H sınıfı ehliyet yeni ehliyete nasıl çevrilir?
Selam Arkadaşlar,
bugün H sınıfı ehliyetimi yeni ehliyete çevirebilmek için süreci başlattım. Tabii çile de başladı. İşlemler bittikçe bu konu altına bir bir ekleyeceğim.
Benim engelim sol bacak polio sekeli. Ehliyetimde de sadece otomatik vites kullanır şartı var. Öncelikle süreç ile ilgili internetten bulduğum yazıları okudum. Okuduklarıma göre önce sürücü beyan omu doldurup aile hekimine gitmem gerekiyordu.
Bu sabah gittim ve çile de başladı. Öncelikle beyan formuna bakmadı böyle bir şeye gerek yok dedi. Sonra da bana uzman hekim muayenesi gerektirir yazan bir evrak verip beni gönderdi. Ama dahiliye, göz, KBB, nöroloji ve ortopediye sevk etti. Öncelikle neden sevk edersin. Benim engelim sürekli ölene kadar böyleyim. Niye yani yine aynı süreçlere beni sokarsın. Millet gidiyor yüzüne bakmadan raporu verip gönderiyor aile hekimleri.
Neyse okuduğum yazılara göre tüm özel hastaneler sağlık raporu verebiliyordu. En yakınımdaki bir hastaneye gittim. Evet sürücü belgesi yenilemek için rapor veriyoruz ama engelli ehliyeti için veremiyoruz bize yazı geldi bu konuda dedi. Ama eğitim ve araştırması olan özel hastaneler verebilir dedi. Bunun üzerine bir sürü hastaneyi arayıp sordum. Ama engelli deyince veremiyoruz dediler. Özel hastaneleri aramamın sebebi devlet hastanelerinden bir türlü randevu alamıyor olmam.
Sizlerin benim hangi hastaneye gidebileceğim konusunda bir bilginiz var mı sormak istedim. Sizleri de böyle 5 branşa gönderdiler mi mesela ? Okuduğum yazılarda aşağıdaki gibi yazıyor. Gerçekten de hiç bir özel hastane bu aşağıda yazanı yapamaz mı ? İlla ki devlet hastanesine mi gitmek gerekiyor ?
" Yönlendirildiğiniz sağlık kuruluşunda uzman tabip ya da tabipler, sürücü / sürücü adayını gerekli tetkiklerden geçirdikten sonra, sağlık raporunda yer alan 3. bölümü doldurup, ilgili KOD TABLOSU içinden gerekli yerleri işaretleyerek, hangi sınıfa ait belgenin size tahsis edilebileceği yönünde görüşünü belirtecek."