@
cemocan33
Ben bunu "bir hakkın elimden alınması" olarak görmüyorum. Eğer ÖTV muafiyeti tamamen kaldırılsaydı dediğiniz doğru olabilirdi. Bu durumda ben de sizinle aynı safta mücedele verirdim emin olun. Öte yandan bir sınırlama getirilmesi kanımca mantıklı.
Amaç engelli bireyin bir ihtiyacının devletin imkanları dahilinde karşılanması. Benzer üst limitler medikal malzeme ve cihaz alımlarında da var. Bir üst sınır olmadan tüm gereksinimlerin karşılandığı kalemler sadece raporlu ilaçlarımız ve acil servisten giriş yaptığımızdaki tüm hastane masraflarımız. Bunun dışındaki tüm durumlar için bir katkı payı ödüyoruz. Ya da üst limiti geçince farkını biz ödüyoruz. Burada bir itiraz olmuyor da neden iş araç alımına gelince bu kadar çok ses çıkartılıyor anlamıyorum.
Önceki mesajımda söz ettiğim gibi bu vergi indirimi/muafiyeti engelli bireylere ulaşımda eşitlik sağlamak için verilen bir ayrıcalık. Bu ayrıcalık, engelli bireyin dilediği bir fiyata dilediği model marka bir araç alıp vergisinden muaf olabilmesi yada indirim alması anlamına gelmemeli.
Devletin sorumluluğu, engelli bireyin bu ihtiyacını karşılaması için lüzum eden makul bir miktar vergiden muaf etmesiyle biter. Bunun üstünde şahsi ihtiyaçları ve konforu için daha fazla özellikli araç almak isteyen engelli bireyler vergisini ödeyerek kendisi alır. @
SiyahPelerinliAdam ın ve benim mesajlarımın özü budur.
ÖTV muafiyeti/indirimi hakkını kötüye kullananların tespit edilip yasalarca gereken cezanın verilmesi ayrı bir konu, bir engellinin belirlenen üst sınırlar dahilinde bir araç alıp ihtiyacını görmesi ayrı bir konu.
Ben araştırmadım, ama benzer bir vergi muafiyetini sınırsız bir şekilde uygulayan bir ülke varsa, bilen forumdaşlar lütfen buraya yazsın.
Bu arada lütfen işi siyasete dökmeden ve hakaret etmeden yazışalım. Unutmayalım ki "Öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır". (@
cemocan33 bu sözüm size değil)
@
cemocan33
Böyle yazan arkadaşlara inanamıyorum hem hakkı elinden alınıyor hemde iyi olmuş diyor troll'cülük oynuyorlar yada hesaplar sahte engellilikle alakası olmayan kişiler.
Ne münasebet? Ne trollcülüğü? Ne sahte hesabı? Adım ve resmim var. Mesajlarımdan ve profilimden kim olduğum az çok belli. Rumuz bile kullanmıyorum.
Sadece sizden farklı düşünüyorum diye bana bu yakıştırmaları yapamazsınız. Seviyenizi muhafaza edin lütfen.