Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
saygun

Bence bunlar çıkaracakları kanunu bilmiyor lar. Nasil mtv de sıfır araçları ilgilendiriyor diye açıklama yaptı sonra yanlış biliyormusum dendi.. Bunların tartıştığı kanundan haberleri bile yok bence

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Özgür&özgür

Bencede başbakanın söyledikleriyle tasarının arasında fark var adama yanlış bilgi vermiş olabilirler. Hiçbir vergi ödemeyecekler lafından anladım. Bu hükümet kdv muafiyetini Dünya yansa getirmez.

arkadaşlar hiçbir vergiye tabi olmadan derken acaba kdv falandamı kalkıyor ki ?

150.000 TL lik araç ÖTV siz 94.000 e alınıyor sadece KDV ile.

Giriş fiyatını 70bin den 80bin e çıkarmış olmaları gerekiyor.Hiç KDV de almayacağız anlamı var cümlede ama gelişigüzel kurulmuş bir cümle bu,pek ihtimal vermiyorum.

Sınırı 80bine yükseltmiş olsalarda KDV dahi almayacağız deselerde beni tatmin etmez.KDV almasalar 15bin TL kadar arabayı ucuz alırız ama istediğim arabayı alamadıktan sonra ne yapayım 15bin ucuz olmasını.Ben arabamı aldım geçen hafta ama 5 yıl sonra Honda CRV Kodiak Tiguan felan benim için hayal olur.Hiç bari sureyi 3 seneye düşürseler.Ticari taksiler duyduğuma göre 3 sene şartı ile alınmış.Adam Passat higline 190 bin,Skoda Superb 160 bin taksi yapmış ona soran yok megane neyine yetmiyordu diye!!

Devlet itibarından kısmayacak kadar mağrur ama engellinin hakkını kısıtlayacak kadar acizmidir

The.ApoLLo

Başbakan yanlış bilgilendirilmiş olabilir. Tasarıda böyle bir şey yok. Ancak Önergeyle değiştirilebilir

doğuş grubunu kanal d ve fox haber departmanlarını arayıp konuyla ilgili haber yapmaları için ricada bulundum

asagsehir

Bence yapılacak önergeyle limiti 150 bin liraya çıkaracaklar, gelen tepkileri dikkate alarak bu açıklama yapılmıştır.

The.ApoLLo

Fiyat sınırlaması olması mantıklı deil. Zaten aldığı araç kadar KDV veriyor. Hiçbirsey çıkarscaklari yok. Açıklama yapan kişinin yanlış eksik bilgisi.

egemmm

Yapılan açıklama eğer bilinçli bir açıklama ise, engelli raporu üzerine alınacak araçlarda vergili fiyat 150 bin liranın altında olan her araçta kdv ve ötv ödenmeyecek. Yani miktar kısıtlaması getirilecek ancak bunun açığınıda kdv almayarak kapatacaklar. Benim açıklamaya dayanarak fikrim bu.

Valla ben KDV almayacaklarini hiç tahmin etmiyorum..

en iyisi kanunun kesinleşmesini beklemek, umarım geri dönerler ama başbakanın yaptığı açıklamadan sonra hiç umut kalmadı. Çünkü düzenleyeme gitmeye kararlılar ki grup toplantılarında bunu dile getirdiler.

dikkat ettiyseniz geniş araç kelimesi var konuşmada. eleştirileri dikkate almışlar. ancak 150.000 tl ye de geniş araç düşük kalite var. bir vw tiguan alamıyorsun maalesef.

hiç bişey anlamadım.Ateca siparişi verdim alamayacam mı nolcak anlamadım

bunlarda kafa çalışsa limit sınır falan koymazlar. araç ne kadar pahalı satılıyor ise o kadar fazla kdv alıyorsun zaten. ha tamam ötv den zarar ediyorsun ama engelli bu aracı almazsa ne olacak. piyasa canlanacak diyor bir de. tam aksine piyasa kötüleşir bence. sonuçta engelli almıyorsa o araç illa başkasına normal şekilde satılmıyor ya. üst segment araç satışları düşecek. orta segment araçları ise bizlerin tercihine bağlı olacak ve bence o da düşecek.

Bu kadar mtv artışından sonra zaten modelli araç alacak olan lar 2defa düşünecek Dir.

Yanı sımdı bu nedemek oluyor kdv si ve diğer seyleri 150 kadar olan araclarmı alınacak yanı ötv düştükten sonra 150 bın e kadar olan araclarımı kapsıyor yoksa ötv si ile 150 bin olan araclar mı???????????? Arkadaslar

ötv kdv herşey dahil 150.000 tl. yani bayi satış fiyatı 150.000 tl olan 1.600 cc ye kadar olan binek araçlar. ortada bir kdv muamması var ama. sanırım başbakan yanlış açıklama yaptı. devlet kdv den asla vazgeçemz bence.

config

150 bin liralık araç, hiç vergi alınmazsa engelliye 80 bine gelir. Ama yasanın böyle çıkacağını düşünmüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben de bu şekilde yasalaşacağını sanmıyorum. komisyonda kabul edilse bile genel kurulda çok ses getirir bu madde.

daha komisyonda da görüşülmedi. ama eli kulağında 1-2 gün içinde komisyonda görüşülür. an be an takipteyim :)

devletin aldığı kdv para değil mi. ordan zarar edeceği görülemiyor mu. maliyenın bakanına diyorum. yüzde 18 kdv iyi para bence.

[15:46, 17.10.2017] 19 80: bakanım hayırlı günler. taner budak ben izmir'den. bugün başbakanımızın açıkladığı engellilere vergisiz araç alımına getirilen üst limitin 200.000 TL olması konusunda desteğinizi arz ederim. Saygılarımla

[16:28, 17.10.2017] Mustafa Elitaş: Vergili olarak 170 gibi olacak

[16:29, 17.10.2017] Mustafa Elitaş: 200 bin tl lik aracın vergili fiyatı 600 bin tl olur

[16:29, 17.10.2017] +19 80: bakanım engelliler.biz sitesinde çoğu insan dert yanıyor. tekerlekli sandalye sığdıramıyoruz, bazı özel donanımlar kolaylık sağlıyor. otomatik vites, otomatik cam, otomatik uzun farlar, kendi kendne park, geri görüş kamerası gibi donanımlar şart malumunuz. ama bu tarz bir araç ta çok pahalı açıkçası

[16:29, 17.10.2017] +19 80: yok bakanım vergili 200.000 tl lik araç kastettim

Ak parti grup başkan vekili mustafa elitaş'ın şimdi yazdıkları bunlar

Son düzenleme:
Qasgahi ve tugıan alamadıktan sonra neyleyim ben ötv muafiyetini. çok yazık olur. engellilerin bu hevesleri kursakta bırakılmamalı.

bir arabadan yüzde 18 kazanmak çokta kötü değil. kötü niyetlileride suistimal edenleride tespit etsinler. bizim suçumuz nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt