Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel hastaneden ehliyet raporu alınabiliyor mu?

Bende ehliyeti mi düşürdüm ve zaten süresi de bitmiş dediler. Sağlık ocağına gittim hastaneye sevk etti ama doktora randevu alamıyorum.
Randevu almadan gitsem acaba bir sorun olur mu?

Merhabalar. Benim işitme sorunum var. İşitme cihazı kullanıyorum.
Özel hastaneden sürücü olur raporu alabilir miyim. Normal sürücü olmak için. indirimden filan faydalanmak için değil yani.

Sorun olmuyor da ücret ödüyorsunuz 2024 yılı için güncel tutar 350 TL branş başı

evet ücretli vezneye gitmeniz gerekiyor. kaç birime sevk oldunuz

Veznede ki personel bana dedi ki 5 birime sevk edilmişsiniz 1500 TL gibi bi para söyledi ama randevu alırsanız 750TL ödersiniz dedi sağlık kuruluna randevu almanız gerekiyor dedi

@umetinn,

Ben ilk defa duydum o yüzden şaşırdım çok neyse olmadı gidip göreceğiz ne olduğunu. Teşekkürler yine de bilgi için...

@mehmetaraz,

Hocam bende bilsem ilk özelden alacaktım ama aile hekimine başvurarak hata ettik. 2 yıl geçmeden yeni başvuru yapılmıyor maalesef. Ama kayıptan yenileme gibi durumda süreç ne olur bilmiyorum. Bilgileri gizleyerek anlaşarak bir şekilde özelden raporumuzu aldık diyelim gittik nüfusa. Nufus sistemde eski ehliyeti ve kodları gördüğü için sıkıntı çıkarıyor geri gönderiyor diyorlar doğru mu? Daha önce bunu yaşayan var mı?

@mskaya1661,
Engelli raporun var mı? Eğer raporun varsa özele git hiç uğraşma süreç uzuyor. Başka belirgin engelin yoksa cihazı falan çıkarıp özelden normal rapor almaya bak. E nabız bilgilerini kimse görmeyecek şekilde değiştir ve görmemeleriini sağla. Aile hekimine başvurarak hata yapma hiç. Bir kere giriş yaptı mı 2 yıl düzeltemiyorsun

@baris1935, Kayıptan yenileme yapsanızda yakın tarhli rapor olduğunda o baz alınır. Nüfus müdürlüğündekiler nasıl karışsın ehliyetin koduna. Sağlık raporunda bir hata olur o zaman sizi tekrar yönlendirebilir sadece. Kodun olması yada kalkmasına elinizdeki sağlık raporu karar veriyor, nüfus müdürlüğü orada yazana uyar sadece. Bilgilerinizi tamamen gizleyemezsiniz sms le onay gelecek şekilde değiştirir yada tamamen açarsınız. Sms onayında da sizden o kodu istiyorlar, yok vermem diyecek halimiz yok. Ben şahsen işlemlerin hızlı ilerlemesi adına kaçamayacağım şey ne varsa onun e devletten işaretlenip aile hekimine gidilmesi tarafındayım. Kendisi seçeceğine ben seçerim yani. Mesela bende astigmat var nadiren gözlük kullanıyorum, işitme kaybı var, bacağımda ağrı, kolumda azda olsa hareket kısıtlığı var vs. Uzun uzun incelese üçünede sevk edip uğraştırabilirdi. İşitme cihazını işaretleyip aile hekimine gittim, hastaneye sevk istedim. Başka rahatsızlıklarınız var mı denildiğinde de hayır deyip, o sevk ile devlet hastanesinden işitme testi ile aynı gün halledip aldım raporu.

Öyle bir durum olmuyor işte. Aile hekimi saçmalığı yüzünden raporu tanıyı gördüğü anda komisyonda buluyorsunuz kendinizi. Komisyonlardan hiçbir engelli istediği raporu alamamıştır. Çünkü kimseyi dinlemezler anlamazlar. Özel hastanede kod da istese benim beyanım esas oluyor vermek istemiyorum diyebilirsiniz. Ben şimdilik kaçırdım ama ölmezsek kalırsak 2 yıl sonra inşallah bu yollardan o ehliyet nasıl yenileniyormuş görürler. Buraya da dönüp yazarız. Paranın kayırmacılığın ve çıkarın olduğu her yerde işler lehinize çözülecektir. Maalesef bu böyle ama devam da edecek

@baris1935, Ben size nasıl aldığımı söylüyorum siz öyle olmuyor diyorsunuz. Ve ben engelli raporu ile ehliyet raporunu peş peşe aldım yani engelli raporu sisteme düştükten sonra ve yine bahsi geçen hareket kısıtlığı engelli raporunda yazıyor. Dahası smside her seferinde uğraşmak istemediğim için bütün bilgilerim açık. Sizin söylediğiniz doktorun tutumuna bakar, özel hastanede komisyon gerekiyor deyip vermeyebilir.

@HuYSuz79,

Hocam bende aynı şeyi söylüyorum zaten. Her özel hastane her doktor aynı şeyi yapmayabilir. O yüzden buralardan yardım alarak sorun yaşamayacağımız özellere gidelim. Yoksa rastgele bi özele gittim parayı da verdim diyelim yok ben sevk edeceğim derse yanıyoruz. Sisteme bir kere girildiği için özelde olsa silinemiyor geri dönüşü olmuyor. Ben vazgeçtim silin başka hastaneye gideceğim diyemiyorsunuz.

Ben 2023 yılında 1 yıl kontrol şartıyla 1. grup sürücü olur raporu almıştım. Ama özel durumlardan ve daha sonra iptal ederler korkusundan dolayı raporu kullanmadım, yani ehliyete falan başvurmadım. Raporun kontrol süresi geldi ve yeniletmedim. Özel hastaneye giderek tekrar rapor çıkartabilmem mümkün mü? Ya da bilindik bir özel hastaneye giderek kontrol şartı olmayan bir rapor çıkartabilmem mümkün mü?

@baris1935,
Yani bu durum benim için de mi geçerli? Özel hastaneden tekrar rapor alamaz mıyım?

Normalde ehliyet için başvurulan rapor 2 yıl geçerli. Kontrol şartı yeniletme için verilen kısıt süresi. 1 yıl geçti neden yeniletmedin diye kimse sana bir şey sormaz bir şey de yapmaz. Bence 1 yılı es geçerek ilk aldığın rapor tarihinden 2 yıl dolmasını bekle sonrasında direkt özelden başvurarak normal bir rapor al ve o şekilde yenile. Sonrasında 10 yıl rahatsın.

Eskişehir veya civarında, ya da İstanbul'da falan uğraştırmak direkt normal ve kısıtlamasız ehliyet raporu veren bir özel hastane biliyoe musun?

Üst Alt