[SIZE=3]Ahmet Bey kardeşim. Öncelikle kolay gelsin.
Aracım 2009 model ve benim aracı üzerime geçirme tarihim de 2011. Ehliyetim H sınıfı idi. Şimdi tabi B oldu ve ambulans kullanamaz, otomatik vitesliden başka araç kullanamaz gibi bir takım kısıtlama kodları var üzerinde. Ehliyeti değiştirme aşamasında da kurul-heyet ehliyet sınıfını yeni sisteme göre Engelli B olarak belirledi.
Ben 2010 yılında Maliyeye bir yazı yazmış ve sakatlık durumumu, aracımın otomatik vites olduğunu ve otomatik vitesin de özel tertibat sayıldığını belirterek MTVden istisna tutulup tutulamayacağımı kendilerine sormuş idim. Maliye tuttu bana üfürükten tayyare bir cevap vererek kitapta yazanları tekrar etti, yani sualime cevap vermedi. Ben de bunun üzerine Maliyeyi Bimere şikâyet ettim ve doğru düzgün bir cevap gönderilmesinin teminine aracılık edilmesini Bimerden rica ettim. Bimer'in ikazı üzerinde Maliye bana 17.07.2010 tarihinde F.İ.H.Aydoğdu imzasıyla doğru düzgün bir cevap yolladı ve belirttiğim şartlar çerçevesinde ve gerekli şartları taşımam kaydıyla MTVden istisna tutulacağımı belirtti.
Ben ise merhum pederimin talep ve tavsiyesi üzerine MTV istisnası talebinde bulunmadım ve vergilerimi ödemeye devam da ediyorum. Babanız neden böyle bir tavsiyede bulundu? şeklinde bir sual soracak olursanız bunu anlatmaya çalışmak uzun zaman alır ancak, muhafazakâr camianın tamamının tanıdığı rahmetli babam kısaca şunu söylemişti: Oğlum, çok şükür imkânın varken devlete vergisini öde, hakkım var diyerek ödememezlik yapma. Devlet babadır, yarın faydasını görürsün.
Yukarıda yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere noterlik bir işim yok ve olmadı zira arabayı 2011 yılında üzerime aldım. Aracım engelli aracı olarak kayıtlı değil ruhsata, otomatik vitesli bir araç, otomatik vitesli araç da zaten özel tertibatlı araç hükmünde. Ama notere gidip de engelli araç kaydı kuydu yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum.
Engelli park kartımı ben bir iki ay önce aldım zaten. Eskiden de vardı da süresi geçmiş idi. Kartı alırken oradaki polis arkadaş da önce notere gidip ruhsata işletmemi önerdi ama sonra boş ver gerek yok dedi.
Bir engelli park kartı için baş makama dört sayfa dilekçe yazılır mı? Ekine yedi-sekiz tane belge konulur mu? Konulur kardeşim zira emniyet bile bu hususta ne yapacağını bilemiyor maalesef. Bütün bunları detaylı olarak yazdım, kelimesi kelimesine ne söylendiğini kağıda aktardım. Ali siyah derken Veli beyaz diyor dedim. Engelli kartıma istinaden engelli park alanına aracımı park ettiğimde, aracın engelli aracı olarak kayıtlı olmadığı için ceza yazarım diyen polisin söylediklerini aynen aktardım, diğerlerinin de söylediklerini aktardım. Dört ekipten dört farklı cevap aldığımı detaylı şekilde belirttim. Hatta bir ekip Ceza yazan memur arkadaşımızı şikâyet edersin görevini kötüye kullandı diye. Engelli kartına rağmen engelli park alanına park ettin diye sana ceza yazılır mı yahu? dediğini de aktardım. Bir de bizlere ait park alanlarının biz sakatlar tarafından denetlenmesi konusunda detaylı bir önerim oldu ama onu dikkate alırlar mı almazlar mı bilemiyorum.
Durum böyle. Bana verilen cevap 2010 yılında Maliyenin yaptığı gibi tatminkâr bir cevap olmasaydı baş makama yine bir şikâyet yazısı yollayacaktım. Ağlamayana meme vermiyorlar kardeşim.
Yani noterlik bir işim olmadı, aracımı oğlum da, eşim de kullanıyor icap ettiğinde.
Şimdi ben işimi hallettim. Memur arkadaşlar bu yazıya istinaden engelli park kartım ile aracım engelli park alanına park ettim diye bana ve benim durumunda olanlara artık park cezası yazamazlar. Bu yazıyı aracıma da asacağım ve güvenle aracımı bizlere ayrılan yere park edeceğim inşallah.
İmzalı yazının posta yolu ile adresime gelmesini bekliyorum. Bir hafta kadar bekleyeceğim. Geldiğinde o imzalı cevabı buraya koyacağım. Gelmezse bana e-posta ile gönderilen buraya aktaracağım.
Durum tüm detayları ile bu şekilde.
Selametle..[/SIZE]
Sonra Emniyet yazısında park kartının araca değil de kişiye verildiğine de değinmiş ki zaten ben de dilekçemde bunu özellikle belirtmiş idim. "Engelli olan araç değil kişidir yani engelli olan benim" demiş idim. Bu önemli bir vurgu.