Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında bu raporlar yeterli olur mu?

aynstayn1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum.

Ehliyetimi değiştirmek için linkteki raporu aldım. 10.02-78-47-102 kodlarını eklediler.
Ehliyet raporu

Amacım sadece otomatik vitesli araç almak, üniversiteden aldığım ötv raporumun sonucunda sadece ENGEL ORANI BİLDİRİR RAPOR. ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ (OTOMOBİL) KULLANABİLİR. yazıyor
Ötv raporu

Sorum şu arkadaşlar; Otomatik vitesli 0 km bir aracı bu raporlar ile ötv indirimli bir şekilde alabilir miyim?

Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

Ben ilk kez böyle engelli kurulu raporu görüyorum. Farki bölümlerde 7 doktorun imzası olması gerekmiyormu? ve ÖTV den yararlanabileceğinin belirtilmesi siz bir vergi dairesine sorun ama ilk kez böyle bi,e engelli sağlık kurulu raporu gördüm.

Ayrıca imzaları bile tamamlanmış raporu size nasıl gösterdiler acaba :S

SU35

Katılıyorum size diğer bölümlerin doktor imzaları nerede?

Öncelikle merhaba,

Doktorların bazıları yurt dışında olduğu için imza aşaması olmadı. İmza aşaması tamamlanana kadar bende bir örneğini aldım imzasız halinin.
Sorunum sadece elimden olduğu için aynı branşdan 3 doktorun imzalaması da heyet raporu sayıldığını söylediler. ötv indirimi ile ilgili yazı yazabilir misiniz diye sorduğumda da özel tertibatlı araç denildi mi zaten ötv indirimi söz konusu olmakta dediler ve hep bu şekilde verdiklerini belirttiler.

Raporun nihai hali 3 üye ve kurul başkanı ve başhekim imzasından olucakmış.

Alıntıladığın yönetmelik maddesi, bir nedenle heyet kurmakta zorlanan hastaneler için, "bu durumda başvurular olursa ve siz heyet için geniş bir doktor sayısına ulaşamıyorsanız, ama 3 uzman doktor varsa, heyeti toplayıp rapor verebilirsiniz" diyor...

Hastaneye başvuru yapıldığında onların söylediği branşlarda muayene olup imza almak şart. 3 doktorsa üç doktor, 10 doktorsa 10 doktor.

Forumda da şu şekilde bir yorum gördüm. İnşallah bir sorun yoktur. 3-4 ay sonrasına randevu veriyorlar :(

Endişelenmeyin ehliyetteki bu kodlar yeterli. Sağlık kurulu raporunda da özel tertibatlı araç kullanabilir yazması ve rahatsızlığının açık yazılması yeterli, sizde hepsi var. Ötv yazması gerekli değil.

İmza konusunda da içiniz rahat olsun, sağlık kurulundaki görevlilerin işleri rapor yazmak, ilgili mevzuatı biliyorlardır, yinede imzaları tamamlatırsan iyi olur, çünkü bu raporu ilerki yıllarda ve pekçok işlem için kullanacaksın, mevzuat değişir (örn 4 imza gerekir vs) belki.
Şimdiden hayırlı olsun.

Crimean

uzman olarak 3 kişinin olacak. 7 bölümden heyete girmedim. 7 bölümden imza almam için tekrar başvurmam gerekecek.
dedikleri gibi aynı bölümden 3 uzmanın imzasıda heyet için yeterliyse işimi görür gibi. kimsenin de bilgisi yok sanırım bu konuda. çatlıcam bu gidişle sabırsızlıktan.

Arkadayım koskoca Adnan menderes üniversitesinde nasıl kurul kuracak doktor olmaz. Sizin mantığınız alıyormu bunu?

doktor var kardeşim ama o an yoktu 7 kişilik heyet oluşturacak. bende durumumu belirttim sürekli izin alıp gelemem aydın a falan diye. oda tamam ben senin işi hızlandırayım aynı branşdan 3 uzman doktorun kararıda heyet sayıldığını belirtti ve sadece ortapediye yönlendirdi. Banada mantıklı geldi benim sorunum sonuçta ortapedik kuruldaki göz doktorunun benim rahatsızlığıma verilen karara katılsa ne katılmasa ne diye. bakalım şansımı ilk bununla denicem olmazsa zaten mecburen 7 imzalı heyete başvurucam tekrardan.

Zaten başka branş uzmanına ihtiyaç olduğunu düşünseler sana bile sormadan eklerlerdi.

Crimean

Ben aynen sizin gibi düşündüm. Bir sorum daha olacak acaba onada bir yorum yapar mısınız?

raporumda sadece özel tertibat yazıyor. sadece otomatik vitesi sorun ederler mi acaba? raporda otomatik vitesde yazmalımıydı bazı arkadaşların paylaştığı raporlarda bu şekilde görüyorum.

öte yandan da resim de de görüldüğü gibi(IV.Kısım komisyon kısmında) SADECE SAĞLIK ŞARTLARINDAN DOLAYI OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANMASI GEREKEN DURUMLARDA KOMİSYON TARAFINDAN KARAR VERİLECEKTİR.(OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ ÖZEL TERTİBAT OLARAK DEĞERLENDİRİLECEKTİR.)

açıklamasına nazaran banada 78 ve 10.02 sadece otomatik vites kodlarını verdiler.

bunları göz önünde bulundurunca hastanenin durum bildirir raporuna otomatik vites diye belirtip belirtmemesi sizce bir anlam ifade eder mi ?

Yukarıda yazdığım gibi, Hastane kurul raporunda otomatik vites yazamazlar zaten, yetkileri yok. Sadece özel tertibatlı araç kullanmalı yazsa yeter. Benim 6 yıl önceki raporumda bile yazmıyor ( o zaman bu İl Sağlık Kurul olayı yoktu bile)
Donanım detaylı kodlarını sadece ehliyet için olan İl Sağlık Kurulu yazabilir.

