Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar belki konuyla fazla ilgisi yok ama bu konu başlığı aktif oldugu ve soruma erken cevap alabilirim diye buraya yaziyorum.

Bugun ötv indirimden faydalanip arac alabilmek icin askeri hastaneye rapor icin basvurmaya gittim. Askeri hastane bana 2008 yilinda almis oldugunuz %80 surekli raporunuz var onunla alabilirsiniz dedi. Ama o raporumda ötv indirimden faydalanir ya da ozel tertibatli arac kullanir gibisinden bi ibare belirtilmemis. O zaman bu %80 surekli rapora itiraz edeceksiniz ve yeniden rapor cikaracaksiniz dendi.

Sizce bu dogru mudur yani sonucta bu raporum sürekli. Yani itiraz edip yeni rapor cikarmak mantikli mi? Birde acikcasi yeni cikaracagim raporda yüzde nin dusecegini dusunuyorum o yuzden braz tedirginim. Bana akıl verirseniz cok memnun olurum aranizda tecrubeli arkadaslarimiz varsa. Simdi den tesekkurler.

Bu oranın 70000 tl her yil duzenlenecektir diye dusunuyorum

erdoğan bey nasıl memnuniyetle karşılarsınız bir engelli olarak elinizden bir hakkı alıyorlar memnuniyetle karşılıyorsunuz madem su istimal var onlara engel olmanın yolları aranmalı size katılmıyorum ve sizi kınıyorum
Erdogan Er

fahru

Kanun hükmünden değil sülalesi kullanır kısmından dolayı hakkıma girdiniz alınmadım kesinlikle ben bu kadar genel konuşup arada haketmeyen kişileri de katmak istemem siz de öyle olabilirsiniz diye uyarmak istedim sadece

90% birinci derce yakını tamam,ama ikinci üçüncü hatta noter yolu ile vekalet suistimale çok açık!

cemocan33
Böyle yazan arkadaşlara inanamıyorum hem hakkı elinden alınıyor hemde iyi olmuş diyor troll'cülük oynuyorlar yada hesaplar sahte engellilikle alakası olmayan kişiler.

Kimse oturduğu yerden ahkam kesmesin lütfen.

Burada bir eksiklik varsa o da devletin denetim mekanizmalarıdır! Suistimal edenleri cezalandıracağımıza tüm engelli vatandaşları cezalandırmak hangi akla hizmet merak ediyorum?

Sözüm ona BMW'ye Mercedes'e biniyorlarmış; yok amcasına araba alıp kendisi biniyormuş.

Bunların hepsi zırvalıktan öteye geçmez. Sen denetimi iyi yap gerisi hikaye..

Ayrıca ihtiyaç dediğimiz herkese göre farklı, bugün SUV tarzı bir araç almak bir engellinin de hakkı.

Dikkatinizi de başka bir yöne çekmek isterim;

99 depremi ile hayatımıza geçici olarak girip kalıcı olan "ÖTV" için 2000 yılından bu yana yaklaşık 60 milyar TL ödemişiz.

Engelli ya da olmasın; bugün verdiğin Geçici ÖTV hayatımızda artık kalıcı hale gelmiştir.

Hepimize mutluluklar dilerim!

90% birinci derce yakını tamam,ama ikinci üçüncü hatta noter yolu ile vekalet suistimale çok açık!

Bu düzenlenseydi şayet asıl amaç olan suistimallerin önüne geçilirdi.. Çok isterdim bu şekilde olmasını lütfen bu şekilde yazalım yetkililere hiç bir engelli buna itiraz etmez

Cango

Sizin gibi düşünmeyen kişilere karşı niye bu kadar ön yargılı ve tahammülsüzsünüz biz sizin gibi düşünmeyebiliriz kimseyi trollcülükle suçlamaya hakkınız yok yıllardır bu hesabı kullanıyorum veya kullanıyor arkadaşlar mesaj sayısından da çıkartabilirsiniz... hakkı elinden alınıyor iyi olmuş meselesine göre bizim gibi düşünenlerin milliyetçi devletini milletini düşünen kişiler olduğunu düşünüyorum ayrıca egoist değilim...

@cemocan33

Ben bunu "bir hakkın elimden alınması" olarak görmüyorum. Eğer ÖTV muafiyeti tamamen kaldırılsaydı dediğiniz doğru olabilirdi. Bu durumda ben de sizinle aynı safta mücedele verirdim emin olun. Öte yandan bir sınırlama getirilmesi kanımca mantıklı. Amaç engelli bireyin bir ihtiyacının devletin imkanları dahilinde karşılanması. Benzer üst limitler medikal malzeme ve cihaz alımlarında da var. Bir üst sınır olmadan tüm gereksinimlerin karşılandığı kalemler sadece raporlu ilaçlarımız ve acil servisten giriş yaptığımızdaki tüm hastane masraflarımız. Bunun dışındaki tüm durumlar için bir katkı payı ödüyoruz. Ya da üst limiti geçince farkını biz ödüyoruz. Burada bir itiraz olmuyor da neden iş araç alımına gelince bu kadar çok ses çıkartılıyor anlamıyorum.

Önceki mesajımda söz ettiğim gibi bu vergi indirimi/muafiyeti engelli bireylere ulaşımda eşitlik sağlamak için verilen bir ayrıcalık. Bu ayrıcalık, engelli bireyin dilediği bir fiyata dilediği model marka bir araç alıp vergisinden muaf olabilmesi yada indirim alması anlamına gelmemeli.

Devletin sorumluluğu, engelli bireyin bu ihtiyacını karşılaması için lüzum eden makul bir miktar vergiden muaf etmesiyle biter. Bunun üstünde şahsi ihtiyaçları ve konforu için daha fazla özellikli araç almak isteyen engelli bireyler vergisini ödeyerek kendisi alır. @SiyahPelerinliAdam ın ve benim mesajlarımın özü budur.

ÖTV muafiyeti/indirimi hakkını kötüye kullananların tespit edilip yasalarca gereken cezanın verilmesi ayrı bir konu, bir engellinin belirlenen üst sınırlar dahilinde bir araç alıp ihtiyacını görmesi ayrı bir konu.

Ben araştırmadım, ama benzer bir vergi muafiyetini sınırsız bir şekilde uygulayan bir ülke varsa, bilen forumdaşlar lütfen buraya yazsın.

Bu arada lütfen işi siyasete dökmeden ve hakaret etmeden yazışalım. Unutmayalım ki "Öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır". (@cemocan33 bu sözüm size değil)

@cemocan33
Böyle yazan arkadaşlara inanamıyorum hem hakkı elinden alınıyor hemde iyi olmuş diyor troll'cülük oynuyorlar yada hesaplar sahte engellilikle alakası olmayan kişiler.

Ne münasebet? Ne trollcülüğü? Ne sahte hesabı? Adım ve resmim var. Mesajlarımdan ve profilimden kim olduğum az çok belli. Rumuz bile kullanmıyorum.

Sadece sizden farklı düşünüyorum diye bana bu yakıştırmaları yapamazsınız. Seviyenizi muhafaza edin lütfen.

Hangi engellinin neye ihtiyacı olduğu belirlenip getirilseydi keşke bu üst sınır.. Zaten motor sınırı vardı şimdi 71 bin olsa alamayacak yada kendi ihtiyacına yönelik bir opsiyon eklemek istese ekleyemeyecek.

Troller bu sayfayı basmış.

Arkadaşlar, biz yine yetkili kişilere mesaj atmaya devam edelim, moral bozmak yok.

Mustafa222

Daha foruma dün üye olmuş, toplamda 6 mesaj atmış, ve attığı tüm mesajları bu konuyla ilgili olan birinin başkalarına trol demesi ne kadar tuhaf :)

Ben yarin honda civic alacağım hakkım olduğu halde 10 yildir 2. El kullandık ayrıca aparatı da olsa orjinalini bozulmazsa es kullanıyor bildiğim. Yani honda su an bana 66 ya fln mal oluyor bu segmentlerdeki orta sınıf araçlara yetsin param bana yeter ama şu da var keşke bunu yüzde 90 üstü aile kullananlara verseler di ama tutup da insanların hava atmasına karsiyim 225 ten araba alacak biri zaten geliri iyi olan biridir benin engelim olmasaydı zaten 0 arabayı rüyamda görürdum yeterki verdikleri oranı piyasanın altında kalmasin

aliş şerif
Milletini devletini düşünen kişiler engellilere gelincemi ortaya çıktılar saraylar yapılırken onca para çarçur edilirken suriyelilere vergisiz dükkan açma bedava hastanelerde bakım ayda 1500 tl maaş verilirken sesiniz neden çıkmadı.Sakat insanların üzerinden propaganda yapmak içinmi mi milli duygularınız kabardı.

Ya arkadaşlar bu gün peogot bayiye gittim açıkçası araç alma niyetim var ama bir ay falan spnra düşünüyorum bana orda dedilerki bu gün yada en geç pazartesiye kadar aldın aldın almadın sonrasında alamazsın ya varmı böyle bir saçmalık daha kanun meclise bile ulaşmadı bunlar yasalmı ki böyle yapıyorlar almayı düşündüğüm araç 5008 tekerlekli sandalye falan için uygun bir araç ve araç henüz gelmemiş 2 hafta falan sürer gelmedi bu süreye kadar alamazsam sıkıntı yaşarmıyım aklım allak pullak oldu

Avrupa ülkelerinde ÖTV yok, mesela Bulgaristan da KDV muafiyeti var ama çok az,öte yandan 90% ve üzeri Engelli araç trafiğie çıkmış ise Engelli mutlaka araç ta olması gerek,birde 90% ve altı sadece hareket kısıtlılığı olanlar bu haktan yararlanır

@canfeda20

Ya olmaz bişey ay sonu ya kota doldurma pesindediler 40.01 ve 40.05 kod verdiler bunlar esin kullanamına engel değil değil mi

Bişey daha diycem acaba 70 nin ustune cikarsak mesela 123000 ya sinir sen 140000 tl ye buldun aradaki 17 bini cepten odeyim olur mu

Erdogan Er

Aynen oyle 5 yil kalAcaK diye bir sey yok yeniden degerleme oraniyla her sene değiştirirler.acitasyona gerek yok.

Arkadaşlar, ben ÖTV indiriminden yararlanan biri olarak Maliye'nin bu 70.000 tl. sınırlamasını okuyunca öz eleştiri yapma ihtiyacı hissettim. Yuvarlak rakamlarla söyleyecek olursak 200.000 liralık araç 75.000 lira devletten 125.000 liraya, 123.000 liralık araç 41.000 lira devletten 82.000 liraya, 68.000 liralık araç 21.000 lira devletten 47.000 liraya alınabilmektedir.

Görüldüğü üzere parası çok olana devlet daha büyük destek yapıyor. 10.000 liraya ikinci el araç alan fakir bir engelliye devletten sıfır destek, parası olmadığı için araba alamayan engelliye sıfır destek, sosyal güvencesi olmayan tekerlekli sandalye almaya kalksa sıfır destek. Devlete ve vicdanlara sesleniyorum ÖTV uygulaması yanlış bir uygulamadır.

Sosyal devletin görevi ihtiyaç sahibine destek olmalıdır. Parası olana çok destek, olmayana yok destek doğaya ters olan bir durumdur. Bu yüzden toplum engelli kişilere olumsuz gözle bakmaya başladı. Benden söylemesi.

Milletvekillerinin e-mailleri aşağıdaki linktedir, mesaj atmayı unutmayalım.

https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/mv_e_posta_sd.uye_e_posta

Ayrıca, bence en azından 1 haftamız daha olduğunu düşünüyorum çünkü Meclis pazar günü açılıyor, bu yasa daha tartışılacak ondan sonra cumhurbaşkanı imzalayacak ve sonraki gün resmî gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girecektir.

şimşek59

Tıpkı benim 10 yildir her altı ayda bir mtv ödediğim gibi her engelli 2.el arabaya mtv odememeli

Zaten 1,6 motor ustunu alamıyorsun . NE kadar yuksek fiyatlı arac alsan da KDV sini yine devlete ödüyorsun . SU hukumette hıc mı aklı selım ınsan yok cok merek edıyorum .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt