Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında bu raporlar yeterli olur mu?

1.6 tdi highline dsg golf aldım ben 2018 model sanruflu falan beyaz renk 100.500 e geçen hafta hdoa

hayırlı olsun dizel mi ben opsiyon olarak cam tavan jantları değiştirdik anahtarsız giriş eklettik bide rmetalik renk farkı ve geri görüş kamerası ekletmiştim

hdoa
ötv siz ortalama 165 di. indirim vardı bu ay
SU35
teşekkürler.evet dizel. açılır panaromik cam tavan + 17 jant + geri görüş kamerası var. atlantik blue metalik renk
ama keylessgo falan yok.

@aynstayn

hayırlı olsun hocam güle güle kullanın inşAllah şu rapor gelse de bende alıcam ama bakalım.

@SU35

Vergi dairesinin sorun çıkarmaması için raporda tam olarak ne yazması gerekiyor kimileri özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin şart olduğunu söylüyor kimileri ötv yazmalı diyor kimileri otomatik vites yazmalı diyor bugun bir formda karşılaştım arkadaşın biri araç almış ötv siz 1 yıl sonra vergi dairesi arayıp ötv farkını istemiş neden olarakta raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresinin olmaması demiş yani bu ibare olamdan ötv den faydalanamıyormuyuz

hdoa BENDE ONU SODUM BİMER E 5 yıl önce vergi dairesi sol dizde rahatsızlığın olduğubelirtilsin ötv işaretlensin ve otomatik vites kulanmanın gerekli olduğu ayrıca özel donanıma grek duyulmadığı yazarsa araç alabilirsin dedi. Aynen bunları yazdılar aracımı aldım 5 yıl sonra aysürem dolduğunda aynı raporla araç almak istediğimde bu kez Ankaradan görüş isteyelim dendi. Yani uygulama tamamen vergi daiesindeki memurun keyfiyetine kalmış şekilde. ALLAH NASIL BİLİYORSA ÖYLE YAPSIN

SU35 zannedersem vergi dairesindeki memurlar sol ayak rahatsızlıklarında birtek sol alt polio sekeli nde hemen karar veriyorlar bu durum varsa hemen tamam diyorlar bu adam yada kadın debriyajı kullanamaz buna muhakkak otomatik gerekir ve uygundur diyorlar . kendimden biliyorum gerek sürücü komisyonu olsun gerekse vergi dairesindeki memurlar olsun raporda eğer sol alt polio sekeli yazıyorsa hemen okey diyorlar ,ama sol ayakta başka bir sorun çıktımı malesef burada kararsız kalıyorlar ( ozamanda baksana işte doktorun yazdığı sonuca zaten onu okuyunca karar vericeksin ) inşallah herkezin gönlündeki dilediği gib olur

SU35

Nerede oturuyorsunuz her bölgede böylemi acaba her vergi dairesi yani

%90 dan az olduğu için engelli ehliyet olmalı

Mehmetyilmaz İyide arkadaşım ben 5 yıl önce aracımı aldım ve sol ayakta avasküler nekroza bağlı ekrem hareket kısıtlılığı mevcut otomatik vites arac kullanabilit diyor. Bu raporla 5 yıl önce arac veren vergi dairesi 5 yıl sonra neden özelge istedi bi sorun olsaydı zaten ötv yi geri isteyip myv ödetmezlermiydi. İlk kez alıyor alsam anlıcam çok saçma.
hdoa izmir deyim arkadaşım

@SU35 Kesinlikle doğru söylüyorsun senin yaşadıklarına benzer bende her araba alımında yada satışında bu mantığımın almadığı olumsuzlukları yaşadım,ama artık gerek bu sitede okuduklarım gerekse ehliyetimi değiştirirken yaşadıklarım artık memurların yada doktorların yada bilenleremi denk geliyoruz bilemiyom ama hastalığı bariz olan konularda sanki daha bir kolay karar verici olmuşlar bu nedenlede karar vermesi kolay olan polio sekelini örnek verdim. ama senin içinde parantez içinde yazdığım yazıyı okumadınmı? karar veremediğin bi durum mu oldu baksana doktorun yazdığı rapora diyorum ozaman karar verirsin işte.

öğrenicekler ama kaç kişinin hakkını yada zamanını çalacaklar bilmiyorum umarım biran önce yanlışlarından dönerler ve seninde işlerin biran önce dilediğin gibi hallolur

Mehmetyilmaz İNŞALLAH kardeşim. bekliyoruz hale onay memur bana neyin var diyo tanım yazıyor goggle bile yazsa anlıyacak neyim olduğunu ben izmir dyim nkaradaki memur telefonda dizini ne kadar kıvırabiliyon diye soruyor Allah aşkına nasıl anlatabilitim telefonda ben bunu dereceleri raporumda yazıyor diyorum ben doktormuyum diyo ne soruyon o zaman sen sonuca baksana orda ne yazıyo bu kişi manuel kullanamaz başka donanıma ihtiyacı yoktu otomatik vites kullanabilir diyor be vicdansız daha ne acıklaması istiyosun

2 gün önce kurula girdim kurulda ötv için aldığım raporu değrlendirmek için birşeyler dediler ama anlamdım 13 de sonucu gel ala dediler ötv yi zaten kurul karar vermiyormu anlamdım

elinizde raporunuz varken mi kurula girdiniz nerede bu kurul

Ehliyet raporunda sıkıntı yok. ötv raporuna gelince aldığın rapor üçheim raporudur. Ayrıca yüzde raporun varsa arabayı alırsın ben bu şekilde almıştım.

İbrahim ATMACA

yok şöyle anlatayım ötv için yeni rapor alıyorum ben 3 hafta önce başladım bütün doktorları gezdim ortapedi 26 fizik tedavi 35 verdi bu oranları aldım daha sonra bana kurul için gün verdiler 2 gün önce kurul vardı girdim doktorlar falan vardı işte baktılar raporuma ÖTV için dediler kendi aralarında sonra bana bir şey demeden kendi aralrında değrlendirme vs gibi şeyler dediler sonra ayın 13de sonucu alırsın dediler anlamadım ne değerlendirmesi ötv kararını kurul vermiyormu zaten @SU35

Engelim sol alt ekstremite

hdoa Hımm anladım bakın siz oraya girdiğinizde zaten sonuç belli olmuş oluyor o komsiyondan sonraı sadece raporun sizin dolaştırdığınız evrak formatından kurul formatına getirilmesi ve imza aşamaları oluyor. Değerlendirilme değil yani. Esas özelge isterlerse sizden de umarım istemezler o zaman esas problem ben kafayı yemek üzereyim

[FONT=sans-serif]@[/FONT]SU35 özelge hala çözülmedi mi? Geçekten saçmalık

[FONT=sans-serif]@[/FONT]İbrahim ATMACA il sağlık komisyonu size niye gün verdi ki? İçeri giriyorsunuz ve size ehliyet için gerekli kodları yazıyorlar. 5 Dakika kadar sonra da size raporunuz veriliyor daha sonra oradaki kodlara göre ehliyet işlemleri yapıyorsunuz

çarşamba günü raporu almaya gidicem belli olur herşey

SU35

Uzun sürer sanırım şimdi bide seçim dönemine denk geldi allah yardımcın olsun, ............... vergi dairesi yetkilileri bize zorluk çıkartmak için varlar, benim özelge 9 ay sürdü umarım senin ki daha kısa sürede gelir bende bugün ilçe sağlık kuruluna verdim raporumu telefonumu aldılar arıcaklarmış ay sonu kurul için umarım uygun kodları verirler mağdur etmezler inşallah,
Azm3WX.jpg

aynısı işte benimde raporumda sol dizde eklem hareket kısıtlılığı mevcut diyor. Olumsuz olması gibi beklentim yok %100 olumlu gelecek ama işknece ediyorlar sadece birde işin komiği benim 2. arabam olacak bu raporlar daha önce verdiniz kardeşim hiçbir sorun cıkmadı cıksaydı zaten 5.5 yıldır arayıp öyv mtv isterlerdi neyin tribindeler ben anlamadım ki

acaba oradaki memurla bir hısım mı var:) zaten olacak işi ne diye uğraştırırsın seni bekliyor bütün forum senin iş emsal olacak

SU35

Peki başka şehirden alsaydın arabanı özelge yazdırmadan olmazmıydı ?

merhabalar ötv için başvurduğum raporumu bugun aldım oradaki memur ötv çıkmış dedi ama bazı arkadaşlar eksik ibareler var diyor size sormak istedim ötv den faydalanabilirmiyim KKELEBEKK ozgurmeric74 OturanBoğa

35242661_1810023295721071_8986066585420562432_n.jpg

35272150_1810023299054404_3330835043143647232_n.jpg

%32 ile nasıl indirim alıyorsun? % 40 ortopedik olması lazım değil mi?

SERKANDAGLI

hayır ortopedik engellilerde ötv indirimi için rapor oranına bakılmaz.
hdoa

öncelikle raporunuzla vergi dairesine müraacat edin. kabul olursa onlar size engelinizle alakalı gerekli kodları ve ötvsiz araç alabilir yazısı verecekler.

@SERKANDAGLI ortopedik engelde ötv muafiyeti için oranın bir önemi yoktur lütfen yanlış yönlendirme yapmayınız @KuZGuN düşünmüyor değilim ancak aldığım yerde özelge talep ederse ne yaparım onu bilmiyorum. alonemisin vallahit tanıyor olsam düşünmüyor değilim de ne bileyim ismime falan mı gıcık oldu cevap gelin gelmez bildireceğim 3 gündür telefonlada ulaşamıyorum.

@SU35 sen farklı şehirden de dene sonuçta daha önce almışsın aynı raporla sıkıntı olcağını sanmıyorum sorarsa burdaki bayide buldum aracımı dersin bence şansını dene uğraşma özelge olayı baya uzun sürüyor,

aracın siparişini verdim sorun orda. bimer e de yazdım antalya dan başvurduğumu yazmışsınız diye en azından onun cevabı gelsin bakalım 28 mayıs ta bimer e yazdım hala cevap yok ordan da

Üst Alt