Crimean benim 5 yıl önceki raporumda yazıyor. sadece otomatik vites araç kullanabilir diyor.

SU35

Beş yıl öncekinde yazabilir , doğru, çünkü o zamanlar İl Sağlık Kurulu yoktu, hastaneden alınan tek raporla ehliyet ve araç alınabiliyordu. 2016 dan sonra değişti işleyiş.

Benim vurgum, benim raporumda (2012 tarihli) sadece"özel tertibatlı araç kullanabilir , H sınıfı ehliyet alabilir" kısmında "evet" seçeneği var. Otomatik vites veya ÖTV ifadeleri o zaman bile yoktu ve ben aracımı ve ehliyetimi aldım, şimdide sordum (hem bayi hemde vergi dairesine) aynı rapor yine geçerli ÖTV için.

Not:Benim donanım elden gaz/fren+otomatik vites şeklinde

Son düzenleme:
O zaman bir sıkıntı çıkmaz diye umuyorum. Haftaya imzalı halini almaya gidicem raporun. Herşey yolunda giderse haziran temmuz gibide aracımı alırım inşallah. Sonucu yine burada paylaşırım.

Raporun imzalı halini almadan bir kopyasıyla özelge talebinde bulundum. Özelge talebinin cevabını beklerken bayilere raporumu gösterdim takipçilerine sordurttular ve ötv indirimli araç alabilirsin dediler.
Herneyse şimdi araç almaya korkuyorum özelgeden red gelebilir diye. Çok saçma iş yaptım siz siz olun kendi başınıza özelge talebinde bulunmayın.

hocam özelge nedir yani prosüdür tam olarak nedir bende yeni rapor alıyorum ötv için nasıl yol izlemeliyim

hdoa Canı isteyen vergi dairei memuru diyorki hımmmm biz bunu Ankaraya danışalım benım 54. günüm cevap bekliyorum. Ankaradan görüş almaya özelge deniliyor. Raporu yeni almanında bir önemi yok benim sürekli raporum var 5 yıl önce aracımı aldım süresi doldu yeni aracımı almak isterken işini bilmeyen memur özelge isticem dedi hatta zor geldi kendiniz başvuru yapın dedi. dedim benim 2 aracım daha önce hiçbi sorun cıkmadan almdım olsun bu sefer görüş isteyelim dedi.

SU35

anladım yıldırma politikası desenize. bakalım bende bugun doktorları dolaştım sol bacakta sorun ne olacak görceğiz bakalım

hayırlısı olsun aynen ama yılmak yok hakkımız sonucda sahtekarlık yapmıyoruz üçkağıtcılık yapmıyoruz. Bu şekilde sorun cıkaranlara tek duam hayırlı mübarek günde yaşadıklarımı yaşasınlar.

ortapedikmi sizin engeliniz de benim sol bacak ortapedik trafik kazası geçirdim sol bacak femur ve tibia parçalı kırıldı bugün ortapedi doktoru kırıklara %15 %13 verdi fizik tedavi doktoruda %8 %13 %4 verdi birde piskiyatriden oran aldım oda %25 verdi ama 1 yıl süreli verdi 1 yıl sonra raporu yenilemek gerekiyormuş ortapedi ve fizikte dahil 1 yıl sonra ortapedi ve fizik oranlarım düşermi diye korkuyorum daha heyete girmedim dosya bende

ortopedik benimde sol diz ilaç kullanımına bağlı kemik ölümü ve kıkırdak kaybı mevut buna bağlı olarak eklem hareket kısıstılılığım var raporum süresiz yani hayat boyu düzelmez demek oluyor. 5 yıl önce aynı rapor ile aldığım aracımı ama bu kez memur sorun cıkardı. bekliyoruz işte. işin kötüsü aracın siparişinide verdim

SU35

bir önceki aracınızı ne yaptınız peki sattınız mı? şuan ne tür bir araba düşünüyorsunuz ne alacaksınız

hdoa Yok yeni aracımı almadan satmam mümkün değil Allahdan satmamışım çalışıyorum izmir deyim ve toplu taşıma araclarını kullanmam çok zor. Golf istiyorum ben

selam, [FONT=sans-serif]piskiyatriden nasıl rapor alabildin ? prosedürü hakkında bilgi verebilirmisin? [/FONT]
hdoa

alonemisin
Bunun prosötürü yok hocam bu bir hastalık öyle önüne gelene sırf rapor için oran vermezler vermiyorlarda ben Anksiyete, OKB ve duygu durum bozukluğu hastasıyım uzun zamandır hem ilaç tedavisi hemde kılinik terapi(piskologla) tedavi görüyorum öyle verdiler

SU35
anladım şuanki aracınız nedir inşAllah alırsınız yeni aracınızı golf güzel araba ama passatı düşünmediniz mi birde rapor oranınız kaç acaba

hdoa şimdi de golf kullanıyorum ve çok seviyorum aracımı başka arac kullanamam sanırım. %22

SU35

golfün şaunki fiyatı nedir ötv düşünce kaç oluyor. bende piskiyatriyi iptal ettirdim sadece fiziğin ve ortapedinin verdiği oranlarla 7 haziranda kurula gireceğim bakalım ne olacak ötv için 200 tl yatırdım ben bide inşAllah çıkar ötv muhafiyeti

ben opsiyonda ekletmiştim 189 falan olmuştu tabi son kur artışından sonra ne olur bilmem

SU35

189 ötv düşünce kaç oluyor bende raporum çıkarsa 3008 düşünüyorum

Üst Alt