Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Yenilendi /16 Aralık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
raporlar artık Ankaraya gitmeyecekmi tam anlayamadım yine balthazar cetveli var yine heyetteki doktorların vicdanlarına kaldık çünkü yalan söylediğimizi düşünüyorlar enfazla 10dk bile ayakta duramıyorum merdivenleri güçlükle çıkıyorum ve sayamayacağım bir sürü bacaklarımda ağrılar var sağ bacağım 13cm kısa hiçbir güç belirtisi yok ve iyileşmek gibi bir ümitte yok sağolsun bazı doktorlarımız sakat olarak görmüyorlar.Yeni yönetmelikte bizler içinde iyi bir şeyler varmı tam inceleyemedim cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

merhaba bülent bey hakketen mantıksız dı düzelt mişler yani düşünsene insanların kolu yok bacagı yok adamlar saglamdır diyodular bence dogrusu buyudu daha fazlası olmalıydı düşünsenize ben bugunlerim için kendimi sigortalıyorum ve birgün kaza sonucu kolum veya bacagım kesiliyo sigortan hic bir işe yaramıyo sacmalıktı neyse dedimya bunada şükür heralde bikac gün önce Engelsiz Yaşam Fuarı formuna bişeyler yazmıştım heralde onu okudular insafa geldiler:)

3 kez denedim fakat her defasında Ankara'dan düşürülerek gönderildi raporum (hakem hastanesi bile 40 üzeri vermişti.)
bakalım yeni yönetmeliğe göre ne verecekler. bir müddet bekleyip alan arkadaşları gözlemleyeceğim, yeni yönetmeliğe göre rapor alan arkadaşlar eski yönetmeliğe göre değişiklikleri paylaşırlarsa sevinirim...

yeniden rapor almak için bas vuracagım, ama ben gecen hafta bas vurdum %34 verdiler hastanede ki bi arkadasım araclıgı ile ögrendim sonucu. rapor için simdi sanırım 6 ay gecmesi gerekmiş sanırım

sayın editor ve saygıdeğer arkadaşlarım 13 mayıs 2010 tarihinde babama %95 oranlı sürekli ve ağır özürlü yazan bir rapor aldım şimdi araç almak istiyoruz fakat yönetmenlik değiştiği için yeniden rapor almamız gerekiyor mu yoksa şuanki mevcut raporumuzla araç almak için başvurabilirmiyiz

Arkadaşlar merhaba,
Yeni yönetmelikle çoğumuz heyecanlandı eski yönetmelikteki değerlendirmeler çok mu değişti diye. Biz de artık hayata daha pozitif bakabilecek miyiz diye.

Genelgenin ekleri dşındaki maddeleri ana hatları ile hemen hemen eskisi ile aynı. Çok büyük bir yenilik yok. Çoğumuz gibi ben de ilk başta acaba eski "sürekli" raporumuz ile vergi indirimine başvurabilir miyiz diye düşündüm ama. Yine "sürekli" olan eski raporlar sadece bazı yerlerde kullanılabilecek. Ancak iş vergi indirimine gelince yine kullanılamayacak. Çünkü bununla ilgili olarak;

Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

Yani diyorlar ki sadece vergi dairesinin sevki ile vergi indirimi için başvurabilirsin. Bu madde ile 18 Maddedeki kazanılmış haklarla ilgili maddenin önüne geçilmiş.

Eklerdeki hastalık/sakarlıklarla ilgili değerlendirmeyi ise, hastanelerden yeni rapor almak istediğimizde öğrenebileceğiz.
Yeni yönetmeliğe göre rapor alan olursa eski yönetmelikle kıyaslayp değerlendirirse biz de az çok bir fikir sahibi olmuş oluruz.

energyy;

elinizdeki mevcut raporla ötv indiriminden yararlanarak araba alabilirsiniz.

Engelinize göre değişiyor bazı durumlar da oran gerekmez önce özür durumunuzu belirtin

Bülent bey,merhaba seni birazcık fazla sıkıyorum ama idare et bu ofliyi:)benim sana sormak istediğim bir durum var..Kısaca arz edyim bu yeni yönetmelik de düzenlenen oranlar bana yansıması nasıl olur diye soracam niye dersen ben bir türlü bulmadım bu oranları,benim 2000 yılında özürlüolarak işe girmek için aldığım-%40 oranında rapor var elimde,ben bununla 1-yıl önce vergi dairesine başvuru yaptım çalışan olarak bana söylenen aynen şu,,yeni rapor almanız gerekir diye,,bende tabi hastaneye başvuru yapayım dedim ama birde öğrendimki bizim oranlar düşmüş yeni 2006 da çıkan yasaya göre,onun için bir işlem yapmadım ve bekledim belki düzelir diye,ve düzelme yapıldı diye şimdi okudum,sana sormak istediğim benim ,ileri derecede eski raporda belirtildiği gibi ileri derecede doğuştan kalça çıkıüı var,çalışma gücü kaybı oranı%40 dır,...ama bu 2000 yılında işe girmek için alınmış rapordur..bunun bir gecerliliği yok tabiii..
Senden ricam benim durumumu orantı olarak bir bilgi verebilirmisin.niye diye sorarsan vergi muafiyeti almak için yeni rapor çıkaracam,çünkü çalışan bir özürlüyüm ama vergi muafiyetim yok onun için rapor çıkaracam,bana alabileceğim oranın kaç olabileceğini yazan bir cetvel atarsan buraya,tabi anlayabileceğim bir cetvel:)
SOLDA İLERİ DERECEDE DOĞUŞTAN KALÇA ÇIKIĞI.SOLDA KISALAIK SARSAK KALÇA,ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI ORANI %40 DIR..ESKİ İŞE GİRMEK İÇİN ALDIĞIM RAPORDUR.

Benim anlamadığım tek kulaktan 1 hafta oncesine kadar yüzde 6 alıyordum şimdi kaç alabilceğimi çözemedim ...Ayrıyetten vergi indirimi için gene yararlanamıyormuyuz ozurlu kımlık kartımızla başvursak bile ? Yuzde 60 sureklı raporum var şımdı 31 e tekabul edıyor bende rapor almıyorum napmalıyım dava açmaktan başka onu kesin yapıcam çunku

Üriner Sistem/Mesane Fonksiyon Bozukluğu ları 1 derece yükseltilmiş.
Skolyozlar hangi başlıkta veriliyor baktım ama anlayamadım.
Birde bu değişiklik resmi gazetede yayınlandı mı ?

Merhabalar

Özür durumu sürekli olanların tekrar bu raporu çıkartması gerekli midir?

Teşekkürler

spastik parazi hastalığı olan hastaların oranlarında bir değişiklik var mı? bülent abi herşey için tsk edeyorum.emeğine sağlık abim.

Arkadaşlar, bu yeni cetvelde hangi sakatlık veya hastalık için hangi oranda işgücü kaybı verildiğini ben de sizin kadar biliyorum. Bu başlıkta bana hitaben "buna kaç veriliyor" diye yazıyorsunuz ama, işte, ben de bilmediğim için yanıt veremiyorum.
Cetvel ortada. Benim önerim, herkes kendi durumu ile ilgili bi başlık açsın. ör: "işitme kayıplarına hangi oranda rapor veriliyor" veya "üst ekstremite amputasyonuna hangi oranda veriliyor" veya "skolyoz ve kifoz için hangi oranda veriliyor" gibi. Böylece o kategoride sakatlığı olan arkadaşlarımız cetveli inceler ve oranlar hakkında görüşünü belirtir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt