Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim gibi toplumlarda sakat kişiler ile dilenciler bir ortak paydada toplanıyor.Doktor yanına gidersin puan dilencisi gibi muameleye tabi tutulursun,işkonusu keza aynı,şimdi de devletten Ötv dileniyoruz,düştüğümüz hale bakın,develet hakımızı veririr veya vermez ama biz dilenci değiliz,
[h=3]keser döner sap döner gün gelir hesap döner bakarsın dilenci başkaları olmuş![/h]

bu tasarının diyelimki ytasaruffla alakası var gsm şirketlerinin silinen 5 milyar tl borcuyla ben bu ülkede engellinin ulaşamayacağı yüzey bırakmam. diyelim ki tasarruf kamu taşıtlarına neden bu 70 bin tl sınırı uygulanmıyor. Bilmem neyin müsteşarı illa ki mercedes e binecek ama engelli binerse lüx gardaşım,istismar ediyolar lan olur.

Bu arada benim aracım var otvsini de ödedim yani mercedes almak s gibibir amacım filanda yok. Ama zaten opsiyonları olmayan bos teneke kutularına binecek bir engelli nin ülkede kaza anlarında filan ne yaşayabileceğini tahmin ediyorum. Ha son olarak turgut özal ın yıkılan yazlığı 230 m2ydi onun yerine birde tatil sarayı inşa ediliyor büyüklüğüde 13600m2 olacak.Zaten hepimiz 10 bin m2 evlerde yasadığımızdan tasaruf seven devletimize helali hoş olsun. Engelli ler de cok suistimal yapıyo gardaş ya, he ya mercedes biniyo kitapsızlar engelleyelim ki devlet tasaruf etsin !!!!!!!!!!

Umarım biran önce bu yasa çıkıp yasalaşir.

e çıksın bakalım senin ne yararına olacak işte senin gibi kıt düşünceli hak hukuk bilmeyen varlıklar yüzünden daha çok tasarı gelir hadi bas

yarın saat 14 başlıcakmış görüşmeler. bizim ötv oranı yarına görüşlürmü sizce...

Umarım biran önce bu yasa çıkıp yasalaşir.

Boşverin, cahil insanları muhatap almayın arkadaşlar [emoji5] yasa çıkınca bir avuç kına veririz kendisine kutlar. Sırf propoganda yapmak için tavus kuşu gibi geveleyip duruyor. 1 saat sonra tekrar yazar bu yasa çıkarsa çoh eyi olcaghh [emoji5]

hlkcan

En son tutanağı yayınlamamışlar . Bence 78.madde yarın görüşülür. Ve dananın kuyruğu kopar. Büyük bir yerden müdehale gelmezse aynen tasarı kabul edilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

asagsehir

Benim anlamadığım bakım aylığı ile ilgili madde geri çekiliyor da bu nasıl kabul ediliyor? Artık bitsin istiyorum şu mesele

Damla sakızı

Mesele yarın biter. Bizim için ne olur bilinmez. İnşaallah yanılırım ama netice menfi gözüküyor. Üst sınır 70000 yerine daha yukarıya çekilirse iyi olur başka da bir beklentim yok açıkçası

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

asagsehir

Üst sınırın yukarı çekilmesi için ötv kademelerinin güncellenmesi gerekir ki bunu yapacaklarını hiç sanmıyorum

Hayirlisi hepimiz icin. Cok guzel seyler olucak mucize olucak ve kabul edilmiycek..��

ha deyince hemen çıkacagının sanmam. 20 sinde genel kurulda görüşülecek tüm kanunlar(cuma). sonrası Cumhurbaşkanı onayı. 1 veya 2 hafta zaman var bence...Temennim çıkmaması inşallah cıkmaz..

Sevgili dostlar o mercedese binen engellilerden birisi de benim. Sürekli mercedes üzerinden çevrildiği için muhabbet cevap verme hakkımı kullanmak isterim.

Aracımı 2016 yılında yıllarca gece gündüz çalışıp biriktirdiğim öz paramla aldım. MErcedes binmekteki amacım bazılarınızın sandığı gibi hava atmak filan değil.

Tekerlekli sandalye kullanan bir engelliyim. Araba benim için tekerlekli sandalyemin devamıdır. Yani benim için bir ortez protez niteliğindedir. Arabama güvenmek benim için son derece önemlidir. Anlatayım.

Yıllar önce oldukça yaşlı ve ucuz bir arabaya hiçbir komplekse kapılmadan biniyordum. Arabamla uzun yolda giderken birden motordan alevler çıkmaya başladı. Sağa çektim. Tekerlekli sandalyemi verecek kimse yoktu. Dumanlar her yanı sarmaya başladı. Yoldan gelip geçen birileri olsa yardım isteyecektim. Ne ki kimse yoktu. O an hissettiğim çaresizliği hiçbir insanın yaşamasını istemem. Tam kendimi arabadan yere atıp sürünerek uzaklaşma planları yapıyordum ki yaşlı bir amca minibüsüyle durdu ve beni aracın içinden çıkarttı. Sırtımda platinler var. O şekilde araçtan çıkmaya çalıssaydım kendimi ciddi şekilde yaralayabilirdim. YAşlı amca yangın söndürücüyle müdahale etti ve aracın alevini söndürdü. Olay Antalya istikametinde Kütahyanın elli km kadar dışında gerçekleşti. Aracımı sanayiye çektirdim ve günlerce tamir için beklemem gerektiği söylendi. Bilin balkalım ne oldu? Bugün ÖTV muafiyetimizi sınırlama yetkisini kendisinde gören hükümetimizin guya denetlediği otellerin hiçbirisinde engelliye uygun oda bulamadım. Sokakta kaldım ben. Sevgili vekillerimizden bir insan evladı okursa bunu kendisini benim yerime koymasını istirham ediyorum. Gitmediğimiz otel kalmadı Kütahyada. Güya belediye var guya denetleniyorlar. Hiçbirinde kalacak oda bulamadım. Yorgundum, acilen yatmam gerekiyordu ve tekerlekli sandalyemle banyosuna girebileceğim bir oda bulamadık. Çok sonraları taa eskişehirden gelen bir arkadaşımın aracıyla beni oldukça uzak bir yerde sadece balayı odasının engellilere uygun oldugu bir otele goturmesiyle kalacak yer bulabildim. Balayı odasının fiyatını burada yazmak istemiyorum. Vekillerimiz beş yıldızlı otellerin o odalarının fiyatlarını bizden iyi bilirler. Günlerce orada kalıp arabamın tamir edilmesini beklemek zorunda kaldım. Çıktığımızda ötel parasını yardıma gelen dostum olmasa ödeyemezdim.

Yine eski bir arabayla İstanbulda Maslakta seyrederken sabah trafiğinde aracım bozuldu. O yuğun trafikte arkamdan korna çalan şöförlerin küfürlerini duyabiliyordum. Aractan inip insanlara arabamın bozuldugunu bile söyleyemiyordum. Kafamı camdan çıkartıp yardım istiyordum ancak korna seslerinden insanlar beni duymuyordu bile. En sonunda resmen beni dövmeye gelenlere sakat oldugumu ve arabamın bozuldugunu söyledim. Yardım edin kenara çekelim dedim. Adamlar öfkeden deliye dönmüşlerdi. Bir şey demeden geri döndüler ve arabalarına binip yanıbasımdan küfrederek uzaklastılar. Sol şeritte kalakalmıstım. Sonra gelen birkaç yardımsever arabamı itip sağa çektiler. İşin ilginç tarafı o gun maslak sanayide arabanın tamiri için dunya kadar para harcamama rağmen arabam aynı noktada bir hafta sonra yine bir sabah trafiğinde duruverdi. Yine küfürler kornalar arasında benzer seyleri yasadım. Yine elimde avucumda ne varsa tamire çekiciye harcadım.

Günün birinde kız arkadasımla BElgrad ormanına gezmeye gittik. Arabada oturmus sohbet ediyorduk. Derken saat geç oldu ve dönmeye karar verdik. Kontağı çevirdim ve arabam çalısmıyordu. Çekici istemek için telefonu açtım, çekmiyordu. Kızın telefonu da çekmedi. Hava biraz karardıgından ve etraftan köpek sesleri geldiği için yanımdaki kızın ödü patlıyordu. Haliyle arabadan cıkıp yardım istemek için gitmeyi de reddetti haklı olarak. İnsan sakatlıgına en fazla boyle anlarda isyan ediyor. Bu çaresizliğin nasıl bir sey oldugunu sayın vekillerimiz bilmez ama biz bunları çeşitli şekillerde defalarca yasadık yasıyoruz. O gün kızla birlikten gece yarısına kadar araba da bekledik. Allah halime acımış olacak ki gece yarısı bir mucize oldu ve araba birden çalıştı. Çalışmasa o soğukta ne olurduk ben düşünmek dahi istemiyorum.

Bunları yasadıktan sonra bizim gibi insanların arabalarına guvenememesinin nasıl bir psikolojik baskı haline geldiğini anlayabilirsiniz. Eski model ya da yeni ama sürekli arıza cıkartabilecek aracınıza guvenip bir ormana dağa ya da uzun yola cıkamazsınız. Araba bizim için son derece önemli bir ortezdir. Bu yüzden nasıl bir gazinin ayagına takılacak ortezin fiyatı konu edilmiyorsa bizim de aracımızın kaliteli olması en temel insan hakkı olarak gorulmelidir. MErcedes lüks oldugu için değil sağlam bir araba oldugu için tarafımca tercih edildi. Bu noktanın cok iyi anlaşılmasını istiyorum.

İstanbul gibi bir sehirde tekerlekli sandalye kullanan bir engellinin okula gitmesi, çalısması, gezmesi aracsız mumkun değildir. Mesafeler uzun ve yakıt pahalı oldugundan nispeten daha az yakıt tuketen dizel aracları tercih ediyoruz. Bu aracların en ortalama olanları bile bahsedilen meblagların üzerinde satılmaktadır. Sadece yakıt değil tekerlekli sandalye kullandıgımız için geniş bagaj hacmi de bizim için hayati derecede önemlidir. Bu da bizi küçük ve ucuz araclardan uzak tutmaya yetiyor.

Engelli dediğiniz insanlar gazileri de içeriyor. Vatanın bekası için bacaklarını feda etmiş bir gaziye sen lüks arac kullanamazsın, kullanırsan herkesten aldıgımız vergiyi senden de alırız demek en hafif tabirle vicdansızlıktır. Hükümetin ayaklarını kullanamayan bir gaziye kaliteli bir araç alırsan bunu lüks tüketim olarak görürüz demesi kabul edilebilir bir sey değildir. Kaldı ki gazi olmak gerekmiyor. Aynı sey çileli hayatlardan muzdarip tüm engelliler için geçerlidir.

BEn kimilerine göre lüks bana göreyse sadece kaliteli bir araca binmekle zengin bir insan olmuyorum. Yasadıgım trajik anılardan sonra bindiğim arabanın hayatımın en önemli eşyası olduguna karar verip çokça fedakarlık yaparak alabildim o arabayı. Eğer ÖTV muafiyeti olmasaydı zaten alamazdım. Kendi adıma çok zengin oldugum için değil bana çok gerekli olduguna inanarak buyuk bir fedakarlık yaparak alabildim o aracı. HEr mercedese binen parasının hesabını bilmeyen bir züppe değil demeye calısıyorum.

Öte yandan benim aracı aldıgım mercedes bayisi son bir yıldır engellilere yüzden fazla arac sattıklarını fakat kendi tekerlekli sandalyesiyle gelip arac alan tek engellinin ben oldugumu söylemişlerdi. Satısların tamamına yakını bir engelli yakınına bu aracı alan kişilerden olusuyor. Adam hasta yakını için 400 milyar değerinde coupe arac alıyor. Cok buyuk ihtimalle o engelli o araca bir kez bile binmiyor. Dolayısıyla bu işin suistimal edildiği açık. BAna defalarca bir yakınımızın adına mercedes alabilir miyiz diye sorulmustur. Bunu soranlar mercedesi kendilerine alacaklarını da çekinmeden belirtiyorlardı. GErçekten hasta yakını olup onların kullanımı için lüks arac almak istenebilir. Buna da kimsenin itirazı olmaması gerekir. Ancak hasta sakat yakınlıgını bahane ederek şahsi kullanımı için arac alan (ki yüzde doksanı bu durumdadır) kişiler için devletimizin förmül geliştirmesi gerekir. Ancak bu formül bizleri magdur etmemelidir. Zira arabamız bizim ortezimizdir. Bizlere siz lüks araç kullanamazsınız demekle kaliteli tekerlekli sandalye ya da ortez kullanamazsınız demek aynı şeydir.

Hemen her şeyde oldugu gibi bu olayda da en buyuk darbeyi yine engelli arkadaslarımızdan yiyoruz. Haklarımız budanırken araca bugunluk ulasamayan engelli arkadaslar baskaları da almasın istiyor ya da tamamen siyasal saiklerle iktidarı destekliyor. Bu budanan haklar yarın sizleri de vuracak sevgili dostlar. Bugun bindiğiniz o ucuz arabalar yarın hayatlarınızda ciddi bir soruna yol açtıgında ne yaptık biz diyeceksiniz.

Hükümetimizin bir üst limit koymasını da anlayabilirim. Ama zaten 1600 motor hacmiyle bu limit buyuk oranda konulmus oluyor. İlla rakam telaffuz edilecekse sınırın satış fiyatı 300 bin TL olarak güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca kararın kişisel kullanımları devre dısı bırakacak şekilde güncellenmesi gerekir. Yani aracı kendi kullanan engelliler bu kararın dısında bırakılmalı. Yakınlar için de limit 300 bin tl ye çekilmelidir.

Yine aynısını yazıyorum...

Yıllardır söylüyorum tekrarlamaktan çekinmeyeceğim.

Birileri çıkarlarınıza dokununca "sakatfobik" tarzında bel altı vurarak, bencil ve engelli olmanın dayanılmaz dokunulmazlığına bürünerek romantik olmayın.

Bu sınırlama gayet iyi oldu. Bu benim de haklı bulduğum bir düzenleme ve aklı başında hiç kimsenin bu görüşe ucuz hakaretler savurma hakkı yok. Bunu uzun yürüme ortezi kullanan bir polio'lu olarak söylüyorum. Hatta geçen yıl bu ÖTV muafiyeti ile aracımı pahalı sayılabilecek bir araç ile değiştirmiş bir engelli olarak da söylüyorum. Şimdi kimse madem yanlış buluyordun neden yararlandın mavalı okumaya kalkmasın. Yasayı eksik bile bulsam devletin bana tanıdığı haktan legal olarak faydalandım. Zira benim faydalanmamış olmam yanlışlığı düzeltmiyordu.

Bu yasa esasında devletin engellilerin ulaşım konusunda ki dezavantajlarını bir nebze giderebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek adına yaptığı bir pozitif ayrımcılık idi. Daha pahalı bir araca binebilmenin fırsat eşitliği değil; ulaşım problemini bir nebze kolaylaştırabilmenin fırsat eşitliği!.. Dolayısıyla bu muafiyet benim gibi belli bir ekonomik özgürlüğü yakalamış engelli bireyler için, ulaşım dezavantajına ilişkin bir fırsat eşitliği sağlamıyordu. Zira devlet bana bu indirimi sağlamasa bile bir şekilde orta-üst sınıf bir aracı edinebilecek özgürlüğe sahiptim. Yani 80 bin liralık "orta sınıf" bir aracı alabilmek için 50 bin lirayı zar zor denkleştirebilen bir engelliye yapılan 30 bin lira civarında bir indirim ile "orta-üst sınıf" 225 bin liralık aracı, 85 bin lira indirim ile zorlanmadan 140 bine satın alabilen birine yapılan indirim aynı amaca hizmet ediyor olamazdı.

Bence sınırlama gayet güzel oldu. Şimdi zengin engellilerden alınan bu hak sayesinde daha ucuz olan engelli araçlarında KDV yi de muaf hale getirmeliler. Hatta belki 5 yılı da 3 yıla indirmeliler. Zira yasa gerçekten fırsat eşitliğine daha fazla ihtiyacı olan engellilere hizmet edecek şekilde sınırlandırıldı.

Yeni düzenleme bana kalırsa gayet te güzel oldu...

Hayırlı olsun...

Böyle dengesiz açıklama yapan içimizdeki irlandalılar çıkacakdır . Ben engelledım artık yazdılarını gormuyorum sizde yapın iyi oluyor .

bakıyorum da genelde Ötv muafiyeti alamayan engelli arkadaşlarımız oh olsun iyi oldu gibi sözler sarfediyorlar. biz böyle yaptıkça elimizden engelli kimlik kartını da alırlar meraklanmayın.

siyah pelerinli zat engelli asansörleri de suistimal ediliyor onları da yasaklasana. Neyse sizin gibi adamlar sayesinde bu ülkede yakında hiçbir hakkımız olmayacak. Zaten siyasş, hukuki hakların ne durumda olduğu ortada. Bir de varolan özlük haklarını tırpanla.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim Fikrim konu ile ilgili tüm bakanlara sosyal medya hesaplarından ulaşıp,

en azından ÖTV üst limiti getirilmesi teklif edilmelidir.

Yani ÖTV indirimini 123.000 liralık araç ile sınırlamak yerine, engelli kişi bütçesine göre bu rakamın üstünde araç alsın, ancak devlet 70.000'e kadar olan aracın ÖTV tutarından engellileri muaf etsin.

SiyahPelerinliAdam

Ben de poli sekeli yim hatta markası nı söylemiyeceğim bu devletin tanıdığı haktan yararlanıp üst seğmende bir arabam var, konuştuğu ile yaşadığının tezatlığı aleni ortaya serip, ama ötv kalksında Kdv alınmasın hangi akla kulluk ediyorsunuz anlamak mümkün değil devlet elindeki hakkı almaya çalışıyor, sen kdv kalksın diyorsun ha dersen hem ötv hem de kdv alınmasın amenna ama sizlere ...

