Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lutfen sozunuzde durun ve an itibariyle moderatorlugu bırakın. Otv nin normal sartlarda 1.6 motor araçlara kadar engelsiz vatandaslarimiz icin bile kalkmasi gerekirken. Bize tanınmış bir hak için bu soylemleri kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum.

hiçbir lüks segmentteki araba zamanını bilmedigim bir tarihte kaybedebileceğim hayat engelli annemin bir tebessumunden onemli degildir Limuzin alma imkanim olsa onuda alirdim Annemi rahat yasatmak icin bu sene 2 kere tatile goturdum Allah razi olsun oglum senden sen olmasan ne yapardim demesi yetti benim icin burada yasayi savunanlara tavsiyem devlet erkaninin sorumsuzca yaptiklari luks tuketimi gormeleri ve yuregi yanik engellilerin yakasindan bir an once dusmeleridir

@yukcells, burada bile çok güzel galeyan yapmasını beceriyorsan ya vallahi size helal olsun, ben diyorum her % 90 üzeri engelli aracının 10 tanesinden 8 i amacı dışındadır diye, siz diyorsunuz 10 milyon engellinin 8 milyonu hırsız. Vallahi sizi tebrik ediyorum. Öyle ya bu ülkede kişi başı GSMH 40 bin dolar ve her engellinin arabası evi vede yarın korkusu olmadan sosyal güvencesi var. Sizi tekrar kutlarım.

Kuş beyinli olduk, kaçacak delik aradık, deliğimizden çıkamaz olduk, bunların hiç biri hakaret değise? Size göre hakaret nedir @yukcells ?

@UZAKLAR matematiğinde mi yok. Ben de senin gibi düz mantık düşündüm 10 milyon engelli dedim. Olmadı değil mi? 10 milyon engelli aracından 8 milyonu desem oluyor mu?

Sen demiştin hırsızın suçu yok mu diye. Yani senin burda herbiri acı dolu hikayeye sahip bu vatanın gözbebeği engelliler arasında oluşturduğun hezeyan makul, benim oluşturduğum galeyan etik değil.
Sen önce sözünde dur, moderatörlüğü bırak. Olmuyor değil mi? Engellilere eli kolu ayağı araç hakkından vazgeç haketmiyorsun demek kolay, ama basit sanal bir kahramanlık hakkından vazgeçmek bile bu kadar zor. Acıyor değil mi?

Bak yukarda insanlar hikayelerini anlatıyor onlar çok daha acı. Tabi siyasi körlüğe kapılmayıp hala vicdan sahibi olanlara!

Change.org kampanyasındaki yorumları oku. Bak orda engelsiz sapasağlam insanlar neler diyor, nasıl destek oluyor, nasıl merhametliler. Nasıl anlıyorlar engelli hayatın acılarını. Sen de bizim moderatörsün yani. Konuyu bile kavrayamadan müslüman mahallesinde salyangoz satıyor, engelli sitesinde engelli tırpanlıyorsun. Asıl biz sana teşekkür ederiz.

Kuş beyinli denedim @UZAKLAR kuş kadar fikir yok dedim. Diğeri senin çıkarımın. Cümlelerimden kaçarsın demenin neresi hakaret. Bence hakaret engellilere hırsız, arsız, yolsuz, paragöz, sakatfobik hezeyanı demektir mesela. Sence?? Delik mi??

Ayrıca konumuz bu değil ki, konumuz engelli hakları bağlamında ötv indiriminin sınırlandırılması!

yukcells yok birader, matematik, fizik, kimya hiç bir şey yok. Sana inat ben gitmiyorum bu görevden Bülent alırsa bir şey de demem, ama senin bu sabit düşüncene inat bı-rak-mı-yo-rum. sen şikayet et beni, o bana *bne diye hitap eden adamınıda al yanına ve beni şikayet edin admine, bu ne yaaa. Biraz yavaş ol sen hele, Lucescunun Türkiyede yıllar önce görev yaptığı dönemde sarf ettiği bir atasözü vardı. Sen belki şimdi onuda bilmezsin ama google amcaya sor merak ettiysen. O yüzden bırakmıyorum ben arkadaşım. Biraz daha saldır bana şimdi.

Ahhhahaa işte şimdi tam anladım hangi görüşe mensup olduğunu. Tam da budur işte, inadıma bı-rak-mı-yor-sun :)

Bebim için sıkıntı değil, ister bırak ister bırakma. Sonuçta benim umrumdışısın. Fakat senin verdiğin bir söz var, senin için bu sıkıntı değil mi? Olmadı değil mi? Vazgeçemedin sanal hakkından. Ya engelliler?? Vazgeçsin mi elinden kolundan ayağından?

Ha birde hakaret etmiyorsun da, kaynak gösteriyorsun. Yani ben köpek oluyorum bu sitede havlıyorum da kemik yağmıyor. Bak mesela ben hiç böyle hakaretlere girmedim. İşte kitap okumuş seviyeli adam budur.

Sen benim yaladığım mürekkep kadar ömründe terkos suyu içmedin gibi duruyor bilesin. Forumu meşgul etme, istifa et.

Son düzenleme:
yukcells

Belli çok belli mürekkep yaladığın atasözünü bile tersten ilgisiz alakasız bir şey anlamışsın. İşte siz sadece bu kadarsınız. Artık sizin için derin üzüntü duyuyorum.

Engelliye bu haklar neden verilir biliyor musun sen?YADA ŞÖYLE DİYELİM...ENGELLİNİN ALDIĞI ARAÇTAN DEVLET ZARAR EDİYORSA ALTINA 10 TANE 500 MİLYARLIK SPOR ARABA ALANLARIN PARALARI NEREYE GİDİYOR..DÖVİZ ÇIKIŞINI DÜŞÜN.SONRA ŞİRKET GİDERİ GÖSTERENLER SUİSTİMAL YAPMIYOR MU MESELA?ENGELLİYE Mİ GELDİ BUNLARI HALLETTİK..YA ARKADAŞ ADAM ÖYLE VEYA BÖYLE ZATEN O ARABAYI ALACAK.ENGELLİ ADINS KULLANILMIYORMUŞ FAKAN FİLAN...BU KADAR DİKKAT EDİYORSUNDA HERŞEYE BEL BAŞKANŞARINI ALTINDAKİ LÜX AUDİLER ÇOCUKLARI İÇİN EŞLERİ İÇİN KULLANILMIYOR MU?Engelli aracı sonuçta kdv si verilen bir araç ama audiler senin benim patamla alınıyor.

Ya arkadaş 2 bacağını kaybetmiş adamın derdi kolay yaşam sürmektir.Adama sorsan 2 bacağını geri istersin 500 milyarlık mercoya mı?Cevap belli değil mi?yani sen devlet için vatan bacağını kaybetmiş adama neyin kısıtlamasını yapıyorsun.Saçma sapan tartışmayın artık..Sanki bedava veriliyor araçlAr..Hem ayrıca sunu demeniz lazum.

ÖTV KALKSIN 60 ÖTV NE NORMAL VATANDAŞA DEVLET GEÇİRİYOR BUNU ELEŞTİRİN..FİYATI UCURAN POLİTİKAlar zaten

adam o kadar yazı yazdı, birader bir de bu suistimalden cok gıcıksan bunları cezalandırmayan, arac alımında 3.derece akrabaya izin veren mevcut iktidara cak be. biz mi cıkardık bu yasayı, biz mi denetim yapmıyoruz. Biz insanların var olan hakkını arıyoruz.

Köpekler istedi diye atlar ölmez sözünün nesini yanlış anladım bilemedim ama seni anladım UZAKLAR kardeşim. Hayatta başarılar diliyor, taktiri kamuoyuna bırakıyorum. Sevgiler.

