Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV muafiyeti net fiyatı 70 bin TL'ye kadar olan araçları kapsayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bılmıyorum fatura detayını ama otv muafıyetlı işlemler 10 gunu buluyo dedıler bu arada cevap veren arkadaslar cok tesekkur ederım umarım dedıgınız gibi olur Sizler daha önceden arac aldınız 10 gun fazla degıl mı arac için

Cok tesekkur ederım taner bey

bir de araçlara gizlice gps takılıp engelli kişi ile aracı kullanan kişinin beraber olup olmadığı da takip edilebilir. engellilinin ikamet adresi baz alınarak tabi. ama bunun çok gizli olması gerekiyor ki bizim vatandaşlarımız anında engellinin ikamet adresini kendi evine alır :) bence olması gereken tek şey %90 ve üzeri rapor ile araç alanlara bir üst limit getirilmeli ve bunun üstünde bir araç alıyorsa da aradaki fiyat farkının ötv sini devlete ödemeli. suistimal bu kısımda oluyor çünkü. zaten engelli sürücü mecbur kendine uygun donanım ve tertibatlı araç almak zorunda.

Hocam bence biz bu karardan nasıl geçirip nasıl sesimizi duyurabiliriz daha çok onu tartışalım. GPS falan sonraki işler diye düşünüyorum.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selo46

ben metnı numarası olan her ıkı vekile de yazdım whatsuptan. Herkes elını tasın altına koysun sızde yazın yollayın arkadaslar. Kazanılmıs hakları kaybedıyoruz ve bunlar son cırpınıslar.Belkı de 5 sene sonra artık bu hakkı kullanamıcaz bile. Saygılar

şimdi haberlerde okudum.

[FONT=Segoe]
ENGELLİLERİN 150 BİN LİRAYA KADAR OLAN ARAÇLARI VERGİYE TABİ TUTULMAYACAK​
[/FONT]

[FONT=Segoe]Engellilerin araçlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyoruz. Fiyatı ve vergisiyle 150 bin liraya kadar olan araçların artık hiçbir vergiye tabi tutulmayacak. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde hem piyasalarda bir canlanma olacak hem de birikmiş sorunlar tamamen ortadan kalkmış olacak[/FONT]

Değerli Arkadaşlar,

Köprüden önce son çıkış!!! Lütfen... Bakınız benim şu an pahalı araç alacak gücüm de yok. Derdimiz o dur ki bir kere bir hakkımız alındımı sonrasında bütün haklarımız keyfiyete tabi olacaktır. Haksız ve amaçsız bir düzenlemedir. Saat 13:00te komisyon bizim madde için toplanıyor. Lütfen bu yazıyı okuyan herkes en azından Bimere Cimere mutlaka yazsın. Komisyonda bulunan komisyon üyelerinin e-posta adreslerini aşağıda iletiyorum. Yazmaya üşeniyorsanız yukarıda benim yazdığım yazıyı küçük düzeltmelerle uyarlayarak kopyala yapıştır yapınız.

sureyyasadi.bilgic@tbmm.gov.tr
mehmetsukru.erdinc@tbmm.gov.tr
anejatkocer@tbmm.gov.tr
mustafasavas@tbmm.gov.tr
sirin.unal@tbmm.gov.tr
hamza.dag@tbmm.gov.tr
yusufselahattin.beyribey@tbmm.gov.tr
ebubekir.gizligider@tbmm.gov.tr
a.kavaklioglu@tbmm.gov.tr
hikmet.ayar@tbmm.gov.tr
bulent.kusoglu@tbmm.gov.tr
lale.karabiyik@tbmm.gov.tr
aykut.erdogdu@tbmm.gov.tr
bihlun.tamayligil@tbmm.gov.tr
musa.cam@tbmm.gov.tr
garo.paylan@tbmm.gov.tr
eminhaluk.ayhan@tbmm.gov.tr
mustafa.kalayci@tbmm.gov.tr

@kenfat10 selo46 teşekkür ediyorum.

yukcells

Arkadaşım ağzına ve yüreğine sağlık ne güzel dile getirmişsin gerçekten bu yazıyı komisyondaki üyelere ulaştırmamız lazım onların da okumalarını sağlarsak çok iyi olur.

Yazıyı kopyalayıp e-mail adreslerine toplu bir şekilde gönderdim. Zekeriya Temizel ede whatsap dan yazdım gönderdim.Sonuç İnşaAllah istediğimiz gibi olur.

tanerbudak söylediğin sakıncayı hesaba katarak sundum önerimi. Bir defa, suistimalci ikametgahı hileli bir şekilde kendi evine alırsa ve yanlış bildirimde bulunulduğu tespit edilirse yanlış ikametgah bildiriminden ayrıca adli ceza veriliyor. Oluşturulacak şikayet müessesi de bunu engeller. Kaldı ki "son 3 yıl" yada "son 5 yıl" içerisinde aynı il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak koşulu geriye dönük olarak işleyeceği için engelleyici ve caydırıcı olacaktır.

Suistimalci bugünden 3 yıl sonrasını düşünerek ikameti alırsa ona tamam. Ama bu kez de Türkiyede ikametgah bildirimine esas sistem uygulandığından 3 yıl içerisinde hak sahibi engelliye kamudan yapılacak bütün bildirimler, oy pusulaları, çocuklarının okul kayıtları, aile hekimliği atamaları, yeşilkart vs vs hepsi diğer adres üzerinden gerçekleşecek. Yaşamını sürdüremeyecek. Sence yapabilir mi? :)

%90 üzeri olup gerçekten doğru bir şekilde bu haktan faydalananlara haksızlık olmazmı bu teklif oldu olacak bu haktan hic faydalanmasınlar olsun bitsin de senin bu mantığınla rüşvet yiyen memur yüzünden rüşvet yemeyende cezalandırılsın demiş olursun bu kanun gerçekten suistimaller için çıkarılacaksa herkesinin vicdanına uygun bir düzenleme olmalı 1. derece ve aynı evde veya kentte ikamet edenler bu haktan faydalanmalı bunun yanında kdv ve motor sınırıda olmamalı kanaatindeyim herkes empati yapmalı ve iste bana zararı olmasın ama başkası zarar görebilir mantığı herkese zarar verir saygılar

Arkadaşlar bende gönderdim İnşaallah bir faydası olur dikkate alınır.

%90 üzeri olup gerçekten doğru bir şekilde bu haktan faydalananlara haksızlık olmazmı bu teklif oldu olacak bu haktan hic faydalanmasınlar olsun bitsin de senin bu mantığınla rüşvet yiyen memur yüzünden rüşvet yemeyende cezalandırılsın demiş olursun bu kanun gerçekten suistimaller için çıkarılacaksa herkesinin vicdanına uygun bir düzenleme olmalı 1. derece ve aynı evde veya kentte ikamet edenler bu haktan faydalanmalı bunun yanında kdv ve motor sınırıda olmamalı kanaatindeyim herkes empati yapmalı ve iste bana zararı olmasın ama başkası zarar görebilir mantığı herkese zarar verir saygılar
1.detece yakını yada aynı evde ikamet eden yine 1.derece yakını nin bu haktan mahrum kalacağını sanmıyorum ama burda konumuz bu hakkı kaybetmemek.. Kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz

Değerli Arkadaşlar,

Köprüden önce son çıkış!!! Lütfen... Bakınız benim şu an pahalı araç alacak gücüm de yok. Derdimiz o dur ki bir kere bir hakkımız alındımı sonrasında bütün haklarımız keyfiyete tabi olacaktır. Haksız ve amaçsız bir düzenlemedir. Saat 13:00te komisyon bizim madde için toplanıyor. Lütfen bu yazıyı okuyan herkes en azından Bimere Cimere mutlaka yazsın. Komisyonda bulunan komisyon üyelerinin e-posta adreslerini aşağıda iletiyorum. Yazmaya üşeniyorsanız yukarıda benim yazdığım yazıyı küçük düzeltmelerle uyarlayarak kopyala yapıştır yapınız.

sureyyasadi.bilgic@tbmm.gov.tr
mehmetsukru.erdinc@tbmm.gov.tr
anejatkocer@tbmm.gov.tr
mustafasavas@tbmm.gov.tr
sirin.unal@tbmm.gov.tr
hamza.dag@tbmm.gov.tr
yusufselahattin.beyribey@tbmm.gov.tr
ebubekir.gizligider@tbmm.gov.tr
a.kavaklioglu@tbmm.gov.tr
hikmet.ayar@tbmm.gov.tr
bulent.kusoglu@tbmm.gov.tr
lale.karabiyik@tbmm.gov.tr
aykut.erdogdu@tbmm.gov.tr
bihlun.tamayligil@tbmm.gov.tr
musa.cam@tbmm.gov.tr
garo.paylan@tbmm.gov.tr
eminhaluk.ayhan@tbmm.gov.tr
mustafa.kalayci@tbmm.gov.tr

@kenfat10 selo46 teşekkür ediyorum.

nacizane fikirlerimi belirtip burdaki meillere toplu olarak meil attım bekleyip ghörecegiz artık

valla bizim millet herşeyin çaresini bulur merak etmeyin.

[FONT=Segoe]Engellilerin 150 bin liraya kadar olan araçları vergiye tabi tutulmayacak. DEMİŞ BAŞBAKAN.
NE ANLAMA GELİYOR ACABA[/FONT]

Bende Burda verilen bütün mail adresleri ne yazdım.
Engelli hakları için.
Bu yasanın yerinde ve çok faydalı olacağını, engellilere verilen hak başkaları tarafında Suistimal yapılmaması için çok güzel bir çalışma olduğunu ve biran önce yasalasmasini yazdım.

enes75 neden böyle birşey yazdınız ki. biz yasa geri çekilsin diye uğraşıyoruz haklarımız gasp edilmesin diye uğraşıyoruz. siz ise yasayı destekliyorsunuz.

tanerbudak

Arkadaşın yarası vardır alamıyordur. Ben alamıyorum kimse almasın mantığıdir..

Bence eksik hala bu bilgiler.. KDV den vazgeçmez bu hükümet. Biri kuyuya taş attı çıkaramıyoruz. 150bin bile olsa ötv almaz ama KDV alır diye düşünüyorum.

egemmm
Aynen bende öyle düşünüyorum kdv alırlarken vazgeçmezler sadece ötv almazlar 150 üstünde ötv vergisinide eklerler.

Yasayı destekleyebilirsin, belki araç alma gücün yok belkide araç alabileceğin bir raporun yok bunuda anlarım ama göz göre göre hakkımız olan bir şeyi elimizden almalarına seninde destek vermeni anlamam kusura bakma. Bu durumda senin aklından şüphe ederim. Benim işime yaramıyor diye bisiklet yollarının kaldırılmasını istemek gibi birşey oluyor bu

enes75

senin derdin sıkıntın ne ınsanlar burda bır seyler yapmaya calsıyor sen tam tersı mıfak sokuyorsun kanında bozukluk fılan mı var senın

Cango

Adamlar vergi almayacağız diyor. Siz illa KDV verelim diyorsunuz. :D :D :D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürler burdan bu mailleri paylaştığınız için ben de yazdığım mesajı kopyalıyorum belki yazan çıkar alelacele yazdım anlatım bozukluklarını giderebilirsiniz:)

[FONT=Calibri]Merhaba Sayın Milletvekilleri;[/FONT][FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri] Ben de devletimizin sosyal devlet gereği engellilere yönelik uyguladığı ÖTV muhafiyetinden yararlanmış birisi olarak sosyal plotform sitelerinden engelliler sitesinden özellikle bu yasa çıkmasın diye kamuoyu çalışmalarına karşı tepki olarak desteklediğimi belirtmek için bu maili atma gereğini ülkemi, devletimi düşündüğüm için gerek duydum.[/FONT]
[FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri] Dediğim gibi ben de yararlandım 50 binlik arabayı 33 bine aldım engelli raporumla (yüzde45) ve aynı zamanda devletimizin yine kurumlara zorunlu engelli çalıştırma kadrosundan 11 yıldır devlet memuru olarak çalışıyorum şükürler olsun.. Gel gelelim özellikle engelli arkadaşlarımızın haksız yere feryadına çoğu platformda anlattım ne yazık ki bizim yani engellilerin üzerinden bu yasayı kullanıp RANT sağlıyorlar 300 binlik 500 binlik arabayı alıp 170 bine 300 bine engellinin kendisi faydalanmıyor amcasının oğlu veya dıdısının dıdısı yararlanıyor tamam 3. derece akraba almasın 1. derece akraba alsın da çözüm değil veya engellinin kendisi bu yasayı kullanıp malesef RANT sağlıyor 5 yılda bir araba alıp satıp 100 bin 150 bin rant sağlayanları duyuyoruz görüyoruz... Ben de bir engelliyim hakkımdan vazgeçermiyim ama iş öyle değil malesef ÇIKMASINI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM[/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri] Saygılarımla arz ederim.
[/FONT]

aliş şerif denen zat senin arabanın güvenlik opsiyonlarını buraya bir yazsana mesela tekerlekli sandalye rahat sığıyor mu onuda yaz.Ustunda gpsli acil kurtarma hizmeti alarm sistemi var mı yaz? bunlar o araba da tabiiki yok,sen alamadın başkası da alamazsın. Benim arabam seat ibiza otvli vs herseyi 64 bin ödedim. 1.0 motor.Yani ihtiyacımda yok,kullanmıyorumda bu hakkı, peki kullanlar ne olacak.Allah herkese hakettiği ne ise onu versin.

aliş şerif

Sat o zaman arabanı yada ötv. Siz alma arkadaşım. 500bine 1.6motor arabamı var. Suistimal etmeyi önle devlet olarak o zaman. 1.derece akrabalarına ver. Oğluna eşine kızına vs. Yapıcı olun yıkıcı deil. Yarın öbür gün senin zararına dokunacak bir yasa çıkarda burda bizkk bizik otersen bizde sana yaparız aynı şeyi. . Ayıp ya bu kadar da olmaz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt