Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Paranoid Şizofreni (Akıl Oyunları)

Selamlar ; bende ilaçlara başlamadan önce müzisyendim.toplam 10 tane şarkım var ve bende almanca ve ingilizce olmak üzere 2 dil biliyorum.hastalanmadan önce dokuz eylül güzel sanatlar fakültesi fotoğraf bölümüne 7.likle girmiştim.daha sonra almanyaya dil eğitimine gidip 7 ay orada kaldım.oradan döndükten sonra avustralyanın perth şehrine gidip orada 1 yıl kaldım.ingilizcem advance düzeydedir o yüzden.ondan sonra evlendim ve eşimle birlikte adelaide şehrine commercial cookery ve advanced tourism and hospitality bölümlerini okumak üzere gittim.iki okuluda bitirdikten sonra avustralya da oturma izni aldım.orada atak geçirdim ve türkiye ye döndük.türkiye ye döndüğümde 30 yaşımdaydım.ilk risperdal kullandım daha sonra leponexe geçtim.leponex kullandığım dönemimi hatırlamıyorum fakat aşırı kilo almıştım yazı okuyamıyordum altıma işiyordum.sonra daha fazla dayanamayıp bütün ilaçları bıraktım.birkaç ay sonra atak geçirdim ve aylık depo iğne olan xepliona geçtim.ilk 4 ay 150 mg kullandım.daha sonra 100 ve enson 75 mg kullanıyorum.pek bi yan etkisi yok fakat libido sorunu oluyor kadınlardan tahrik olamıyorsun.2023 yılında iti007 diye bir ilaç çıkacak o sexuel dysfunction yapmıyor.belki o ilacı bekleyebilirsin.sana tavsiyem biran önce tedaviye başlaman yönünde çünkü bu ilerleyen bi hastalık.eğer inat etmeyip 25 yaşımda kendi rızamla tedaviye atak geçirmeden başlasaydım şu an kullandığım ilaç çok daha düşük olurdu.fakat atak geçirdikten sonra tedavi olursan en yüksek ilaçlardan başlatıp yavaş yavaş düşürüyorlar.bunu aklında tut.srnin durumun benimkinden daha ağır çünkü sende pozitif semptomlar var ve ilaç kullanmazsan ne yazık ki ilerleyebilir.bu hastalıkta önemli olan erken teşhistir.ne kadar erken başlarsan o kadar daha az zararla atlatırsın.bütün bunların dışında bizdeki fazla dopamin beyin hücrelerini zehirleyerek öldürüyor tedaviye erken başlamazsan beyin esnekliğini kaybediyor.bunlar olursa geri dönüşü yok olayın ondan biran önce tedavine başla.sana tavsiyem xeplionu kullan.eğer işe yaramazsaki büyük olasılıkla yarar risperdal leponex gibi daha ağır ilaclara geçersin.

Kendine iyi bak

Ben facebook kullanmıyorum.ihtiyacın olan birşey olursa buradan özel mesaj gönderebilirsin

selamlar,
ben de şizoaffektif bozukluk var dostum bende 5 sene önce başladı,bu rahatsızlıklık şizofreniyle bipolar arası bozukluk arası birşey,iki hastalığın da semptonları görülüyordu manik hallere girdim ve heyezanlar yaşamaya başladım,doktor beni hastaneye yatırdı,şok tedavisini reddettim daha sonra hastanede düzenli ilaç tedavisini de reddettim,beni çıkarmak zorunda kaldılar 20 gün yatmıştım,reddedişte olduğum için hastalığım düzelmiyordu evde ilaç tedavisini de yarım bıraktım sonra,semptonlar artmaya başladı atak geçirmeye ve heyezanlar duymaya başladım beni tekrar hastaneye yatırcaklar,herkes bana düşman diye saklıyordum sonucunda şizofrenik kırılmalar meydana geldi,mesih olduğumu,insanların düşüncelerimi okuduğunu,kendi kendime yazıp kurguladığım farklı gerçeklikler ve boyutlar da yaşadığımı düşünüyordum,gerçeğe yabancılaşmış şizotipal olmuştum.Sürekli ataklar geçiriyordum ve ruh halim manik halle depresif hale geçiyordu hatta bunların birbirine karışmasından borderline da başladı,paranoyak olmuştum bir de kimseye güvenmiyordum herşeyden kuşkulanıyordum anneme,babama çok kötü davranıyordum,onlarsa tek çocuk olduğum için çok müsamaha gösteriyorlardı,bütün herkese takmaya başlamıştım obsesif-kompulsif bozuklukta başladı,zaten dostum ben tek çocuk olduğum için annem babam çalıştığı için şizoid ve antisosyal bozukluklar da vardı bende,burdan da bir manik patlama oldu,çok ilgi çekmek istedim hristiyonik kişilik bozukluğu oluştu ve insanlara bana değer vermiyorsun sen diyerek sokakta gördüğüm birine ne bakıyon lan diyerek saldırıyordum sadomazoşist kaymalara döndü hatta kendimi kestim ve intihar ettim damarlarımı keserek,annem kapının kilitli olunca kuşkulanmış kapıyı kırdırıp ambulans çağırdı ve hastaneye gittik,doktor beni tekrar hastaneye yatırdı bana çok ağır ilaç yüklediler ve şok tedavisi yaptılar 1 ay yattım,hastane de ağır ilaç yüklediklerinden beynin resetleniyor şokla beraber,ilk 6 ay ağır ilaçlarla beraber vücutta kasılmalar 20 kiloya yakın kilo aldım,bu süre zarfında tam olarak düzelemedim dostum ama mantığım geri dönmeye başlamıştı,ailem destek oldu düzenli psikiyatriste gittim göründüm ayrıca psikologa gittim dostum bu çok önemliydi benim için psikiyatristler sadece ilaçlarını ayarlıyorlar genel ruh durumuna bakarak ama 40 dakikalık seansla psikologta terapi oluyorsun ve mantığını daha iyi kullanmaya başlıyorsun,kendini daha iyi idrak ediyorsun ve mantığını düzgün kullanıyorsun.4 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum devamlı daha iyiye gittim ilaçlarını düzenli kullan mutlaka doktor kontolünde çok önemli gidebilirsen iyi bir psikologa git çok yardımcı oluyor ben şimdi sene de 4 defa psikiyatriste gidiyorum ilaç kontolü için canım konuşmak derdimi anlatmak istersem sene de 2-3 defa psikologa gidiyorum.Dostum bu hastalıkla mücadele de en önemli mücadele aracı da kendini motive etmen idrakını kullan ve bu yanlış bu doğru diyerek ayırt et.Umarım senin için daha iyi olur,en iyi dileklerimi diliyorum çünkü durumunun ne kadar zor olduğunu yaşamış biri olarak biliyorum.

Bugunlerde biraz iyiyim içimdeki sıkıntılar biraz geçti. Halisilasyon görmüyorum sesler de duymuyorum. abifiliy i bıraktım. lustral sabah akşamda rexapin 20 mg seroquel 200 mg kullanıyorum. yeni bir şarkı yaptım. ama antisosyalim. hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum. bunun için ne yapmak gerekiyor. bu konuya msj yazan herkese geçmiş olsun. ama hastalığa yakalanmadan önce hayat doluydum. şimdi öyle değilim. hayat çok boş geliyor. biraz düşününce şizofren olduğumu hatırlıyorum. bu hastalık hiçbir zaman geçmeyecek ömür boyu sürecek bunu biliyorum. Herkese tekrar geçmiş olsun. msj larınızı ve bu konu altında toplanan şizofreni hastalarının yorumları bekliyorum

5.5 senedir şizofren hastasıyım. Annem babam emekli aylık gelirimiz 2600 ama 800 milyon kredi borcu ödüyoruz. 2022 maaşı ya da evde bakım aylığı alabilirmiyiz. Ailem masraflarımı karşılayamıyor artık. Çok zor durumdayız ne yapmamız gerekiyor daha rapor almadım çalışamıyorum. şizofreni teşhisi konmuş durumda lütfen yardım edin nasıl bir yol izlemeliyiz allah rızası için yardım :(

sanırım evde 3 kişisiniz bu durumda hanedeki kişi başına
866 TL düşüyor;

evde bakım için kişi başına 784, 97 TL düşmesi gerekiyor, limiti aşıyorsunuz 3 kişi iseniz tabi.

2022 için ise kişi başına 392, 48 TL dir.

ayrıca alacağınız raporun evde bakım için yüzde 50 ve üzeri - ağır özürlü - ibareli olması gerekiyor.

aşağıda verdiğim linklerden 2022 maaşı ve Evde Bakım maaşı ile ilgili bilgileri okuyabilirsin:

Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

2022 Engelli Aylığı ile Vakıf Aylığı

bende paranoid şizofreni olarak başlayan hastalık şuan başka boyutlara evrildi.
benimde 300 e yakın şiiirim var.
insan üretken oluyor ve yaratıcı :)

ahmet75 Bu durumda 2022 maaşından veya evde bakım aylıği alamıcam heralde öylemi? Cvp verirseniz sevinirim

@mmmy198 evet öyle sizin hastalığınız neye evrildi?

yukarıda yazdığım gibi 3 kişi iseniz;
hanedeki toplam gelir evde yaşayan kişi sayısına bölündüğünde,

2600 / 3 = 866 TL (evde bakım aylığı alamazsınız)

evde bakım için sınır 784, 97 TL, ama
4 kişi olursanız 650 TL oluyor yani kurtarıyor, son iş rapora kalıyor..

2022 için kişi başına sınır 392, 48 TL dir, maaş alamazsınız..

teşekkürler ahmet75 4 kişi nasıl olcaz 3 kişiyiz. bunun bir yolu yokmu ilgilendiğin için sağol

geliri olmayan birini (akraba olabilir) ikametgahınıza alabilirseniz olur bence

Müzik_Adam

evrildi derken paranoid şizofreni şeklinde başlayan hastalık şuan hepsinden biraz var halini aldı.
kalıntı diyorlar bu türe

ahmet75 3. Katımızda oturan birinin 3 tane çocuğu var birini ikametkahını bizim eve alsak olur mu? Ama akraba değil.???

başkasının reşit olmayan çocuğunu adresinize kayıt edebilirmisiniz, bu konuda malesef bilgim yok.

paranoid şizofreni

aynı durum ben de de mevcut AKP'lilerin muhalif olduğum için beni takip ettiğini düşünüyorum kapımın önüne kadar gelip aşağılamalar hakaretler küfürlerde bulunuyorlar hatta evimde ve arabalarımızda dinleme cihazı ve kamera olduğunu dahi düşünüyorum nedeni de deniz akkaya ve serengilin sunduğu 1 programda annemle benim aramda geçen diyaloğu birebir yapmaları annem mutfakta su içiyordu sonra bardağın altına baktı ben de ne arıyosun kamera mı arıyosun dedim o da ne kamerası dedi kamera arıyosan bak tam karşında dedim deniz akkaya ile serengil de bunun aynısını yaptı sonra kardeşimin eşi ve arkadaşlarla sarıyere bi' arkadaşın otoparkına gittik orada biraz içtik sonra bi' arkadaş beni arabaya bindirdi arabanın sahibi olan kardeşimin eşi de nereye gidiyorsun dedi bana ben de gitmiyor muyuz dedim ben gidiyoruz sandım dedim seren serengil de bunu aynısını program kapatılırken yaptı sonra da bunlar hep ot kafası işte bunlar sanatçı ya bunların hepsi böyle dedi ya da diğer seçenek manken ve oyuncu 1 kızla konuşuyodum ben nasılsın nasıl gidiyor hayat oyunun ne zaman falan derken ben buna birden evlenme teklifi ettim o da neden olmasın dedi sonra biz yine konuşmaya devam ederken ben bunun ve arkadaşlarının mail adresleri ve telefon numaralarını çıkardım sonra da benimle evlenmezsen senin ve arkadaşlarının mail ve telefon numaralarını paylaşıma açarım dedim ama şaka olarak böyle bi' şey tabii ki de yapmıcaktım sonra arkadaşlarıyla birlikte çalıştığım otelin önünden geçip bilgisayarları iyi biliyo piç ama dedi güldü gitti sonra özge özpirinççi geldi ne kadar yakışıklı çocuk niye kabul etmemiş ki dedi arkadaşına arkadaşı da ya o şimdi manken ya ondan dedi sonra tuba büyüküstün geldi neyi var yakışıklı çocuk derken irem derici neyine güveniyosun diye tepki verdi bu şekilde her günüm geçerken bu konuşmalar yerini birden aşağılamalara hakaretlere küfürlere bıraktı çok üzerime gelinince ben de kızdım twitterdan paylaşıma açtım bilgilerini ilk tepki gizem özdilliden geldi işte bilgileri kaldırmazsam mahkemeye vermekle tehdit etti ardından merve erdoğan falan derken sevil (yazıldığım kız) ne oluyor burada diye tepki verdi sonra yine otelin önüne geldi güldü geçti bundan sonra durum daha karmaşık hal aldı aşağılamalar hakaretler küfürler devam ederken merve sevi okan bayülgene konuk oldu orada da sevile onunla evlenmezse bilgilerini paylaşıma açacağını söylemiş mehmet günsür de nasıl yani hacker mıymış diyo daha sonra da fulden akyürek (yazıldığım kızın oyuncu arkadaşı) okan bayülgene konuk oldu orada da aşık bi' çocuğun saçma sapan hareketlerini gösterirken fulden aha eren diyo (beni gösteriyor)sonra da zeki çocuk ama bizim mail adreslerimiz ve telefon numaralarımızı çıkarmış diyor daha sonra ailemin özel görüntülerini paylaşıma açmakla tehdit ettiler ilk başta inanmadım ama sonra deniz akkaya ile seren serengilin annem ve benim aramda geçen bi' diyaloğu birebir yapmaları sonra kardeşimin eşiyle bi' arkadaşın otoparkına gittiğimizde yaşadıklarımızı birebir yapmaları daha sonra annemin biri tarafından evde dolandırılmasından sonra dışarı çıktığımda verin paralarını geri çocuk annesine çok bağırıyor demeleri kardeşimin çocuğuna matematik dersi verirken matematiği iyi biliyor ama gibi söylemlerde bulunmaları hangi haber kanalını açarsam oha hayatının hackini yemiş bu bütün evi ekranda gibi konuşmalara şahit olmam benim evimde ve arabamızda dinleme cihazı ve kamera olduğuna daha da inanmamı sağladı bugün ne çıkartacaklar diye ne televizyon izleyebiliyorum ne de sokağa çıkabiliyorum iyice içime kapandım böyle hakaretler ve aşağılamalar devam ederken balkondayken denk geldiğinde tabak çanak ne bulursam fırlatıyorum dışarıda denk gelirse bıçakla kovalıyorum deli galiba deyip geçip gidiyorlar 1 senedir psikolojik destek alıyorum ilaçların yan etkileri (aşırı duygusallık robot gibi yürüme aşırı açlık) hissi hariç biraz daha iyiyim diyebilirim

beni asıl sorum şu bu haldeyken askerlikten muaf mı olurum yoksa yine de alırlar mı ?

