Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV’siz araç alım süresi de satım süresi de 10 yıl mı?

emrah52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar bu konuyla ilgili bir soru değil ama netleştirmek için sormak istiyorum araç alım satım sınırı biliyorsunuz 10 seneye çıktı ama kafam karıştı bazı haberlerde kanundan öncede sonrada araç alsan 5 yıl içinde satabiliyorsun ama aldıktan 10 sene sonra tekrar alma hakkı tanınıyor diye belirtiyor anlamadığım alım satım şartı 10 yılami çıktı yoksa satma hakkı olarak yine 5 yıl dolunca satmaya izin veriyor ama almak için 10 sene beklemek zorunda mıyız

selam, Yasa öncesi alanlar 5 yıl da satabiliyor yasa sonrası alanlar 10 yıl satamaz ve evet yasa sonrası 10 yıl beklemek zorundayız

Yeni yasada Önemli nokta herkesi kapsama almış olmaları geriye dönük örnek kendim 2022 de aldığım aracı 2025 te satarsam 10 yılı kullandığım zamanlardan düşüp kalan sürenin dolmasını bekleyeceğim

Son düzenleme:
YENI ARAC ALIMLARINDA 5 YIL SONRASI SATABILIYORUN AMA 10 YIL DOLMADAN OTV MUAFIYETLI ARAC ALANIYORSUN
YENI ARAC ALDIM ANKARA YEGENBEY VERGI DAIRESI TEYITLI BILGI

@turan yılmaz,
Bende senin gibi bilgi aldım açıkçası yenide alsan eskidende almış olsan satma şartını 10 seneye cikarmamislar 5 sene sonra satabiliyorsun ama alırken ilk alış tarihinden 10 sene sonra ancak alım hakkı doğuyor gibi senin bilgin teyitliyse kesin bilgi öyleyse

18 NISAN CUMA GUNU MTV ISLEMI ICIN VERGI DAIRESINE GITTIM ORDAKI MEMURUN DEDIGI OYLE
BAYIDE AYNISINI SOYLEMISTI

Üst Alt