Burada konunun özü şudur bir kişi, fikirleri yanlış da olsa beyan etme hakkı vardır ancak moderatörüm diyen birinin bu denli yanlış konuşması bir tek beni mi rahatsız ediyor? Bu arada soylemekten ar ediyorum lütfen affedin ama senelerce murekkep yalamış yüksek mühendisim. Okuduklarımı anlayabilecek kapasiteye sahip olduğumu belirtmek için söyledim bunu. Bir yöneticinin bu zihniyette olması kabul edilemez. Yazilanlar gerçekten inanilmaz ve çok incitici.

Bir kişi, fikirleri yanlış da olsa beyan etme hakkı vardır ancak moderatörüm diyen birinin bu denli yanlış konuşması bir tek beni mi rahatsız ediyor? Bu arada soylemekten ar ediyorum lütfen affedin ama senelerce murekkep yalamış yüksek mühendisim. Okuduklarımı anlayabilecek kapasiteye sahip olduğumu belirtmek için söyledim bunu. Bir yöneticinin bu zihniyette olması kabul edilemez. Yazilanlar gerçekten inanilmaz ve çok incitici.

10 DA 8 demek.. 100de 80, 1000 de 800, 10000 de 8000, 10milyon da 8milyon demek arkadaşım.. Ayrıca devlet denetleyecek suistimal ediyorlar diye engellileri mağdur etmeyecek.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

atasdemir

Arkadaşım ben üye olarak yazıyorum bunları diye üstüne basa basa belirtmemdeki amacı sizde mi anlayamadınız. Moderatör kişiliğimi bir yana koyup üye olarak hiç mi fikir ifade hakkı etme durumumuz olmayacak yani, insan inandığı şeyleri savunur, ben de inanmadım ve savunmadım bu kadar basit. Yediğimiz hakaretler ve tehditler yanımıza kar. Hepinize saygılar. Son sözümdür bir dahada yorum yapmayacağım bu başlığa..

"BIRAKIN HERKES KENDİ CENNETİNE, KENDİ BİLDİĞİ DOĞRU YOLDAN GİTSİN"

@atasdemir birtek siz değilsiniz. Bakın ben hafif bir engelli sayıyorum kendimi, Ben'i geçtim o yüzden, çok daha müşkül durumdaki dostlar adına çok ama çok üzüldüm. Ki 12 yıldır burda yazmayan ben bu denli sizleri rahatsız ettim. kendi adıma özür dilerim bir sürç-i lisan ettiysem. Ama lütfen incinmeyin, üzülmesi utanması gereken siz/biz değiliz. bazen cahilliğe vermek lazım. Ne de olsa Lucescu demiş: Köpekler istedi diye atlar ölmeZ!

Son düzenleme:
12 yıldır engelinin bir suru hakki gasp edilirken nerdeydinde simdi burdasın?

Gördüğüm kadarı ile bu konuya post atan arkadaşların 10'da 8'i sizin moderatörlük görevinizi iyi kullanmadığınızı ve yazdıklarınızı tasvip etmiyorlar. Moderatörlük görevinizi engellilerin haklarını savunmak için değil de sanki hakların kısıtlanması için çaba sarfetmekte kullandığınızı hissediyoruz. Bu sebeple herhangi bir suistimale mahal vermemek için sanal olarak yapmış olduğunuz bu görevden üst yöneticilerin de takdiri ile ayrılmanız forum için rahatlatıcı olacaktır. Şahsen benim hakkımı savunmayan böyle moderatörlerin olduğu bir siteye girmekten imtina edeceğim

Arkadaşlar boşuna birbirinizi yiyorsunuz. Bu yasa çıkarsa engelliler için çok önemli bir kazanımı kaybetmiş olacağız. Bir kaç sene önce engelli aparatları için de aynı şey oldu. Daha önce bedavaya yaptırdığım cihaz için şimdi 5000 tl ödemek zorundayım. Neymiş suistimal varmış. Ben mi yapıyorum kardeşim suistimali ? Kim yapıyorsa ondan sor hesabını. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Kuruyla yaşı ayırt etmesi gereken merci devlettir. Sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Ama anlaşılan bizim daha kırk fırın ekmek yememiz lazım.

mozenalp

Bu hakların sosyal devlet olmak için değil seçimlere yatırım amacıyla verildiğini düşünüyorum.. Kademeli olarak geri alınması da doğruluyor gibi

@musty35 neye içerledin bilmiyorum ama 12 değil 32 yıldır ben aynı şeyleri savunuyorum. 40 yaşına geldim. Sadece ve sadece insan olmaya, insan gibi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum. Birşeyleri savunmak, sanal ortamda bolca laf kalabalığı yapmak anlamına gelmiyor. Bugüne kadar bir çok kamusal olayda yazılmalarımla sürece etki ettim diye düşünüyorum. Doğruya doğru demek hamurumuzda var. Bizim için bu süreçte iyi Şeyler de yapıldı. Mesela ötv indirim hakkını veren de bu hükümettir. Nasıl istedik aldık, aldığımızda alkışladık, geri alınırken de karşısında durmak hakkımız.

Yine de gasp edilen ya da hiç verilmeyen bir çok Hakkımız var. Birşey yapabildim mi, hayır. Şu an insanlık onuruna yakışır en önemli hakkımız kısıtlanıyor, birşey yapabiliyormuyum, hayır? Sen yapabiliyor musun? Kim yapabiliyor? Keşke birşeyler yapabilsek.

Peki elimden birşey gelmemişse bu benim kötü bir insan olduğumu mu gösterir? Dün birşey yapamadıysam bugün engelliler potansiyel hırsız gösterilirken üzüldüm, konuştum, susayım mı?

Son düzenleme:
Biraz büyüyün lütfen. Bu ne saçma tartışma. Kocaman yetişkinlersiniz. İstemeyen yazar bimerden isteyende yazar.

Polemiğe girmenin kimseye bi yarari yok. Tartışanlardan başka da boş yorumlarinizi kimse okumuyor. Rica ediyorum seviyeyi dusurmeyin. Haber ve bilgi degeri tasiyan icerik paylasin, paylasalim.

Uzun zamandır forumda eskisi kadar aktif değildim. Zamanında bu forumlarda ülkemiz engellilerinin sorunları üzerinde çok şeyler yazıldı çizildi. Uzaklar nikli arkadaşı tanımam. Ama siyah pelerinli arkadaşı aklı başında değerlendirmeleriyle hatırlardım. Açıkçası bu kadar sığ ve kötü niyetli yorumları kendisinden beklemezdim.

Güzel kardeşim madem etik olarak ÖTV muafiyetine karşısın bahsettiğin 240 Bin TL değerindeki aracı neden aldın? Bu aracı aldıktan sonra bunu doğru bulmuyorum demen kendine bir ahlaksızlık atfettiğin anlamına gelmez mi?

Neye göre 70 bin yeterli diyorsun? Bu fiyata alınabilecek araçlara uygulanacak ÖTV muafiyeti ahlaklı üstü ahlaksızdır derken dayandığın ahlaki ilke nedir? Mesela ben çıkıp hayır satış fiyatı maksimum 90 bin tl olan araçlara ÖTV muafiyeti uygulanmalı dersem ve bu tutarın üstüne uygulanacak muafiyeti yanlış bulsam buna kim ne gerekçeyle itiraz edebilir. Doğrunun bizzat engellilerin ihtiyaçları bağlamında böylesine muhtelif boyutlar alabildiği bir konuda bu kadar fütursuzca yargıda bulunmaya utanmıyor musun?

Mesela ben tekerlekli sandalyedeyim. Sen ise koltuk değneği kullanarak mobilize olan bir arkadaşımızsın belki( bilmiyorum) Şimdi senin durumundakilere muafiyet verilmesine gerek yok dersem abartmış olmaz mıyım? Olursam eğer, sen tekerlekli sandalye kullanmıyor iken bizim geniş araç ihtiyacımızı umursamadan bizim adımıza ihtiyacımız olan araçlara erişmemizi sağlayan muafiyet kaldırılsın talebini neye dayanarak yapabiliyorsun? Samimi olarak soruyorum. Hiç utanmıyor musun arkadaşım?

Önceki yazımda da ifade etmiştim. Suistimal varsa bunun yolu hakları budamak değil, suistimale konu adımları kısıtlayacak önlemler almaktır. Ülkemizde hemen her alanda suiistimaller yaşanıyor. Örneğin imar konusunda belediyelerde dönen rüşvetin, üçkağıdın yarısını engelleseler ülkede ekonomik sorun kalmaz. İmar konusunda suiistimaller oluyor diye inşaatlar durduruluyor mu? YA da sağlık sisteminde suiistimaller oluyor diye devlet sağlık sistemini kaldırıyor mu ortadan? Bunlar son derece tehlikeli genellemeler ve kendi kendimize zarar vermekten başka bir işe yaramaz.

Öte yandan engellilere tanınan bu hak neredeyse yaşanmaz olmuş ülkemizde hepimizin hayatına renk katan küçük bir avantajımızdı. Bu sayede bizler para kazanmıyorduk ama beş yılın ardından biraz daha ekleyip yeni ve güvenli bir arabaya binmenin huzurunu yasıyorduk. Arkadaş ne kadar güzel hayatlarınız varmış ki bu küçük huzuru kendinize ve bizlere çok gördünüz. NE kadar lüks ve sefahat içindeymişsiniz ki sağlam insanlara karşı haksızlık içinde olduğumuz kanaatine varmışsınız. İnanılır gibi değil.

Bu ülkede doğru düzgün sağlık hizmeti alamıyoruz. Devlet ihtiyacımız olan tekerlekli sandalyeleri ve medikal malzemeleri vermiyor. Kullandıgım sandalye 14 bin tl. Devletin bana verdiği para 900 TL. Her ay maaşımdan binlerce tl sgk primi kesen devlet bunu yapan. Özetle bombok hayatlarımız var. Bunu yurtdışında çeşitli ülkelerde beş yıl yasamıs bir insan olarak söylüyorum. BAska bir hayat mümkün ve medeni ülkelerin engellileri bize hayal gibi gelen bu haklara ve yasam standartlarına sahipler. Bu ülkede mercedese binsek de renoya binsek de hayatlarımız berbat. Siyah pelerinli inan bana senin hayatında berbat. Çünkü bu ülkede yasıyorsun ekonomik durumun ne olursa olsun. Bizimle aynı erişilemez şehirlerin yaşayanısın. Girilemez havuzların, erişilemez kamu binalarının, yürünemez kaldırımların, ulaşılamaz parkların Bunca mutsuzluğun ağırlığı altında ezilirken bizlere tanınan bu pozitif hak bizi mutlu etmeye yetmese de bir nebze umutlu neşeli olmamız için yeterliydi. Bu mu dokundu sizlere güzel kardeşim?

Akıl alır gibi değil. Bugun 125 bin tl limit konulan araçlar bir yıla kalmadan 150 bin Tl olacak. Peki bugun desteklediğiniz bu hukumet aynı hızla oranları güncelleyecek mi? Hepimiz biliyoruz buun böyle olmayacağını. Yani bugun sana gore güya adil olan bu karar yakında muafiyet hakkının pratikte tamamen ortadan kalkması anlamına gelecek. O zaman utanmayacak mısınız?

Ben bu ülkeye güneydoğu dağlarında 18 ay askerlik yaptım. Ülkeme karsı tum sorumluluklarımı yerine getirdim. Devletime hiçbir borcum yok. Ama devletimin bana çok borcu var. Trafik kazası geçirdiğimde bile benim yanımda olmadı bu devlet. Gitti sigorta sirketlerini koruyan uygulamalarla bes kuruş tazminat alamamama neden oldu. Dunyanın hiçbir medeni ülkesinde sakatlanmış felç olmuş bir insanın basına böyle bır sey gelmez. Bizim geldi. Her gün yediğimizden içtiğimizden giydiğimizden kısacası yasamamızı sağlayan her seyden dolayı vergi ödüyoruz. Bizler bu ülkeye her attığımız adımda her aldığımız nefeste vergi ödüyoruz zaten. Bu muafiyet devletin aldığı fahiş vergilerden sadece birisini bize özel olarak almamasından ibaretti. Bu mu dokundu sizlere be kardeşim!

Kimse kuısura bakmasın. Bazen aklıma su analoji geliyor. Bir köpek en cok kurttan nefret eder. Kurdun özgürlüğünde kendi köpekliğini gördüğü için ölümüne saldırır kurda. Sahibine yaranmak, yediği bir tas yalı hak etmek için kurdu boğmak ister. Bazı arkadaşlarımızın ruhunda bu köpeklerin sadakatini goruyorum. Devlete bu kadar köpeklenmeye gerek yoktur. Nihayetinde devlet dediğimiz aygıt bizlerin huzur ve mutluluğu için yaratılmış bir organizasyondan ibarettir. Devlet güçlüden alamadığıı vergileri engellilerden tahsil etmeye kalktığında kutsiyetini yitirir. Bunu bir zamanlar bu ülkenin dağlarında gönüllü savasmıs bir kardeşiniz olarak soyluyorum.

Ayıptır. Etmeyin!

Son düzenleme:
@Pegasus üstad bu hakkın gerekliliğine dair epeyce birşeyler vardı yazacağım. Fakat, öyle güzel, öyle yerinde ifadelerle anlattınki bana yazacak birşey kalmadı. Yüreğinden öpüyorum, Allah gönlüne göre versin.

Bakınız, aramızda hiç pırlanta almayı düşünen heveslenen varmı? Hiç sanmıyorum. Yatta, ultralüks bir dublekste gözü olan?? Kürkte, milyon dolarlık saatte?? Hiç devletten bunlardan istemek aklımıza geldi mi? Hayır! Çünkü lüks budur, olağan hayatın akışında gerekliliği bulunmayan, ihtiyaçtan öte keyfe keder metalardır lüks. Engelli sadece bir araç istiyor, ama iyi bir araç. Onda da hibe istemiyor, parasıyla, çalışarak, KDV'sini ödeyerek, kendi bütçesine göre alabileceği bir araç. Sadece bir vergiden muaf tutulmak bile yetiyor engelliye. Sen bu almadığın vergiyı git pırlantaya vur, kim birşey diyebilir? O parayı verenin umrunda bile olmaz. Alamasa da kimsenin umrunda olmaz.

Bütçeye, ekonomiye ve diğer vatandaşlara hiç bir fayda sağlamayacak, üstüne ekonomide daralma ve vergi kaybı (KDV) yaratacak bir engellemenin amacı ne olabilir? Bu uygulamayla "şu fayda sağlanacak" diyen varsa beni de aydınlatabilir mi? 1 tane söyleyin kabul edeceğim, 2 istemiyorum.

Ha suistimal varsa, birileri engellilerin haklarını yiyorsa bunların bulunmasını ve cezalandırılmasını en çok biz istiyoruz. Gelin devlet millet elele bunu yapalım. Engellinin sevincini, umudunu elinden almayın! Zaten vermiyorsunuz bari almayın.

Günümüz maalesef engellilere karşı en çok mış gibi yapılan dönem. Engelli devlet ilişkisi dostlar alışverişte görsün düsturu hükümranlığında. Atamalardan tutun, sosyal hayata ne kadar konu varsa engelliye dair, hep engelleniyoruz. Üstelik devlet eliyle. Çok yazık. Bu ülkenin güzel insanları çok daha iyi şeyler hakediyor.

@yukcells Birader aklın yolu bir.

Bir şeyi lüks sınıfına sokan şey biraz da o nesneyle olan ilişkinizdir. Araba bizim için sadece bizi bir yerden baska bir noktaya tasıyan ulasım aracı değildir. Benim varolabilmem, hayata dahil olabilmem için olmazsa olmazdır. Tekerlekli sandalyelerimiz gibi hayatımızın belkide en önemli aracıdır. Benim arabam olmasa ulaşım kelimesi benim için ölümle, çileyle eş anlamlı hale gelir. Hayatımızda bu kadar önemli yer tutan araclarımızın haliyle kaliteli olmasını isteriz. Bizim arabamızla olan ilişkimiz iyi anlaşılırsa burada lüks gibi kelimeler anlamını yitirecektir zaten.

Sağlıklı bir insan için lüks koltuk diye bir kavram mantıklı olabilir. Ama hayatını bir koltukta yasamaya mahkum birinin kullandığı koltuk için lüks kelimesini kullanmak sadece yanlışa değil vicdansızlığa hatta ahlaksızlığa tekabul eder.

BAzılarımızın kullandıgı tekerlekli ya da akulu sandalyeler de cok pahalı ve vergiden muaf. Ben bu arkadasların pahalı tekerlekli sandalyeler için de gumruk vergisi muafiyetini kaldırma önerisi getirebileceğinden korkuyorum.

Eliniz değmişken gazilerimize alınan bazı ortezler yuzbınlerce tl değerinde. Onlara da bir limit koyalım. Nolmuş yani vatan için bacaklarını kaybetmişlerse! Haksız yere zenginleşmelerini engellemek lazım! Yüzbin tl değerinde protez mi olur kardeşim!

Ne saçma değil mi? Bence de. Milyonları versek haklarını ödeyemeyiz gazilerimizin.

Lüks göreceli bir kavramdır. Sizin için lüks olan benim için sadece gereklilik olabilir.

yukcells

Yat aldığınızda ÖTV oranı %1'dir. Keşke size karşı çıkan arkadaşlar eforlarını buralarda sarf etselerdi. ÖTV'yi meşru gibi kabullenmeyin, sadece engelli değil engelsiz insanlarda bu vergiden muaf olmalı. Bence herkes yazdıklarını 1 kere daha düşünsün derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@hozgul

"Sözde engelli" demek havada kalmış bir niyet beyanıdır. Temenni ile düşüncelerinize argüman üretirseniz, gerçeklerden ve toplumdan koparsınız. Bunu yapmayın. Yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım, şayet Sivas a yolunuz düşerse çay ikramıyla birlikte bizzat ağırlamak isterim, belki samimiyet testinizi geçer ve biraz aynaya bakmanıza vesile olurum ne dersiniz?

Eğer karşıdakinin zihnine ve çıkar kaygısız samimi görüşüne zerre kadar saygı duyacak erdeme sahip olursanız, çaresizliğe ilişkin edindiğiniz tecrübe özgüveninizi biraz sarsabilir, biraz dikkatli olun...

bakkol

Bunlar onu düşünmez . Hatta ağızlarına bıle almazlar. KEndı haklarını bıle savunmaz maalesef bu sekılde muhalefet olurlar .

Damla sakızı 20 sine kadar zor biter gibi. daha 60-70 madde falan görüşüldü. 184 madde var yanlış bilmiyorsam. ve komisyon tutanaklarını okuduğumda başka maddelerde ekleneceğini gördüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt