Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özkıyım düşüncesi ile nasıl başediyorsunuz?

Benim arkadaşım intihar etti! Kız arkadaşı tecavuze uğradı ve artı onu sanki suçluymuş gibi terk edip habersiz bıraktı! Madde kullanıyordu o dönem ! İzlerini hala vücudunda taşıyo! Ölmeye 5 dakika kala kurtuldı ve bu bi mucize

Zira kronik. Yapamıyoruz bu semptomlarla be arkadaş. Klozapin kullanıyorum, Ledason kullanıyoruz (bu yeni bir antipsikotik) lakin tamamen iyileşemiyorum. Yani kendi içimde hastalığın devam ettiği anlıyourum. Artık dayanamıyorum, intihar etmek bu soruna kökten en etkili ve hızlı yol değil miidir?

Bu aralar aklıma sürekli intihar takılıyor ; çok bunaldım nasıl kurtulurum bundan ; hayata dair ümidim yok

bende de var bu durum sesler duyuyorum Allah senin yaşamanı istemiyor git intihar et diye

Yaşamak anlamsız geliyor her hangi bi neden bulamıyorum varoluş sancısı çekiyorum

amcam kafaya şapkadan başka birşey takma demişti ama bazen olmuyor işte

ben şöyle düşünüyorum nerdeyse kırk yaşına geldim ne kaldı şunun şurasında zaten öleceğim intihara gerek yok. değmez yani. birde şu var ki biraz bekleyince ya şartlar değişiyor yada bakış açısı değişiyor.

Yalnızlık çok kötü bi duygu ; bi de metal müzik falan çok depresyona sokuyor

Her hangi bi inancım yok zaten inanmamı gerektirecek bi şey de yok hayatımda

Varlığınız bir delildir🤔

Bu bir bahane olamaz ; kendinize geliniz herkes yalnız!🤔 topluluk olarak intihara kalkisalim

@Death, inançla, namazla, abdestle olacak şeyler değil. Bilime yönelip tedavi olmak gerek ve depresyonda en önemli şey sosyal olmak, yanlız kalmamak. Ben buna eminim.

@Death, bir uzmana git bu ilk adım ikincisi böyle zamanlarda içinden bir şey yapasın gelmez gelmedikçe içine kapanırsın kısır döngü sana tavsiyem sosyalleş reel ya da sosyal medyada da olur kendine hobi edin meşgale bul işte çalışmak Tr de özellikle hakkını alamadığın için kötü ama çalışmanın güzel yanı bir şeyle oyalandığın için kafa meşgul oluyor kısaca kafanı oyala yalnız kalma sessiz ortamdan kaçın

@Death,

Hocam şöyle söyleyeyim yıllardan beridir bu durumu yaşıyorum. Ama şunu söyleyebilirim, intihar gerçekten çok can yakıyor. Gaz ile denediğimde günlerce şiddetli kusma ile baş ettim. İlaç ile denedim kalbim bir 15 sn falan durdu. İnanılmaz tarifsiz bir acı çektim. Kimi insanlar yaşama amacını aile kurmak olarak görüyor, kimi ise ev mülk sahibi olmak için kullanıyor. Sanırım yaşadığınız olumsuzluklar üst üste geldi. Bende istemediğim hayatı yaşıyorum ve bu beni sizin gibi strese sürüklüyor. Bu durumu ancak doktor ve ilaç tedavisi iyi gelir.

Bence Yapın kurtulun yapmasanızda olur yaparsanızda canınınızı sıkmayın yapan yapıyor sizinde hakkınız yinede maddi durum kötü ise yapmanızda tutarlılık olabilir haa iyi ise yapmayın bir umut olabilir

İntihar etmedim, ama bazen düşünüyorum…
Maalesef hem hastalıklarla mücadele,
hem sosyal hayatta sürekli bir şeylerle savaşma,
hem de iş yerindeki o saçma sapan tayin süreci derken
psikoloji diye bir şey kalmadı

Bazen kendi kendime diyorum:
"La, git buradan… Yaşıyorsun da ne oluyor sanki?"
Bugünü kazandın, yarın yine sürüneceksin.
Yine o saçma acıları çekeceksin,
yine o gereksiz iş yerinde.

yüzüne yapışan sahte gülüşleri çekeceksin.
İnsanlara uzaktan mutluymuşsun gibi görünmeye çalışacaksın.
Sanki hayat bir diziymiş de sen mutlu karakteri oynuyormuşsun gibi.
Ama içeride figüran bile olmak istemiyorsun…
Ne bileyim ya.

Ama işte o son an var ya, ölüm anı…
Oraya geldiğinde içinden bir ses feryat ediyor:
"Yaşamak istiyorum!"
Ve o an korku…
Her yerini sarıyor.
Sonra kendine geliyorsun,
çayı demliyorsun,
ve "neyse ya" diyerek yeni güne başlıyorsun.

Hiç mi sevdiginiz bir şey yok hayatta? Gülü seven dikenine katlanır misali?

Çaresiz, yalnız, keyifsiz bir hayat yaşamak ve sonunda istese de istemese de öleceğini bilmek
Ha şimdi ölmüşüm ha 20 yıl sonra ne farkeder sonuçta ölüyoruz
20 yıl daha acı çekerek yaşamak mı yoksa şimdi intihar edip acılardan kurtulmak mı
Ben böyle düşünüp intihar etmiştim sonrada 2 ay akıl hastanesinde yattım

(Keşke ölseymişim o zamanlar)

@Micro123, Aynıları yaşandı, ama iyi ki ölmemişim. Hayat yaşamaya değermiş.

@Samarra, Rahatsız olduğum dönemden bahsediyorum, gülü sevemedim ki dikenine katlanayım... Öyle bir durum işte. Lanet majör depresyon. 🥺

Üst Alt