Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tiguan ın en boş modelini alabiliyoruz ya :). ama Mustafa Elitaş 170.000 tl olacak gibi diye yazdı bana. bastıralım millet. Zekeriya Temizel'i arayın : Chp izmir milletvekili : 0 532 312 39 78 . mustafa elitaş ın numarasını maalesef paylaşamam anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

chp izmir mv musa çam : 532 356 5157 bunlar komisyondalar

170 ötv li hali mi. sadece kdvli hali mi? 170 herşekilde iyidir. devlette millette faide görür.

herşey dahil 170. ama bence yeterli değil. tiguan otomatik vites donanımlı olan model 174.000 tl olmuş. yılbaşından beri araca %14,40 zam geldi. seneye 200.000 tl olur o araç mesela.

tanerbudak kardeş Elitaş ile yazışmana istinaden söylüyorum. çabaların için tüm engelliler adına çok teşekkürler. Fakat, durumu kabullenmeni kabullenemedim açıkcası. Yazışmalarında limiti yukarı çekmek değil de gasp edilmeye çalışılan hakkımıza ait tasarı maddesinden tamamen vazgeçilmesini istemeliyiz kanaatimce. Haklıyız çünkü. Biliyorsun ki şu anda 300 bin bile limit verseler güncellenmemesi durumunda 3-5 sene sonra A segmenti araç ancak alabileceksin.

Üstelik vazgeçilmesi her şekilde devletin ve bütçenin yararına. Kısıtlama yapılması her şekilde tüm tarafların zararına. Tek bir kesim psikolojik olarak rahatlıyor: Engelliye ne lazım lüks araç, otursunlar kıçının üstüne diyenler!

Var mı? Devlete bütçeye ekonomiye 1 tl katkısı var mı bu yapılmak istenenin. Varsa ve ben göremiyorsam lütfen birisi beni uyandırabilir mi?

yukcells düşüncende haklısın. durumu kabullenmiş değilim ama bir söz var bilir misin? T....z kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın. bu yasanın her halükarda geçeceği belli. ben bireysel olarak birşeyler yapma çabasındayım ve bu sitede bulunan tüm üyelerden kat be kat fazla çaba sarf ettiğimi düşünüyorum açıkçası. hatta başımı belaya sokacak kadar çok çaba. bu yasa eninde sonunda geçecek maalesef. ben de en uygun şekilde düzenleme olması adına çaba gösteriyorum. yoksa kabullenmiş falan değilim. keşke gücüm olsa da yasa tasarısını tekliften çıkarttırabilsem. geçen hafta bizim bazı dernek temsilcileri gitmiş meclise ama baksanıza birşey yapamamışlar. ben nasıl yapayım.

o kadar numara paylaştım kaç kişi aradı da derdini anlattı acaba çok merak ediyorum. korkacak çekinecek birşey yok arkadaşlar onlar milletvekili ise biz de milletiz. bizim vekilimiz unlar ve mecburlar bizi dinlemeye. arayın çekinmeyin. ama elitaş ayrı bir konu adam geçen yıl bakan dı ve ve onun numarasını veremem maalesef.

2 haftadır bu konu gündemde. site olarak neden bir eylem planlanmadı. ankara ya gidip meclis önünde eylem planlansaydı madem. bir yasayı geri çektirmey bir insanın gücü değil maalesef. toplu olarak tepki gerekliydi ama herkes birbirinden birşeyler bekliyor. demek ki kimse mağdur değil

tanerbudak üyeler olarak bizim planlayacağımız eylem hocanın timura filleri sikayete gitmesine benzer. ankaraya varana kadar 1 kişi kalmaz peşimizde. Biz burdan bu kadar yazıyoruz. Nerde stk başkanları, hani bizim engelliler federasyonu, sakatlar derneğindekiler ne iş yapar? Engelli milletvekilleri kim için orda? Gelin dediler de gitmedik mi? Bizim haklarımızı savunan mücadele eden kim var, orda kimse varmııııııı??

yukcells toplanma konusunda sana katılıyorum. geçmiş yıllardan dövizzedeler diye bir konu vardı bilmem hatırlar mısın. ordan tecrübeliyim ben. tek başıma gidip başbakan davutoğlu ve ali babacan ile konuşabilmiştim. geleceğiz deyip gelmeyenler hep aynı maalesef. burda bizim şansımız dernekler federasyonlar milletvekilleri var ama dediğin gibi yan gel yat modundalar maalesef. ve dediğim gibi muhalefet genel kurulda cıngar çıkarmadıkça bu yasa geçecektir. o yüzden en üst limite getirme çabamız mantıklı. inşallah geçmez ve geri çekilir tabi.

[17:08, 17.10.2017] Mustafa Elitaş: Vergisiz 90 bin olacak
[17:09, 17.10.2017 19 80: kdv+ötv hariç mi bakanım

170.000 tl vergi dahil yani. sanırım komisyona bunu teklif edecekler.

