Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid Şizofreni (Akıl Oyunları)

Müzik_Adam

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba...
3 Yıldır paranoid şizofreni hastasıyım. 28 yaşında yakalandım. 3 dil biliyorum. Üni mezunuyum. Aynı zamanda 60 ın üzerinde şarkım var. Müzisyenim. Tahmin bile
edemeyeceğiniz başarılarım var. Solağım. ama bu hastalıkla mücadele etmek (savaşmak) çok zor. birde bu hastalığın en iyi dostu (alkol ve uyuşturucu)
Uzak durun derim. 28 yaşında bundan 3 yıl once yakalandım 4-5 kere halisilasyon sayısız sesler duyuyordum. Doktor hastane yatış dedi.
Zekam sayesinde yatmadım evde ilaç tedavisi. Kilo aldım kendimi iyi hissetmeye başladıktan sonra ilaçları bıraktım. Alkol gece hayatına kaldığım yerden devam ettim. Ve sonra 2. alevlenme şimdi ilaçlara geri döndüm. 2022 maaşının canı cehenneme ben çalışmak istiyorum dedim doktora hayallerim var dedim. Dünyaca ünlü bir müzisyen olmak istiyorum hayalim bu!! Ve buna zemin hazırlıyorum şu an. Bir yandan da bu hastalıkla mücadele ediyorum. Ama çok zor gerçekten
Etrafında bulunduğum topluumun beni öldürmeye çalıştıklarını, zarar vermek, tuzak kurmak istediklerini düşünüyorum. Eve kapanıyorum. Çok mu zekiyim yoksa gerizekalı mıyım bilmiyorum. Bir çok ülkeden kız arkadaşım oldu. 5 yıldızlı çok güzel otellerde çalıştım. Tahmin edemeyeceğiniz başarılar yakaladım.
ama bu hastalık işimi çok zorlaştırdı. Beynim sürekli akıl oyunları oynuyor bana kendimle savaşıyorum resmen. Cahil biri olsaydım intihar ederdim kesin.
Bu halimle bile aklıma geliyor sürekli. Şu an bir kız arkadaşım var bilmiyor bu hastalığımı gizliyorum neden? Çünkü bir önceki kız arkadaşıma anlattım terk etti beni. ayakkabı topuklarında masaların altında dinleme cihazları aradığım dönemler oldu. Şu anda bu aralar yine eve kapandım. Gerçekten çok zor bir hastalık
beyin kanseri gibi başka bir deyişle. saniyede 5-6 şey düşünüyorum. Beynim çok hızlı çalışıyor.
Sizinde benim gibi hayalleriniz varsa paylaşın konuyu açalım. Saygılarımı sunuyorum.

artık yeni nesil ilaçlar kullanılıyor bu hastalık için yani eskiden olduğu gibi ilaçları kullananlar robot gibi dolaşmıyor ortalarda nerden biliyorum çünkü Bakırköy Ruh Sinirde abim yattı çok defa şizofreni olarak..
Alevlenme çok oluyorsa ve ilaçlardan da fayda alamıyorsan Elektrokonvülsif Tedavi (EKT) yi dene derim..

bende paranoid şizofreniyim ilaçları aksatmayın ömür boyu kullanacaksınız

Bu tür hastalıklarda en önemlisi iyi bir doktor ve ilaç kullanmak. Ben de atipik psikoz hastasıyım. Bir yıldır iyi durumdayım ama kötü olduğum zamanlarda hayaller kurup inanıyordum. 4 yıldır hastayım. Bu hastalık yüzünden 2 tane üniversite bıraktım. Ben de imdiye kadar 300 den fazla şiir yazdım. Karamsarlığa ittiği için biraktim.

arkadaş geçmiş olsun.. acil şifalar diliyorum kimisi böyle hastalıkla mücadele içinde kimisi havadan rapor almak için uğraşmakda..

bizde mücadele edenlerdeniz. birgün bu hastalığa galip geleceğime inanıyorum. doktorumun "hadi ilaçlarını kestim geçmiş olsun" diyeceği anı iple çekiyorum...

bende bakırköyde son yattımda 8 tane şok oldum
doktor o kadar iyiki 7 tane şokta hiç etki görmedim 8 incide kafam sola doğru eğildi kendimden geçtim

Müzik_Adam

Muzik adam bende maden muhendisligi okuyordum senin rahatsizliklarinin benzeri seyler yasadim istersen konusabilecegimiz bi adres ver konusalim .beynimin okundugu dusuncesini bile tasiyorum ruhumda .zarar gorecegim dusunceside var. En degeer verdigim konularin tam tersi dusunceler de geliyor aklima . Takip ediliyor olma dusuncesi .hemen hemen yakin seyler yasiyoruz gibi . Konusmayi isterim seninle

Müzik_Adam
ben de paronoid şizofreni hastasıyım.bende üniv mezunuyum.sadece ing biliyorum..zeka ile ilgili sorunumuz yok..ben ilaç kullanmıyorum..bıraktım hepsini..çok ilaç kullandım,doktor kullandığımı sanıyor şuan :) çalışıyorum ben..tavsiyem çalış derim sanada

mirhat
şok bende oldum adana adnan tok ruh hast hastanesinde..çok kötü şok :)

hemserım bende psikozumda ayrısmamıs benımkı tek ılac 10 mg kullanıyorum unıversıteyı hıc calısmadan kazandım 2 yıl okudum sonra aöfe basladım aöfdende yuksek onur belgesı kazandım sadece sınavdan once bırkez okumayla gırdıgım sınavlardan bu hastalık beynın bı bolumunun cok calısmasından kaynaklanan bı durum bız beynı degıl beyın bıze hukmedıyor ben halusınasyon gordum elımde sımgeler gordum ama ses duymadım hastayım tabı hastalıgımı kabul edıyom doktor ıyılesme olanagın var dedı bende savasıyom sacma dusuncelere kapılcak oldummu hemen mantıklı dusunmeye baslıyorum. Tabı bu hastalıga yakalanan zekası dusuk ınsanlar teslım oluyo ve gerceklerden uzaklasıyo zeka farklı bısey tabı benım allahtan ortalama bı zekam var ve fark ettım herseyı hıc fark etmeyıp kendını farklı sanıp o hayallere ınananıp kaybolup gıdenler var tabı ılaclarında fark etmende buyuk bı katkısı oluyo

yaş kaç hemşerim teşhisin ne? emeklimisin nerelisin?

bende izmirliyim 32 yaşındayım. senin hastalığın ne? izmirin neresi? bu arada bravo

bir doktor f20 şizofreni koydu sonra tekrar gittim başka doktor vardı f29 organik olmayan psikotik bozukluklar diğer diye teşhiş koydu kafam karıştı lütfen yardım edin ne yapmalıyım?

Benim de anlatacaklarım var ben de şair ve yazarım bana önceden psikoz diyorlardı şimdi bipolar diyorlar daha ömce bir kitap çıkardım şimdi bşr romanım var dizi film yapmaya çalışıyorum 70 tane bestelenmiş eserim var üçü film müziği halen daha yazıyorum dizi senaryom hazır olunca tv kanallarına sunacağım aklımda bşr hollywood filmi yazmak ta var sizinle tanışmak isterim sevgili müzisyen dostum

bu konuda yardımcı oolabilecek birini arıyorum yokmu acaba?

özelden mesaj yazdım dj boran facebook adresimi verdim

Müzik_Adam

selam ben paronoid şizfreni hastasıymışım:) hastasıymışım diyorum çünkü hasta olmadığımı düşünüyorum...senin yardım istediğin konu nedir?

Son düzenleme:
fringe

bılader kusura bakma ama zaten sızofrenler hasta oldugunu kabul etmez hasta oldugunu kabul ettıgın anda ıyılesmeye baslarsın adamlar 6 yıl okuyo normal adamla normal olmayanı ayırt etcek zekaları var. Senın bı yazında astral seyahat ettıgını soyledıgını okudum cuceler felan gormussun. pamuk prensesmısınde cuceler senınle ugrassın.Gordugun hayallere halıssınasyonlara astral seyahat dıyosun. Sen ben hastayız bılader.

fringe

valla yaptık bıseylerde hıc umudum yok ıkıye kalcam sanırım inşallah bı yerı tuttururum sen naptın ?

Sizosalgun kardeşim ne demek şizofren hastaları hastalığnı kabul etmez. Ben bu hastalığa ilk yakalandığımda kendimi peygamber hz mehdi zannediyordum melek gördüm odamın camında gece gözleri buz mavisi idi araştırdım haz mehdiye yardım edecek 4 melekten biri olan hz mikail çıktı. sonra sesler duyuyodum ve ona göre haraket ediyordum. bu yazdıklarıma yorumun ne olacak onu merak ediyordum saygılar sevgiler kardeşim

Sizosalgun kardeşim ne demek şizofren hastaları hastalığnı kabul etmez. Ben bu hastalığa ilk yakalandığımda kendimi peygamber hz mehdi zannediyordum melek gördüm odamın camında gece gözleri buz mavisi idi araştırdım haz mehdiye yardım edecek 4 melekten biri olan hz mikail çıktı. sonra sesler duyuyodum ve ona göre haraket ediyordum. bu yazdıklarıma yorumun ne olacak onu merak ediyordum saygılar sevgiler kardeşim

sen kendını ne dıye hz muhammed sanıyon bunu anlamıs degılım peygamber gelcek olsaydı benı tekrardan bekleyın derdı reenkarne dıye bısey yok.Son peygamberde hz muhammeddır hz muhammed sanmıyosan bıle peygambermıyımı dusunmemen lazım mantıklı dusunemedıgın buradan bellı. Bıkere hz mehdı olaydın hz peygamberımmıyı dusunmezdın o haddı asmak oldugunu bılırdın. Gıt mehdıyıde arastır alaemtlerı tasıyonmu sağ omzunda nubuvvet muhru varmı yakısıklımısın sacların guzelmı egon sıfırmı. Mehdı bıekre mehdıyım asla demez zaten mehdı ısende allah bunu acıga cıkarır mehdıyımı dusunmek yerıne mukemmel bı kul olmaya calıs. Sende halusınasyon gormussun kafanda kuruyosun hayal gordugun seyın melek olduguna ınandırmıssın kendını. Mıkaıl senle ne dıye konusmadı ozaman mehdısen :D Mehdı olmak kolay bısey degıldır sız ısın sohret yanındasınız zaten zamanında mehdı oldugunu ıddaa edenlere bak hepsı sızofren :D

fringe şok ne oluyor

Arkadaşlar sizlere bu ilaçlar yan etki yapmıyormu hiç

SIZOSOLGUN :D profılındekı adamın filmını ızlemıstm o adama hıkayen cok benzıyor. :D ama diger sıraadan ınsanlar gibi olmadıgın ıcın sanslı odugunu düüşünüyrm... filmdekı adam yıne zekasıyla o hastalıgı yenmıstı .nobel ödülünü kazanmıstı.cok farklı bı bakıs acısı yakalatmıstı bana.. insallah sende zekanla bu hasatalıgın ustesınden gelırsın :)

Gunaydın muzik adam ben eczanede çalısıyorum doktorlar farklı farklı teshis yazabilir ama f20 ile f29 aynı hastalık benimde var hastalıgım 1 yıldır ilaç kullanıyorum bi araya bıraktım iyileştim diye yok malasef yeniden basladı hastalıgım yine aynı kullanmaya devam ediyorum bu ilacı ömür boyu kullcagız benim teshisim [font=verdana]f32.3[/font][font=verdana]psikotik belirtili ağır depresif nöbet..[/font][font=verdana][/font][font=verdana][/font][font=verdana][/font][font=verdana][/font][font=verdana][/font][font=verdana][/font]

muratak1988
Merhaba kardeşim
Benimde teşhisim psikotik belirtili ağır depresif nöbet sen kaç yıldır bu hastalık la uğraşıyorsun raporun vs varmı ?

1 yıldır ilaç kullanıyorum ilaç raporu var ömür boyu kullancam

muratak1988
Oncelikle cevap yazdığın icin tesekkur ederim rapordan kastım engelli yada özürlü raporu varmı yoksa bu hastalıkla ilgili kaç oran veriyorlar

Üst Alt