T B M M
Tutanak Hizmetleri Başkanlığı
İ ncelenmemiş Tutanaktır
Komisyon : Bütçe
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman Sayfa: 1
17 Ekim 2017 Salı
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.46
BAŞKAN: Süreyya Sadi BİLGİÇ (Isparta)
BAŞKAN VEKİLİ: Mehmet Şükrü ERDİNÇ (Adana)
SÖZCÜ: Abdullah Nejat KOÇER (Gaziantep)
KÂTİP: Emine Nur GÜNAY (Eskişehir)
----- 0 -----
BAŞKAN Komisyonumuzun saygıdeğer üyeleri, Sayın Bakan, kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli bürokratları, yazılı ve görsel basınımızın değerli temsilcileri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuzun 35'inci birleşimini açıyorum.
Gündemimizde (1/884) esas numaralı Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bulunmaktadır. Görüşmelerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım
BAŞKAN En son 64'üncü madde üzerinde kalmıştık.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım, usulle ilgili bir şey söylemek istiyorum, bir cümle?
BAŞKAN Buyurun.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım, hangi maddeyi ne zaman görüşeceğimiz belli değil. Bir gün önceden, en azından bugün, hangi maddeleri görüşeceğimizi önceden açıklarsanız ona göre hazırlık yaparız. Teşekkür ederim.
BAŞKAN Teşekkür ederim.
Müsaade ederseniz söyleyeyim size: Bugün, 64, 61
T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 2
GARO PAYLAN (İstanbul) 61 mi?
BAŞKAN Evet, 61.
75, 127, 61'den önce birlikte işleme alınması için yeni bir madde ilavesi, 60'ıncı maddeden sonra gelmek üzere.
GARO PAYLAN (İstanbul) Neyle ilgili o?
BAŞKAN Yine bu ot bedelleriyle ilgili, 61'le bağlantılı.
72, 73, 74, 76, 77.
MUSA ÇAM (İzmir) 74 var mı?
BAŞKAN Efendim?
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Var, var.
BAŞKAN 72, 73, 74, 76, 77, 82, 83, 84 -ona bağlantılı geçici madde 2- 85, 86, 90, 91.
MUSA ÇAM (İzmir) ââ¬ÅHepsini diyelim o zaman.
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Hepsini görüşeceğiz.
BAŞKAN Efendim?
MUSA ÇAM (İzmir) Hepsini görüşelim.
MUSTAFA SAVAŞ (Aydın) Bu gece buradayız.
BAŞKAN Yani bu sıralama içerisinde hepsini, evet.
GARO PAYLAN (İstanbul) Yani bugün bunların hepsini bitirmeyi mi hedefliyorsunuz Sayın Başkan?
BAŞKAN Bunları bugün bitirmeyi hedefliyorum. Yarın 13.00'te başlayacağız görüşmelere, onun için bu gece yemek arası verdikten sonra akşam, yemekten sonra da çalışacağız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Yarın daha erken başlayabilir miyiz?
BAŞKAN Son kararım.
GARO PAYLAN (İstanbul) Hayır yani erken başlayıp erken bitiririz.
BAŞKAN Teşekkür ediyorum.
T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 3
Evet, 64'üncü madde üzerinde dün uzun uzun tartışılmıştı bu organize sanayi bölgelerindeki süreç ve organize sanayilerindeki geçmiş. Yani Grup 1, 2 ve 5'teki 121, 8 ve artı 5, mevcut bu sanayi sitelerinden dönüşen organizelerle ilgili sorunları çözelim demiştik. Ama diğer organizelerdeki şeylerde bu, 3 bin metrekareden az olmamak kaydıyla 4'e bölünebilir noktasında ciddi itirazlar vardı. Bu, Komisyondaki itirazlar çerçevesinde mesele değerlendirildi, yeni bir önerge oluşturuldu. Bu önergeyi okutturacağım, ondan sonra, önerge üzerinde
GARO PAYLAN (İstanbul) Önergeler
BİHLUN TAMAYLIGİL (İstanbul) Başkan, önergeler bir dağıtılsa.
BAŞKAN Müsaade ederseniz, yeni verdim önergeyi çünkü, Komisyona biraz, on dakika gecikme sebebim de budur.
TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI YUSUF ÇELEBİ Özür dilerim, 78 görüşülmeyecek mi?
BAŞKAN 78 görüşülmeyecek bugün.
TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI YUSUF ÇELEBİ Engellilerle alakalı madde.
BAŞKAN Görüşülmeyecek.
EKONOMİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRİ HATİCE ÇAĞLAR Efendim, 68 olacak mı?
BAŞKAN 68 hangisiydi arkadaşlar?
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Tütün maddeleri.
BAŞKAN Tütün maddeleri, onların önergeleri, değişiklikleri, hepsi hazırlandı değil mi? Evet, tütünü bugün gündeme alırız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Değişiklik var mı?
BAŞKAN - 64'ten sonra tütün maddeleri, yani 68, 69, 70, 71, 79 ve 80'i görüşürüz. Buralarda da ufak tefek değişiklikler olduğu için yani takvimi de
T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 4
GARO PAYLAN (İstanbul) Yani bundan sonra tütüne mi geçeceğiz?
BAŞKAN 64'ten sonra tütüne geçeceğim.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) Birden değişti.
BAŞKAN Hayır, 64'ten sonra şeyleri yapacağım, 60, 61, 75, 127 bunları yapacağız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Ha, yapacağız.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) 64'ten sonra mı bunları yapacağız?
BAŞKAN Yok, yani ben bu paketten sonra demek istedim. Yani aslında sordukça kafanız karışıyor, isterseniz sırası geldikçe ben okutayım.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) Şükrü Bey bile anlamadı.
BAŞKAN - Önergeyi okutuyorum:
sakatlar federasyonu başkanı da komisyona girmiş bizim ile ilgili maddede. ama bugün görüşülmeyecek sanırım öyle diyor komisyon başkanı baksanıza.