Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tasarı şu an komisyonda, komisyondan geçmesi, genel kurula gelmesi, Resmi gazetede yayınlanması tahminim 1 ay gibi bir süreyi alabilir.

Şahsen Bimer , cimere gerekli başvuruda bulundum. Ama gördüğüm kadarıyla bu konu çok gündemde değil. Sosyal medya ve normal medyada çok birşeye rastlamadım. Yani yeterince gündem oluşmadı. Burada biz çalıyor biz oynuyoruz. Bilmiyorum ama ben tüm partilerin grup başkan vekillerine de konuyu özetleyen mail gönderiminde bulundum. Faydası olur mu bilemiyorum ama elimizden bu gelir. çok umutlu değilim.

sureyyasadi.bilgic@tbmm.gov.tr,
mehmetsukru.erdinc@tbmm.gov.tr,
mustafa.elitas@tbmm.gov.tr,
mehmetnaci.bostanci@tbmm.gov.tr,
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr,
bulent.turan@tbmm.gov.tr,
mehmet.mus@tbmm.gov.tr
mustafa.kalayci@tbmm.gov.tr,
erhan.usta@tbmm.gov.tr,
erkan.akcay@tbmm.gov.tr
ozgur.ozel@tbmm.gov.tr,
enginaltay@tbmm.gov.tr,
levent.gok@tbmm.gov.tr

Gündem oluşmadı çünkü engelli olmayan insanların çoğu memnun diğerleri de en iyi ihtimalle ilgilenmiyor. Engellilerden bile destekleyen var bir de aracını almış olan kişiler/alacağı araç sınırı geçmiyorsa veya araç almayı düşünmeyenler de çaba göstermiyor. Bir şekilde gerekli tepkiyi veremiyoruz. Ama tamamen bırakmakta benim içime sinmiyor o nedenle çıkana kadar elimizden geleni yapmaya devam etmeliyiz. Allah ne takdir ederse hakkımızda hayırlı olmasını temenni ediyorum

Bimere herkez yazın beyler bimer üşenmeyin...

Ben bu devletten hiç bişi anlamadım beyler gerçekten bu ülkede adalet yok engelli insanın önüne bari engel katmayın !

Bende bi engelli olarak bu yasayı Tam destekliyorum, kesinlikle bu yasa su istimallerin önüne geçmesi için güzel bir uygulama olacak, vergisiz fiyat 70.000 TL olması yeterlidir, 70.000 TL vergisiz olan aracın normal değeri 105.000 TL gibi araç oluyor,neyimize yetmiyor :)
Sonuna kadar bu Yasaya destek benden.

Eziğim, daha da ezileyim. Lüks benim neyime, ben bu lüksü hak etmiyorum. Biriside çıkıp demiyor ki bu millet vekillerine milyon dolarlık arabalar neden alınıyor? Küçük kafalarla çok zor!

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

123.90 tl lik araç 77.437 tekabül ediyor 100 tl nin aldına donanım olabilen araç yok ben alamadım 123.900 suv diyen gelsin beraber alıp gidelim bazı mevzuat raporlarında arka görüş kamera şartı gibi bunun olmasını istiyorsan bu ayrı bir pakete dahil olunca 6 tl 7 tl çıkıyor yani 100 altına araç mümkün degil arkadaşlar...ancak boş ve benzinli zaten bu 5 ay önce toyota söylemişdi bu düzenleme el atarlar diye

enes75

Enes bey siz sanırım hala orta çağda yaşıyorsunuz.Benim % 100 engelli oğlum var.Ben bu oğlum için muhakkak tekerlekli sandalyenin araca rahatlıkla girebilecek bir araç almak zorundayım.Ayrıca tam teşekküllü rampa ve lift sistemi için 10.000-Tl den fazla para isteniyor.Allah aşkına siz bana bu şekilde 105.000-Tl ye alabileceğim bir araba önerebilir misin? Lütfen ucuz kahramanlıkları bırakın.

Arkadaşlar, son durum nedir bilgisi olan var mı? Meclise sunuldu sanıyorum? tahminen tüm maddelerin konuşulması ve resmi gazetede yayınlanması ne kadar sürer? Bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok seviniriz..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tl ye tecavuz ediyorlar siz hala araba peşindesiniz memlektten bi habersiniz .durun daha neler goruceksiniz.

musty35

Dolar/TL
%5 artarak 3.80 TL ye gidiyor
Bu daha Çoooook iyi günlerimiz.
Evet deyin Ekonomi Düzelecek ___ti :)

enes75

Sonra kufur edınce neden kufur edıyorsun dıyorlar. Bu kadar şuursuzu küfür süz nasıl anlatıcaksın ? 105 bın lıralık sana yeter de donanım ıhtıyacı olana yetermı bencil herif. Kör nokta uyarı hangısınde var bu aracların ? boş boş yorum yapıyorsunuz. Desene taksıcılerden ÖTV almıyorsun onlar bu ısten para kazanıyor .YOk abi boyle koyunlar oldugu surece daha ççookk güdülürüz.

Arkadaslar yasa komisyondan meclise aktarildi bugun görüşmeler basladi bu hafta yasa gecer sonraki sureci bilmiyorum herkes ona gore kendini ayarlasin.

Bugün meclis gundeminde görüşülüyor. Mtv yasasiyla ayni anda.

arkadaşlar merhaba,

yazılanların hemen hemen hepsini okudum. atladığınız bir konu var, şu an ülke bir savaş durumunda
ve acilen para lazım. şu an kimsenin engellileri düşünecek durumu yok. bide bizim insanlarımızın engellilere bakışı çok acımasız.

suistimal olayıda tamamen hikaye, madem suistimal diyorsun denetimi artır, yıl olmuş 2017 tek tıkla herşeyi görebiliyorsun. geçen hafta okuldan aradılar % 95 engelli kızım için neden okula gelmiyor diye, benim gözlerim doldu, hanım hüngür hüngür ağlıyor,

okula gittim dedim hocam bizi ağlattınız, diğer yaşıtlarının sağlıklı olduğunu görünce insanın içi parçalanıyor. kızım iyi olsaydıda ben devletimize araba alsaydım, engelliyi ancak başak bir engelli anlar. daha kendi aramızda bir birliktelik sağlayamamışız. neyse...

kalın sağlıcakla....

Hakan+ neye dayanarak böyle bir şey söyleyebiliyorsun. Bunun ile ilgili bir bilgi, done vs. bizimle paylaşırsan bizde ona göre hareketimizi yapalım ki geçmiş kanun tasarılarına baktığımızda 6736 sy.kanun (14 madde ) 2 gün plan bütçe komisyonunda görüşüldü ve 7020 sy. kanun (17 madde) 3 gün plan bütçe komisyonunda görüşüldü ki bu kanunlar devlete kısa vadede fayda sağlayacak kanunlardı. Gelelim şimdiki tasarı kanuna, bilindiği üzere 130 maddeden oluşacak ve 5 komisyondan görüş belirtilecek. Sürecin öyle hemen geçeceği düşünülmemekte. Çünkü bu devlete orta vade bütçe planlaması için yapılan tasarı. Sizden ricam belge done vs. göstermeden insanları manipüle etmeyiniz.

Arkadaşlar bu kanunun ne zaman çıkacağına dair hiç bir varsayıma düşünceye itibar etmeyiniz. Çünkü bu kanun hala komisyonda görüşülmekte ve daha ne kadar komisyonda görüşüleceği de belli değildir. Ama sadece şunu belirtmek isterim ki bu kanun 01.01.2018 tarihine kadar yürürlüğe girecek. Çünkü tasarıda kanun yürürlüğe girdiği tarihte geçerlilik kazanır diyor. Tabi ki şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Unutmayalım ki tasarı halinde bir kanun var ve belki bu kanun geçmez. Belki geçer süresi 01.01.2018 tarihinden itibaren olur. Bunu komisyondakiler dışında kimse bilemez.
Bu sebeple bende sizler gibi yakın takipteyim. Daha öncede kanun tasarısı ile ilgili detaylı bir açıklama yapmıştım. Oradan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Şu anda yazılı tek bilgi kanun tasarısı ve TBMM'nin sitesinde tasarının komisyonda olduğu bilgisidir.
Geriye kalan manipüleden başka bir şey değildir.

Herkese iyi günler dilerim.

TBMM gündemi programı yukarıdaki linkte. Bekleyip görelim.

Yerinde bir karar...
Devlet Engellisin Vergisinden muafiyet veriyorsa.
Sende engelli olduğun için Adam gibi bu hakkı yerinde kulalnacaksın.

Zaten alınan araçların %90 ı engelliler için kullanılmıyor. Hep başkası kullanıyor.
Daha iyi..10 Milyon engelli varsa 70 milyon engelsiz var bu ülkede.
Bende engelliyim.
Herkes kendini düşünüyor!
70 Bin TL lik araç bu milletin neyine yetmiyor?
Lafa gelince Devlet Bize Bahmiyi...
Lafa gelince 70 Bin TL çok az

sayın başbakanım "ENGELLİLERE ÖTV'SİZ ARAÇ SATIŞI UYGULAMASINDAKİ SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN SINIR GETİRİLİYOR" bu şekilde bir haber okudum ve bu durumdan rahatsız oldum. geçen sene motor güçleri ile ilgili talebimi belirtmiştim (aşağıda) ben bununla ilgili sevindirici haberler beklerken bu tarz açıklamaları görmek beni gerçekten üzüyor. ben şahsım engelliyim iş kazasında sağ elimi kaybettim bu düzenlemeyi iptal ettirmenizi rica ediyorum. illa yürürlüğe girmesi gerekiyorsa "engelli adına yakınları tarafından alınan araçlar" için düzenlenirse bize (kendisi engelli olup araç alanlara) haksızlık etmemiş olursunuz biz şu anda mevcut yasayı suistimal ettiğimizi düşünmüyoruz. saygılarımla.

(#959571 10.08.2016 da yazdığım isteğim; SAYIN BAŞBAKANIM MERHABA, BEN ENGELLİ BİR VATANDAŞIM SIFIR ALINAN ENGELLİ ARAÇLARINDA YASA GEREĞİ 1600 CC MOTOR HACİMİ OLMA ZORUNLULUĞU VAR. BÖYLE OLUNCA DİZEL EKONOMİK ARAÇLARDA SEÇENEKLER ÇOK AZALIYOR. MÜMKÜNSE BU SINIRIN 2000 CC OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUM. ARZ ETTİĞİM DEĞİŞİKLİK SİZLER İÇİN KÜÇÜK BİZLER (ENGELLİLER) İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ADIM. HAYALİMİZDEKİ ARAÇLARA BİNEBİLMEMİZ SİZİN ELLERİNİZDE LÜTFEN YARDIMCI OLUN. SAYGILARIMLA.)

Arkadaşlar burada konuşup tartışarak bir yere varamayacağız bu hakkımızı kaybetmemek için gazeteye ilan verelim basın yayın kuruluşlarında tanıdıklarınız varsa görüşün Mesela Fatih Portakal, [FONT=Tahoma]Ahmet Hakan, Cüneyit Özdemir gibi habercilere ulaşmak lazım.

Devletimiz bu hakkı genişleterek 2000cc motor yapması gerekirken tam tersine kısmasın engellilere negatif ayrımcılıktır ve bu 2002/58 Başbakanlık genelgesi kapsamında hukuksuzluktur. bu genelge kapsamında dava bile acılabilir.[/FONT]

Jungle

Normlar hiyerarşisinde düzenleyici işlemler (genelge, yönetmelik vs) kanunun altındadır. Düzenleme kanunla yapılırsa genelge kadük olur.

millet vekilinin numarası sanırım ahmet bey ama

Konu ilk açıldığında dolar kuru 3.54 seviyesindeyken şuan 3.70-3.71 seviyelerinde. Bu fiyat sınırlaması konusunda belirtmiş olduğum 3-4 sene içinde 70 bin TL seviyesinde araba bulmakta zorlanırız lafımı 1.5 sene içerisinde olarak revize ediyorum. Bu dengesiz döviz dalgalanması ve oluşacak zam artışları ile şayet bu yasa geçerse araç alımında\seçiminde kısa vadede zorlanmaya başlayacağız. Umarım bu görüşülen yasa tasarısındaki yanlışlık düzenlenip ya yukarıya çekilir fiyat sınırı ya da tümden tasarıdan çıkarılır

Haberlere gazetelere çıkarmamız lazım bu konuyu.

4 yıl önce 27 bin dolarlık aracın vergisiz fiyatı 54 bin liraydı. %40 ötv +kdv ile VERGİSİ DAHİL 89.200 TL.

9 ekim 2017 tarihinde VERGİSİZ FİYATI 99.700 TL. %60 ötv +kdv ile 188.200 TL.

54.000 liralık arabayı 99.700 yaptığınız yetmiyor bir de üstüne asgari ücretle karşılaştırıp bizleri zengin gösteriyorsunuz.
-ama eskiden şahine biniyorduk o zaman sesin çıkmıyordu...

Akülü sandalyemi sığdıracak tek bir araç kaldı o da Dacia Lodgy. 4 tekerli tabuta mı bineyim?.
-zaten bir ayağın çukurda. sakat adam sağlam arabaya binse ne olur...

Sen akülü sandalyeyle bir tek mahallede dolaştığımı zannediyorsun herhalde. Günübirlik geziye çıkıyorum, köye gidiyorum, yazın tatile gidiyorum, pikniğe gidiyorum. Lazım oluyor.
-hadi iyisin o kadar geziyorsun. evinden çıkamayanlar var. şükret ve normal sandalyeni al yanına. hem sende akülü sandalyenin en janti olanından var onu bulamayanlar da var. geçen dayıoğlunu akülü arabasıyla parka götürdük. 3 santimlik kaldırıma çıkartırken ön tekeri çıktı üzüldü çocuk...

Ampute milli takımımızı kutluyorum Büyük onur kazandırdı bize ve devletimize. Devletimizde bize ötv kanunu geri çekmesi yerinde olacak.

Arkadaşlar bimere yazdığım sonuç geldi şaka gibi, ancak bu kadar savuşturulabilirdi. Bize de bimer başvuruları geliyor biz güncel mevzuatları kaynak göstererek sayfalarca cevap veriyoruz. Benim hiç umudum yok yasa geçecek gibi
Gelen 2 satırlık cevabı ekliyorum saygılarımla
bc8d8e41fb486424c1855f4ceaee2144.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt