Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özkıyım düşüncesi ile nasıl başediyorsunuz?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
213
Reaksiyonlar
179
Bipolar bozukluk hastasıyım. 13-14 yıldır tedavi görüyorum. Bazen özkıyım düşüncesi oluyor. 31 yaşındayım, bir baltaya sahip olamadım. Bu yaşta halen lisans öğrencisiyim. Çevremdeki herkes bana acayip şekilde bakıyor. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Siz nasıl başediyorsunuz?

Her yerde elektirikli testereler mazotlu hızarlar.
Bu zamanda balta mı kaldı ki sapı olacaksın.

Al bir kum torbası, yapıştır üzerine fotoğrafını, kır ağzını burnunu rahatla 😁
Şaka bir yana her zorlukla beraber bir kolaylık da vardır. Bize düşen gayret edip, sabır etmek. Allah kolaylıkları tez eylesin.

Merhabalar. Kardeşim öncelikle ilaç alıyorsan onları aksatma illaç konusunda birşey diyemeyiz. Ama diger intihar düşüncelrinden kurtulman için sana tavsiyem sakın içine kapanma. Hergün yürüyüş yap mutlaka spor yap. spor mutluluk hormonlarını arttırıyor. Maddi durumun iyi degilse bile bir çadır , tulum al doga yürüyüşlerine katıl.

Öz kıyım düşüncesi kendine yöneltme ego savunması ile alakalı. Öfkeni kendine yönelttiğinde oluşan birşey. Dışa vurma alakalı şeyler tavsiye etmiş arkadaşlar. Böyle bir terapi çeşidi vardı. Söyleyemediğin , içinde kalmış yarım duyguları bir makete haykırıyorsun. Onu ölmüş baban ya da ulaşamayacağın bir kimse yerine koyuyorsun , ona bağırıyorsun vs.

@dreamfail, Benim de uzun yıllardır, özellikle de son 5 senedir özkıyım (intihar) düşüncelerim var. Ama bipolar bozukluğun yanında, anksiyete bozuklukları ve kişilik bozuklukları komorbiditeleri olduğundan onu bile plan, program ve proje yapmadan ve de mükemmeliyetçi olduğumdan beceremiyorum. Bütün doku ve tüm organlarımı bağışladım. Beden bağışı (kadavra) yaptım. Fakat o işi ne zaman, nerede, nasıl yapacağıma karar veremedim belki de hiçbir zaman yapmayacağım. Bizim sevdiklerimizin ve bizi sevenlerin hatrına yaşıyoruz işte. Bunları yalnız olmadığını bilmen için yazdım. Bir şarkıda da dediği gibi bir umuttu yaşatan insanı..

İntihar düşüncesi yokta ölmek mi yaşamak mı seç birini deseler ölmek derim çok büyük bir derdim de yok benimkisi tamamen keyfi .

@Tyler D. Çektiğin ızdıraptan kurtuluyorsun. Kurtulmasan bile onunla olan bağlantıyı kesiyorsun. (Söylediğim intihara teşvik değildir. İntihar edince bu acıdan kurtuluyorsun ama öldükten sonra başka bir ızdıraba yakalanıp yakalanmayacağın belirsiz. Sonuçta kimse ölüp dünyaya geri gelmedi.)

@berke26,
Aynen bende 1 dk .bile düşünmem bu hayatın nesi seviliyor onu anlamıyorum adam sürünüyor yaşamayı seviyor ölmek istemiyor .

@sokr@t,

Sürünerek yaşamayı sevmiyor güzel günler görmüş o günlere tekrar kavuşmak ümidiyle ölmek istemiyor

Mutsuzluğu veren Allah mutluluğu veren de Allah

@Tyler D., Güzel günler görmüş mü ? Görme ümidi de var mı ?

Güzel günler göremeyen görme ümidi de olmayanları kastettim zaten ben ama hastalıktan ama yoksulluktan sefaletten .

Sana göre Allah bana göre değil .

Son düzenleme:
Yaşamak bir eziyet, işkence ve ızdırap haline geldiğinde ki geldiği dönemler oldu ama hiç özkıyıma kalkışmadım. Eski bir terapistim o zamanki yaşam tarzımdan (alkollü araç kullanmak, alkolle ilaçları karıştırmak, gece hayatındaki olaylar v.b. v.s) "Sen zaten pasif olarak intihar ediyorsun demişti". Fakat artık hiç bir umut kalmadığında, kendim ve ailem ona buna muhtaç duruma gelirse belki yapabileceğim bir eylemdir intihar. Hani olur ya bugünleri görmeseydim de keşke ölmüş olsaydım dersiniz. Maddi kaynaklar da çalışamadıktan sonra bir yere kadar yetiyor. 40'lı yaşlarıma doğru giderken ve bir mesleğim varken ama sağlık durumumdan kaynaklı olarak bir işte tutunamadığımdan özgeçmişim neredeyse boş olduğundan, kendi alanımda ve / veya vasıf gerektiren bir iş bulamazsam ya da hayat bana bedensel çalışmayı zorunlu kılarsa, sevenlerimi ve sevdiklerimi düşünmeyip intihar edebilirim. Belki ailem için bencilce bir davranış olabilir fakat ümit kalmamışsa, ömür bir eziyet, işkence ve ızdıraptan ibaretse son durak benim için budur diyebilirim. Belki onlara yük olarak asalak(parazit) yaşamamdan bu daha hayırlısıdır diye düşünüyorum..

Not 1 : Bu yazım sadece kendi şahsi iç dünyamı yansıtmaktadır.
Not 2 : Tarafımca, hiçkimsenin özkıyıma kalkışmamasını diler ve arzu ederim..

"Ölsem de kurtulsam" diyorum ama uzun süredir intihar girişimim olmadı. Zaten sayılıdır, 2-3 kez oldu bu tarz bir girişimim. Artık bilinçlendim, bir süre sonra depresyonum ortadan kalkıyor, hayat yine eskisi gibi, sevdiğim işlerle meşgul oluyorum, bir nebze keyif alıyorum hayattan. Hayatım boyunca bu döngüyü yaşayacağımı biliyorum. Yine de mezarda olup çürümek, bu hayattan daha iyi değil.

Hayat hem acıdır, hem tatlıdır.

Dünya bizimle güzel. Biz olmasaydık dünya da güzel olmazdı.

Dünyada herkese yetecek kadar iş var.

Bir süre başarısız olup başarılı olan insanlar

İnsan canı sıkılınca şehrinizde varsa deniz kenarı, göl, piknik alanı, park, avm vb gezmelidir. İyi gelir.

Hayat herşeye rağmen güzeldir.

Albert camus sisifos söyleni kitabı var.Varoluşçuluk olarak geçiyor.Fransanın cezayir sömürgesindeki bir fransızın ikinci dünya savaşı sonrası deneyimlerini yansıttığı bir görüş.Kitap intihar edip etmemeyle alakalı.Siyasete atıldıktan sonra araba kazasında ölmüş bir yazar.Arkadaşlarından Santr'ı kendisinin daha zeki olduğunu söylemek için sıkıştırdığı söylenir.

Bunun dışında 3 kez intihara kalkışıp başaramayan 3 ayrı yatışı olan birisi vardı.Manevi halisinasyonlarından bahsedip intihar korkusundan daha büyük hastahane korkusundan bahsediyordu.Belli cisimlerin uçtuğunu bunun normal olmadığından bahsediyordu.Bizde komşu yukardan çeşitli kesimli halı silkeleyip gölge yapmaya çalışıyor.Ondan önce teleskop eline alıp karşı apartmandan bağırıyor.Diğeri müzik playlistini ezberlemiş bunu dinle diyor.Diğeri içilen sigara sayısını karşı apartmana mesaj atıyor ve koridordan geçerken şu kadar sigara kaldı diye megafonla bağırıyor.Diğeri yukarıda kalan binadan ses yüksekten geldiği için kendini farklı tanımlıyor.Balkona çıkıyorsun aracın farını açıyor biri.Diğeri sol taraf boş olduğundan solunda diyor.Yukardan hacker veya komşudan titanus kulak çınlama sesi geliyor.Farklı bir forumdan geliyorum.Yaşam deneyimlerim ve yazılarım sayesinde belli sırayla ses karmaşası var.

Bende de bıkmışlık var. Normalde efendi, kibar, sakin biriyim ama sinirlenince "ben böyle hayatın (ömür boyu çile çekeceğimi biliyorum)" diyip gözü kara oluyorum. Çoluk çocuğa da karıştım, iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum.

@Kobra_ Her zaman sayısız kez başarısız olup sonunda bir şekilde başarılı olan azınlıktan bahsediliyor. Ama hiçbir zaman sayısız kez başarısız ömrü boyunca başarıya ulaşamayan çoğunluktan kimse bahsetmiyor. Çünkü insanlar kendilerine güzel yalanlarla kandırmak istiyor. Ya da bundan vazgeçip gerçekleri kaldıramayıp bizim gibi intiharı düşünüyor.

İntihar etmek herkesin yapabileceği bir şey değil zaten intiharı düşünüyorum demek ölme isteği aslında sadece o kadar o bende de var
2-3 kez 5 kez intihar girişimim oldu da kurtuldum falan diyenler aslında intihar falan etmemiştir intihar etse kurtulamazdı büyük ihtimal !!!

Üst Alt