Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlü mü yoksa engelli mi?

araba ruhsatında bile sakat aracı olarak geçiyor ilk başta devletin bu yakıştırmayı değişmesi lazım sıra vatandaşa gelsin.

vallahi kimse kusura bakmasın
ben hiç birine bozulmuyorum
milletin ne dediginin benim için degeri yok hiçde bozulmuyorum
önemli olan ben kendimi ne şekilde gördügüm
bana kimse sen özürlümüsün diye sormuyor ama ben sakat oldugumu ben kendi agzımla söylemek zorunda kalıyorum özürlü kimlik kartını göstermek gerekiyor o haktan yararlanmak için şimdi kime kızacagız onamı kendimemi en iyisi bu kelimelere alışmak kafaya takmamak normal bi şeymiş gibi davranmak diye düşünüyorum bana katılmaya bilirsiniz
ama ben öyle düşünüyorum kusura bakmayın

sonuna kadar haklısın umut aldırmıyorum dıyenlerde kendını kandırıyor

arkadaşlar özür bir kabahattir.yanlış bir şey yaptığımızda özür dileriz.oysa engel ise bir şeyi yapamama durumudur.bir insanın görme duyusunun olmaması ya da yürüyememesi özürü değil engelidir.ben de açıkcası özürlü ifadesini doğru bulmuyorum.sakatı hele hiç kabul edemem.sakat ifadesini kullananların zihninde sakatlık vardır.

birde askeri tabirde "çürük" kelimesi var... ne kadar rezil bir kelime...sanki manavda domates biberiz.. :p

kelimelere takılmayalım bence herşeyden önce insan olduğumuzu karşı tarafa aksettirebilirsek kimin ne kadar engelli yada her neyse olabileceği konusunda taraflar yer bile değiştirebilir:)

hasan beye katılıyorum....niyet önemli bence ...kişinin kelimeleri kullanırken ne amaçla öyle söylemiş ona bakılmalı.....acı gerçek bu umut kabullenmeliyiz bazen mağdur bazen engelli bazende sakat denebilir.sonuçta hepsi aynı kapıya çıkar.çokta kafaya takmamak ge
rekir.

Sevgili kardeşim BİZLER ENGELLERİ OLAN İNSANLARIZ Kİ HERKESİN AZ ÇOK BİR ENGELİ VAR.
Özürlü demek kabahatli demektir ve bende bu söze çok karşıyım.
Bizler engellerimi engellerimizle aşıyoruz. Engelsiz olup da engelleri aşamayanlar utansın !

Arkadaşım ben engelli kelimesini sadece kulağa daha hoş geldiği için seviyorum. Ama gerçekten benim içinde bu sözler sadece anlam kargaşası yaratıyor. O gün bir arkadaşım birisinden bahsederken bana şu topal adam var ya çok çalışkan dedi sonra adam benim engelli olduğumu hatırlayınca cümleyi düzelterek ikinci cümleyi engelli olarak kurdu. Bu kadar da kendimiz kasmamamız gerekir diye düşünüyorum. Ticet77'de bu anlamda düşüncelerini yazmış ve ben de ona katılıyorum. Tabi ki, herkesin bakış açısı değişik bizimki de böyle. İyi geceler hepinize...

Arkadaşım son derece iyi niyetli ancak şivesi Anadolu şivesinde olduğu için topal sıfatını kullandı ancak bahsettiği kişinin de çalışkan olduğundan bahsetti. Bu iki kelime icat edilmeden öncede sakat kullanılıyordu. Ne yapalım durup durup üzülelim mi? Boşver salla gitsin ancak bana da duyarsız demeyin...

bunu inşallah üyeler okur ve bilgilenir çünkü ısrarla özürlü yerine engelli denmesini isteyenler var ve neden böyle istediklerini kendileri de bilmiyorlar.

Üst Alt