Arkadaşlar, bu hakkımız alınmamalı devlet neden alıyor çok suistimal edildiğinden, o zaman suistimal ettirmeyecek arkadaş takibini yapacak denetçiler koyacak ortaya bu işin aslına göre alınmasını bu devlet sağlamak zorunda, bu hakkımız ise bu hakkımızın üzerine hak koymalı bu hakkı almak çözüm değil ayrıca kendi bilmez bir kaç kişi çıkıpta bu hakkımız alınması güzel oldu, yan yattı çamura battı, 70 bin üzeri ötv olsun bunlar kabul edilemez burası hukuk bir devleti

@SiyahPelerinliAdam sizin paraniz yok ekonomik gucunuz yok diye engelli parasi olanlara ""ohhh oldu "" tarzi yaklasimmda bulunamazsiniz. Kiskanclik fesatlik hem gunahtir hem sizde olan maddiyati da bitirir. Zengin olan yine bir sekilde en iyisini alir biner.. ama siz icinizdeki pislikle belki o kiytirik bindiginiz araca da bibemezsiniz gun gelir .. sagliginiz daha kotu olur kelebek etkisi diye birsey duydunuz mu bilmem .. evrene ne gonderirseniz muhakkak size geri döner..

hak ihlali varsa o ihlaller duzeltilmeli. Keza tekerlekli sandalyede dahi aktif olan olmayan sandalyelerde bile binlerce lira oynuyor.zengin yine en iyi sandalyeye biniyor. Devletimiz sosyal devletse herkese en iyi sandalyeyi vermeli diye dusunurken en iyi binilebilen araca binmeyin yaklasimi .. . kendinize ediyorsunuz siz ve @enes75 şahsi.. emin olun bu fesatliginiz pisliginiz size geri donecektir.. Allahin sisteminde hata olmaz .. hak yiyende bu suistimallerde cezasini bulur kimseye vebal olmayin soylemlerinizle..

slm tüm engelli arkadaşlarım

benimde üst segment bir arabam var %93 le oglumdan dolayı aldım.

engelli haklarımı elimden alıp kısıtlamaya giden kurula

ve bu hakkımı durumum iyi oldugu için arkamızdan konuşan diger engelli arkadaşlarıma sesleniyorum

elimdeki 2016 model üst segment arabamı benim şu anki engelimi almaları karşılığı hibe ediyorum sadece ötv sini almıyorum demiyorum hiç para almicagım ama engelimi de alacak normal engelsiz bir hayatımız olsun

engelli haklarımızı elimizden almaya çalışan haklarımızı kısıtlamaya çalışan bizim için sadece teselli ikramiyesi gibi gördüğümüz ve engelimiz olmasada bu haklardan yararlanmasak dedigimiz yüzbinlerce arkadasım adına söylüyorum

ben oglumun hakkını yiyenler ahiret zamanı hakkımı size helal etmiyorum diye bağıracagım .

eğer bu haksuistimal ediliyor diye bu yasa cıkarılıyorsa suistimal edenleri bulacaksınız benim hakkım olanı elimden alanı asla affetmiyorum

Maliye Bakanı Naci Ağbal şuan açıklama yapıyor soruları cevaplıyor. Mtv konuşuldu ama bir babayiğit çıkıp ÖTV olayını sormadı.

ikinci bahar

Önce okuduğunuzu anlamayı deneyin... Ben ne yazmışım iyi bakın. Bir çoğu sizin gibi farklı düşünenlerin ne düşündüğünü anlamayı bile beceremezken, eleştirmeye kalkıyor. Bir başkasıda sizi destekliyor. Bindiğim araba 240 bin lira ve indirim yapmasın diyorum devlet bana, daha ucuz araçlara daha fazla indirim yapsın ki hiç alamayan belki alabilsin. Ben zaten alabiliyorum diyorum.

Varsa yoksa cebinize girecek fazladan 3 kuruş derdindesiniz çoğunuz, fırsat eşitliği, engellilerin problemleri umrunuzdaymış gibi rol yapıyor bir çoğunuz. Yasadan rant sağlamaktan başka zerre kadar kaygısı olmayan yüzlerce engelli, suratlarına maske takıp engelli haklarından dem vuruyor. Cebinde parası olana, iyi para kazanabilenE bedava verilse, üste para verilmediğine kızacak bi sürü insan var burada...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt