhal dönülmelidir. %90 ve üzeri engelli olan bireylerin de daha geniş, büyük araca ihtiyacı var. Suistimaller incelenerek önlenmeli, bu suistimaller yüzünden bütün engelliler cezalandırılmamalıdır. Hükümetimiz sosyal alanlarda yaptığı iyileştirmelere bu karar ile balta vurmamalıdır.

Damla sakızı

Kesinlikle amacım engel yarıştırmak değil, mesajımda yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Benim mesajım anneannesi babaannesi teyzesi dayısı bilmem nesi hatta hiç görmediği akrabası üzerine lüks araç alıp millete hava atan sonrasında ise rapor sahipleriyle hiç görüşmeyenleredir. Benim laflarım rapor sahibine yararı olmayan insanlara, ama aracı kendi kullanan veya engelliye destek amaçlı araç alıp yardımcı olanlara benim lafım yok ve kanun çıkarsa bence bunları kapsamamalı.

The.ApoLLo

Bu noktada iş devlete düşüyor nasıl evde bakım aylığı için evdeki kişi sayısı vs. haber verilmeden denetleniyorsa bunun için de denetleme yapılsın.. Ak kara ayrılsın. Yeni kanunda en üst dilim hariç alabilir diyor.Ötv'de kademeli sisteme geçildiğinden beri oranlar güncellendi mi? Devletin bunu yükseltmesi ötv ödeyen vatandaştan da daha az vergi alması anlamına gelir.. Güncelleme yapılsa bile piyasa artışına göre yapılacağına inanan var mı? Varsa gerçek enflasyon ve maaş zamlarına göz atsın aynen o oranda artabilir.. Kurlar da ortada birşey demeye gerek kalmadı bence

Arkadaslar az önce bir ricada bulunmustum fakat bir cevap alamadım. bılgısı olan varsa bana yardımcı olursa çok sevınırım.

anladıgım kadarıyla genel kurula yasa 20 sınde gırecek.genel kurulda kabul edılıp cumhurbaskanına onaya gıtmesı asagı yukarı ayın kacını bulur. ( kaporasını verdıgım araacım 26 sında gelecek. ).. bılgısı olan varsa yardımcı olursa cok sevınırım.. TESEKKURLER..

hlkcan

Bunu maalesef hiç birimiz bilemeyiz ancak şahsen ben bu süre içinde herşeyin biteceğini sanmıyorum.. Ama tabi belli olmaz çünkü sabaha kadar çalışıp cumhurbaşkanına gönderebilirler o da 15 gün içinde onaylayıp onaylamama hakkına sahip aynı gün de onaylayabilir. Ertesi gün resmi gazetede yayınlanır ve geçerli olur tarih belirtilmemişse.. Yaz saati de dahil edilmiş sanırım torba yasaya

Meclis tv de birkac tasari oylamasi izledim tasari once okunuyor sonra kabul edenler etmeyenler el kaldiriyor diger tasariya geciliyor. Uzun suren komisyon görüşmeleri.

Ortada suistimal varsa. Edenleri bulmak da devletin görevi.. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin suçu ne? Böyle yangından mal kaçırır gibi kanun çıkarılmaz. Avrupa İnsan haklarını savunur vatandaşını daha rahat etmesini sağlar. Bizimkiler de bırak normal vatandaşını engellileri bile ezmeye kalkar..

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt