Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet için sağlık raporu alabilir miyim?

Kardeşim sen Manuel’de sürcen kısıtlama YÖK sana

Bugün bir sıkıntı falan çıkar diye , belki il sağlığa yollarlar diye Afyon'a giderek ehliyet işlemlerini hallettim. Ayak kısalığı memuru biraz muallakta bıraksa da sıkıntısız bir şekilde onayladı.

burak_br

Kimse yollamadı hocam olurda sıkıntı falan olur emniyette .İl sağlığa gitmemi falan isterler diye erken randevu alıp gittim. Sıkıntı çıkmadı . Ehliyetlik işim bitti artık.

Hayır hocam çıkmadım. Direksiyon sınavını geçeli 2 yıl oldu. 1 ay daha geçse Sürücü dosyanın yanma ihtimali olduğu için ben de çıkmak istemiyordum zaten. 1-2 ay sonra tekrar basvuracagim artık hem engelli raporu hem de ehliyet için.

H sınıfı ehliyet yeni ehliyete nasıl çevrilir?

Selam Arkadaşlar,

bugün H sınıfı ehliyetimi yeni ehliyete çevirebilmek için süreci başlattım. Tabii çile de başladı. İşlemler bittikçe bu konu altına bir bir ekleyeceğim.

Benim engelim sol bacak polio sekeli. Ehliyetimde de sadece otomatik vites kullanır şartı var. Öncelikle süreç ile ilgili internetten bulduğum yazıları okudum. Okuduklarıma göre önce sürücü beyan omu doldurup aile hekimine gitmem gerekiyordu.
Bu sabah gittim ve çile de başladı. Öncelikle beyan formuna bakmadı böyle bir şeye gerek yok dedi. Sonra da bana uzman hekim muayenesi gerektirir yazan bir evrak verip beni gönderdi. Ama dahiliye, göz, KBB, nöroloji ve ortopediye sevk etti. Öncelikle neden sevk edersin. Benim engelim sürekli ölene kadar böyleyim. Niye yani yine aynı süreçlere beni sokarsın. Millet gidiyor yüzüne bakmadan raporu verip gönderiyor aile hekimleri.
Neyse okuduğum yazılara göre tüm özel hastaneler sağlık raporu verebiliyordu. En yakınımdaki bir hastaneye gittim. Evet sürücü belgesi yenilemek için rapor veriyoruz ama engelli ehliyeti için veremiyoruz bize yazı geldi bu konuda dedi. Ama eğitim ve araştırması olan özel hastaneler verebilir dedi. Bunun üzerine bir sürü hastaneyi arayıp sordum. Ama engelli deyince veremiyoruz dediler. Özel hastaneleri aramamın sebebi devlet hastanelerinden bir türlü randevu alamıyor olmam.

Sizlerin benim hangi hastaneye gidebileceğim konusunda bir bilginiz var mı sormak istedim. Sizleri de böyle 5 branşa gönderdiler mi mesela ? Okuduğum yazılarda aşağıdaki gibi yazıyor. Gerçekten de hiç bir özel hastane bu aşağıda yazanı yapamaz mı ? İlla ki devlet hastanesine mi gitmek gerekiyor ?

" Yönlendirildiğiniz sağlık kuruluşunda uzman tabip ya da tabipler, sürücü / sürücü adayını gerekli tetkiklerden geçirdikten sonra, sağlık raporunda yer alan 3. bölümü doldurup, ilgili KOD TABLOSU içinden gerekli yerleri işaretleyerek, hangi sınıfa ait belgenin size tahsis edilebileceği yönünde görüşünü belirtecek."

tg04

Hadi hayırlısı bakalım benimde sol ayak polio sekeli sen işlerini bitir bende senden tecrübeyle ehliyetimi yeniletmeyi düşünüyorum,inşallah fazla sorun çıkmadan halledersin ama muhakkak yaşadıklarını an be an burada paylaş .
Kal sağlıcakla tez zamanda işlerini bitirmek dileğiyle..

tg04

Özel hastane rapor vermelidir. Sürücü yönetmeliği bu konuda çok açıktır. Zaten özel hastanedeki uzman hekim bir sorumluluk almıyor. Tek yaptığı şey tıbbi değerlendirme yapmak ve sonra il sağlık komisyonuna sevk etmek.

"MADDE 4 - (Değişik:RG-29/12/2015-29577)

(1) Sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri; Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır ve sağlık raporu düzenlenir. "

Özel hastaneler nie korkuyor biZe rapor vermekten ki

Uğraşmak istemiyorlar anlaşılan. Benim bulunduğum ilde tek özel hastane vardı Allah'tan onlar raporu verdiler. Devlet hastanesinde 20 gün sonrası için randevu alabiliyordum. İş hastanede bitiyor yani.

@OturanBoğa hocam şimdi benim ehliyette otomatik vitesle alakalı kod yok doktor yazmadığı ve il sağlığa sevketmedigi için. Raporda da yazdığı gibi sol kalçada çıkıklık ve 3.5 cm kısalık mevcut. Ben bu defa devlet hastanesine gitsem onlarında il sağlığa sevketmeme durumu olur mu ? Bu işlemi öncelikle ehliyet için yapacağım. Sonra ÖTV için engelli raporu mu alacağım.

Yoksa sadece engelli saglik raporu almam yeterli olur mu ?

Hüseyint

İl sağlık komisyonuna sevk eden neresini bulursanız olur. Uzman hekim "btu durum manuel vitesli araç kullanmaya mani değil" diye değerlendirirse sevk etmez...

Konu başlığımız özel hastaneden ehliyet için rapor alabilirmiyim ? fakat bir türlü kesin sonuç çıkmadı .Gerçi kanuna göre alabiliriz ama bilinmeyen bir nedenden özel hastaneler bu duruma pek yanaşmıyor.

Bu durumda acaba kimler ,hangi özel hastaneden ehliyet için rapor aldı ?

Bunun cevaplarsa tecrübeli arkadaşlar ona göre bizde hangi özel hastanelerin rapor verdiğini daha çabuk bulabiliriz.

Mehmetyilmaz

Ben mesela özel hastaneden aldığım raporla ehliyetimi "yeniledim" Sahtekarlık falan yok Çünkü ilk aldığım tarih 2001 senesiydi. Kazanılmış hakkım vardı. Yapan herkes gibi özel hastanede gerekli muayeneden sonra gerekli raporu aldım. Göz muayenesine çok dikkat ediyorlar. Bu da aklınızda bulunsun. Trafik şubeden yetkili birinden öğrendiğime göre İLK DEFA ehliyet alacaklar için SRC (psikoteknik) belgesi isyeceklermiş. Ayrıyeten tıp fak. psikiyatri heyete çıkma gibi şartlar da getirilebilirmiş. Bildiklerim bundan ibaret. Herkesin hakkında hayırlısı olsun...

@perseküsyon

Hangi Özel Hastane ? önemli olan bu. İsmini verki bizede bir yararı olurmu diye bakalım.

Arkadaşlar ehliyet için aldığımız raporları hangi özel hastaneden aldığımızı yazarsak çok faydası olacak.

Haseki EAH 29 Mayıs Ek Hizmet Binası (İstanbul Avrupa yakası / emniyet müd.nün yanı )

@perseküsyon teşekkürler. ( gerçi haseki bana devlet hastanesi gibi geldi ama neyse:rolleyes: )

Başka yokmu acaba ehliyet raporunu özel hastaneden alan arkadaşımız
( ve tabikide almışlarsa özel hastane ismide olacak)

Aile hekimi sevki yapıyor ilgili uzmana özel hastanedeki uzman doktor görüşünü yazcak sadece heyet raporu olur anlarım sevk etdigi bölümün uzman doktoru kararını verecek il sağlık gerekli ise sevk etcek ama özel hastaneler buna yanaşmıyor Ankara’da Yok nerde ise özel hastaneden rapor alan

Bugün ehliyet geldi. İki tekerlekli araç kullanamaz yazmıştı doktor. Onun kodu 47 iken ehliyete 73 kodunu yazmışlar (sadece 4 tekerlekli araç kullanabilir) . Zaten motor kullanacak değilim.

@perseküsyon nasıl veriyor ya?

herkez vermiyor diyor işte . Sen normal vatandaşı kastediyorsan tamam ben engelli kişileri kastediyorum ,bizim gibi engelli kişilere özel hastaneler ehliyet raporu vermeye yanaşmıyormuş işte. ben demiyorum bunu deneyen arkadaşlar yazıyor ya buraya okumadınızmı siz ?

Zaten bende alan arkadaşlar yazsında hangi özel hastaneden aldıklarını bizde uğraşmayalım belki yakınımızda vardır o özel hastanede gider ehliyet için başvururuz. ama bakın sizden başka kimse yazmadı .
Bu arada HASEKİ Hastanesini ben özel değil devletin diye biliyorum. Bu durumda siz bile özelden almamış oluyorsunuz.

@tg04
bu arada sen naptın ehliyet için rapor işini alabildinmi ?

Haseki devlet hastanesi özel degil arkadaş Kütahya’dan almış konuyu açan arkadaş ama İstanbul’da Ankara’da bilinen varmı ?

Kütahya'da olan varsa Anadolu hastanesinden alabilirler. Zaten tek özel hastane . Hastane raporu doktora bırakıyor. Hasta kayittakiler doktorun karar vereceğini söylemişlerdi.

Direk ortopedi doktoruna gitdin sen aile hekiminden sonra seni il sağlığa sevk etmemiş ne Güsel

önce aile hekiminden sevki alın ondan sonra ister devlet hastanesi ister özel hastane isterse tıp merkezlerine gidip uzman doktor komisyona sevk diye imzalayıp veriyor o raporu ilçe sağlık müdürlüğüne teslim edip kurul gününü bekliyorsunuz süreç bu şekilde işliyor

burak_br

Ankara' da hiç bir özel hastane vermiyor, verse, de İl Sağlık Müdürlüğü Kabul etmiyor...

İl sağlık müdürlüğünün kabul etmeme gibi bir lüksü Yok kanunnediorsa odur kimi kabul etmemiş hangi gerekçe ile varmı bildin

Arkadaşlar özel hastane raporu Ankara’da kabul ediliyormuş sorun yok il sağlık tarafından

Bugün görüşüldü kabul ediliyor

Bunun İstanbul’u ankarası yok kanun heryerde aynı oyüzden geçerli özelden alınan rapor

Üst Alt