Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ikinci bahar

Beyfendi yazdığınızı bir daha okur musunuz? 2 ay sonra ki araç için tabiki bayi kendini güvenceye alacaktır. Ama kapora verdim alamadım demek başka birşey, 2 ay sonraki aracı beklemek başka birşey. Lütfen böyle durumlarda detaylı yazın ki insanlar yanılmasın. İyi günler...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Kapora verdim alamadim diyen kim ?
İyice okuyun yazdiklarimi firma zaten kaporayi iade ediyor yasa her an çikabilir sizin arac siparislerinizi aralik başinda da gelse almiyoruz diyor . Oyyhh bu ne ya okudugunu anlamayan insanlarin oldugu bir ulke de boyle yonetilir iste

ikinci bahar

Yazdığınızı tekrar gönderiyorum; belki hatırlarsınız..

Vergi daireleri yasa geregi satisi yapmiyor hersey netlesene kadar.. bilginize

Araba icin kapora vermistim mercedes firmasina arac satisi engelliye durduklarini soylediler bugun iyibari ile vergi daireleri satisi yapmiyormus su an engelli araclarinda..

Bir not da ben düşeyim; 2 dk. Önce yazdığını aklında tutamayan insanlarla neyi tartışıyorsak!

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Vergi daireleri sıkıntı çıkartmıyor, yok öyle bir şey.
Ben bugün şahsen Hasmer mercedes ile konuştum (Ankara).

Arkadaşlar bu yasa geçerse gerçekten engelliler adına çok kötü olacaktır.Bir de % 90 engellileri kapsasın muhabbeti yapanları anlamıyorum.Siz kendi aranızda tartışırken meclisten yasa çıkıyor.

Arkadaşlar hep diyorduk yurtdışından araba almanın cazibesi kalmadı diye.Sanırım yurt dışı için bir düzenleme yok.Ben de Gürcistan dan araçlara bakıyordum.Hatta bir kaç araç için de irtibata geçtim.Mesela Mercedes GLE 350 2200 CC Motor hacmi 2016 model dizel araç 46400 lari =18600 USD=65.500-TL Mercedes GLK 250 2200 CC Motor, 2015 model dizel araba 34000 lari =13600 Usd=48200-TL
Bu araçlar yalnız % 90 engelli raporlular getirebiliyor.

@aliş şerif
Asıl propaganda yapmayı siz bırakın.Sosyal bir devle engellisine sahip çıkar.Vatandaş sefalet içerisinde yaşarken bu saraylar neyi nesi.Köprü yaptık 45.000 araç geçme taahhüt ettik ne yazık ki geçen araç 15.000 i geçmedi bu seferde herkesten bu köprünün taahhüt edilen parasını kapatmak için vatandaşa yeni vergiler getiriyoruz.

Yeni ötv düzenlemesi

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte ötv araç adımında kısıtlamalar olacakmış.
1) 70 bin üstü araç alımı yapılmayacak.
2)engel derecesi %70 altı araç alamayacak.
Şahsı fikrim ikisininde şehir efsanesi olduğu.
Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum.

Yanlis bilgi.123.900 kadar arac alimi yapilabilecek.
Oran ile ilgili bir kisitlma yok zaten.

Bu konu hakkinda bilgi alabilirmiyim

Merhabalar. Bu linkteki satışlar hakkında bilgi alabilir miyim. Nasıl oluyor. 2. El araç alabiliyor muyuz yani bu fiyatı ödeyerek. Ayrıca örneğin 2015 model aldığımız aracı 2020 yılında ötvli olarak satabiliyor muyuz yoksa aldığımız yıldan itibaren 5 yıl mı satamıyoruz ötvli.

Engelliye ÖTV muafiyeti değince sanılıyor ki engelliler istediği aracı ÖTV siz alabiliyor.
Zaten hali hazırda 1.6 silindir hacmi ile sınırlama konulmuş. Sanki 2.0, 3.0 cc'lik lüsk arabalar alıyoruz. Bu formda yazan arkadaşlar bile buna değinmeyip yapılan hak ihlalini alkışlar durumda. Yazık.

Maliye bakanlığı "[FONT=roboto_condensedregular]ENGELLİLERE ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI UYGULAMASINDAKİ SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN SINIR GETİRİLİYOR"[/FONT] şeklinde gerekçe göstererek sınır getiriyor. Allah aşkına bana biri suistimal nerede söyleyebilir mi?
  • Aldığın arabayı 5 yıl satamazsın.
  • Paraya ihtiyacın oldu satmak zorunda kaldın. ÖTV yi ödesen bile 5 yıl geçmeden araba alamazsın.
  • Satın alırken arabaya demirciden 30 TL ye taktıracağın bir aparat sana 2-3 bine mal olur.
  • Sıfır araç 3 yılda ilk muayenesi olur. Seninki torpilli olduğundan 2 yılda.
  • Kasko ve trafik sigortasını torpilli yaparlar.
  • Araç ne kadar piyasası olan araç olursa olsun aracı satarken zor müşteri bulursun. Engelli aracı deyince alıcı kaçar. Malum bir sürü bürokratik işlerle alıcı uğraşmak istemez.
  • Satarken piyasanın altında verirsin. istersen verme.