Son düzenleme:
@tanerbudak kardesım güzel insan allah senden razı olsun senın sayende bır nebzede olsa nefes alıyoruz desek yerı var pekı her sene bu fıyatlar guncellenecekmı guncellenmezse zaten 90 da olsa 100 de olsa bır anlamı kalmaz

Arkadaşlar sanırım bir yumuşama havası var hükümet tarafında.Ama çıkacak yasa en azından yıllara göre memur maaş katsayısı yada enflasyon artışı kadar araç fiyatının üzerine eklenecek şekilde yasa çıkması muhtemeldir.Aksi takdirde bir çok kişinin deile getirdiği gibi bu para yıllar sonra çok değer kaybeder ve engelli hiç bir istediği aracı alamaz.Beklemek lazım sonucu görmek için.

benim tahminim bu tutar her yıl yeniden değerleme oranında güncellenir ya da maliye bakanlığına yetki verilir güncellenmesi konusunda.

fatih1980

vergili 170 dediği kdv ve ötv dahil 170bin sanırım, tabiki haklarımız gasp edilmeseydi daha iyiydi ama buda fena sayılmaz bir rakam bence bu rakama alınabilrcek birçok sw yada mpv araç mevcuttur.

yine bize ölümü gösterip hastalığa razı ettiler, ee onlarda haklı, biliyorlar bizim milletin ne kadar balık hafızalı olduğu, biliyorlar bugün aa uu yapacağımızı ama seçim zamanı bu yapılanı unutacağımızı. benim engelli araçlarımın yanında kendi mercedeslerinede sınırlama getirseler tek laf etmezdim ama tasarruf sadece bizden olunca pek inandırıcı ve samimi gelmiyor

T B M M
Tutanak Hizmetleri Başkanlığı
İ ncelenmemiş Tutanaktır
Komisyon : Bütçe
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman Sayfa: 1
17 Ekim 2017 Salı
BİRİNCİ OTURUM
Açılma Saati: 15.46
BAŞKAN: Süreyya Sadi BİLGİÇ (Isparta)
BAŞKAN VEKİLİ: Mehmet Şükrü ERDİNÇ (Adana)
SÖZCÜ: Abdullah Nejat KOÇER (Gaziantep)
KÂTİP: Emine Nur GÜNAY (Eskişehir)
----- 0 -----
BAŞKAN Komisyonumuzun saygıdeğer üyeleri, Sayın Bakan, kamu kurum ve kuruluşlarımızın kıymetli bürokratları, yazılı ve görsel basınımızın değerli temsilcileri; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuzun 35'inci birleşimini açıyorum.

Gündemimizde (1/884) esas numaralı Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı bulunmaktadır. Görüşmelerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım
BAŞKAN En son 64'üncü madde üzerinde kalmıştık.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım, usulle ilgili bir şey söylemek istiyorum, bir cümle?
BAŞKAN Buyurun.
MEHMET BEKAROĞLU (İstanbul) Sayın Başkanım, hangi maddeyi ne zaman görüşeceğimiz belli değil. Bir gün önceden, en azından bugün, hangi maddeleri görüşeceğimizi önceden açıklarsanız ona göre hazırlık yaparız. Teşekkür ederim.
BAŞKAN Teşekkür ederim.
Müsaade ederseniz söyleyeyim size: Bugün, 64, 61

T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 2
GARO PAYLAN (İstanbul) 61 mi?
BAŞKAN Evet, 61.
75, 127, 61'den önce birlikte işleme alınması için yeni bir madde ilavesi, 60'ıncı maddeden sonra gelmek üzere.
GARO PAYLAN (İstanbul) Neyle ilgili o?
BAŞKAN Yine bu ot bedelleriyle ilgili, 61'le bağlantılı.
72, 73, 74, 76, 77.
MUSA ÇAM (İzmir) 74 var mı?
BAŞKAN Efendim?
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Var, var.
BAŞKAN 72, 73, 74, 76, 77, 82, 83, 84 -ona bağlantılı geçici madde 2- 85, 86, 90, 91.
MUSA ÇAM (İzmir) “Hepsini diyelim o zaman.
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Hepsini görüşeceğiz.
BAŞKAN Efendim?
MUSA ÇAM (İzmir) Hepsini görüşelim.
MUSTAFA SAVAŞ (Aydın) Bu gece buradayız.
BAŞKAN Yani bu sıralama içerisinde hepsini, evet.
GARO PAYLAN (İstanbul) Yani bugün bunların hepsini bitirmeyi mi hedefliyorsunuz Sayın Başkan?
BAŞKAN Bunları bugün bitirmeyi hedefliyorum. Yarın 13.00'te başlayacağız görüşmelere, onun için bu gece yemek arası verdikten sonra akşam, yemekten sonra da çalışacağız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Yarın daha erken başlayabilir miyiz?
BAŞKAN Son kararım.
GARO PAYLAN (İstanbul) Hayır yani erken başlayıp erken bitiririz.
BAŞKAN Teşekkür ediyorum.

T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 3
Evet, 64'üncü madde üzerinde dün uzun uzun tartışılmıştı bu organize sanayi bölgelerindeki süreç ve organize sanayilerindeki geçmiş. Yani Grup 1, 2 ve 5'teki 121, 8 ve artı 5, mevcut bu sanayi sitelerinden dönüşen organizelerle ilgili sorunları çözelim demiştik. Ama diğer organizelerdeki şeylerde bu, 3 bin metrekareden az olmamak kaydıyla 4'e bölünebilir noktasında ciddi itirazlar vardı. Bu, Komisyondaki itirazlar çerçevesinde mesele değerlendirildi, yeni bir önerge oluşturuldu. Bu önergeyi okutturacağım, ondan sonra, önerge üzerinde
GARO PAYLAN (İstanbul) Önergeler
BİHLUN TAMAYLIGİL (İstanbul) Başkan, önergeler bir dağıtılsa.
BAŞKAN Müsaade ederseniz, yeni verdim önergeyi çünkü, Komisyona biraz, on dakika gecikme sebebim de budur.
TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI YUSUF ÇELEBİ Özür dilerim, 78 görüşülmeyecek mi?
BAŞKAN 78 görüşülmeyecek bugün.
TÜRKİYE SAKATLAR KONFEDERASYONU BAŞKANI YUSUF ÇELEBİ Engellilerle alakalı madde.
BAŞKAN Görüşülmeyecek.
EKONOMİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRİ HATİCE ÇAĞLAR Efendim, 68 olacak mı?
BAŞKAN 68 hangisiydi arkadaşlar?
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) Tütün maddeleri.
BAŞKAN Tütün maddeleri, onların önergeleri, değişiklikleri, hepsi hazırlandı değil mi? Evet, tütünü bugün gündeme alırız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Değişiklik var mı?
BAŞKAN - 64'ten sonra tütün maddeleri, yani 68, 69, 70, 71, 79 ve 80'i görüşürüz. Buralarda da ufak tefek değişiklikler olduğu için yani takvimi de

T B M M
İncelenmemiş Tutanaktır
Tarih : 17/10/2017 Saat : Kayıt: Bütçe Stenograf : Uzman : Sayfa: 4
GARO PAYLAN (İstanbul) Yani bundan sonra tütüne mi geçeceğiz?
BAŞKAN 64'ten sonra tütüne geçeceğim.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) Birden değişti.
BAŞKAN Hayır, 64'ten sonra şeyleri yapacağım, 60, 61, 75, 127 bunları yapacağız.
GARO PAYLAN (İstanbul) Ha, yapacağız.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) 64'ten sonra mı bunları yapacağız?
BAŞKAN Yok, yani ben bu paketten sonra demek istedim. Yani aslında sordukça kafanız karışıyor, isterseniz sırası geldikçe ben okutayım.
BÜLENT KUŞOĞLU (Ankara) Şükrü Bey bile anlamadı.
BAŞKAN - Önergeyi okutuyorum:

sakatlar federasyonu başkanı da komisyona girmiş bizim ile ilgili maddede. ama bugün görüşülmeyecek sanırım öyle diyor komisyon başkanı baksanıza.

madde görüşülmüyorsa ve geride cekmedilerse sanırım revize edilip sunulacak öyle anlayabiliriz gibi, ya da görüşülmemesinin baska özel bir sebebi mi var?

Gecerliligi ocak 2018 mi olur ?bu torba yasalar hemen hayata uyarlaniyor mu?

bu akşam geç saatlere kadar çalışacaklarmış ve sanırım yarın erken başlayıp bitirmeyi planlıyorlar. bizim maddede revize var yukarıda bahsettiğim gibi. az önce zekeriya temizel'i aradım. arkadan bakanım bakanım diye sesler geliyordu :) yani adam komisyondayım dedi. baskıya devam. inşallah geri çekilecek bu madde. içime öyle doğuyor.

tanerbudak

Hadi inşallah ya. Benim öyle canım çok yüksek meblalar da araba alacak param yok ancak gerçek ihtiyaç sahiplerinin önü kapanmasın bari

Basbakan konusmasinda hicbir vergi odemeden derken artik kdv de mi odemeyecegiz ?

bu kanun meclisten geçtiği takdirde, ki geçecek, 01.01.2018 mi olacak acaba yürürlük tarihi ?
bu konuda net bilgisi olan var mı ?

malum kanundan etkilenmemek için benim gibi araç almayı düşünenler de vardır. bilgi paylaşabilecek var mı ?

iyi akşamlar.

resmi gazetede yayınlandığı gün yürürlüğe girecek. bu da en çok 20-30 gün sürer.

egemmm
Göreceksiniz Allah size ummadığınız kadar iyi bir araba nasip edecek.. Güzel ahlakınızdan dolayı içten kutlarım

tanerbudak
Taner Bey çok çok teşekkür ederim bilgilerinizden çok istifade ettik.. Vermiş olduğunuz ve başından beri paylaştığım bütün numaraları aradım. Her türlü organizasyona iştirak edeceğimi bilmenizi isterim.. Allah razı olsun başta siz olmak üzere destekleyen, birlik olan herkesten.. İnşallah geri çekilir tamamen..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt