Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV'siz araç için sağlık kurulu raporu nereden ve nasıl alınır?

yousf

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ötv'siz araba almak için sağlık raporu almam gerekiyor ama nasıl alacağımı bilmiyorum yardımcı olabilcek var mı ?

Slm ötvsiz arac almak icin bir arastirma hastenesinin sağlık kuruluna başvuruyursun ve yazilan dr gezip yapılan kontörler sonucu bitiğinde tekrar kurula teslim ediyursun sana bir gün verip kurula heyete giriyursun ücret 300 lira ben yaptım

tamam

Bugün aile hekimliğimin almış olduğu randevu ile ortopedi doktoruna göründüm doktor hiç bir muayene yapmadan hiçbir grup ehliyet alamaz yazdı rapora ki özrüm yok denicek kadar az.Yazdıktan sonra 3 ortopediye 3 nöroloji doktoruna muayene olman lazım dedi benden muayene parasıda almadı hiçbir şey anlamadım ne yapmam gerekiyor?

Sen b.maasi yada engelli maasi aliyonnu?
Sonucta heyete girdinmi?

Heyet Raporu

6 nisanda devlet hastanesinden heyet raporu için randevu aldım sanırım %40 ı geçicek Bu raporu hem engelli kartı hemde ötvsiz araç alımı için kullanabilir miyim.Birde bunun yanında aile hekiminin sevkiyle gıdecegım uzman doktorlar özel hastanede olsa bi sıkıntı çıkar mı?

yousf

özel hastaneden aldım bende uzman doktor raporunu herhangi bir sıkıntı çıkmadı. tüm engelli hakları için alınan raporun diğer kısmına özel tertibatlı otomatik vites araç kullanması uygundur yazılması gerekiyor sanırım.

ZZXXkZ.jpg
Ben bu raporla ötvsiz araç alabilir miyim

35.04 tertibat kodu ile sinyalı sağa almanın maliyeti nedir?

Sinyalleri sağ tarafa geçirmenin maaliyeti nedir?

Ben aynısını Ankara'da sol el için olanını sormuştum proje ve tse uygunluk belgesi dahil 3.dereceye kadar akrabaların kullanması için olan dahil 1300tl demişlerdi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk kez B sınıfı ehliyet almak için nasıl bir yol izlemeliyim?

0 dan ehliyet alıcam herhangi b sınıfı ehliyet veren sürücü kursuna gitmem yeterli mi?

Evet kursa yazıl onlar gerekli işlemleri yapar ve yapman gerekenleri söylerler.

Yeni raporla 35.04 kodu olmayan yeni ehliyet alabilir miyim?

35.04 kodlu ehliyetim var ben yeni bir ehliyet raporu alsam bu kodun olmadığı ehliyetimi değişebilir miyim

yousf

O kodu geçersiz hale getirecek yeni rapor alıp il sağlık müdürlüğünden onaylatırsanız tabii.

35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

ötv indirimi için raporum geçerli olur mu

Raporumda tüm engelli haklarından yararlanabilir diye bir ifade var ben bununla ötv indirimi alabilir miyim yoksa ayrıca ötv indirimi ifadesi olması gerekiyor mu?

rapor oranınız nedir? ötv indirimden faydalanmak için engel oranınızın %90 ve üzeri olması gerekmektedir. yahut ortopedik engelli iseniz (sağ sol el ayak kısıtlığı) raporunuza ilgili kodları yazdırmanız şartıyla engel oranına bakılmaksızın ötv indiriminden faydalanabilirsiniz.

Üst Alt