Arada varsa aşka inanan çekinmesin gelsin sıradan! Halisülasyon görenler veya duyanlar, televizyona çıktığını sananlar, düşüncelerinin okunduğunu sananlar, izlendiğini sananlar... Bunlar bazılarına komik gelebilir. Ama bunları yaşayanların nasıl acı çektiğini kimse anlamaz bazı duyarlı doktorlar hariç... Psikiyatri uzmanlarının bir kısmı soytarı olmuş! Gel de doğru doktoru bul bulabilirsen... İşte böyle onlarca sorunumuz var, bazılarımız aileden de destek göremememiş ve hastalıkları kronikleşmiş, benim gibi. Yaklaşık 25 yıl oldu, tedavi oluyorum, tabiiki ilaç tedavisi, psikologla hayatım boyunca hiç görüşmedim. Psikiyatristlerin uyguladığı terapinin yanından bile geçmedim. Öyle şiirlerim, şarkılarım yok; 2-3 dilde bilmiyorum ama zamanında yüzdebir lik dilimle İTÜ'yü kazanmıştım; bitirenlerin en aşağısı öğretmen olmuş; ben ise yapayalnız sürünüyorum! Halime şükür ilk önce tabiiki ama sizin birgün elinizdekilerin yok olacağını düşünüp sokaklarda yatacak yer aradığınız oldu mu? Sorunumuz maneviyat eksikliği kaldıki bunu imansızlık olarak değerlendirenler de var! İşte bu çok üzüyor beni. Allah bizi böyle yaratmış ve belki de en ağır imtihanlardan geçiriyor bizi! Bazılarımız ilaçların libido kaybına neden olduğunu söylemiş... Tek derdiniz bu olsun emi... Ama şunu belirtmeliyim ki; herkes gibi bizlerde evlenmeyi düşünüyoruz. Kur'an da mealen söyleyeceğim ayette; insanların çift çift yaratıldığı ve herbir çiftin birbirine huzur vereceği söylenmiş; başka bir kaynakta ise Allah'tan eş isterken gözlerimizi ışıklandıracak eşler istememizi belirtilmiş. Ve şizofren damgasını (stigma) yiyen bizler değil eşi, sağlam bir arkadaş bile bulamıyoruz. Ve Allah kimseyi aşk acısıyla imtihan etmesin... Anladığınız gibi benim de kuyruk acım var, çok tehlikeli bir konudur ve çok ağır bir imtihandır <karşılıksız aşk< ... Sayın Cumhurbaşkanımız çok haklı olarak gençlere evlenin ve en az üç çocuk yapın diyor yoksa 10-20 yıl sonra Türkiye'nin durumu yandı gülüm keten helva... Sahabe dönemine bakıyorsunuz, evlilik olayı tamamen basit bir olay; ölüm döşeğindeki bir sahabe bile beni evlendirin diyor; Allah'ın huzuruna bekar gitmek istemiyorum diyor... Günümüzde evlilik o kadar zor ki! Bekarların sayısı çok fazla, evlilik dışı ilişkiler almış başını gitmiş...Evet arada varsa aşka inanan çekinmesin gelsin aradan...

gerçekci ol biraz hayat bu evlenmemek en iyisi bu sistemde hayat şartları çok zor sorumluluk alıp üstlenemedigin zaman dahada acı çekersin bekarlık sultanlık

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Vallaha kardeş; haklısın... Hani bazıları diyor ya; <Bu dünyaya çocuk getirmek mi?< Eğer benim çocuğum olsaydı, benim yaşadıklarımı yaşamasını istemezdim! Bu sebeple böyle bir dünyaya mı? Asla; Batsın bu dünya, bitsin bu rüya, şikayetim YARADAN'a...

Müzik_Adam, Merhaba aynı rahatsızlığı taşımaktayız. zor bir hastalık ben yaklaşık 13 senedir tedavi görüyorum, yaşım 31 oldu. Hastalığımın kötü yanlarıyla savaşıp, son zamanlarda olumlu bir hayat tarzını kendime model olarak kabul ettim ve epey yol katettiğimi düşünüyorum. Tabiki kronik rahatsızlığımız bunun farkındayım ve hastalığımla da mutluyum çünkü gerçekten bu grup hastalığın bir çok zorluğu yanında , çok zeki ve algılama gücümüzün yüksek olması beni ideallerime taşıyacağını düşünüyorum. Kendini yalnız hissetme, sen, ben, gibi birçok insan var bu hastalığı taşıyan. Aklına takılan birşey olursa mesaj bırakabilirsin.

Müzik_Adam Merhaba bende psikotik atak hastasiyim ilac kullaniyorum suanda. bazen akil oyunlarini cok fazla abartiyordum yeni bir ise girdikten sonra bole oldum patronum benim cok tehlikeli bi insandi ondan dolayi bu hastaliga yakalandim suanda biseyim yok banada takip ediyolarmis gibi geliyordu televizyonda benden bahsediyorlarmis gibi oluyo ne ilaci kullaniyorsunuz

Bende şizofreni ilaçları kullanıyorum.largactil seroguel cybalta remeron ve zaman zaman zaman imovane..ben de şizofrenimiyim

bende müzikler uğraşıyorum ve oldukça yaratıcıyım klasik müzikte birçok eserm var paranyakça bir çok düşüncelerim var bende bazen bir aptal mı yoksa bir dahi mi olduğumu çok sık düşünürüm

Merhaba arkadaşlar,
Ben paranoid şizofren değilim, fakat babam sanirim paranoid şizofren.
Ben psikoloji üzerine okuyorum hoca biraz bahsetti derste oradan anladim ve daha önce de tahmin ediyordum.

20 gun once babami akıl hastanesine alıp götürmüşler. Ama ben neden götürdüklerini ogrenemedim. Bunlari nasıl ogrenebilirim ve babam psikolojik sorunu oldugunu kabul etmiyor. Ona nasıl yardim ederim bilmiyorum. Buraya yazmak istedim. Psikolojik rahatsızlığı olanlarin genelde daha genc yaşlarda teshis ediliyor ama babamin ki nasil teshis edilmedi anlayabiliyorum ama anlatmasi zor. Cok sinis ve yavaş ilerleyen bi hastalik.

Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun gerçi bu hastalığımız geçicimi bilemiyorum yani geçebilirde geçemeyedebilir çok sorularım var kafamda değişiğim çok paranoyağım her tanıştığım kızlar paranoyaksın sen diyor. Bende küçüklüğümden beri bi korku var hep şüpheciyim ve bir an birisi geliyor gelicem diyip gidiyor

sonra birden bi sarıyor başımı varya kendimden geçiyorum yok oluyorum konuşamıyorum o anı hatırlamıyorum bi türlüde anlatamıyorum o an yaşadığımı her an heryerde olabiliyor ama benim bu hastalığımı bilenlerin yanında bi türlü olmuyor beni görsünler şöyle böyle oldu bu çocuk diyip doktora anlatsınlar . 3,5vsenedir tedavi oluyuorum xeplion kullanıyorum mg si değişebiliyor hep 3 ayda bir çok fazla hikayem var konuşmak isteyen bu konuyu daha ilerletebilmek doktorumuza daha çeşitli kelimelerle anlatabilmek için yardımlarınızı bekliyorum yardım edelim birbirimize çok yanlız kalıyorum ortamlarda hiç konuşamıyorum sanki hiç bilgi sahibi değilmişim gibi. ooofff daha çok şey var yazın buraya konuşalım benim gibi olan varsa. Teşekkürler sevgiler...

Teşekkür ederim. Babamda suan bazi olaylari hatırlamadığını soyledi. O da aşırı paranoyakti. Çok mantıksız düşünceleri vardı. Cok fark edilmemis sanirim ama ben 3 yil once fark ettim. Kkmse takmadi yine. Sonra baya bi olay oldu, adliyelkk oldu ve hastaneye yatırıldı. Neden oluşuyor bu hastalik biliyormusunuz?

Arkadaşlar babama durumu nasil anlatmalıyım, nasil huzurlu ve rahat hisseder kendini? Ve bu durumu kabullenmesi ve tedaviye kendisinde istekli olmasi, bi adim atmasi için ne yapabilirim

Biliyorsunuz bipolarda da hemen hemen aynı belirtiler var.Paranoid kişilik bozukluğu ile bipoları nasıl ayırdedebiliriz?Bir de paranoid şizofreni ile paranoid kişilik bozukluğu aynı şeyler mi?

Bende 2 yil ankisitiye gördüm şimdide sesler duyup halisasyonlar görüyorum beynim çok hızlı planlar yapıyor sizce benim teşisi m nedir

neden öyle peki bir tane hap içsek geçmez mi tıp niye böyle anlamış değilim

Üst Alt