Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel Sektörde Ucuza Çalışma | Kapmanyamıza katılın lütfen

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL
4- Soner Güç
5- OturanBoğa
6- çanakkale

Öncelikle gerçekten böyle bir toplanmaya bence çok ihtiyacımız var. Konuyu lütfen önemseyelim arkadaşlar . Çok ciddi bir durum

Dilekçeye az bile yazmışsımda neyse : ) işkurun yaptıkları saymakta bitmez.
Artı idari para cezasının yükseltimesini niçin talep etmiyoruz. kıyaslama yapmak istmiyorum devlet başka şeylere gelince öyle bir para alıyor ki. Neden özel sektöre bu kadar taviz veriliyor. Sonuçta insan senin insanın. Ve zaten özel sektörler acayip kazanıyor. Bence ile almadığı her ay için özel sektörden en az kişi başı 3000 - 5000 TL para cezası kesmesi lazım ve bunu da alması lazım devletin. Sıkı tutmaları lazım. Aslında söylenecek çok şey varda... neyse zaten herkes herşeyin farkında sadece işlerine geldikleri gibi davranıyorlar...

Dilekçeyi bende yazıp yarın ptt ile gönderiyor olacağım.

Kardeş sen neiçiyorsun böyle kafa yapıyor merak ettim

2000 tl maaşı memur olan arkadaşlar zor alıyor

sende şurdan engelli çalıştırmayana verilen cezadan yola çıkıyorsun değilmi

biraz gerçekçi olalım hayalprest olmaya gerek yok

engelliler den ssk kesintisi ve normal vergi hiç alınmadığı zaman maaş 1400 tl geliyor

sence engellilere 2000 tl maaş ne kadar inandırıcı

işyeri engelli alımı yaptıysa yaptığı işe mesleğe göre bi maaş verir

şurda sana katılırım malesefki ülkemizde engelli çalışanlara çoğunluğu olmak üzere asgari üçret veriliyor bide böyle gercek var

bizim asıl haklı olarak mücadele vereçeğimiz nokta şu olması gerek

engellilere ayrı asgari üçret

yada engellilerden ssk dahil hiç bir kesinti yapılmadan brüt maaş verilsin

bunun için caba sarfetmemiz gerek

inandırıcı akla mantığa uygun olan

gerçekçi olalım hayalprest olmayalım

Engelli çalıştırmayanlar iş yerleri için cezalar artırılması yerinde bi karar olur

ve düzenli denetim ve her ay şeklinde ceza olmalı

ve engelli iş talebi saçma sapan olanlara o ay eleman almadığı için de ceza verilmeli

saçma sapan ilan derkn iş kur ilanlarına bakarken görürüsnüz

ehliyeti olan iyi derece ingilizce bilen ve eklemiş ayakta durma engeli olmayan körme zihinsel duyu ortapedik olamayanlar

tercih edileçektir

böyle bi ilanı veren iş yeri yıllarca engelli kadrosunu boş tutup uygun eleman bulaadım diyede cezadan yırtıyor

bunun akla mantığa uygunluğu varmı hayır böyle ilan veren işyerlerini özellikle her ay sıkı takibe alınıp ay sonu almadı engelli işe

ceza kesilecek

Aynen katılıyorum.Sanahtan beridir belkiyorum.Bu konun sonu nasıl bitecek..
Bu düzen böyle gelmiş böylede gider bence boşa hayal kuruyorsun.Gelgelen olaki adamlar o kadar maaşı veriyor.Adam neye göre o maaşı verecek.Türkiyede engellilerin bir çoğu lise mezunu bile değil kaldı sadece eğitim düzeyi ile de bitmiyor.İşe alına bilmek için en önemli sorun vasıftır.Önce buna care bulunması gerekir..:(

Arkadaşlar hayalperestlik olarak görebilirsiniz tamamdır ama acımasızca eleştirip insanların inancını kırmayın lütfen.

Ben özel sektördeyim ve hiçbir mesleki yeteneğimde yoktu. Şanslıydım iyi bir işverene denk geldim. Hakkımızı yemedi ve hakkettiğimizi verdi. Ben mağdur durumda değilim ve işimden de çok memnunum. Ben bu durumdayken bile sizler adına üzüldüğümden, hakkınız yendiğinden ve yarın bende işsiz kalıp sizin durumunuza düşebileceğimden dolayı hakkımızı aramak istiyorum. Ama bazı arkadaşlar ne içiyorsun da böyle kafa yapıyor, hayalperest, böyle gelmiş böyle gider falan diyor.

Ben ve diğer arkadaşlarım dilekçemizi yollayacağız. Bir sonuç çıkar ya da çıkmaz. Biz üstümüze düşeni yapacağız.

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL
4- Soner Güç
5- OturanBoğa
6- çanakkale
7- jonquil

Hayalpreslik değilde nedir söylermisin

ülkede memurun ne maaş aldığına baktınmı

öğretmenin ne maaş aldığına baktınmı

üniversite bitiren bi mühendisin maaşına baktınmı

bir muhasebeci en az ne kadar aldığına baktınmı

kusura kalmada sayısal loto hayali gibi

bugun ekpss memur olanlar 1850 tl maaş alırken

hayalpreslik değilde nedir söyle

onun yerine diğer dediklerime baktınmı

engelliler için ayrı asgari üçret

engellilere maaşlarından kesinti olmasın ssk dahil

brüt maaş verilse

inandırıcı fikir lerde mantıklı olabileçek şeyleri dile getirelim

yeni memur 1850 alırken memur özel sektörün bize 2000 tl vermesi hayalden de uzak

Sitedeki bazı arkadaşlar düşüncemize destek vermek yerine neden muhalefet yapıyorlar anlamıyorum, tamam bazı yerlerde hatamız olabilir ama neden yargısız infaz yaparsınız siz demek ki sıkıntı yaşamıyorsunuz bari yaşayanlara destek verelim ki sorunlara ortak olalım. Şunu bilin ki kendi aramızda bölündüğümüz sürece dışardaki herkes bize güler niye o fırsatı veriyorsunuz sonuçta hepimiz engelliyiz, lütfen yorum yaparken biraz duyarlı davranalım...

İnşaatlarda ana firmanın iş güvenliği uzmanları iş kurallarına uymayan taşeron firmalara binlerce lira cezalar kesiyor ve bu tutarlar hakedişlerinden düşürülüyor yani biz işverenden 1500-2000 TL maaş isteyince bazı arkadaşlarımız neden rahatsız oluyor anlamıyorum valla bu akılla biraz zor birlik oluruz...

özel sektörde 2000 maaş mantığa aykırıda ondan

yoksa destek niye vermeyelim

uzunca yazdım nedenlerini

özel sektörde insanca ezilmeden hor görülmeden hak ettiğimiz maaşı isteyelimde

miktara bakarak konuşalım muhasebedeyim ben 4 yıllık üniversite mezunu muhasebeci aldığı maaş 2100 tl

siz tutturmuşsunuz özel sektörde 2000 tl maaş hayal değilde nedir

Kim istemez 2000 tl maaşı o maaşı aldıktan sonra memurluğu ben neyapayım özel sektöre devam derim

ama gel görki durum öyle değil

Tek tek cevap vereyim madem.

- Hayalperestlik değil, hak aramadır.
- Memurdan kastın nedir bilmiyorum ama, 2.250TL'den aşağı alan memur görmedim. (İnfaz koruma memuru, hastane teknisyeni, öğretmen vs.) + Eniştem geçen sene atandı tar. ve hay. bakanlığına aldığı maaş net 5.100TL
- Yeni atanan öğretmenin ek derslere girmeden aldığı maaş 2.250TL. Ek derslerle 2.500TL yi geçiyor.
- Üniversiteyi yeni bitiren mühendis (sıfır tecrübe) daha yeni çalıştığım yerde işe girdi maaşı 2.500TL
- Muhasebecilerin değişir ücretleri mükellef sayısına göre (sülalem muhasebeci) en az kazananı 3.000TL kazanıyor.

Diğer dediklerine de baktım mantıklı şeyler elbette. Hakkını arama noktasında hem fikir olduğumuz şeyler. Güzelce desen ki, bunlarıda ekleyelim arkadaşlar dilekçemize bu şekilde yollayalım herkes razı olur zaten.

Ayrıca rica ediyorum gir bi bak işkurun sitesindeki Türkiye Petrollerinin ilanına ve ne kadar maaş verdiklerini gör. Hakkı budur bu niteliklerdeki bir insanın diyeceksin eminim.

Çıtayı aşağı çekme arkadaşım. Hakkını iste, sistemin kaosuna kendini kaptırma. O ne alıyor ki ben ne alayım deme. Hakkını aramadan razıysan da asgari ücrete diyecek lafımız yok.

Tamam kardeş 2000 tl maaş değil 1500 tl veren yer bul aynı gün istifa ederim işten

tazminatmış falanmış hikaye o dakka istifa ederim

hala aynı şeyleri savunuyorsun

benim değimi iyi incelemediğin belli engellilerden ssk dahil hiç kesinti

olmasa brüt üzerinden verseler elimize zaten 1400 geciyor engellilere brüt üçret desen tamam

yada engellilere ayrı asgari üçret desen yine tamam

kendin diyorsun öğretmen 2250 ek dersle 2500 diyorsun

ama özel sektörde 2000 tl maaş engellilere diyorsun

keşke 2000 tl değil 1500 verseler ama hayalprestlikten başka bişey değil

Arkadaş sen neden anlamak istemiyorsun bizi?

Biz diyoruz ki, devlet (işkur) işini iyi yapsa cezasını zamanında kesse zaten bir kişi için işverenden çıkan para 1.904TL. Bu parayı işçisine verse net olarak, zaten sgk'nında %50'si devletten işverenden çıkan çok bişey yok. Kaldı ki 50 ve daha fazla işçi çalıştıran bir yere de bu rakamlar koymaz. Seni rahatlatan refah seviyeni yükselten rakamlar onların birkaç günlük yemek parası. Üstüne bir de sen orda yatmıyorsun ki. Zaten sen çalışmasan o işi yapması için bir başka daha adam tutup o parayı ona verecek. Engelli deyip geçme, herkesinki ortapedik değil ki. Zehir gibi çalışanlar var bir sürü.

Öğretmenden kendini de aşağıda görme. Sen de okudun o da. Devleti de özel sektörden üstün görme bence. Dünyada başka yerde yok, devlette işe girme sevdası. Özel de hakettiğini veriyor zaten başka ülkelerde.

Arkadaşlar Merhaba
Özel sektörde 7 yıl çalışmış birsi olarak söylüyorum. Ayrıldığımda maaşım net 1900 küsürdü ve zam gelecekti. Yani 2000 tl üzeri olacaktı

Ben zamanında haklarımı bilmediğim için çok düşük bir maaşla işe girmiştim. Aynı pozisyonda ve aynı görevi yapan kişiler ile aramızda hep uçurum vardı. O kişiler daha çok saygı görüyor ve daha çok maaş alıyorlardı.

Şimdi günümüze gelecek olursak şuan haklarımı biliyorum. Yapabileceklerimi biliyorum. İşkurun gözümün önünde yaptıklarını da görüyorum.
Hakkını aramazsan hiçbir zaman değerin bilinmiyor.

İşten ayrıldım. bir süre sonra işsizlik sigortam kesildi. Nedenini öğrenene kadar bi 10 gün geçti. İşkura kaç kere gidip geldim. Neyse nedenini öğrendiğimde afalladım. O nedeni duyunca zaten ben para değil haklı olduğum için ne gerekiyorsa yapacağım dedim. Çünkü haklı olan bendim.
Uğraşacağım dedim. Direk dilekçe yazdım ve gerçekten de sürekli davamın arkasında durdum gittim geldim. Ve sonuçta hatalarını anlayıp tekrar işsizlik ödeneğimi bağladılar.

Aslında anlatılacak çok şey var. Ama yukarda mustafa tek tek cevap vermiş. Aynen katılıyorum yazdıklarına. Çevremden dolayı bende birçoğuna şahidim.

Değerimizi kendimiz ortaya koymalıyız. Niçin hep olumsuzluğu düşünüyorsunuz . Haklı olduğunuz traflar yok değil var tabiki . Ama aşağıya bakarsan hep aşağıda kalırsın.

Biliyorum çok büyük sorunlarımız var. Hatta belki çok daha önemli sorunlarımız var. Ama bir yerlerden birşeylere başlamalıyız

Lütfen kendinizi önemseyin ,değer verin. Bizler sustukça ses çıkarmadıkça hiç kimse bizi düşünmez.

Olumlu bir kampanya olarak ben destekliyorum... Herkesi kendine güvenmeye ve olumlu yönden bakmaya davet ediyorum.

Tamam haklısın kardeş uzatmayım 2000 tl ye özel sektörde iş bulursan haber ver

o gün istifa edip geleçeğim okey

Arkadaşlar siz baştan kaybetmeye razı olmuşsunuz. Benim hiç bir bilgim olmadığı halde şu an ki işyerime girdim ve maaşımı söylemek istemiyorum ama sizin bahsettiğiniz varsa o kadar maaşlı öyle iş çalışırım dediğiniz miktardan daha fazlasına çalışıyorum. 1 senemde daha yeni doldu ve her yıl da zam yapılıyor düzenli ve yıl sonlarında da 1 maaş ikramiye alıyoruz. Allah'a binlerce kere şükür olsun ki Allah karşıma böyle bir iş denk getirdi. Benim derdim sizlerinde böyle iş bulması neden anlamak istemiyorsunuz? Hak yemeyen işverenlerin olması. Benim işverenim zihniyetindeki insanların çoğalması. İşçisinin hakkını veren işverenlerin çoğalması. Benim istediklerim bunlar.

Yoksa benim ne derdime böyle konu açayım da dilekçe yazalım diye insanları ikna edeyim? Benim tuzu kurum deyip iplemeyebilirimde. Ayrıca cezalarıda yeni öğrendim hiç araştırmamıştım. Tesadüf araştırdım ve hakkınızın yendiğini gördüm ve konuyu anında açtım.

Ben sizler adına göndereceğim böyle bir dilekçe. Siz göndermezsenizde canınız sağolsun. Allah umarım hepinize böyle bir iş nasip eder.

Arkadaşım çalışma bakanlığı özel sektöre aldığın engelliye 2000 tl vereceksin diye zorlayamaz kanunen

benim dediğime geliyoruz engellilerden ssk yüzde 50 indirim yapılıyor 300 l ise ssk sı 150 devlet hazineden karşılıyor

kalan 150 işveren ödüyor oysa akla mantığa uygun olanı engellilerden ssk kesintisi ve vergi işsizlik kesintisi yapılmadan

engellilere brüt üçret talep etmek mantıklı bu düzenlemeyide devlet yaparmı oda malum

ama çalışma bakanlığına dilekçe verip engellilere özel sektörde 2000 tl maaş verilmesini sağla demenle olmuyor

çünkü yetki alanında bi konu değil

Bu maaş olayı bir işyerine 2 yaptığın işe 3 ne mezun olduğuna bağlıdır

bunu demek istiyorum ama hayal prest gibi konuşuyorsun

çalışma bakanlığı ne memurun nede özel sektörün maaşını belirlemez

çalışma bakanlığı asgari üçreti bile sendikalarla pazarlıkla yaparken

sen neden bahsediyorsun allah aşkına

Turan bi sakin olup yazdıklarımızı okur musun. Aslında hepimiz aynı şeyleri istiyor ve savunuyoruz. Sen haksızsın diyen yok zaten. Haklısın ama ifade tarzın yanlış.
Sadece herşeyi kabullenme , değerini bil, haklarını bil .

Yahu biz bakanlıktan 2 bin lira maaş verilmesini istemiyoruz ki. Biz sadece keseceğiniz cezayı zamanında kesin, ilanları sürekli aradığım kriterlere göre işçi bulamadım diye güncelleyen işverenlerin su istimalini görmeleri ve buna müsade etmemeleri. Gerisi bize kalmış bir durum.

Bu noktadan sonra şöyle düşün.

Sen işverensin ve 1.904TL her ay eleman almadın diye devletten ceza geliyor ve ödemek zorundasın. 2 bin liraya bir engelli alıp da buna 2.300TL gibi bir masraf yapıp aynı zamanda işini de yaptırıp ekstra eleman ücretinde kurtulup bu işi engelliye yaptırmak mı istersin, yoksa bu cezayı ödeyip yaptıracağın işi de bin bilraya bir işçi daha alıp ona mı yaptırırsın?

Ha tamam senin dediğin gibi kesintileri de kaldırmalı diye dilekçe yazalım ona da varım. Ya da engelli asgari ücreti olsun diye de dilekçe yazalım onlarada varım. Ama lütfen hayalperestlik ediyorsun deyipte burdaki insanlarında direncini kırmaya kalkma...

Arkadaşlar bizim amacımız işkur engelli ilanlarındaki çin malı profilimizi avrupa, amerika malı görüntüsüne getirmek siz neden daha anlamak istemiyorsunuz piyasada kime sorsanız herkes bizi eleman olarak çin malı olarak görüyor maalesef işçi ve eleman piyasamız böyle görünüyor işkur engelli ilanlarındaki işverenlerin verdiği maaş 1000 lirayı geçmiyor biz bunu çözmemiz lazım, bizde diğer insanlar gibi 400-500 TL kira veriyoruz, bizde doğalgaz,elektrik,mutfak,giyim gibi ihtiyaçlarımız oluyor herhalde bunlar bize engelliyiz diye bedava yada indirimli uygulanmıyor piyasa fiyatı neyse bizde o kadar para harcıyoruz yani biz engelliyiz diye işkur ve işverenler neden bize çin malı muamelesi yapıyor bizde insan değil miyiz arkadaşlar lütfen biraz daha insafa gelelim hakkımızı arayalım, birbirimize çataşmak niye....

Evet hala hayal pressin niyemi devlet kestiği cezayı engelliye verecek diye düşünmen çoğunun 2022 maaşını mkeserken

iş kur bu çalıştırmayan yerlere ceza kesmiyor nadirdir yılda 1 kestiği

engelli kontenjanı olan tüm işverenler engelli istihdam etsinve işkurda bu işin takipçisi olsun

amenna ama zor çünkü ülkemizde bi işyerine denetime giden denetciler iş yerine varmadan

iş yerinin haberi olurken ona göre önlem alırken

böyle bi düzen varken hatırla somada ölen 301 canı insanı

denetlemeye gelmişler ve sorun yok iyi notu vermişler

ve tehlikeli bi iştir maden bunlar haberlerini alıp denetlemeye gelenlere şirin gözüküp

sıkıntı yok tamdır raporu alırken

ben ondan diyorum hayalprest olma diye

Tamam Duran kardeş. Sen bizi anlamak istemiyorsun anlaşıldı.

Biz hayalperestler böyle bir işe kalkıştık. Yanımızda olanlar bizle olanlar dilekçe yazsın. Diğer arkadaşlara da kötü hiçbir dileğim yok. Allah onlarada bizlere de daha da güzel işler, bol kazançlar nasip etsin.

DİLEKÇE GÖNDERECEKLER

1- cdmustafa
2- murat6677
3- eMeL_eMeL
4- Soner Güç
5- OturanBoğa
6- çanakkale
7- jonquil

Mustafa kardeş aslında 2 mizde aynı şeyi

farklı diyoruz konu bu yoksa 2000 tl maaşı kim istemz

özel sektörde adil insanca eşit üçret bizde bunu diyoruz

sen biraz abartılı diyorsun sadece fark bu

yoksa ikimizde aynı dili aynı şeyi savunuyoruz

Tamam o zaman sen de bir dilekçe örneği oluştur, onu da yazalım ekleyelim diğer dilekçeye. Ben buna da varım.

Duran kardeş ne bu negatiflik anlamıyorum hep olumsuzluk , hep eziklik kendine gel . Sen Ankara ` dasın , ben İstanbul ` dayım arada maaş farkı olacak tabi. Devlet memuru alamıyor demişsin kardes sen boş adam değilsen , alırsın özel sektörde kendini yetiştir önce , performans ve iş eğitimi deneyim çok önemli . Burda insanlarıda yok alamazsın diye ezme ben özel sektörde çalışıyorum devlet memuru değilim maaşımda çok şükür iyi ve 2000TL çok çok üzerinde dik durun eğilmeyin. Özel sigortam var 3.500tl maaşım var + yol param + performans + prim + yemek+c.tesi+pazar tatil 8 saat hafta içi çalışıyorum devlet memuru olsam babayı alırdım.

Turan yılmaz bırak insanlar istediğini yapsın, düşünceni belirtmişsin saygı duyulur, ama yok hayal kurmayın yok şöyle böyle diye sürekli bunları yazman pek hoş olmamış, herkes gerçeklerin zaten farkında bu sadece bir hak aramak bir çaba göstermek, ha dikkate alınır ya da alınmaz bilemeyiz, en azından rahatsız olunan bir durum dile getirilmiş olunur ve belki de çoğunluk olursa bir şeyler bile yapılabilir hiç belli olmaz, hatta sende gönder bu dilekçeden :)

İron;

Ne iş yapıyorsun ki 3500 tl para alıyor. biraz ufak at da civcirler yesin snei :)

Valla ben 7 senedir bir kurumsal firmada calisiyirum engelli kadrosunda aldigim maas 1600 tl net 3 ayda 1 de 2600 aliyorum yani ortama 2000 tl ye geliyor ancak emekli olmayi dusunuyorumbaska yerde her yer asgari ucret 1000 tl bul op basina koy olmus su durumda is verenler su an 1engelli calistirdimi ve devlettten ssk tesvliki aldimi ve engellilinin vergi indirimi varsa asgari ucrette calistirsa maliyeti 1 engellilinin yemek servis ve maasi dahil maliyeti 900 tl isveren bunu biliyor ve bedavaya getiyor.Calismayin calismayalim olmasi gereken ceza parasina paralel isteyin su an 1500 tl gibi bir rakam istenebilir ceza 3000 olsun ona gore isteyelim.

Arkadaşlar birbirimize saygı çerçevesinde yazarsak daha iyi olur. Biraz ufak at vs. gibi cümleler kurmayalım lütfen.

Herkes fikrini açıklasın, mantıklı olduğu sürece o fikirlerde değerlendirilip birlik olabiliriz. Ben her türlü hakkımızı aramaya varım. Farklı dilekçeler de göndermeye hazırım. Yeter ki sesimiz, düşüncemiz bir olsun. Birlikten kuvvet doğar kesinlikle.

benim mantığıma engellilerden maaşından hiç bir ad altında kesinti olmadan brüt maaş verilmesi

Üst Alt