Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bazıları o kadar cahilce o kadar bilinçsizce yazıyor ki gerçekten dostmu düşmanmı anlamıyorum.

Ne demek daha iyisini istiyorsan parasını ver ?

-Fiyatları yükselten ben miyim ?
-Suistimal eden ben miyim ?

Zaten araba fiyatları çok yüksek, engellilerin çogunun maddi gücü kısıtlı alabildiğinin en iyisini en uygununu almaya çalışıyorlar.
Sen gelmiş burda karşımıza geçmiş pis pis sırıtan tipler gibi bizlere laf yetiştiriyorsun.

Bak cahil kardeşim, ben yürüyemiyorum sandalye kullanıyorum araba benim en büyük özgürlüğüm ve mutlulugum.
Araba kullanmak en büyük hobim diyebilirim.
Bununla ilgili bi kısıtlama yapmak ben ve benim gibi insanlara kendilerini en özgür hissetiği yere engel koymaya çalışıyorsun.
Daha çok yazardım da içi fesat ve art niyetli insanlara derdimi anlatacak değilim.

Burdan bir arkadaş yazmıştı çok hoşuma gitti.

"Belki mercedes alacak paramız yoktu ama onun hayali vardı, onuda elimizden aldılar"

Son düzenleme:
vega1616 arkadaşım burada bile ayrıştırma yapıyorsunuz. Benim annem yaklaşık 15 yıldır anevrizma ameliyatından sonra sol tarafı felçli olarak kaldı. Tuvalet ihtiyacını bile tek başına gideremeyen bir insan Sizlere göre engelli değil sizler engellisiniz. Sizler elinizi kolunuzu kullanamadığınız için en lüks arabalara bineceksiniz. Tekerlekli sandalyenizi aracınıza koyabileceksiniz ve bu şekilde gün yüzüne çıkabileceksiniz. Doktorunuza gidebileceksiniz. Ama Evde yatanlar gün yüzü göremeyerek yaşayacaklar öyle mi? Bu saçma düşünce tarzını değiştirin. Hep bana hep bana diye diye bir hal oldunuz. Biraz ağır konuştum. Kusura bakmayın ama sizden ricam suistimale tepki verin. Engelli ayrımı yapmayın. İnanın bana sizin durumunuz nedir bilmiyorum ama sizin halinize şükredecek aile yakını olan insanlar vardır burada.

bu sabah show radyoda Nihat SIRDAR bu konuya değinmiş. bir metin okumuş.

kanun plan bütçe komisyonundan meclis genel kuruluna gitti. dün ilk 10 madde görüşüldü. bizim ile ilgili madde 78. madde. daha çok sürer oraya gelmeleri. o yüzden baskıyı arttırmalıyız.

Ne dostu kardeşim düşman bunlar mücadelenin yanında yer almıyosan gölge etme yalakalara yazdığımız cümleler israftan öte gitmez

NETBUS

Ben evde bakım aylığı almıyorum alan düşünsün dersem nasıl haklarımızı koruyabiliriz? Birbirimize sahip çıkmamız lazım

Bence en azindan su sekilde olmali yasa net fiyati 70 bin tl ustunde arac almak isteyen engelliler sadece bu rakamin ustunde kalan miktarin ötv vergisini odemeli. Ornegin 80 bin tl aracin vergisiz fiyati 70 bin muhaf 10 bin ise otvli degerlendirilmeli.

Ötv den yüzlerce engelli zamanında ceza yedi. Şimdi bunları okuyunca aklıma geldi o dönemki Şükrü bey diye dernek başkanını aradım ben Unoya biniyorum sen niye vectra aldın dediği geldi aklıma :) Bide burda araba ithal edip satan bi galerici vardı kovuldu burdan. Bu sakatların çoğu kafadanda sakat falan yazmıştı nedense yazılanları okuyunca oda geldi aklıma :(

Arkadaşlar bimer e yazdığım yazı maliye bakanlığına gönderilmiş,maliye bakanlığı da cevaplamış ama cevabı göremiyorum.Böyle durumda olanlar var mı acaba?

“Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz mesajınız değerlendirilmiş ve bilgi edinilmiştir.
Belirtilmiş olan konularla ilgili sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerileriniz ile duyarlı yaklaşımınız için teşekkür eder, esenlikler dileriz.”

Şeklinde geçiştirmek için yazılmış klişe cevap verilmiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2016'da kamudaki kiralık araçlara 540.8 milyon, kamu için kiralanan hizmet binalarına da 696.9 milyon lira kira ödenmiştir. Bugün İBB'nin garajına gidin Albayraklardan kiralanmış (bunu özellikle yazdım) 1.700 Mercedes kasa araç yatıyor. tasarrufu engelli insanlardan çıkarmaya kalkacağınıza kendi giderlerinizi kıssanız bu ülkenin borcunun en az yarısını ödemiştiniz.

Engelli arkadaşların ufakta olsa hayallerini gerçekleştireceği imkanı ellerinden almak için hiç mi utanmıyorsunuz? İnsafınız kurusun! depremden sonra geçi olarak hayatımıza soktuğunuz verginin vergisini almaya başladınız. Hepiniz saraylarda, jetlerde yolculuk yaparken ufacık tasarruf yapayım demeden har vurup harman savurdunuz. Milyon dolarlık mercedes filoları yaptınız, örtülü ödeneyi 10 katına çıkardınız ama tasarrufu hep halktan istediniz. Burası şimdilik çok rahat bakalım, ama ben sizlerden daha inançılıyım öbür dünyada bunların hesabını nasıl vereceksiniz çok merak ediyorum!

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

% 50 obur tarafta birsey istemiyor.kalan 50 ile helallasmak var

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu yasa eğer çıkarsa buradaki bütün engelliler ve onların aileleri olarak bir yerde toplanıp basın açıklaması yapalım. ne kadar kalabalık olursak o kadar iyi olur

brs1616

Burda tartışılan konu bu değil,başlığı kirletmek istemem ama,bence maliye onayı olmadı ise fatura kesilmiş olması yeterli olmaz diye düşünüyorum.

İdeal

10 sene sonra vergisiz hali 70 bin tl ye araç bulursan alırsın zaten 5 yılda bir alınabiliyor bunu da bilmiyorsundur sen arabalar dolar ve euroya bağlı beş sene sonra dersin bunu ben ne salakmışım diye.

11 Ekim 2017 Tarihli plan bütçe komisyonunun tutanağı aşağıda eklenen linkte bulunmaktadır. Söz konusu yasa taslağı plan bütçe komisyonunda bu günde görüşülmektedir. Ben tutanağı gözden geçirdim. dün itibariyle 32. maddeye kadar gelindi. gördüm ki bazı maddelerde muhalefetin uyarıları dikkate alınıyor. ve önerge ile değiştirilebiliniyor. dolayısıyla henüz bizim maddeye gelinmedi. komisyonda bulunan kişilerin isimleri tutanakta mevcuttur. şahsen bu kişilere konu ile ilgili mail attım. değişirmi değişmez mi ne olur. Bilemem. ama denenenbilir....https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/komisyon_tutanaklari.goruntule?pTutanakId=1963

5 ekim tarihli komisyon toplantısında bu konu bayağı konuşulmuş. umarım geri adım atılır.

İnşallah birşeyler çıkar bu haber sonrası

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bio

Arkadaşlar yazıyı sosyal medya hesaplarınızda paylaşın, ne kadar kişiye ulaştırıldı o kadar iyi.

devlet bu sınırlamayı hangi bilimsel kriterlere göre yapıyor, iddia edilen suistimal oranı ve toplam vergi kaybı nedir? Bütçeye oranı nedir? Hangi bölgelerde oluyor vs? Bütün bunlar ortaya konulmadan iki tip cıktı ya bunlarda merso ya biniyor nasıl oluyor diye yazı yazdı.Devlet harekete gecti.Allahaskına bu yazıyı yazan ergün yıldırım iletişim hocası, ne tıpcı ne maliyeci, ne sosyolog bu konuda vasfı nedir? İyi o zaman ben de bizim okula gidip geliyorum etrafta hiç engelli görmedim o zaman ne asansör yapılsın, ne de rampa vs niye çünkü ben öyle gördüm. Biraz bilimsel düşünülse daha mantıklı tartışılabilir bu konular.

Yasa gecerse ne zaman gecerli olur hala kesin bir bilgi yok sanirim.

Son düzenleme:
arkadaşlar güzel bir haber var. bugün izmir milletvekili Zekeriya Temizel i aradım ama açmadı telefonu. 1 saat önce kendisi aradı beni. komisyondaydım açamadım dedi. ben de dedim ki; sayın vekilim ben de komisyondaki kanunda yer alan engellilere getirilecek ÖTV sınırlandırılması ile ilgili sizi aradım. ben daha birşey demeden, biliyorum konuyu bugün derneklerden bir ekip geldi detaylı açıklama yaptılar dosya verdiler dedi. ve büyük bir ihtimalle de o maddeyi tasarıdan çektireceğiz dedi. ben yine de bizler için oluşacak olumsuzluklardan bahsettim kendisine. Aramak isteyen var ise Chp İzmir millet vekili Zekeriya Temizel Tel: 0 532 312 39 78. gündüz komisyonda olduğu için açamayabilir.

ayrıca konuyu bir dönem ekonomi bakanlığı yapan ve şuan Ak parti grup başkan vekilliği yapan Mustafa Elitaş'a da ilettim. onun cep numarasını paylaşamayacağım anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.

bende mail attım hep beraber tepkimizi göstermeliyiz arkadaşlar bu kanun rapor oranı ister 40 ister 90 olsun hepimize zararı dokunur ayrışmayalım birlikten kuvvet doğar unutmayalım lütfen

mail de atalım ama verdiğim numarayı aramakta fayda var. adam bu komisyonda yer alıyor sonuçta.

Resmi gazetede yayınlandığı gün. Şimdi komisyonda sonra genel kurulda, sonra cumhurbaşkanının onayı(En fazla 15 gün) sonrada resmi gazetede. Herhangibir geçerlilik tarihi verilmezse yayınlandığı gün geçerli olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt