Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç alımında bu raporlar yeterli olur mu?

Crimean

Aynen hocam bende belirttim özel tertibat yazarız ama otamatik vites yazamayız dediler bana da.

ÖTV siz araç rapor çıkartma

alonemisin

Benikide il sağlık müdürlüğü de aynı seninki gibi 29 06komisyona gircem

hayırlısı olsun il sağlık fazal sürmüyor ehliyet değişimi biraz ileri tarih önceden alsaydın randevu istanbul için konuşuyorum tabi ki. seçim bitti biraz azalmıştır yoğunluk

alonemisin izninle ben bi bayılabiliriyim kütt diye şuam aracını alın yani bu raporla

@hdoa şimdi okudum

bimer başvuru cevabımı [FONT='inherit']Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir. [/FONT][FONT='inherit']Başkanlığımız kayıtlarının tetkikinden İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Başkanlığımıza aktarılan 2018-.......... referans numaralı özelge taslağınızla ilgili değerlendirmeler devam etmekte olup, 28/8/2010 tarihli ve 27686 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Mükelleflerin İzahat Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik"te özelge taleplerinin sonuçlandırılmasına ilişkin herhangi bir süre belirtilmemiştir.[/FONT]
[FONT='inherit']
Bilgi edinilmesini rica ederim. 4 ayın içindeyim Allaha havale ediyorum[/FONT]

2018 yılında 4 ay süre gerçekten can sıkıcı acaba başka vergi dairesi şansı bitiyor mu özelge olunca başka vergi dairesinden bir sorun olmayacaktır belki.
SU35

alonemisin sanırım aynı rapor ile alamıyoruz yeni rapor cıkartmak lazım mış onuda il sağlık yeniden onaylıyor dediler ama sanırım hastane yanlış biliyor il sağlık komisyonu zaten 78,102 kısıtlma kodumu vardı beklicem artık yapacak bişey yok

bence il sağlığa tekrar gitmenize gerek olmayacaktır zaten kodlar ve ehliyetiniz mevcut.

sadece raporunuzu yeniletmeniz gerekebilir ama ona da anlam vermek zor bu kadar zora sürecek bir mevzu yok aslında. zaten daha önce araç almışsın sadece yine araç alacaksın.
SU35

@alonemisin onuda ben teklif ettim yeni raporunda farklı bişey olmayacak ki onada özelge isteyeceğiz dediler vallahi kafayı kıracam artık.

geerçekten saçma sapan bir olay yani nasıl bir kararsızlık duyuyorlar ki danışma ihtiyacı var

İyi günler

ÖTV İndirimi konusunda rapor ile ilgili deneyim ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Daha önce ötv için engelli sağlık kurulu raporu ve H sınıf ehliyet şartı vardı. Anladığım kadarıyla 2016 sonrası ehliyet konusunda farklı uygulamalar var. Bazı yerlerde ehliyet raporu istenmiyor.

Teknik olarak yorumum da şu şekilde:

Engelli sağlık kurulu raporu tanı, ayrıntılar ve oranı belirliyor. Ehliyet raporu da sürücü için mevcut durumda araç kullanıp kullanamayacağı, kullanacaksa hangi sınırlamalar ile bunu yapabileceğini belirliyor.

Bu konuda yanlış olduğunu düşünen ya da düzeltilmesi gereken durum varsa tabii ki yoruma açık.

Yaşanan sorunlara gelirsek maalesef anladığım kadarıyla ülke çapında bir bütünlük yok. Bu maliye için de geçerli hastaneler için de.

2013 yılında polio sekeli sol alt ekstremite %12 özel tertibatlı araç kullanabilir H Sınıf ehliyet alabilir sürekli raporum var. Yeni ehliyet için de 10.02 ve 78 kodları içeren raporu da aldım. Buna rağmen ötv indirimi alıp alamayacağım belli değil.

Engelli raporunda tanı ve hangi ayak olduğu belli. Ehliyet raporunda da sınırlama verilmiş. Dolayısıyla ben şu anda normal manuel vitesli bir araç kullanamıyorum. Neden ? Engelim nedeniyle.

Tüm özelgeleri okudum yorumum raporda ilgili kişinin normal araç kullanamayacağının net olarak anlaşılması gerektiği ifade edilmiş. Bu durum iller tarafından risk almayıp her şeyi Ankara ya sormaya dönüşünce maalesef olan engelliye oluyor.

Sol ayak polio sekeli debriyaj kullanamıyor. Hareket ettiremiyorsa otomatik vites yeterli.

Arkadaşlar ben 06 06da ayile hekimine kittim ehliyetim kayıptı aile hekimi uzmana sevk dedi oraya gittim uzman ortopedi birşeyler yazdı engelli raporuma bakarak sonra komisyon na sevk dedi oraya gittim bana 29 06 gün verdi bugün oraya gittim hoca bana heyette gir onlar ayrıntılı yazsın kar yanlız orada özel tertibatlı araç almak için de dedi bizde ona göre kot verelim eğer heyet sürücü olur derse dedi biz kotları veririz sende ehliyet alırsın aracıda aynı raporla dedi bu hafta karara baglariz dedi

SU35

alonemisin

Bende sağ femur kalça kırığı var.22 cm platin takılı herhangi bir özel tertibata gerek kalmadan otomatik vites araç alabilir miyim?

Sol veya Sağ ne gibi fark yaratıyor?

senin özelgene cevap olumlu gelmemişmiydi ya hay ALLAH KuZGuN

sadece otomatik vitesi sol alt ekstremiteden rahatsızlığı olanlara veriliyor sağda girince tertibat istiyorlar yada gaz ve fren in yeri değişiyor sanırım emin değilim ama otomatikvites solalt ekstremite engellilere özel donanım sayılıyor ondan eminim

KuZGuN

Hocam özelge istemeden oradaki memurlar sana eksikleri söyleselardi de sen hastaneye gidip ekletseydin olmazmıydı. Anladığım kadarıyla özelgede raporun nasıl hazırlanacağını belirtmişler sende o özelgedeki belirtilenlere göre yeni rapor almışsın doğrumu anladım. hastane şikayetlerinin hepsini açıkca yadımı raporuna şimdi. birde arkadaki ibareler hakkında birşey demişlermi özlegede onalr dorumu ''özel tertibat kulanabilir'' yazısına. umarım bu sefer halolur işin özelgesiz eğer yine isterlerse başka ildeki vergi dairelerine git hangisi özelgesiz kabul ederse aracı ordan al bi 1 yıl daha bekleme bence

hdoa

hastaneye gittim ozamanda baş hekim ben raporumu verdim kendimi niye ezeyim raporum geçerli dedim vergi dairesi bize neden olmazmış diye resmi yazı versin dedi bizde ona göre rapor verelim dedi bana bir tane örnek yaZı verdi başka vergi dairesinin hastaneye yazdığı yaZı bende o yazıyla vergi dairesine gittim yetkili şed ben yazı filan vermem dedi özelge yazdırttı durum bu iki kurumun zıtlaşmasından böyle uzun süreç yaşadım,

@KuZGuN Allah onları bildiği gibi yapsın son aylarda söylediğim bunları yaşamamıza her kim sebep oluyorsa her kimlerse yaşadığımı yaşasınlar dahada bişey demiyorum.

SU35

İnşallah düzelir bu tür sorunlar demek istiyorum ama, bu sistem bu brokrasi ve kendi üstün gören iş bilmeyip işin başında duran vatandaşına eziyet çektirenleri allaha havale ediyorum o herşeyi bilen ve gözeten, bakalım çarşamba günü ehliyet için ne verecek il sağlık komisyonu raporu bekliyorum, onuda alınca gidicem vergi dairesine yine sorun çıkartırsa başka şehirden vergi dairesinden denicem bir daha okadar zaman özelge süresi beklemek istemiyorum,

Arkadaşlar şikayet edin bimere cimere her yere yazin burada yazmakla pek birşey olmuyor goruyorsunuz yazin bimere cimere şikayetlerinizi
hdoa SU35 KuZGuN bakın ben yaptim şikayet bimere cimere hatta pazartesi sali gunu cevap verdiler verdiler vergi dairesinden vermedilermi gidip ak parti il başkanina anlatacam olani biteni çikarmiş olduklari kanunu gosterecem anlatacam olan biteni sizde gidin anlatin şikayet edin

SU35 anlaşıldı vergi dairelerine tepeden emir gelmiş olmaliki işi zora sokuyorlar ben oyle anlıyorum başka anlatimi varmi bu olayin sizce devlet bezdirme politikasi uyguluyor herhalde para almak icin benim aldigim arac 200 binlira otv vergisi 80 lira gerisini dusunun

@Murciva ben öyle düşünmüyorum bu yaşadıklarımız bence tamamen memurların işgüzarlığı ve/veya kanun yönetmelik bilgisizliği yada insiyatif almak istememesi sonuçda devletimiz bize bu hakkı vermiş uygulamada sorunlar var bu benim2. aracım olacakti ilkinde hiçbi sorun çıkmadan aldım 2. aracımda memur değişmiş özelge diye tutturdu.AYRICA BİMER VE CİMER E yazdım diyede memurdan fırca yedim iş yoğunluklarını arttırıyormuş o yazılarada kendileri cevap yazıyorlarmış ki evet bu doğru en büyük yanlış burda şikayetci olunan kişiler cevapyazıyor bize ve bu nedenle ben şuan özellikle benim evrakımın bekletildiğini düşünüyorum. Aradığımda baya bi sitemli konuytu kaç kez yazmıysınız diye e dedim siz izmir başvuruma antalya diye cevap yazmişsınız siz olsanız kafaınızda soru işareti olmazmı dedim kem küm cevap veriyorlar bana takmış durumda bence ama ben engelliyim memurum izmir gibi bir yerde koltuk değnekleri ile 3 aktarma ile hergün işe gidip gelmek zorunda olanbiri olarak 4. ay özelgemi hala bekletenelir Allaha havale ediyorum yaşadıklarımı yaşasınlar başkada bişey demiyorum.

SU35 bende aynı senin dediğin vergi dairesinde takildim izmirde bekliyorum inşallah hallederiz daha başka ne diyeyim birtek izmirde yok bu sorun hemen hemen butun illerde var

alonemisin kardeşim hangi ilin vergi dairesinden aldin araci ve raporunu gorme şansımız varmı acaba

Sizin sorununuz ayaktan galiba Benin sorunun sağ elden işaret parmağim kopuk orta parmağim ve yüzük parmaginda ve avuç içi hiç his yok hatta doktorlar parmakları keserim senin is yaparken engel olur dedi ben kabul etmedim sinirlerin çoğu kopuk o yüzden yüzde 14 verdiler bana bide yüzde 10 tansiyona verdiler

Üst Alt