@
Pegasus üstad bu hakkın gerekliliğine dair epeyce birşeyler vardı yazacağım. Fakat, öyle güzel, öyle yerinde ifadelerle anlattınki bana yazacak birşey kalmadı. Yüreğinden öpüyorum, Allah gönlüne göre versin.
Bakınız, aramızda hiç pırlanta almayı düşünen heveslenen varmı? Hiç sanmıyorum. Yatta, ultralüks bir dublekste gözü olan?? Kürkte, milyon dolarlık saatte?? Hiç devletten bunlardan istemek aklımıza geldi mi? Hayır! Çünkü lüks budur, olağan hayatın akışında gerekliliği bulunmayan, ihtiyaçtan öte keyfe keder metalardır lüks. Engelli sadece bir araç istiyor, ama iyi bir araç. Onda da hibe istemiyor, parasıyla, çalışarak, KDV'sini ödeyerek, kendi bütçesine göre alabileceği bir araç. Sadece bir vergiden muaf tutulmak bile yetiyor engelliye. Sen bu almadığın vergiyı git pırlantaya vur, kim birşey diyebilir? O parayı verenin umrunda bile olmaz. Alamasa da kimsenin umrunda olmaz.
Bütçeye, ekonomiye ve diğer vatandaşlara hiç bir fayda sağlamayacak, üstüne ekonomide daralma ve vergi kaybı (KDV) yaratacak bir engellemenin amacı ne olabilir? Bu uygulamayla "şu fayda sağlanacak" diyen varsa beni de aydınlatabilir mi? 1 tane söyleyin kabul edeceğim, 2 istemiyorum.
Ha suistimal varsa, birileri engellilerin haklarını yiyorsa bunların bulunmasını ve cezalandırılmasını en çok biz istiyoruz. Gelin devlet millet elele bunu yapalım. Engellinin sevincini, umudunu elinden almayın! Zaten vermiyorsunuz bari almayın.