Engelli araçların bir çoğu otomatik olmak zorunda. Nasıl bir aparat taksan da manuel kullanamazsın. En azından benimki otomatik olmak zorunda. 1.6 ya kadar otomatik dizel araç seçenekleri çok azdı. Şimdi bu düzenleme geçerse ne alırız bilmem. Şimdi şunu diyor olabilirler. Nasıl olsa ÖTV ödemediniz. Alın benzinli. ÖTV farkını benzine yatırın. 5 yıl boyunca 50.000 km içi ödeyeceğiniz yakıt parası 15-18 bin tl yerine 30 bin tl ödeyin nasıl olsa ÖTV vermediniz. Pompacı ile arkadaş olun.

tebrikler çok güzel ifade etmişsin arkadaşım,altına imzamı atarım,engelliye avantaj dedikleri hakları almak prösedürleriyle uğraşmakda cabası engelliye engel olmak bu olsa gerek...
@halisocak

banada eskişehir toyota demişdi ozaman tedirgin olmuşdum anlamadığım otomatik vites araç kullanması gereken arkadaşlarımız 100 tl nin altına arac hepsi boş yani 2018 de bu uygulama geçilir ....sonrası ..

Arkadaşlar benim zihinsel engelli ve yatalak oğlum var.Ben yurt dışından araç getirirken kesinlikle tekerlekli sandalyenin rahatlıkla araça girip çıkması şartı getiriyor.Peki ben Türkiyeden bir araç almak istediğimde bu paraya nasıl bir tekerlekli sandalyenin arabaya girebileceği bir araç alabileceğim.Bu paraya var mı böyle bir araç?Böyle bir sınırlama hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olur.Yurt dışı alımlarında böyle bir sınırlama sanırım yok.

Pabuç gagalı kuş , garip bir kuştur geçen TRT belgesel seyrettim iki yavrusu var, anneleri yuvada olmadığı zaman büyük olanı küçük olanı fena halde gagalıyor ve hırpalıyor, anneleri gelince küçük olanı anesine şikayet eder gibi yardım istiyor ama nafile anne kuş çoktandır seçimini yapmış, büyük yavrusunu besliyor,su veriyor,bizim halimiz de aynı!

Çok eskiden araç muayene leri engellilere ücretsizdi ne zaman tüvtürk e devrettiler bu hakkı kaybettik kimse sorgulamadı neden niye diye sormadı sarı öküzü verdiniz bikere.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir hevesimiz, mutluluğumuz arabamız vardı onuda alacaklar elimizden.
Burada yazmamız isyan etmemiz boşuna cimer bimere yazıp hakkımızı korumalıyız.

Siteden kopya çekilerek :) bimer ve cimere yazılmıştır.

Merhaba

Yeni torba yasasındaki engelli ÖTV 70 bin TL sınırlamasını doğru bulmuyorum.

Zaten 1600cc üzeri arabaları lükse girdiği için alamıyoruz. Neden birde vergisiz 70 bin TL sınırlaması getiriliyor.

Biz engellilerin alacağı otomobillerde kolaylık bakımından: ,Otomotik vites, ön-arka park sensörleri, yağmur sen, geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi, otomatik dikey-paralel park sistemi VS birçok özellik.
Bu anlamda imkanı olan engelli sürücüler için son derece önemli olan bu özelliklerin olduğu otomobillerin kdv ve ötv hariç (çıplak fiyat) fiyatı 70 bin liranın altında olanı neredeyse imkansızdır.!

Bir suistimal varsa (%90 ve üzeri) yani otomobili engelli olmayan kişi(AKRABASI) kullanacaksa, onlar için bu özelliklerin olup olmaması farketmeyeceğinden! belki olabilir.Ama otomobili engelli kişi kullanacaksa böyle bir sınırlamanın olması mantıksızdır ki zaten motor hacmi (1600 cc) olarak bir sınırlama mevcuttur
Devletimizin bu konuda engellilere engel olmayacağını düşünüyorum

Bazı arkadaşların % 90 ve ustunu kapsasın ( bana dokunmasın benden uzak olsun ) demesi çok bencilce bir davranış.

Bemimde % 96 raprum var ve aracımı kendim kullanıyorum. Sağlık açısındam senden daha muhtaç olduğum halde seninle eşit haklara sahip olmamın önüne engel kunulsun istiyorsun.
Şimdi bu yasayı çıkarmaya çalışanlarla senin aranda ne fark var?

Kaldıki % 90 üzeri raporu olupta araç kullanabilen yada kullanamayanlar neden senin aldığın lükste bir araç alamasınlar. Senden daha az bir bagaja, daha konforsuz koltuga, daha az güvenlik ekipmanlarına, daha dar bir araca mı ihtiyaçları var?

Biz burda kendi aramızda tartışırken bu yasa meclisten gecer ve olan hepimize olur. Gerekli mecralara bu yasa teklifinin yanlış olduğunu, bizlerin hakkını gasp ettiğini, engeller içinde olan hayatımıza bir engel daha yükleyeceğini ve bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini ifade etmemiz gerekiyor.

Merhabalar
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum.Üye girişi yaparak cevap yazıyım dedim.
Biz engellilere verilen haklar yavaş yavaş elimizden alınıyor,Birlik ve beraberlik icinde olma zamanı geldi.

Bugün yaklaşık olarak 30 milletvekiline e-mail attım, sizde boş durmayın.
Haklarımızı elimizden alamazsınız !

merhaba twiter da erzincan milletvekilinin bir yazısı var
[FONT=&quot]Av.Serkan Bayram‏ @AvSerkanBayram 29 EylDaha fazla

[/FONT]

[FONT=&quot]Degerli engelli kardeslerim gundemde olan ÖTV sınırlandırması konusunda , ilgili makamlarla görüşülmüştür. Müsterih olun...
[/FONT]

[FONT=sans-serif]gestapooo
Değerli kardeşim hasbel kader bu yasa meclise geldi bu vekil kişi karar meclisten çıkmasın diye red oyu verebilir mi acaba?
[/FONT]

iş oylamaya kalırsa zaten geçer, önemli olan komisyonda görüşülürken geri çekilmesi.

Bu konu engelli kardeşlerimiz arasında uzlaşılması en son olanıdır,olay yanlış yerden zayıf tarafımıza vurdular zaten bende geçenleerde bu haktan yararlanmak istedim fakat bayilerin soğuk halini farkına vardım ve bin bir türlü engell çıkardılar. zira hayat şartları belli yüzde olarak bu haktan yararlanacak olan engelli kardeşimiz azdır kanatindeğim,fakat burda bir isnat sözkonusu biz engelli vatandaşların üzerine atılmış bir isnat nedir bu var olduğu sayılan suistimaller,

maddem ki öyle benim de önerim şöyle bilindiği üzere Bilgi edinme kanunu var bizde bilgi edinme hakkımızı kullanacağız bakalım ne kadar araç,ne tür araç model kim almış niçin almış kaç engelli arkadışımız bu hakktan yararlanmış suistimal varsa ortaya çıkar zaten bu hususta bir birlik olursa hemen bir metin hazırlayıp bilgi edinme hakımızı kullanarak devleti de bellki bu suistimaler üzerine gitmesine bir yol gösteririz,fakat tabi olay sadece bahsi geçen suistimalse niyet başka deyilse,ne dersiniz arkadaşlar?

Eğer bu yasa çıkarsa bir çok engelli yine eskiden olduğu gibi yurt dışı seçeneklerini kullanacak ve böylece paramız dışarıya çıkmış olacaktır.Zaten Türkiye'nin ekonomisi can çekiştirmektedir.Bu zam ve vergiler de bunun bir göstergesidir.Sayın yetkililer bir önce yanlışlığın farkına varırlar da bu tasarıyı geri çekerler.

suistimalin önüne geçilmek isteniyor ise son zamanlarda çıkarılan ticari araç sahiplerine çıkarılan ötv siz araç alımını incelesinler. fırsatçılar ticari taksi plakasının ucuz olduğu taşra ilçelerinden plaka alıp araç almaktalar.

Bizden alınıp ticari taksilere verilen hakkımızı geri istiyoruzzz...

Benim oğlum var ve rapor cebimde olmasına rağmen bu hakkı hiç kullanmadım.Gelirim yüksek ve maaş vs almıyoruz.Devletin bana yaptığı tek jest bu ÖTV indirimi idi.Benim 7 koltuklu araca ihtiyacım var 5 kişi biziz bir de kaynana bir yere gidersek yardıma geliyor oluyoruz 6 kişi.Ne yapayım Dacia Lodgy mi alayım.Param var kardeşim ben Peugeot 5008 almak istiyorum sipariş versem 2 ay sürüyor bunlar bu gün yarın tasarıyı yürürlüğe koyarlar ne yapayım ben?

Sen gökten zenbillemi indin Lody de araba binen nasıl biniyor derlerse bende derim bu bakanları valileri belediye başkanlarını anaları kadir gecesimi doğurmuş onlarda mercedese değil Megana binsin o zaman.Param var bu gün baktım Mercedes C200d 250bin bana 150bin e geliyor.Yatırım ya da hava atma peşinde olsam pazartesi vallah billah alırım.Ben oğlumu düşünüyorum ve de param var iyisini almak istiyorum

Bende Mercedes c200d aldım.
Fiyatı 130,000 TL ama en düşük donanım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt