Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Yenilendi /16 Aralık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kenan 17 arkadasım ben tek gözu görmeyen monekuler + diyalize girerken%90 almıstım lakın bu raporla özel sektörde vergı endiriminden faydalandım%90 la gecen sene böbrek naklı oldum ve benım rapor %58 düstümü demekı tahmınım %60-50 arası alırsın buyuk ihtımal hayırlısı senın adına işllah :)allah yardımcın olsun arkadasım

1999 aldığım rapor geçerli olacak mı %40 süreklidir raporum

Monoküler arkadaşlar sormuşlar.. tablodan incelediğim kadarıyla;

Tek gözün olmaması/görmemesi halinde gören gözün (Görme Alanı-15)X(İşlevsel alan puanı-20) şeklinde hesaplanıyor.

Kısacası, sağlan gözün durumuna göre hesaplanıyor.

Yanlış hesaplamadıysam, sağlam gözü %100 fonksiyonel monoküler kişilerin alacağı puan %32 çıkıyor. Eğer diğer gözde de bozukluk mevcutsa bu puan artacaktır. Ayrıca, görmeyen gözün tümor nedeniyle alınması veya göz dokularının kaybı %5-10 civarında ekleniyor.

Her 2 göz de görmüyorsa, hesap yapılmıyor.. doğrudan %92 veya %100 oluyor. (Total körlük veya travma/ameliyat durumuna bağlı olarak)

%92 her ıkısı ıse, tek göz 46 yapar yıne bı sacmalık var bu ıste

İşitme engelliler için her hangi bir sorun yok aynı devam.....

Bu maddelere göre 1999 yılındaki süreklidir %40 raporum geçerli mi dir _?

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 19 – (1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

skolyoz vb hastalıklar için bir değişiklik yok... raporu yenilemesi gerekenleri ilgilendiren bir yönetmelik olsa gerek diye düşünüyorum...

Sayın kenan17,

2 gözü görmeyen kişi ile tek gözü görmeyen hesaplanırken biri diğerinin yarısı olarak hesaplayamazsınız. 2 gözü görmeyen kişi tamamen sınırlı bir yaşam sürer. Tek gözü görmeyen kişi ise neredeyse tüm gereksinimlerini karşılayabilir.

Örneğin tek böbreğiniz alınırsa normale yakın bir yaşam sürebilirsiniz.. 2 böbreğiniz de alınırsa yaşayamazsınız.

bende böbrek naklı oldum1,5 sene oldu artı gözumun bırı görmesını kaybetı eskı raporumda %58 dişimdi kac olur acaba (bilgi veren olursa sevınırım?

Diğer gözünüz sağlamsa;

Transplant %70
Tek göz kaybı %32

Formüle göre %79,6 çıkıyor.

evet saglam olarakda ıse gırıp calısabılıriz demek bu ama oda saglam deılsın dıye ıse almaz turkıye cumhurıyetınde yasıyoruz

2010 özürlü yönetmeliği 16 aralıkta resmi gazetede yayınlanmış, meurlar nette de yenı yönetmelik yazıyor, orada belirtilen bir ağır özürlülük ifadesi var %50 ve üzeri deniliyor, %40 dan hiç bahsedilmiyor, benmı yanlış anlıyorum bilmem ama %40 kaldırılacak mı acaba yavaş yavaş. net bi şekilde anlayan izah etsin lütfen.
ve
özidanın sayfasında daha önce memur olma şartın da enaz %40 özürlü olmöak yazıyor du şuanda o sayfada bu ibare yok arkdaşlar.

Eski tablo :

65btc1.jpg

Yeni tablo ;
5z40i1.jpg

Tablo 2 den %19 alanlar yeni tablo 2 ye göre %40 görünüyor, baya bir yükselme var, hadi hayırlısı iyi haberleri duymak güzel.Balthazar formülü hala yürürlükte buda kötü haber.

hadı hayrılısı bakalım ben gecen hafta eksık evrkatan tablo 3.4 yuruyus bozuklukları oran yazıldı %20 sımdıkı rapora oranlarına gore ıse %24 bızdekı ne sans acaba evrak onumuzdekı hafta olur ankarada acaba yenı tabloyumu goz onunde tutarlar

polio sekeliler(cocuk felci) olanlarla ilgili bi gelişme yok mu eskiden rahat rahat %40 alıyoduk bu yeni yönetmelilikle bizim için yeni bi düzenlemeye gidildimi??

Ortopedi kısmını incelediğimde şunu fark ettim, genel anlamda oranlarda değişiklik olmamış ancak kriterler çok daha netleştirilmiş. Alınacak oranlarda artık rahatsızlığın derecesine göre 3 aşağı 5 yukarı değil de tam olarak hastalığın derecesi kadar rapor alınabilecek. Bu da bence olumlu bir gelişme. Daha objektif daha keyfiyetten uzak bir değişiklik olduğunu söyleyebilirim.

Benim görüşüme göre eskiden palio lular için salt kısalık ve zayıflık göz önünde tutuluyodu şimdi kısalık+zayıflık+kasgücü+eklem ankilozu+sinir yaralanmaları
beraber değerlendirmeye alınacak,bekleyip uygulamaları göreceğiz
Alt extremite amputasyon oranlarının yükselmesi palioluların eskiden %19 lara hapsolan oranlarını %20-%30 aralığına cekecek,amputasyon oranları düşükken doktorlar değerlendirmelerde bunu kıstas alıyolardı.

Merhaba benim %40ortopedik özrüm var 1998 de aldım ve sürekli. Hiç sorun yasamadım rapor tarıhıyle ılgılı tekrar raporumu yenilemem gerekiyormu.

MESTAN;

oranlarda biraz değişmiş mestan sanırım ben bundan sonra %40 alırım gibi geliyo çünküü artık her bmölümm ayrı ayrı hesaplamaya gidilecek sanırım bakalımm ilk kim alacak poliodan %40 :))));)

2005 yılında kaza geçirip tedavi olduğum Esk. Osmangazi Hastanesinden sürekli ibareli aldığım %60'lık rapor var elimde ve daha sonra 2008 de Kütahya devlet hastanesinden vergi indirimi için aldığım %40'lık bir rapor var. Sizce önce ki aldığım rapor geçerli mi hala çünkü üzerinde sürekli ibaresi yer alıyor. Bu konuda bilgi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

şimdi raporları yeniletmemız gerekiyor ben 2008 sürekli rapor almıştım şimdi sınavlara girerken bizden yeni rapor isteyecekler bilgi olan varsa lütfen açilen cevap versinler

slm

OturanBoğa;
benim en son 2008 bakırköy devletten aldıgım raporumun oranı %62 buna göre istanbul büyük şehir iett si için refakatcı kartı çıkarta bilirmiyim önceki kartım refakatcılı deyildi yeni çıkartabilirmiyim veya 2008 deki raporum sürekli devamlı işlerim için onu kullanabilirmiyim

1994 yılında almış olduğum ve o raporla özürlü statüsünde ve emekli sandığına bağlı olarak işe girdim. Rapor oranım polio sekeli %40 ve sürekli. O rapor halen geçerli mi?

slm benim %44 raporum var
tabloyu baktım anlamadım anlayan biri bakabilirmi benim için
benim hastalık tanısı
kroner arter.h.tansiyon
stent takılı krizde geçirdim ef 60 bakabilirmisiniz ilaçta kullanıyorum raporum sürekli

benim 2000 tağrihli 45 2008 tarihli 38 raporum var peki ben erken emeklilik ve vergi indirimi için ne yapmalıyım bunlar işe yaramıyormu

özürlü raporu örneği gösterilmiş fakat iç hastalıkları bölümünü raporda göremedim iç hastalıkları için ö.raporu oranları devam edıyor mu hangı hastalıklardan gosterılıyor?

bana kurul %34 süreklli sakatlık raporu verdi ben vergi indiriminden yararlanmak istiyorm ne yapmam gerek diz altı ampute oldum sanırım %40 imiş yararlanmak iiçin rapor oranı

60Çetin60 yeni yönetmeliğe göre tekrar başvurup şansınzı deneyin derim. Belki engeliniz ile ilgili oranlarda bir değişme olmuştur.

slm diz üstü ampüte proksimal oranı yükselmiş gibi %50 ile %100 arası gördüm eski oranda %38 ila %40 arasıdı

ben koah hastasıyım.malunen emeklilik için hacetepede %60 rapor alıp ankara bağkur il müdürlüğüne vermiştim.bana gelen yazıda raporunuz 25/11/2010 tarihinde bölge sağlık kuruluna gönderilmiştir yazmış.bu yeni yasaya göre bana bir faydası varmı acaba .yada bizimle ilgili her hangi bir değişiklik varmı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt