Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet için sağlık raporu alabilir miyim?

Hüseyint

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba foruma bugün üye oldum. Aciliyetinden dolayı konu açıyorum.

Benim sol ayağımda kalça çıkıklığı var.5-6 cm kısalık mevcut. Şimdi olay şu ben 2016 da aile hekiminden sağlık raporu aldım doktor engel falan sormadan sürücü olur raporu verdi. Ben direksiyon sınavını falan geçtim. Ehliyet almaya hak kazandım.

Emniyete gitmek nasip olmadı bazı sorunlardan dolayı. Ehliyet için bugün tekrar rapor almak için aile hekimine gittim. Eski raporun süresi geçtiği için. Bu sefer doktor ortopedi ve göz için uzman hekim tedavisi gerekir. Kısmını işaretleyip sevk etti.

Ben bu raporla özel hastaneye gidip orda muayene olup il sağlık müdürlüğüne gidebilir miyim? (Devlet hastanesi 1 ay sonrasına randevu veriyor).

Sürücü dosyasının süresi 2 ay sonra bitiyor.

Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler

Hüseyint rexart

Uzman hekim olsun da ister özel olsun ister devlet hastanesi. Zaten uzman hekim de il sağlık komisyonuna gönderecek...

bülnet abi peki direk özel hastanye gidp tek hekim ortoepdi doktoru muyanesi ile 1.nci grup sürücü olur yazısı ile h ehliyet yenilenirmi il saglıga sevvke gerek duymazsa

biliyorsun aile hekimi raporu kabul görmedi ne işsee

@OturanBoğa

sevgili Bülent il sağlık demezmi: bu raporu özelden almışsınız olmaz kardeşim git devlet hastanesinden al diye?

Mehmetyilmaz

Başka konulardaki mesajlara göre ehliyet için özel hastane sıkıntı olmuyor. Sıkıntı ÖTV indirimi için alınan yada alınmaya çalışılan özel hastane raporlarında.

Bu arada @OturanBoğa teşekkürler hocam. Bugüne aldım randevuları gelişmeleri yazmaya çalışırım

İyiymiş ozaman demekki ehliyet oran değerlendirmesi için il sağlığa gitmeden önce özel hastanenin uzman doktorundan alacağımız rapor uygundur.

Ehliyeti geçen hafta yeniledim. Biz engellilerde heyete girildiği için özel hastaneden alınamadığını söylemişti doktorum. Yani cevap hayır. Yoksa bende özelden almayı düşünüyordum.

Ehliyet için Özel hastaneden aldığınız rapor geçerlidir. Zaten İl Sağlıktaki komisyon (içerisinde Mühendisi de var doktoru da) sizi heyete alıyor ve durumunuzu değerlendiriyor. İl sağlığın verdiği karara göre kısıtlamalarla ehliyet alıyorsunuz. İl sağlık gerekli görürse ek tetkikler isteyebiliyor.

Kutgaru

Ankara' da hiç bir özel hastane ehliyet için ( hem vermiyorlar, hemde veremiyor ) lar. Sebebi de, İl Sağlık Müdürlüğü kabul etmiyor. Bence haklılar da. Adam basacak parayı, bulacak adamını alacak raporunu, e il sağlık dicek alamazsın...!! Niye alamıyorum...? Hastane raporum işte... Sürücü raporu verdi, sen alamazsın diyorsun... Şekil A da ki başlığı açan arkadaşın sürmesi rahat olacak şekilde aparat yazılmış ama vay efendim niye aparat yazılmış...!!! Bizler zorla kendi kendimize işimizi zorlaştırıyoruz...

Neyse okuyalım bakalım arkadaş raporunu alsın itiraz etsin bakalım ne çıkacak...!!!

Heyret ya gerçekten hayret şu konuda bile birbirimizle çelişki içerisindeyiz bence son derece net olması gereken konuda .
Alman demişki özel hastaneden aldığın rapor sayılmaz Kutgaru demişki hayır sayılır (gerçi oğuzun açıklaması daha açıklayıcı olduğu için akla biraz daha yatkın)

Şimdi arkadaşlar lütfen emin ve kesin olmadığınız konularda en azından: ben öyle biliyorum yada, zannedersem böyle, gibi konuşursanız daha doğru olur . ama yinede Oğuzun açıklaması bana doğru gibi geldi (bakın emin olmadığım için ''gibi'' diyorum :) )
bu durumda birde OturanBoğa Bülentin cevabını merak ediyorum.

Ehliyetimi geçen ay aldım, Ankara'da il sağlığa kasım 2017 de girdim. İl sağlıktan bana söylenen Özel ya da Devlet hastanesi farketmeyeceği şeklindeydi. Hatta EMG v.s. gibi tetkiklerimi Özelde yaptırdım il sağlık komisyonuna verdim. Hiç bir sorun çıkmadı.

sürücü sağlık yönetmeliğine bakabilirsiniz özelden alınabiliyor rapor ancak engellilik durumu varsa bazı özeller veremeyiz şeklinde cevap veriyor şikayette bulunabilirsiniz

aslına bakarsanız bu konuda kafalarda bir muğlaklık var...
mevzuata da bir açıklık yada belirsizlik var şöyle ki ,,,
aile hekimi gerek görürse uzman hekime sevk eder diyor!!!
burada uzman bahsi belirleyici özel yada kamu demiyor
özelde alamazsın kabul edilmez diyenler
aynen hastane raporlarındaki çelişkiler gibi
görevlilerin iş gözarlıklarından başka bir şey değildir.
diye düşünüyorum

5DXg4L.png

Raporu aldım . Ortopedi doktoru sürücü olur kısmını işaretledi. Kod falan yazmadı. Heyetede sevk etmedi. Göz doktoru gözlüklü araba kullanır kodunu ekledi sadece.

Şimdi benim il sağlık müdürlüğüne gitmem gerekiyor mu? OturanBoğa

Hüseyin kardeş ilsaglıga sevk etmemiş seni doktor oyüzden geçerli raporun ehliyetin varmıydı ilk defamı alıyorsun

Tertibatı gerek duyulmamış sana direk emniyete gidebilirsin ayrıca özelde geçerli aile hekimi sevk etmiş sadece uzman doktor olcak özel devlet farketmez

Ben doktorun bana söylediği söze dayanarak söylüyorum. Yoksa özel hastaneden almak benim işime gelir ssk yok bende özel sağlık sigortam var.

burak_br

Yok hocam ilk defa alacağım ehliyeti. Direksiyon sınavı kısmı falan bitti. İlk mesajda dediğim gibi 2016 yılında aile hekimim sadece gozluklu kullanır yazıp raporu vermişti.Onla sınava falan girdim.

Ehliyeti alma kısmı kaldı bir tek. Ama il sağlık kısmı kafamı karıştırıyor. Bu raporla direkt gidebilir miyim emniyete. Orda arıza yaparlarsa sıkıntı olur.Bu Ayın 20 sine randevu aldım.Nisan 24 te dosyanın süresi bitiyor.

Kardeşim il sağlık zorunlu degil ilmsaglık özel tertibatlı araç kullanmana karar verilirse gerekli yoksa uzman hekim raporu yeterli senin raporunda yazılmış zaten iki tekerlekli araç kullanamaz başka kısıtlama Yok değiştirebilirsin özel hastanede kaç tl aldılar senden kütahyadasın sanırım

Sigorta yok. 100 lira ortopedi
100 lira göz muayene
62 lira röntgen

SEVGİLİ HÜSEYİNT ; Siz 2016 yılında zaten SÜRÜCÜ OLUR raporu alıp,ehliyeti almaya da hak kazanmışsınız.Ehliyetin tanzimi için trafik mi sizden yeniden rapor istedi.

Muttalip Mutlucan

Hocam o rapor 6 aylık diye biliyorum. O geçersiz olduğu için yeniden rapor aldım. Aslında raporu 2015 Eylül'de almıştım. 2016 da direksiyon sınavını geçtim. Sıkıntı olur diye tekrar rapor aldım.

SEVGİLİ BRN 2191 ; Bildiğim kadarıyla ilk olarak aile hekimine gidilecek zorunluluğu kaldırıldı.Doğrudan özel-resmi hastaneler ve özel klinikler ede gidebiliyorsun.Tabi istersen önce aile hekimine de gidebilirsin.Yanlışım varsa teçrübeli arkadaşlar yardımcı olabalir.

Aynen dedin gibi Muttalip aile hekimi zorunlu degil

Sürücü sağlık raporları 2 yıl geçerli.Siz zaten süre içerisinde EHLİYET hak etme işini halletmişsiniz.SÜRÜCÜ BELGESİNİ ne kadar süre içerisinde alma zorunluluğu var onu bilmiyorum.Sizin yerinize ben olsaydım mevcut rapor ve ehliyet dosyasıyla SÜRÜCÜ BELGESİNİ almak için trafik şubeye giderdim.eğer yeni rapor isterlerse keşke o zaman rapor alsaydın.Neyse raporu da yenilemiş sin.Rapor konusunda emniye te git nasıl bir rapor isterlerse o konuda süreci devam ettir.Her şey istediğin gibi olsun.

Muttalip Mutlucan

Hocam 2015 yılında alınan sağlık raporları 1 yıl geçerlidir deniyor. Ben 2 yıl yazan görmedim. Sonradan degistiyse bilemiyorum. Ama eski raporum şuan geçersiz onu biliyorum.

Sürücü dosyasının geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 2 yıldır.(Dosyada tarih yazar) Benimki 24 nisanda bitiyor.

Güzel temennileriniz için teşekkürler

acaba ruhsal engelliler (şizofreni vb.) de özel hastanelerden il sağlığa gitmeden sürücü olur raporu alabiliyor mu?

Üst Alt