Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet raporu alınabiliyor mu?

@testertr,

Kısıt derken sürücü olamaz kısıtı mı? Şimdi benim engelim ortopedik, 2 yıl önce sürücü olamaz kararı çıkmıştı yaşadığım yerde özel hastane ile görüştüm ortopedi doktorunun görüşü ile sürücü olur raporu verebileceklerini söylediler. Şimdi oradan raporu alsam devlet hastanesinin koyduğu sürücü olamaz kısıtı kalkmayacak mı?

@Agah Payaslı,

Ya da tam tersi olabilir sağlam bir gelir kaynağı olur devlete cezalar ile. Uzata uzata bir hal oldular zaten. :)

@Faruk33 yok hocam bende ki kısıt 3 yıl süre ile resmi araç, ambulans ve ticari araç kullanamaz.

Yeni rapor olumlu olursa gidip nüfus müdürlüğünden onaylatinca sizin durum düzelir gibi. Kesin olur diyemem tabi

Bu yeni ehliyet konuları biraz muallakta. O nedenle kesin birşey söylemek zor.

Hükümetin yerinde olsam ehliyetlerin değiştirilmesi için vatandaşlardan isteyenlerin rapor almadan 15.000 lira verip hemen değiştirme seçeneği ile isteyenlerin ise rapor alma ile uğraşıp normal fiyattan ehliyetlerini değiştirme seçeneği getirirdim.

Böylece rapor ile uğraşmak istemeyenler 15.000 lirayı verip hiç uğraşmadan hemen gidip 1 fotoğraf ile ehliyetlerini değiştirmeleri kolaylık olurdu.

Böylece hem devlete büyük bir gelir olur ve hem de insanlar, hastaneler ve doktorlar gereksiz yere meşgul edilmezler.

(Zaten sonuçta eski ehliyetleri kaç defadır uzatıyorlardı. Uzatacaklarına bunu uygulasalar daha mantıklı devlet için).

(Bunu twiterdan Mehmet Şimşek'e geçen ay 2 kez önerdim ama tabii sakalımız olmadığı için takan olmadı). :)))

Bizim şu engelliler Dernekleri bunun için öneride bulunsalar belki bu kabul edilir. Böylece biz de rahatlıkla ehliyetleri değiştirirdik.

@neron+,
Merhaba, hayırlı olsun.
Raporu süreli olarak mı verdiler? Psikiyatri den raporu olanlara genelde 2-3 yılda bir kontrol şartlı olarak vermişler sanırım.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

@Alman,
Pandemi döneminde başlayan uzatma işlemi hala sebepsiz gibi gözüken uzatmalarla devam ediyor. Mantıklı açıklama gibi geldi bana...Dedim ya bir tv kanalında duydum.
İşin içişleri bakanlığına yansıyan kısmı biraz sıkıntılı...

@daylah,

merhaba hocam. aşağıda açıklamalar kısmında "Raporda kişinin daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse bu rapor düzenlendiği tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir" yazıyor.

bende herhangi bir kontrl muayenesi belirtilmedi.
bu arada ben psikiyatırdan 2 -3 yılda kontrol olacagını bilsem devletten alırdım. 3 ayda 6 ayda bir kontrol var diye biliyorum

Arkadaşlar bugün yeni ehliyetim geldi.Çok şükür bu sıkıntıyıda giderdim. şimdi eylül ortasındaki araç muayenesi kaldı onu da geçersek 2 yıl rahatım. darısı sizlere inşallah

@neron+ edevlet'den kişişel sağlık formunu doldurdunmu peki kardeşim gitmeden önce ? ve sistemde otomatik gözüküyor piskoz hastası oldugun ?

evet hocam eksiksiz bir şekilde doldurdum raporumu ilaçlarımı her şeyimi yazdım.

@neron+, hocam; önceki bir mesajında , özel hastanede basit bir muayeneden sonra gerekli raporu aldığınızı belirtmişsiniz.

4,5 sene önce seninkinin birebir aynısını yapıp "yeni" ehliyetimi aldım. O günden bugüne kontrol muayenesi&heyet vs. hiçbir şeyle uğraşmadım

:D İşin ironik yanı ; altımda araba yok. Ehliyet olsa da bir işime yaramıyor.

@Descartes,

piyasa düştü hocam varsa kenarda birikmişiniz şöyle eli yüzü düzgün bir araba yapalım size :)

@neron+, kaldımı abi ucuz ve eli düzgün araba. malum araç satışı yapan sarı site coşmuş yine fiyatta

@Yusuf islam,

son günlerde bakmadım piyasaya ama geçen seneye vurunca yazın baktığımda araçlarda sağlam düşüş olmuştu. benim araç 420k ederi vardı yazın piyasasına baktım 320k falan anca ediyordu. faizler o kadar yüksek ki kenarda parası olmayan adam gidipte kredi çekip araç alamıyor. haliyle canlılık kalmadı sektörde. he faiz düşüncede bizim çakallar bu sefer araç fiyatlarını arttırıyor. iki ucu şekerli değnek :)

@neron+, buradaki konu dağılmasın diye sana özelden yazdım Mesaj kutuna bakar mısın ?

2016 öncesi aldığım C sınıfı ehliyetim var, fiziksel engelim yok, kalp kapalarım değişti ve koah var, ehliyet yenilemede sıkıntı çıkar mı acaba.

@neron+,

bana özelden yazman mümkün mü hocam, koşarak o hastaneye geleyim. (il ilçe e hastane belirtiniz.) cddiyim. :)
yani elhamdulillah 7 yıldır yaşadığım bir sorun yok ama ... süreli ehliyet çok canımı sıkmış durumda.

Sağlık ocağı sevk aldınız mı , aldı iseniz hastaneye randevu alıp mı gittiniz işleyiş nasıl oldu

@serh@t, sağlık ocağındaki aile hekimi uzman hekime sevkediyor. Herhangi bir hastaneye gidip aile hekiminin sevk ettiği branştan doktora muayene olacağınızı hastanede giriş yaptırıyorsunuz sonra vezneye gidip sanırım 300tl gibi bir parayı yatırıp sadece o branştan doktora muayene oluyorsunuz. Size muayene sonucu bir rapor verilecek ama verilmese bile e-devlette gözüküyor zaten rapor.

@serh@t,
hayır hocam aile hekimliğine hiç gitmedim. direk özel hastaneden randevu aldım . kişisel sağlık bilgi formunu eksiksiz doldurdum ve gittim

@serh@t,
Sağlık ocağı sevk etti beni randevu almadan Sağlık ocağının verdiği evrakla gidiyorsunuz hastaneye hangi polikliniklere sevk yazarsa onlara görünüyorsunuz o kadar

@testertr,

Selamlar, 3 yıl kontrol şartı var demişsiniz. evet benim de 3 yıl kontrol şartım var ve 3 yıl doluyor kısaca nasıl bir işlem yapmalıyım tekrar bir 3 yıl daha uzatmak için ? yardımcı olursanız sevinirim....

bana 6 ay kontrol şartı koydu doktor. manik atak geçirdiğimi bildirdiğimde ehliyetine el konulacak dedi. Halbu ki 1 yıldır remisyondayım. (bipolarım)

@muratgul,
Sol ayakta felç var, çocuk felci. Ben sağlık raporumu bundan iki sene önce Silivri Anadolu Hastanesinden yani özel hastaneden aldım. Ama aslında almamışım zira tek doktorun kararını kabul etmedi nüfus idaresi. Bunun üzerine hastaneye tekrar dönüp rapordaki "sürücü olur" ibaresini ortopedi kısmından "komisyona sevk" şeklinde değiştirdim. Stent takılı olduğu için kalp kısmına da gittim, dahiliye kısmına da gittim ve bu iki bölümden de "sürücü olur" kaşesini aldım.
O esnada kalp doktoru bana "ehliyet yenilemek için kalpten onay almana gerek yoktu" demişti.
Kardeşim sen de araştır konuyu, benim sana konu ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar.

@alifatih1958,
Hocam merhaba. Bende aynı şekilde başvuru yaptım. Aile hekimi nörolojiye o da komisyona sevk etti. Komisyon için adımı yazdırdım ve gün verdiler. Süreci tam bilmediğim için gitti hemen ama komisyondan kısıtlama çıkıyormuş. Manuel araç kullanamaz kısıtlaması verebilirlermiş. Benim 2012 yılından beri b ehliyetim var ve sorunsuz kullandım. Sadece sol ayakta çok az kas güçsüzlüğü var. Bilseydim hiç gitmeden bi özel hastaneye başvururdum. Ben şimdi süreci başa alıp normal ehliyet almak için sadece nöroloji olarak özel hastaneye başvurabilir miyim? Nasıl yapsam bilemiyorum. Komisyona girmek istemiyorum. Bi yardımcı olun.

Herkese merhaba tekrar. Yazdım ama kimse görmemiş son yazımı. Sevki iptal ettiremediğim için mecburen komisyona girdim pazartesi ve bugün rapor çıktı. 78 koduyla manuel kısıtlaması vermişler ve ticari ambulans kullanamaz falan. Şimdi itiraz edeceğim çünkü komisyona da belirttim 15 yıldır sürücüyüm aracım manuel hiçbir zorluğum yok diye. Lütfen bilenler cevap yazsın süre kısıtı yok ama 2 yıl dolmadan yeni rapor başvurusu yapamıyoruz. Ben şimdi bu ehliyeti yenilesem 2 yıl sonra kısıtları kaldırmak için tekrar özelden falan normal bi rapor alsam nüfusa gittiğimde sıkıntı yaşar mıyım? Ya da sıkıntı yaşama ihtimaline karşın ehliyeti hiç yenilemesem 2 yıl sonra yeni normal bi raporla mı alsam tabi cezaları ödeyerek. Onları göze aldım.

Merhabalar. Benim işitme sorunum var. İşitme cihazı kullanıyorum.
Özelden sürücü olur raporu alabilir miyim. Normal sürücü olmak için. indirimliden filan faydalanmak için değil yani..

Üst Alt